Forum » Pomoč in nasveti » hitrosti cd-roma
hitrosti cd-roma
mte ::
živjo,
do zdej se nisem ubadal s tem, pa sm malo prej pognal za foro Nero cd-dvd Speed. Imam pa staro mašino pII350, 128mb ram, ... in kao 40x cd-rom. Zdej me pa zanima kako se te stvari in hitrosti cdroma merijo, namreč v tem programu je maksimalna hitrost cca 5.3X. Vem da ne more doseči 40x, ampak vseeno se mi zdi 5.3 malce malo.. Je kriv cdrom? celotna mašina? Ali pa mogoče obstajajo kakšne malo bolj skrite nastavitve?
(Ja vem, naj kupim novo, saj bom, sam me vseeno zanima)
Hvala,
mte
do zdej se nisem ubadal s tem, pa sm malo prej pognal za foro Nero cd-dvd Speed. Imam pa staro mašino pII350, 128mb ram, ... in kao 40x cd-rom. Zdej me pa zanima kako se te stvari in hitrosti cdroma merijo, namreč v tem programu je maksimalna hitrost cca 5.3X. Vem da ne more doseči 40x, ampak vseeno se mi zdi 5.3 malce malo.. Je kriv cdrom? celotna mašina? Ali pa mogoče obstajajo kakšne malo bolj skrite nastavitve?
(Ja vem, naj kupim novo, saj bom, sam me vseeno zanima)
Hvala,
mte
Dead_Eye ::
veliko je odvisno od medija - CD-ja. 40x je maksimalna hitrost na koncu CD-ja, če je ta zdrsan ali je enota starejša(beri ne dela več 100% ) bo bralo počasneje....
tudi brez DMA-ja bi moglo brat vsaj 18x, 20x. Jaz bi rekel da jhe kriv cdrom...
DMA maš uklopljen?
tudi brez DMA-ja bi moglo brat vsaj 18x, 20x. Jaz bi rekel da jhe kriv cdrom...
The one and only
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dead_Eye ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Teac Počasna peka??!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2092 (1688) | bf4ed |
» | Počasen CD-romOddelek: Strojna oprema | 884 (714) | undefined |
» | Teac W540E (17 min en cd)Oddelek: Strojna oprema | 1116 (944) | cekr |
» | Teac 40x bere max 25xOddelek: Strojna oprema | 1135 (878) | Arthur |
» | Nakup all in one CDROM-a? Katerega?Oddelek: Kaj kupiti | 1411 (1284) | TheHijacker |