Forum » Strojna oprema » Težave z routerjem!?
Težave z routerjem!?
Dr X ::
Pozdravljeni!
Kupil sem edimax router BR-6104S. Težava pa je v tem, da mi je od kar ga imam (1 teden) že trikrat zmrznil. To zgleda pa nekako tako, da računalnike, ki so prek njega povezani v mrežo, vidim in tudi dostopam do njihovih podatkov. Kar pa je narobe, da ne vidim routerja (ne morem g niti pingati) in tudi na internet se ne morem povezati preko mreže. Zanima pa me, če imate kakšen predlog o tem kaj naj naredim. :(
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor. :D
Kupil sem edimax router BR-6104S. Težava pa je v tem, da mi je od kar ga imam (1 teden) že trikrat zmrznil. To zgleda pa nekako tako, da računalnike, ki so prek njega povezani v mrežo, vidim in tudi dostopam do njihovih podatkov. Kar pa je narobe, da ne vidim routerja (ne morem g niti pingati) in tudi na internet se ne morem povezati preko mreže. Zanima pa me, če imate kakšen predlog o tem kaj naj naredim. :(
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor. :D
Nič ni nemogoče.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
cryptozaver ::
Mislim da bo pomagal upgrade firmwarea. Najdes ga na www proizvajalca ali z malo srece kar preko linka v html user interfejsu . Sem imel nekaksne podobne probleme (printserver na routerju ni deloval kot bi moral). Po upgrade firmwarea so tezave izginile.
leonius ::
Sam pa imam router Level One FBR - 1405TX in smo imeli velike težave s tem. Na začetku se je router sesuval 3x dnevno. Potem smo pa naročili na SiOLu statični IP, vsakemu rač. v omrežju smo dali statični IP (izklopli smo DHCP server), pa se sedaj ruši največ 1 x tedensko, pa je router skoz obremenjen.
Kot kaže so ti poceni routerji pač tak: malo denarja, malo muzike.
Aja, pri nas nadgradnja programske opreme na routerju ni pomagala.
Kot kaže so ti poceni routerji pač tak: malo denarja, malo muzike.
Aja, pri nas nadgradnja programske opreme na routerju ni pomagala.
sloxl8 ::
Morda je zato bolje, da kupis switch in ne router. Pri slednjih se velikokrat pojavijo tezave s preobremenjenostjo (network congestion).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Synology in Router nastavitveOddelek: Pomoč in nasveti | 835 (655) | DeeCoy |
» | težava z ruterjem, T2Oddelek: Omrežja in internet | 4674 (4315) | solatko |
» | Remote Desktop preko Routerja !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5184 (3256) | matto87 |
» | Linksys_WRT54GL in T2_pomočOddelek: Omrežja in internet | 2922 (2922) | PARTyZAN |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3725 (2719) | Ursus |