» »

Pingo 2.0

Pingo 2.0

RisPo ::

Iz uradne strani sem si dol potegnil Pingo Linux 2.0, vse lepo in prav, dokler se nisem spravil k inštalaciji in ugotovil, da ne boota. Potegnil sem še iz drugega zrcalniga strežnika in spet zadeva ista, ne boota. Kaj narediti, da bo CD bootal, oz. kje najti tako verzijo, ki že imam boot.

Gandalfar ::

Sej pomojem je bootable, a druge cdje ti boota (torej ni problem v tvojem rac.) .. kako si posnel cd?

servo ::

Meni zadeva boota brez problema (ali si preveril zaporedje boot v BIOSu?). Lahko pa narediš tudi boot disketo, s kateo bootaš prvič.

Imam pa jaz en drug problem - po namestitvi PINGA je slika zelo svetla (na zaslonu ni videt niti vseh stvari-napisov) (radeon 9000 - tudi z gonilniki od ATIja), medtem ko je slika z eno staro TNT2 normalna...

P.S. če potrebuješ zagonsko disketo ti lahko pošljem...

Cico ::

Revija monitor ima na DVD zapečen cel Pingo in lahko si nardiš zagonsko disketo. Jest mam pa drug problem. Vse se mi lepo naloži, ob ponovnem zagonu me pa ne spusti naprej od uporabniškega imena in gesla. Vse živo sem že probal, pa nič. Imam pa na istem disku tri particije, na prvi so xp home, na tretji pa linux. Ne vem, kako naj to rešim, help

z mojim compom je vse ok.

ja odraral sem, pa na cd zapekel, pa ne boota pa nimam pojma zakaj, ka ma kdo narejeno zagonsko disketo???

odraral? :)

Saj CD verjetno ni odraran. Ce je .iso ne pomeni, da razpakiraj samo zato, ker je lepa ikonca. Posnami tisti .iso (File->Burn image..) in bo mogoce clo kej mel sanso delat.

roscha ::

Majko mila!

In takšnile strokovnjaki ki z rarom prčkajo po iso iso fajlih gredo linux inštalirat. Khmm, verjetno so na strani od kjer si potegnil iso kaka navodila, ne? Ampak kaj prebrat je verjetno že NAPOR. In potem se hočeš ubadat z Linuxom... Bog nam pomagaj.

narobe sem povedal, nisem dol potegnil ISO slik, ampak datoteke v *.rar, če bi bila ISO image, lahk CD direkt zapečeš kr z nerotom, tak pa ni.

Si preprican, da je bil .rar in da ni samo WinRAR dal ikonco gor, ker ve, da lahko to extracta?

root987 ::

erm... Iso slike se ponavadi ne kompresirajo in do sedaj vsi strežniki, s katerih sem dobil iso slike, niso imeli le-te rarane ali zipane, tako da MOČNO dvomim, da si ti res zapekel iso z nerono. kakor je rekel gandalfar: verjetno si jo odprl in tisto zapekel na cd.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Apple ::

Men je tud WinRar pokazal lepo ikonco za ta iso file...

Pa sm hotu kr razpakirat in zapeč na CD, k nisem vedu, da en progi za peko CDjev sploh ima opcijo za peč imageje...

No, v glavnem, uspelo mi je najti, kako, in sem zadevo zapeku...

Aja, a kdo ve, zakaj mi je po inštalaciji Slo-Techove distribucije zadeva napisala, da je najdu samo en procesor in da ne bo nadaljeval...
V glavnem same napake, tako da je žal bil prepisan z RHjem...

LP, M

minmax ::

joj winrar

pa kako lahko pustite da so windowsi pametnejši od vas? a ne vidite končnice in verjamete ikonam al kaj?

če ne veste kaj je to končnica ali nimate prikazovanja končnic vklopljenega... vam je pomoč verjetno le še slotech :)

ok da nam sam pljuvu... sporočila o napakah, na tem forumu bi bila lahko malce bolj popolna, da bi se dejansko sploh dalo pomagat... to da slo-techov linux najde samo en cpu je sircer res, in tisto izgleda kot sporočilo o napaki, ampak v bistvu ni napaka, po mojih izkušnjah se bootanje nato nadaljuje

BigWhale ::

Za kazen vsi takoj pobrisat mime/type nastavitve!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux[rar]

Oddelek: Operacijski sistemi
131481 (1324) kitesurfer
»

[Linux] namestitev (boot order)

Oddelek: Operacijski sistemi
111319 (1224) 'FireSTORM'
»