Forum » Operacijski sistemi » Linux redhat install
Linux redhat install
BigWhale ::
Odvisno... A ces ta cas v Microsoft Standard Time formatu? Potem je ta cas tam cca 45 minut. Je pa res, da so minute v tem formatu razlicno dolge... ;>
Tri ure bi si jaz upal trditi. Za nekoga, ki tega se ni pocel, ker vmes eno uro zabije na telefonu in klice kolege, da mu prinesejo Norton disk Doctor (al karkoli se ze dandanes uporablja za resevanje particij) ;>
Tri ure bi si jaz upal trditi. Za nekoga, ki tega se ni pocel, ker vmes eno uro zabije na telefonu in klice kolege, da mu prinesejo Norton disk Doctor (al karkoli se ze dandanes uporablja za resevanje particij) ;>
Kleto ::
V eni uri sm instaliru. Formatiru sm pa kr s tem cd-jm od linux-ov sam ne vem kvaje za en format... v winsih mi ga ne zazna neki dve črki pa 3...
Pa še neki k zalaufam redhat morm vpisat login pa password kaj nej napišem? K sm instaliru sm sam geslo naštimu...
Pa še neki k zalaufam redhat morm vpisat login pa password kaj nej napišem? K sm instaliru sm sam geslo naštimu...
Kleto
moj_nick ::
Windows ne prepozna Linux particije brez posebnih programov.
A si med setup-om ustvaril userja, katerega username in pass uporabiš za login? Če nisi, se prijavi kot root, vpiši root geslo in ustvari userja. Potem uporabljaš računalnik samo z userjem, root account pa le ob inštalaciji/konfiguraciji
A si med setup-om ustvaril userja, katerega username in pass uporabiš za login? Če nisi, se prijavi kot root, vpiši root geslo in ustvari userja. Potem uporabljaš računalnik samo z userjem, root account pa le ob inštalaciji/konfiguraciji
110111001001010001010000
BadB0y ::
user: root
login: geslo_ko_si_ga_dau_pri_instalaciji :)
potem vrjetno si bos naredu usera ; adduser tvoj_nick potem mu das geslo; passwd tvoj_nick in se pol logiras z tem. z rootom pac samo kaksna opravila na systemu in to delas.
login: geslo_ko_si_ga_dau_pri_instalaciji :)
potem vrjetno si bos naredu usera ; adduser tvoj_nick potem mu das geslo; passwd tvoj_nick in se pol logiras z tem. z rootom pac samo kaksna opravila na systemu in to delas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BadB0y ()
hruske ::
mozno da imas onemogoceno root prijavo v desktop environment.
probi preklopit na konzolo (ctrl-alt-F2) in se tam prijavi kot root, napisi "adduser bucho" potem te bi pa moralo povprasat po geslu in se s tem uporabnikom nato prijavi v namizje.
probi preklopit na konzolo (ctrl-alt-F2) in se tam prijavi kot root, napisi "adduser bucho" potem te bi pa moralo povprasat po geslu in se s tem uporabnikom nato prijavi v namizje.
roscha ::
Eh kaj se je zgodilo, zajebal je geslo za root-a, ki ga zdaj ne ve.
Obstaja rešitev: tukajle
Ampak za popolnega n00ba tole ravno ni, tko da raje še enkrat inštaliraj in pazi kaj počneš! Za razliko od Win, tukaj raje kaj preberi predno klikneš next.
Obstaja rešitev: tukajle
Ampak za popolnega n00ba tole ravno ni, tko da raje še enkrat inštaliraj in pazi kaj počneš! Za razliko od Win, tukaj raje kaj preberi predno klikneš next.
dr.J ::
RedHat ima ta "feature" (not bug), da čeprav ob inštalaciji napišeš root password, ga potem ob prvem loginu ne pozna.
Rešitev je, da greš v single user mode. Recept je zgoraj, pa tudi v original RH navodilih ga najdeš. Enkrat sem linke že napisal tule, tako da se mi jih ne da iskati. Sicer je pa bistvo napisano v linku od kolega rosche.
Rešitev je, da greš v single user mode. Recept je zgoraj, pa tudi v original RH navodilih ga najdeš. Enkrat sem linke že napisal tule, tako da se mi jih ne da iskati. Sicer je pa bistvo napisano v linku od kolega rosche.
Kleto ::
ja sm probu tisto gor pa nč ne dela. Kje dobim dodatek de winsi prepoznajo linux particijo?
Hux ::
Se enkrat z installom linux zacni in particijo najdi 2 al 3 al kiro si naredo jo oznaci, izbrisi in v NTFS naredi spet. Nekaj bo jamral da lniuxe negre na NTFS instalirat pa samo resetiraj. Pol lahko winse spet nazaj na NTFS das in formatiras. Oz formatiras in winse instaliras.
Mene je Mandrake ob zivce spravo. Install enostavno negre. Zamrzne vse ze na zacetku ko misko oznacis.
RedHata mi je ratalo instalirat brez problemov samo je blo sranje ker NTFS particij k**ba ni vido.
Mene je Mandrake ob zivce spravo. Install enostavno negre. Zamrzne vse ze na zacetku ko misko oznacis.
RedHata mi je ratalo instalirat brez problemov samo je blo sranje ker NTFS particij k**ba ni vido.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick ()
gkovac ::
Da ne bom odpiral nove teme bom kar tuki vprašal. Preiskal sem cel net, guuglal do onemoglosti, prebral pol miljona sumljivih how-to-jev in nič!
Na svoj novi comp bi si rad naložil RedHat Shrike, ampak problem je v tem ker mi zadeva ne prepozna diska... imam namreč SATA disk(maxtor), in MSI plato KT6 Delta LSR, ki uporablja VIA čipovje VT8237.
Probaval sem z različnimi stvarimi, ki so jih opisovali po raznih straneh, ampak nobena mi ni uspela (mogoče sem preneumen za linux)
Skratka zanima me, če je kdo od vas imel podoben problem in kako ga je rešil.
Ostale komponente sistema:
Athlon Xp 2500
512 RAM
GE Force FX 5200
Hvala že v naprej
Na svoj novi comp bi si rad naložil RedHat Shrike, ampak problem je v tem ker mi zadeva ne prepozna diska... imam namreč SATA disk(maxtor), in MSI plato KT6 Delta LSR, ki uporablja VIA čipovje VT8237.
Probaval sem z različnimi stvarimi, ki so jih opisovali po raznih straneh, ampak nobena mi ni uspela (mogoče sem preneumen za linux)
Skratka zanima me, če je kdo od vas imel podoben problem in kako ga je rešil.
Ostale komponente sistema:
Athlon Xp 2500
512 RAM
GE Force FX 5200
Hvala že v naprej
lp,
Skrat ::
@SuLc: kaj pa ti rece pri instalaciji?
Jest mam SATA disk, Debiana sem zinstaliral brez najmanjsega problema. Edina razlika je ta, da je disk na /dev/hdc in ne kot pri obicajnih IDE diskih na /dev/hda (ceprav je to edini disk v masini). /dev/hda je v mojem primeru cdrom (ki je na edina zadeva na IDE)
Nekaj o tem smo razpravljali ze tukaj!
Jest mam SATA disk, Debiana sem zinstaliral brez najmanjsega problema. Edina razlika je ta, da je disk na /dev/hdc in ne kot pri obicajnih IDE diskih na /dev/hda (ceprav je to edini disk v masini). /dev/hda je v mojem primeru cdrom (ki je na edina zadeva na IDE)
Nekaj o tem smo razpravljali ze tukaj!
Free software is a matter of liberty, not price.
LordJimy ::
Tudi jaz ne bom odpiral teme in bom kar tu napisal. Namestil sem si RedHat 9.0. Saj je vse ok samo kaj, ko jaz ne morem dostopit do neta. Imam ADSL in Broadcom 4401 FastEthernet mrežno. Žal mi mrežne RedHat ne zazna. Nato sem malce brskal po CDju od mrežne in našle gonilnike za Linux. Jih pričnem nameščat po napisanem postopku vendar mi gonilnikov ne uspe namestit. Napiše Error 1 nekaj v zvezi s PCMCIA. Preiskal sem če cel internet in večina forumov in nikjer nisem našel rešitve.
A ve kdo mogoče kako namestim tole mrežno pod RedHat 9.0 in kako nato usposbit ADSL??
A ve kdo mogoče kako namestim tole mrežno pod RedHat 9.0 in kako nato usposbit ADSL??
moj_nick ::
Napiši:
modprobe tg3 in
ifconfig
Poglej, če ti ifconfig pokaže device eth0. Če ne vpiši naslednje:
modprobe bcm5700
ifconfig
Ter seveda poglej, če najde eth0
modprobe tg3 in
ifconfig
Poglej, če ti ifconfig pokaže device eth0. Če ne vpiši naslednje:
modprobe bcm5700
ifconfig
Ter seveda poglej, če najde eth0
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5663 (4889) | marsovec gugu |
» | Učim se Linux in rabim pomočOddelek: Operacijski sistemi | 1803 (1414) | Gandalfar |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5951 (4546) | TICKO |
» | nOOb rabi pomoč pri redhat 9!Oddelek: Operacijski sistemi | 1325 (1216) | dr.J |
» | Linux in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1156 (1025) | Gh0st |