Forum » Navijanje » Underlockanje
Underlockanje
zavajon ::
Je možna obratna nastavitev procesorja kot overlockanje?
Da bi zmanjšal napetost in s tem porabo energije.
Na mašini, katero imam kot server, bi zaradi hrupa želel odstraniti ventilator procesorja.
Ker ne tečejo nobeni procesorsko zahtevni procesi, me hitrost procesorja ne zanima.
Da bi zmanjšal napetost in s tem porabo energije.
Na mašini, katero imam kot server, bi zaradi hrupa želel odstraniti ventilator procesorja.
Ker ne tečejo nobeni procesorsko zahtevni procesi, me hitrost procesorja ne zanima.
Phoebus ::
1. Underclockanje je mogoče
2. Ventilatorja tudi na underclockani mašini ne smeš ostranit, lahko pa zmanjšaš obrate- toploto je treba odvajat.
3. napetost zmanjšal? Za underclockanje? Hja...za 10 sit pri računu za elektriko? V vsakem primeru moraš pri procesorjih od P1 naprej odvajat toploto, ker je je enostavno preveč da bi bla dovolj samo rebra.
2. Ventilatorja tudi na underclockani mašini ne smeš ostranit, lahko pa zmanjšaš obrate- toploto je treba odvajat.
3. napetost zmanjšal? Za underclockanje? Hja...za 10 sit pri računu za elektriko? V vsakem primeru moraš pri procesorjih od P1 naprej odvajat toploto, ker je je enostavno preveč da bi bla dovolj samo rebra.
TribesMan ::
Eh to ni čisto res. Doma imam overclockanega Pentiuma MMX, ki teče pri 262MHz in je hlajen samo z Golden Orbom. Ventilator je iz golden orba pobran ven, tako da se zadeva hladi popolnoma pasivno in hladilnik je komaj topel. Tudi 90% Compaqovih računalnikov vse do P3 500MHz deluje z pomočjo večjega pasivnega hladilnika (nič ventialtorja), pa niso nič underclockani. Zdej če maš kakšen procesor v rangu do vključno P2, lahko brez problema hladilnik z ventilatorjem enostavno nadomestiš z večjimi pasivnimi rebri... Če imaš kaj hujšega bi bilo pametno poseči po kaki zalmanovi pahljači... ali kakšnemu podobnemu hladilniku.
Skratka ventilator sploh ni nujnost. Še posebej ne v primeru underclockane mašine... (no ja Barton 3200+ underclockan na 2500+ se bo vseeno še vedno pritoževal če mu idvzameš ventilator, tudi kaki P4 ne bodo ravno navdušeni nad tem)
LP
TribesMan
Skratka ventilator sploh ni nujnost. Še posebej ne v primeru underclockane mašine... (no ja Barton 3200+ underclockan na 2500+ se bo vseeno še vedno pritoževal če mu idvzameš ventilator, tudi kaki P4 ne bodo ravno navdušeni nad tem)
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
zavajon ::
Nisem mislil na zmanjšanje računa za elektriko, ampak na zmanjšanje toka, kar povzroči zmanjšanje količine oddane toplote.
Sam sem v službi imel Compaq P2 350, ki je delal brez ventilatorja, samo z veliko aluminijasto hladilno ploščo
Sam sem v službi imel Compaq P2 350, ki je delal brez ventilatorja, samo z veliko aluminijasto hladilno ploščo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pasivno hlajenje LGA775Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2164 (1294) | ncc2000 |
» | Pasivno hlajen napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 1429 (1343) | Dr_M |
» | Via C3 1 Giga ProOddelek: Strojna oprema | 1624 (1400) | kuglvinkl |
» | Konfiguracija za domači serverčekOddelek: Kaj kupiti | 1465 (1252) | tiborrr |
» | Barton polna zmogljivostOddelek: Navijanje | 1438 (1008) | Grimlord |