» »

Pinnacle PCTV + winXP velik problem

Pinnacle PCTV + winXP velik problem

ferdo ::

imam v imenu teme omenjen problem.

začelo se je pa tako:
nevem kaj je šlo narobe... instaliru sem xpdriverje za pinnacle PCTV v5.5 in tako usposobil kartico za delovanje. VENDAR, je hudič imel probleme in po kaki min.gledanja TVja se je izklopil SOUND ???? , IN, če sem kliknil na properties in v tem oknu kliknil gumb CANCLE je zvok spet delal recimo minuto, in tako naprej,po takem postopku v nedogled. Ugotovil sem da je software kriu za to napako, samo kako to rešit??
nič ni pomagalo...
Sedaj pa sem nanovo inštaleru windowse, komplet naložu vse popravke, driverje inštaleru, TVkartica prepoznana brez problemov ali konfliktov, vendar NE dela!! driverje pa tudi ne morem uninstal ali ponovno inštalerat, to se pravi sem v slepi ulici...

probu bom kartico, na drugem rač, če dela, upam da ni pokvarjena, ampak, začelo se je s tem, da ni delu zvok normalno. KAj bi blo pa vzrok tega, da nemorem driverje uninstalerat ali ponovno naložit, pa tudi ne vem... ali kdo ve kaj bi bilo to???

če hočem uninstallerat ali installerat mi napiše:

An installation support file could not be installed.
A lock violation has occurred.

če hočem zagnat pcTV mi napiše:

Failed to load PCLEVideo < X > .ax, result=80040154


krneki... tega softwera se nemorem znebit, kaj ga windowsi serjejo??
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

delfinus ::

TV tunerji so vcasih pravi pain in the ass, ko se jih intalira. Sam imam ATI TV Wonderja, ki tudi povzroca tu pa tam kaksne neprijetnosti pri instalaciji. Torej kaj bi jaz poskusil.

Poskusil bi z novimi driverji in novimi programi za tvojo kartico. Poskusil bi tudi z robustnim programom DSCALER, poskusil bi s TV softwarom WinDVR ali PowerVCR.

Ce nic ne pomaga bi malo premikal TV kartico po razlicnih PCI rezah. Sam sem ugotovil, da mojemu TV Wonderju pase samo PCI 4 reza. Izogibal bi se PCI 1 in PCI 5. Rocno bi odstranil gonilnike od tvojega TV Tunerja iz registra. Vendar to pocni le, ce popolnoma ves kaj odstranjujes! Ce nic od tega ne pomaga bi poskusil se v drugem PC z minimalno konfiguracijo. Ce tam deluje je vsekakor driver konflikt.

pozdrav, Davor.

ferdo ::

nč ne pomaga.

TVkartica dela. Stvar je v tem, da sploh ne morem instalerat nobenih drajverjou za to kartico....to je problem.

delfinus ::

Mal konfuzno, TV kartica ti dela ne mores pa instalirat drajverju. Torej ti dela bol kot ne na pol in ne popolnoma. Moral bi razpakirati drajverje invideti katare imena datotek so to. Potem gres cez register in pometes vso to nasnago, potem te iste datoteke se fizicno pobrises z diska tako se jih znebis. Vendar ta poseg svetujem samo, ce si popolnoma preprican katere drajverje moras odstraniti. Tezko ti pomagama takole, ker nimam te kartice in ne morem vedeti katera so imena datoteke. Sicer pa bos moral malo zasrfati na GOOGLE groups ex http://www.deja.com in vnesti ime svoje kartice in opis problema. Ali pa ce je kje na netu forum kjer se zbirajo lastniki Pinnaclovih kartic in ti bodo povedali vec.

lp, D.

delfinus ::

Se to malo sem pobrskal glede tega tvojega errorja in te stevilke result=80040154 in nasel nekaj odgovorov, ki pa niso nujno povezani cisto s tvojim. Uporabniki so navajali konflikt z codeci in primary programom, ki odpira AVI in MPEG datoteke. Resili so so pomocjo REGMEDIC programa, ki ti zresetira registry. Torej daj v GOOGLE iskat: Regmedic download in si potegni potem pa se poigraj z njim in zresetiraj register. Mogoce bo pomagalo.

lep pozdrav, D.

ferdo ::

sumim problem v starih drajverjou, ki nepoznajo dx9 .

sedaj sem že nanovo instaleru windowse, in imam najnovejše drajverje.
o uspehu poročam, ko bom fertik.


problemi, ki sem jih pa imel, so jih naredili drajverji, ki niso narejeni za dx9, in so se zapekli v windowse, in vso stvar pobrklali.
neki sem brisu po registru, in ej pol manjkal en .dll file:\ :D , tako, da še restore ni mogu pomagat, ker sem vse skup tako zbrklu z drajverji vred, skor sm 112 klicu:P , vglavnem, bomo videli, so rekli slepi..

hvala za pomoč.

ferdo ::

evo, instaleru najnovejše drajverje in na koncu instalacije mi izpiše katastrofalna napapa, in konec instalacije...
nemorem nardit uninstal......;(( rkneki.

delfinus ::

Na tem mestu daj System Recovery preden si instaliral driverje. V upanju, da imas ta korak registriran... Ce imas ti bo slo v state pred instalacijo teh driverjev.

Torej imas cisto samo WINDOWS XP, DX9b in te driverje od PCTV? Poskusi nekje najti se DX9a. Sped pod pogojem, ce se lahko vrnes v korak preden si instaliral DX9b. Najboljse, da najdes eno mesto v SYSTEM RECOVERY kjer si imel deviski sistem. To se pravi samo winse in nic drugega.

Katero graficno kartico uporabljas?

pingo76 ::

Si poskusil popravek za vse tunerje (vsaj bt7x7 čipe) z rabo skupaj z dx 9.0b? Po netu se valja že dooooolgo. Google!

Imagination ::

Jaz sem imel podobne probleme!

Problem 1: Problem je bil v tem, ker sem inštaliral kodeke (Nimo Codec Pack - Full instalation). Ko sem zinštaliral zadevo, mi TV ni več delal. Potrebno jih je bilo odinštalirati. Pa je zadeva spet delala. Inštalacija kodekov (Nimo Codec Pack - basic instalation) je bila v redu, saj je PCTV delal.

Problem 2 - tvoj problem: Inštalacija PCTV "Rave" Software-a mi je povzročala podobne probleme kot jih imaš ti. Zvok enostavno ni delal. Ko sem zinštaliral PCTV "Pro" Software, je zadeva štimala.

Je pa dejstvo, da PCTV na veliko se*je! Če bi imel še eno možnost kupiti TV kartico, bi izbral drugo možnost.

Upam, da bo zadeva pomagala
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

Imagination ::

PS. Operacijski sistem je Win XP in service pack 1, brez update-anja, zvočna je Creative Live 5.1 (driverji od Windowsov).
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

ferdo ::

na moji je CONEXANT čip

kartica dela, problem je v softweru...to me full jezi. Kr na 1x se spomne in neče delat...tko kot more.

Pa tudi windowsi štrajkajo, neda se uninstallerat. Že pri instalaciji se zalomi...in to vse zaserje. instalacija se ne dokonča....

ferdo ::

sm zrihtu in dela.
Problem je bil v zadnjem dx9.0b dodatku, ki ga snameš z win.update .

tolk sivih las...brezveze.

zdej dela, vse dela, tudi zvok se ne ugasne po minuti gledanja.. vse OK
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

zigajamnik ::

Dober večer... Ze veckret sem bil na tem forumu, in prejsnic sem dobil driverje, zdaj jih pa ne najdem vec...

Pred enim letom sem kupil TV kartico (Pinnacle). Ko sem jo takrat instalirov je delala brez problema...Potem sem enkrat formatiru racunalnik, in poskusil znova instalirat, toda instalacija je bla u redu samo potem se je zataknilo, ko sem prizgal TV je napisalo da ne more odpreti, češ naj preverim ali je pravilno use prikljuceno...Vem da je (bil) na tej strani link do enih driverjov k so mi pomagali da je TV delal...

Prosim ce mi lahko kdo pove ta link ali mi kako drugace pomaga...
Hvala (zigajamnik@gmail.com)
jamnik

ak733 ::

Če se želiš znebiti katerikoli driverjev uporabi Driver cleaner. Sicer sem pa jaz imel podobne probleme z TV Rave.
:: AMD 64 3000+, DFI LanPartdy Ultra-D nF4, Geil 1GB rama, GIGABYTE 6600 256 DDR, HDD ExcelStore 80 GB, Pekač in monitor 17 LG, napajalnik 350 W + TV karta Pinnacle TV Rave

oton ::

Tudi jaz imam probleme s PCTV. Ko sem jo instaliral prvic je bilo vse v redu. Po formatiranju diska, ko sem jo ponovno instaliral, mi zvok pri gledanju TV sicer deluje, vendar ga pa pri snemanju ne posname. Posname le sliko ?
oton


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706546 (3987) poweroff
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536937 (4873) maxy
»

FlyVideo 98 problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
271624 (1186) thramos
»

tv kartica - dela me norega!

Oddelek: Zvok in slika
111525 (1322) Kebab
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224554 (3930) ts

Več podobnih tem