» »

skurjena plata WTF???

skurjena plata WTF???

mte ::

Živjo
Glih sem dobil novo plato (nf7-s) in sestavil mašino, prižgal, nekaj je potiho prasknilo, zasmrdelo in začelo piskat (enakomerno, dolgi piski pa dolge pavze). Nakar sem ugotovil da mi je uspelo nekaj kar je verjetno doslej redkim (narobe sem obrnil ram?? ;(( ). In si mislim - jau kriza, upam da se je sam ram skuril. AMPAK - vstavim ram v drugi racunalnik in zadeva deluje! Tako da zdej dvomim da je sploh bil ram kej kriv ampak se je skurilo nekaj še preden je elektrika pršla do rama. Sam druge stvari so bile pa vse povezane normalno. Potem sem pač pobral vse stvari proč in na procesorju (barton 2500+) vidim da je jedro malenkost spremenilo barvo na vijolično. Je to normalno? Namreč hladilnik sem dal gor čist pravilno, ventilator se je vrtel, stvar se je pa zapela na plato BP. Pa tudi nekje se mi zdi glih na tem forumu sem bral da če gre procesor potem plata sploh ne more piskat. Res? Kaj mi torej še ostane? Sem iskal te kode napak za piskanje pa povsod piše o nekih zaporedjih dolgih in kratkih piskov (zato tudi izključujem grafično), o enakomernih dolgih piskih pa nič. Pa še to - na plato sem priklopil oba priključka za štrom iz napajalca - tavelikega podolgovatega in nekega bolj kvadratne oblike s 4 priključki, baje za P4 procesorje in Abit plate. Sej to ni na nič vplivalo a ne?
Hja malo na dolgo sem to naložil ampak če ima mogoče kdo kakšno idejo bi se priporočal za odgovor...
Hvala,
mte

Dr_M ::

Potem sem pač pobral vse stvari proč in na procesorju (barton 2500+) vidim da je jedro malenkost spremenilo barvo na vijolično. Je to normalno?

jap. usi tej procesorji spremenijo barvo jedra. sam nevem ce tok hitr.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bmandelj ::

ja ce je ram narobe obrnjen ni nujno da ti skuri ram,
lahko skur tud plato.
a ti tist slot v katerega si dal se dela??

ce ti dela, si mel pac ful ful fuuul sreco
glede proca pa poglej ce okoli jedra ali pod jedrom zgleda kot bi spustil kaksno tekocino potem je ze pregret in je kar verjetno da je samo se vprasanje casa (moj je bil tud tak in je riknu cez 14 dni)

enakomerni dolgi piski pa so ponavadi ram.

ampak ce ti zaenkrat dela pol kar pusti itak ima zadeva vsaj eno leto garancije ce je slo kupljeno in ce je kaj narobe bo itak v roku 1 leta crknil pol pa nazaj na garancijo pa je.

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

mte ::

Ma ubistvu sem potem probal na plato dat en drugi ram, ki je sigurno ok, pa glih tako ni delalo.. se pa ne spomnem če sem probal dat tudi v kakšen drugi slot. Zgleda da bo kar plata skurjena, jo bom nesu nazaj v garancijo..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike -> Kaj je narobe?

Oddelek: Strojna oprema
151385 (1127) Čmrlj
»

Ali sem pokvaril CPE?

Oddelek: Strojna oprema
121563 (1220) plavi85
»

mama plata ne piska, računalnik ne dela

Oddelek: Strojna oprema
193270 (2965) Azrael
»

Problem z novo plato ABIT NF7-S

Oddelek: Pomoč in nasveti
10893 (692) SmoKey
»

Piskanje ob zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
131566 (1393) Sodom

Več podobnih tem