Forum » Omrežja in internet » Del mojega diska na razpolago vsem, ki imajo internet; kako to narediti?
Del mojega diska na razpolago vsem, ki imajo internet; kako to narediti?
Microsoft ::
Na te stvari se ne spoznam glih, zato je mogoče stvar izvesti zelo lahko.
Recimo, men je enkrat en povedal naslov v obliki ftp//krneki.krneki. Na tem naslovu sem potem lahko DLjal ali pa ULjal razne stvari.
Jaz bi sedaj rad naredil tako, da bi bil del mojega diska prav tako dostopen vsem, ki majo internet (pa vejo ta naslov). Seveda pa, da bi bil jaz glavni pri tem, pad a bi lahka omejil del diska, ki bi bil viden. Stran pa izgleda tako, da so tam potem mape. To ni internetna stran!
Imam pa Win XP pro. Torej, kakšen je postopek izdelave tega?
by Miha
Recimo, men je enkrat en povedal naslov v obliki ftp//krneki.krneki. Na tem naslovu sem potem lahko DLjal ali pa ULjal razne stvari.
Jaz bi sedaj rad naredil tako, da bi bil del mojega diska prav tako dostopen vsem, ki majo internet (pa vejo ta naslov). Seveda pa, da bi bil jaz glavni pri tem, pad a bi lahka omejil del diska, ki bi bil viden. Stran pa izgleda tako, da so tam potem mape. To ni internetna stran!
Imam pa Win XP pro. Torej, kakšen je postopek izdelave tega?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
No, neki sem že naredil. Dol sem si potegnil BulletProof FTP v2.21 . Nastavil sem nekaj nastavitev, kot piše tukaj , vendar mi stvar še ne dela.
No, zaenkrat sem poizkušal dostopati do FTP z istim PCjem, na katerem je tudi FTP. sploh gre to?
Drgače mi pa napiše:
Da Windovs ne more dostopat do te datoteke. Naj se prepričam, če sem pravilno napisal ime fajla in če imam dovoljenje da dostopam do tega fajla.
Kaka ideja, kej bi še lahka pr nastavitvah falilo?
Drgač je pa ime FTPja takle: ftp://krnekiiii.streznik.dyndns.org./
by Miha
No, zaenkrat sem poizkušal dostopati do FTP z istim PCjem, na katerem je tudi FTP. sploh gre to?
Drgače mi pa napiše:
Da Windovs ne more dostopat do te datoteke. Naj se prepričam, če sem pravilno napisal ime fajla in če imam dovoljenje da dostopam do tega fajla.
Kaka ideja, kej bi še lahka pr nastavitvah falilo?
Drgač je pa ime FTPja takle: ftp://krnekiiii.streznik.dyndns.org./
by Miha
Ne, nimam.
Sem pa zasledil, da lahka dodam uporabnika, ki ima potem svoj Login in Password. kam potem to naj potem spoh vpišem, ko bi rad dostopal do FTPja?
by Miha
Sem pa zasledil, da lahka dodam uporabnika, ki ima potem svoj Login in Password. kam potem to naj potem spoh vpišem, ko bi rad dostopal do FTPja?
by Miha
mare_ ::
s katerim programom dostopaš do ftp-ja? v IE-ju gre tko: ftp://uporabnik:geslo@krnekiiii.streznik.dyndns.org
kihc ::
Če greš na začetno stran ftpja (recimo ftp://krneki.domena.com) te samo vpraša po geslu in uporabniškem imenu.
Saj ubistvu ti dela, notr maš neki fixblast.exe in pa WindowsXP-KB823980-x86-ENU.exe
daj probi samo tako - ftp://212.72.96.247
/edit no mare_ me je prehitel.
daj probi samo tako - ftp://212.72.96.247
/edit no mare_ me je prehitel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kihc ()
No, sej zdej sm pa tud jst pogruntal, kak gre.
Napišem pa: ftp://JimiBtn:Geslo@212.72.96.247/
kihc, gor ni neč kej posebnega, ker sm zdele na ISDNju, pa še na prenosniku. v prihodnje se pa zna na kakem takem naslovu znajdit 50GB MP3jev, 30 filmov,...
Hvala, hvala!
by Miha
Napišem pa: ftp://JimiBtn:Geslo@212.72.96.247/
kihc, gor ni neč kej posebnega, ker sm zdele na ISDNju, pa še na prenosniku. v prihodnje se pa zna na kakem takem naslovu znajdit 50GB MP3jev, 30 filmov,...
Hvala, hvala!
by Miha
Zdej mi zadeva dela, sam je pršlo do ene zanimivosti. Ko sem pognal program BulletProof FTP, se mi je pri konektanju spremenil IP. Imam pa naložen tudi program DnyDNS Manager, ki bi mi naj omogočil, da bi kljub dinamičnem IPju imel za dostop do FTPja statičen IP.
Kako naj sedaj nastavim, da bom imel za dostop vedno isti IP?
by Miha
Kako naj sedaj nastavim, da bom imel za dostop vedno isti IP?
by Miha
Ubistvu nemoreš, ker dial-up ob vsaki povezavi spremeni ip, statičen ip si lahko narediš pri adslju, vendar moraš na siol poslat dopis.
Kolikor razumem bi ti rad imel stalen naslov katerega bi povedal ljudem in ta bi ostal vedno isti.
Sicer nisem tega še nikoli poizkušal, vendar mislim da lahko na noip.com narediš poddomeno, snameš en programček, ki samodejno updata ip in tako se lahko vsi konektajo na ta naslov ki si ga boš izbral (recimo jimibtn.noip.com).
Kolikor razumem bi ti rad imel stalen naslov katerega bi povedal ljudem in ta bi ostal vedno isti.
Sicer nisem tega še nikoli poizkušal, vendar mislim da lahko na noip.com narediš poddomeno, snameš en programček, ki samodejno updata ip in tako se lahko vsi konektajo na ta naslov ki si ga boš izbral (recimo jimibtn.noip.com).
Kaboom ::
če se tebi pri ponudniku interneta po vsakem reconnectu spremeni IP ti ne moreš nič druga kot gledat poleg, program DynDNSManager pa ti omogoča da ti svojemu ponudniku domene recimo Gajba.Net vsakič javiš nov IP ko se ti spremeni. V ta namen mora program DynDNSManager laufat celi čas na računalniku, oz. vsakič ko se spremeni IP ga moraš zagnat.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ftp serverOddelek: Programska oprema | 1658 (1355) | SimplTech |
» | Kako dve ADSL točki med sabo FTP povezatiOddelek: Programska oprema | 1023 (888) | MasterMind |
» | Kater program za FTP strežnikOddelek: Programska oprema | 1408 (1234) | Poldi112 |
» | BPFTP server in directory listing (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 3250 (2966) | pingec |
» | Bi si kdo preko FTPja in hitrega ADSLja izmenjaval legalne,.. file? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5218 (2953) | NevarHere |