Forum » Pomoč in nasveti » Zagon WinXP ne dela
Zagon WinXP ne dela
jjohny ::
Na C disku imam win98, na D pa WinXP. Do danes je vse delalo OK. Danes zjutraj pa se Win XP noče več zagnati. Prešteje RAM, potem se prikaže okno od XPjev, nato javi, da mora pregledat, če je kakšna napaka. Potem pregleda 100% in napiše, da ni nobene napake. Sedaj pa kar stoji tu in noče naprej. Sem probal tudi z varnim zagonom, vendar je stvar enaka. Win98 dela normalno. Zanima me kaj naj naredim, da bi spet usposobil WinXP. Ne bi rad formatiral PCja.
Hvala za vsak nasvet.
LP, jani
Hvala za vsak nasvet.
LP, jani
bmandelj ::
preglej cel komp za viruse
a si mogoce kaksn nov hardware not instaliral??
ce si vzemi ven
ali pa kaksne driverje menjal??
drugace pa iz cdja naredi repair ponavad pomaga ce pa ne pol pa samo format pa akcija
LP Brane
a si mogoce kaksn nov hardware not instaliral??
ce si vzemi ven
ali pa kaksne driverje menjal??
drugace pa iz cdja naredi repair ponavad pomaga ce pa ne pol pa samo format pa akcija
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
jjohny ::
Hardwera in softwera nisem poplnoma nič spreminjal. PC sem včeraj zvečer ugasnil, danes zjutraj pa se WinXP ni hotel zagnati. Na PC delam samo jaz.
Antivirusnega programa nimam instaliranega. A so to morda znaki kakšnega virusa?
Sem probal tudi z Repair WinXP (s pomočjo CD-ja od WinXP). Vendar mi je čudno, ko me vpraša za geslo administratorja. Jaz nisem rabil nikoli tipkati nobenega gesla, zato ne vem kaj naj tu vtipkam.
Še nakaj sem opazil pred približno 10 dni nazaj, vendar ne vem, če je kaj povezano s tem. Ura na računalniku mi je čez noč zaostala za približno pol ure. Potem je bil ta zamik stalen nekaj dni. Nato sem jo spet naravnal in je bila točna.
Vsaka pomoč je dobrodošla.
LP, jani
Antivirusnega programa nimam instaliranega. A so to morda znaki kakšnega virusa?
Sem probal tudi z Repair WinXP (s pomočjo CD-ja od WinXP). Vendar mi je čudno, ko me vpraša za geslo administratorja. Jaz nisem rabil nikoli tipkati nobenega gesla, zato ne vem kaj naj tu vtipkam.
Še nakaj sem opazil pred približno 10 dni nazaj, vendar ne vem, če je kaj povezano s tem. Ura na računalniku mi je čez noč zaostala za približno pol ure. Potem je bil ta zamik stalen nekaj dni. Nato sem jo spet naravnal in je bila točna.
Vsaka pomoč je dobrodošla.
LP, jani
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskom pri inštalaciji WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1058 (1058) | solatko |
» | Restart med instalacijo Win98seOddelek: Operacijski sistemi | 1058 (876) | Tilen |
» | Bootable CDOddelek: Operacijski sistemi | 1368 (1252) | Aspirinix |
» | Avtomatski izklop PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1898 (1774) | jjohny |
» | Windowsi XP crknejo vsaki dan !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1915 (1512) | appz |