Forum » Sedem umetnosti » Pohod zasebnih gledališč?!
Pohod zasebnih gledališč?!

DoloresJane ::
Kaj menite o čedalje večjem številu zasebnih gledališč pri nas? Je to nekaj, kar smo potrebovali? So zasebniki izkoristili nišo in začeli masovno lansirati preverjene komedijantske "štikle"? So nacionalna gledališča oz. gledališke hiše prepozno spoznala, da bo masa ljudi hodila v gledališče, da se bodo nasmejali, ne pa, da bodo spoznali gleblje sfere bivanja? Nekaj takega torej kot razlog, zakaj so najbolj gledani filmi komedije.
Kakšen bi moral biti repertoar zasebnih gledališč?
Razpišite se.
Kakšen bi moral biti repertoar zasebnih gledališč?
Razpišite se.

Avenger ::
Nihče se ne mara kaj prida ukvarjati z resnimi temami - v prostem času. Služba, finance, politika... tuki je že čist dovolj resnosti, ki ji včasih lahko rečemo tudi tragedija. Za protiutež rabimo nekaj smešnega. In dejstvo, da si je neko predstavo Teatra55 videlo prek 400.000 ljudi (oz. toliko je bilo vstopnic - če verjamete ali ne) jasno pove, da smo vsi zamorjeni in rabimo nekaj za nasmejat.
Potem, ko je vzpostavljeno ravnotežje, bi šel človek verjetno z veseljem pogledat tudi kaj resnega.
Potem, ko je vzpostavljeno ravnotežje, bi šel človek verjetno z veseljem pogledat tudi kaj resnega.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

DoloresJane ::
Povsem razumem, da se ljudje raje smejijo kot razmišljajo o bistvu življenja. VEndar imajo tudi nacionalna gledališča na sporedu par dobrih komedij, pa jih še zdaleč ne obiskuje toliko ljudi kot predstave npr. Teatra 55.
Zakaj? Je to strah pred zgradbo Drame?
Zakaj? Je to strah pred zgradbo Drame?

Poldi112 ::
Se strinjam z Avengerjem. Tisto kar sem videl v Drami, name ni naredilo dobrega vtisa. Sicer je bilo to nekje 10 let nazaj ampak vseeno. MGL je bil boljsi, ampak tudi je manjkalo dobrih iger (sem imel eno leto abonma).
Poleg tega je verjetno oglasevanje teatra55 boljse kot od Drame, glede na to da vem da imajo neke skampe in Vecerjo za butca, medtem ko za predstave drame ne vem. Seveda mi ni problem zvedeti, ampak za predstave teatra55 sem zvedel brez namena zvedeti...
Poleg tega je verjetno oglasevanje teatra55 boljse kot od Drame, glede na to da vem da imajo neke skampe in Vecerjo za butca, medtem ko za predstave drame ne vem. Seveda mi ni problem zvedeti, ampak za predstave teatra55 sem zvedel brez namena zvedeti...

Mercier ::
IMHO lahko tole učinkuje čisto sinergično. Ponekod imajo dober posel z raznoraznim teatrom.
Najbrž pomeni tudi priložnost tistim, ki jim ni bilo treba na akademijo, da kaj znajo.
Sam sem nazadnje gledal v Celju Möderndorferjevo komedijo Na kmetih. To definitivno naj ne bi bilo na repertoarju. Raje smešno, kot domače.
Najbrž pomeni tudi priložnost tistim, ki jim ni bilo treba na akademijo, da kaj znajo.
Sam sem nazadnje gledal v Celju Möderndorferjevo komedijo Na kmetih. To definitivno naj ne bi bilo na repertoarju. Raje smešno, kot domače.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umrl igralec Jernej ŠugmanOddelek: Loža | 7351 (2864) | D3m0r4l1z3d |
» | TeaterOddelek: Sedem umetnosti | 1534 (1335) | biokill |
» | Gledališke igreOddelek: Sedem umetnosti | 1636 (1636) | Looney |
» | Abonmaji za vse :)Oddelek: Sedem umetnosti | 2121 (1840) | DoloresJane |
» | Kakšna kultura? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 6283 (5404) | Marjan |