Forum » Programiranje » Delphi & SQL
Delphi & SQL
wired ::
Lep pozdrav.
V Delphi imam povezano MsAccess bazo(dve med sabo povezani tabeli).
Zanima me, kako recimo dodam(uredim) nek zapis v tabelo(ne grafično z DBGridom).
Vem, da bom za to uporabil SQL(UPDATE table...), ne vem pa, kam to vpisati. Poskusil
sem s Query-jem, a ta ničesar v bazi ne spremeni.
Tako me na splošno zanima, preko katere komponente lahko izvršujem SQL stavke, da bodo vplivali na bazo.
Prosim za pomoč!
V Delphi imam povezano MsAccess bazo(dve med sabo povezani tabeli).
Zanima me, kako recimo dodam(uredim) nek zapis v tabelo(ne grafično z DBGridom).
Vem, da bom za to uporabil SQL(UPDATE table...), ne vem pa, kam to vpisati. Poskusil
sem s Query-jem, a ta ničesar v bazi ne spremeni.
Tako me na splošno zanima, preko katere komponente lahko izvršujem SQL stavke, da bodo vplivali na bazo.
Prosim za pomoč!
skorc_norc ::
Preko Query -ja pac izvajas SQL stavke. Query mora biti seveda pravilno povezan s tabelo, potem pa lahko izvajas SQL na ta nacin
Query1.SQL.Add('pac nek sql statement');
Query1.ExecSQL;
...in stvar bi morala delovati
Query1.SQL.Add('pac nek sql statement');
Query1.ExecSQL;
...in stvar bi morala delovati
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [delphi] 2 bazi v eni mrežiOddelek: Programiranje | 1110 (1059) | seawolf |
» | Relacija med tremi tabelami; kako uporabit referential integrityOddelek: Programiranje | 1797 (1558) | darkolord |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6447 (4792) | Microsoft |
» | Skripta za prikaz najnovejšega na forumuOddelek: Izdelava spletišč | 1670 (1275) | c0dehunter |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2158 (2043) | Fim |