» »

piska....in piska

piska....in piska

stoki ::

Naletel sem na neko napako v Win98. Ko kliknem nekam kamor spusti zvok od winsov npr: v drsnik za glasnost - naredi ping in ping in potem pinga še naprej dokler ne ugasnem računalnika. Problem sem nekako rešil (začasno) s tem da sem sklopil celotno zvočno shemo winsov. Če je kdo imel podoben problem (in ga eje rešil) ali kake predloge tudi sprejemam :)

PS: Ne mi pisat da se je zagozdila mi tipkovnica kr sem petkrat preveril vse tipke

Se opravičujem če sem koga zmotil. Zdaj dela. Samo shemo sem dal nazaj in dela ... boo. Na obzorju je že nov problem. Starejši računalnik K6 450 Mhz mi povzroča sive lase. Na njem sem sprobal že več tipkovnic in od vseh dela samo neka od cherry-a. Zdi se mi pa čudno. V BIOS-u sem pustil "halt on all errors" in pri vseh tipkovnicah vrže ven tisto de ne delajo in "press F1 to continue, press del to enter setup" :) In edino ta cherrijeva dela. Mi pusti da ji pritisnem F1 in gre normalno v Win98. Pa še nekaj - PS2 port za miško (računalnik je star ima samo za miško) ne dela .... več. Ej če ma kdo kake ideje - se priporočam!!

Han ::

Mja, nekatere starejše (AMD) plate so mal čudne - sem tudi že sam naletel, da je delala samo stara Cherry tipkovnica, za miško sem pa moral naložit točno določeno verzijo gonilnika. Poskusi zamenjat BIOS...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

BIOS sem že flashal z najnovejso verzijo tko da... A mogoče kdo ve če je kaka razlika če dam tipkovnico ki ma original DIN (ta velik) priključek al če dam navadno. Ker tipkovnica (nova!!) prek adapterja ne dela ona stara pa dela. Isto tudi miška. Neka predpotopna na serial dela - nova ps2 pa prek adapterja na serial ne dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CMOS Checksum Bad

Oddelek: Pomoč in nasveti
121158 (986) roni125
»

tipkovnica in bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
202096 (1862) krajnvik
»