Forum » Programiranje » WORD odpiranje dokumentov in tiskalniki - problem
WORD odpiranje dokumentov in tiskalniki - problem
RuN ::
1. Kako narediti v Wordu, da ti ob odprtju nekekga dokumenta v ta dokument vsatvi dodatni dokument:
Primer: Odpreš dokument XXX, ko se dokument XXX odpre se v njega na začetek vstavi dokument YYY. To bi rabil samo za določene dokumente in ne za vse.
Pomeni, da bi v vsak tak dokument moral vpisati nekaj kode v VB. -
2. Kako v Wordu nastaviti lastnosti tiskalnika, da le te ob naslednjem zagonu računalnika in Worda ostanejo nespremenjene? (kajti po vsakem nastavljanju lastnosti tiskanja oz. po izklopu računalnika alči Worda, se lastnosti ponovno resetirajo. Probal sem tudi nastaviti v Normalu.dot, vendar ne pomaga.
Hvala, LP RuN
Primer: Odpreš dokument XXX, ko se dokument XXX odpre se v njega na začetek vstavi dokument YYY. To bi rabil samo za določene dokumente in ne za vse.
Pomeni, da bi v vsak tak dokument moral vpisati nekaj kode v VB. -
2. Kako v Wordu nastaviti lastnosti tiskalnika, da le te ob naslednjem zagonu računalnika in Worda ostanejo nespremenjene? (kajti po vsakem nastavljanju lastnosti tiskanja oz. po izklopu računalnika alči Worda, se lastnosti ponovno resetirajo. Probal sem tudi nastaviti v Normalu.dot, vendar ne pomaga.
Hvala, LP RuN
Sci-Fi ::
Si kdaj silšal za predloge (template).
Ti so namenjeni natančno temu. Da imaš narejen prototip dokumenta, v katerm so stvari, za katere hočeš, da se pojavijo v vsakem dokumentu s to predlogo.
Kolikor vem obstaja funkcija shrani kot ... (izberš priloga .dot).
Pol pač vsakic ko daš nov dokument izbereš to predlogo.
Da, ta stvar je tako enostavna.
tisto drugo ti bo pa kdo drug povedu.
Ti so namenjeni natančno temu. Da imaš narejen prototip dokumenta, v katerm so stvari, za katere hočeš, da se pojavijo v vsakem dokumentu s to predlogo.
Kolikor vem obstaja funkcija shrani kot ... (izberš priloga .dot).
Pol pač vsakic ko daš nov dokument izbereš to predlogo.
Da, ta stvar je tako enostavna.
tisto drugo ti bo pa kdo drug povedu.
Sci-Fi is the best way to dream
ali3n ::
AD2) desnoklik na printer (control panel -> printers) ->> printing preferences; tu nastaviš "default" nastavitve za printer;
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
RuN ::
Sem že slišal za template, ampak stvar je v tem, da je dokument XXX že sam template.
Pazi.
Narejenih mam ene 30 različnih dokumentov (shranjenih kot template *.dot).
Na Wordu pa mam potem narejene gumbe oz. izbirni seznam, kjer lahko izberem te dokumente, katere nato odprem kot nov dokument (torej se template skopira v novi dokument, a ne ?!?) Jaz bi pa rad, da se zraven tega, na novo nastalega dokumenta, na začetku dokument prilepi še en dokument.
2. Nastavljam tudi za printer lastnosti, ampak jih Word pri tiskanju oz. odprtju SAM avtomatsko zamenja - ne vem zakaj.
WIN - 2000 (SP 2)
Office Word - 2000 (9.0 SR 1)
Enostavno tiste nastavitve, ki sem jih nardil na tiskalniku se nočejo lodat v Wordu.
Pazi.
Narejenih mam ene 30 različnih dokumentov (shranjenih kot template *.dot).
Na Wordu pa mam potem narejene gumbe oz. izbirni seznam, kjer lahko izberem te dokumente, katere nato odprem kot nov dokument (torej se template skopira v novi dokument, a ne ?!?) Jaz bi pa rad, da se zraven tega, na novo nastalega dokumenta, na začetku dokument prilepi še en dokument.
2. Nastavljam tudi za printer lastnosti, ampak jih Word pri tiskanju oz. odprtju SAM avtomatsko zamenja - ne vem zakaj.
WIN - 2000 (SP 2)
Office Word - 2000 (9.0 SR 1)
Enostavno tiste nastavitve, ki sem jih nardil na tiskalniku se nočejo lodat v Wordu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | template za word template (*.dot)Oddelek: Pomoč in nasveti | 635 (501) | prozac |
» | excell ne tiska pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 652 (506) | Juice |
» | word pravi da nimam instaliranega printerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1224 (914) | SLO_Matej |
» | Word 2003 - stalno logo na kuverti - spremeba template ?Oddelek: Programska oprema | 3227 (3084) | solo5 |
» | Word: Vodni žig in poravnava besedilaOddelek: Programska oprema | 1719 (1622) | SkyNet |