» »

Invertiranje matrike

Invertiranje matrike

Kaiser ::

Zadeva je taka: rabim postopek invertiranja matrike - rocno dimenzij 3x3. Mislim, da se nekaj dela s podmatrikami (ko crtas stolpec in vrstico), vendar postopka poznam. Ce ima kdo kaj volje to razlozit, ali ce je kje kaksen link bi bil zelo hvalezen. Tole bi rabil nekje do jutri dopoldne....:D Drgac uporabljam matlab za take stvari na izpitih pa prfoks se vedno iz ciste zlobe kaksno takole prjavi...;((

Sergio ::

caki.... moje znanje matematike ni glih na višku, ampak kokr jzst vem, je matrika samo determinanta velikosti n*n... Dej samo še razlož pojem invertiranje ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kaiser ::

Hvala Thomas, ampak mislil sem bolj tako trotl-zihr instant formulo (sem stromar pa mi programiranje ne lezi prevec). No, saj sem nasel kar sem iskal.

Sergio: Invertiranje je postopek predelave originalne matrike A v matriko A^-1, tako da velja AxA^-1=I. I pa je enotska matrika (enke na diagonali, drugo 0). Z matrikami je mogoce zelo elegantno z racunalniki resevati sisteme enacb, diferencialne enacbe pa se kaj drugega. Determinanta je pa samo ena znacilnost matrike. No sej te to se vse caka :P

No, ce komu kaj nuca, tlele je to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matrike

Oddelek: Šola
121627 (1210) Sqrt2
»

Računanje matrične enačbe

346350 (5910) soulfly
»

Matematika/Logika - teoretični pristop

103629 (3352) Tim Burton
»

C++ : Determinanta matrike 4x4

Oddelek: Programiranje
53914 (3712) Backup22
»

Pomoc pri resevanju Matematicnih nalog - NUJNO PROSIM (strani: 1 2 )

563811 (3156) PiKi

Več podobnih tem