Forum » Programiranje » Kako narediti obrazec (form) v Flashu
Kako narediti obrazec (form) v Flashu
kleDo ::
Živjo! Rad bi si naredu svoj Guestbook v Flashu, čist neki preprostega s 3-5 okenčki, pa mam knjigo Flash4Bible pa nikjer ne najdm kako se dela Form(e) .... Zato vas prosim, če mi lahko razložite al pa mi predlagate kakšen dober tutional page!
V veliko pomoč pa bi mi bili tudi ostali Flash nasveti
V veliko pomoč pa bi mi bili tudi ostali Flash nasveti
kleDo ::
Poleg zgornjega pa me zanima še:
1. če pri flashu pritisneš publish in objaviš v HTML formatu, ti stran, ki jo narediš ne zapolni čisto do roba, ampak ti pusti ca. 5mm praznega prostora. Zanima me kako lahko naredim, da bi mi npr. neko ozadje, ki ga dam strani prišlo čisto do roba (fit to window).
2. druga stvar pa je kako preprečiš neskončni loop v publishu v formatu swf? Za HTML mi je jasno kako za swf pa...
3. Če naredim neko stran in jo objavim v formatu swf, potem pa imam na tej strani link do neke druge strani in hočem, da se ta link odpre v istem oknu, kaj naj naredim?
To je za enkrat vse!
Še vedno pa velja želja po kvalitetnih tutionalih!
LP, kleDo
1. če pri flashu pritisneš publish in objaviš v HTML formatu, ti stran, ki jo narediš ne zapolni čisto do roba, ampak ti pusti ca. 5mm praznega prostora. Zanima me kako lahko naredim, da bi mi npr. neko ozadje, ki ga dam strani prišlo čisto do roba (fit to window).
2. druga stvar pa je kako preprečiš neskončni loop v publishu v formatu swf? Za HTML mi je jasno kako za swf pa...
3. Če naredim neko stran in jo objavim v formatu swf, potem pa imam na tej strani link do neke druge strani in hočem, da se ta link odpre v istem oknu, kaj naj naredim?
To je za enkrat vse!
Še vedno pa velja želja po kvalitetnih tutionalih!
LP, kleDo
webcreator ::
Priporočam ti da si snameš Flash tutorial dol iz trainingtools
To all the virgins: "Thanks for nothing!"
ilanium ::
Kledo, takole je.
1. Če misliš tvoj guestbook narest z Flash only tehnologijo, uporabi XML. Samo da boš uštekal osnove boš porabil kakšen dan, dva, zato ti tega sploh ne priporočam. Če znaš kombinirat z kakšnih server-side skriptnim jezikom (PHP, ASP, PERL...) pa pošlji zadevo v headerju, npr ime pa priimek pa komentar tako, da kombiniraš naslov kot string, na katerega se potem premakneš...
string = input.php
string += ?ime=janez&priimek=drugi&komentar=tvoja+stran+rox
getURL(string , "_blank");
2. Tu bi odgovoril še na vprašanje, kako se stran odpre v istem oknu. Zgoraj vidiš "_blank", kar ti pove da se stran odpre v novem praznem oknu. Tu zamenjaj zadevo z "_top", in stran ti bo odprl v istem oknu.
3. Rob zapolniš do konca tako, da dodaš v HTML, v katerega si publishal, in sicer v body, tiste margine (robove)
4. neskončen loop ustaviš tako, da na timelineu pritisneš F6, greš v Actions Menu in napišeš not funkcijo Stop();
Če ti kaj ni jasno, pa vprašej.
lovrozitnik.com
http://www.ilanium.com/
Web technologies for future.
1. Če misliš tvoj guestbook narest z Flash only tehnologijo, uporabi XML. Samo da boš uštekal osnove boš porabil kakšen dan, dva, zato ti tega sploh ne priporočam. Če znaš kombinirat z kakšnih server-side skriptnim jezikom (PHP, ASP, PERL...) pa pošlji zadevo v headerju, npr ime pa priimek pa komentar tako, da kombiniraš naslov kot string, na katerega se potem premakneš...
string = input.php
string += ?ime=janez&priimek=drugi&komentar=tvoja+stran+rox
getURL(string , "_blank");
2. Tu bi odgovoril še na vprašanje, kako se stran odpre v istem oknu. Zgoraj vidiš "_blank", kar ti pove da se stran odpre v novem praznem oknu. Tu zamenjaj zadevo z "_top", in stran ti bo odprl v istem oknu.
3. Rob zapolniš do konca tako, da dodaš v HTML, v katerega si publishal, in sicer v body, tiste margine (robove)
4. neskončen loop ustaviš tako, da na timelineu pritisneš F6, greš v Actions Menu in napišeš not funkcijo Stop();
Če ti kaj ni jasno, pa vprašej.
lovrozitnik.com
http://www.ilanium.com/
Web technologies for future.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | flash stran deluje na računalniku a na strežniku ne :SOddelek: Izdelava spletišč | 1253 (1138) | lesnik24 |
» | Flash gumbi na HTML straniOddelek: Izdelava spletišč | 1860 (1559) | damjan11 |
» | Firefox odpiranje linka v novem zavihkuOddelek: Izdelava spletišč | 2094 (1922) | andper |
» | FirefoxOddelek: Programska oprema | 1038 (957) | l-note |
» | flash in DWOddelek: Izdelava spletišč | 1260 (1135) | Loki |