» »

med navijanjem se racunalnik ne prizge vec ... nujno rabim pomoc!

med navijanjem se racunalnik ne prizge vec ... nujno rabim pomoc!

Bobek ::

Navijal sem Amd Athlona XP 2500+ (barton) na plošči Abit NF-7.. Med navijanjem se racunalnik ne prizge vec.. bil je navit na 10 × 225 .. Sedaj sem ze brisal CMOS in med priziganjem pritiskam tipko delete .. pa se masina vseen nc ne odzove .. ko prizgem se takoj prizgejo lucke za disk potem pa ko ugasnem masino se lucke vedno svetijo ..

Ce se ma kdo kaksno idejo kaj narediti da se bo masina nazaj prizgala ... prosim ce mi sporoci

Hvala!

;( ;( ;(

Spajky ::

Probaj proc ven vzet in ga ponovno not dat! (ali pa probaj s sposojenim). Včasih se pri zmrzu zblenta nastavitev clock generatorja (sfuzla i2C vodilo). 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Wad@ ::

Pa raje najprej provaj tvoj proc na drugi plati, ker če ti je šla plata(recimo->in posledično proc(preventiva)) bo šel po gobe tudi sposojeni procesor. Se mi je že zgodilo, tako, da je previdnost mati modrosti...

Bobek ::

hvala obema za pomoc. Vse to sem probal, vednar sem po dolgem casu brskanja po masini ugotovil, da je bil jumper za brisanje CMOS-a nastavljen na brsanje, potem sem ga prestavil na normalno delovanje in vse deluje kot novo :D

lp

The B ::

Hahahahaha!
Zelo kul in dobra lekcija za vse! :D
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno obnašanje mašine - zagon

Oddelek: Pomoč in nasveti