» »

Kolko ti carina vzame?

Kolko ti carina vzame?

DrSergioDJ ::

Zanima me, kok ti pri nakupu v online stacuni, recmo iz usa, pobere carina? kok % ? Zadevca je podobna ( enak velika, mogoce tezja/lazja ) kot cd-rom, cena z p. stroski pa je okoli 180$. Kolk nej se prstejem, da mi bo carina vzela?
:|
...

Matty ::

Uff... jest sm vceraj prejel en paketek iz USA... 48US$ je bila cena skupaj s postnino... in pri nas je bilo treba za DDV+carino placati se kaksna 2k sit... Ok... mogoce je tud kej dodala se slovenska posta... Aja... oznaceno je bilo kot "GIFT".



;((



Do 45US$ ne placas nic SPLOH! Vsaj moje izkusnje so take...

Red_Mamba ::

jaz še nisem naročeval iz tujine si bom pa zdej viso zrihtal, ampak en prodajalec mi je rekel takole:

Če je vrednost pod 100$ potem ne plačaš ne carine in ne DDV-ja. če jeveč ali je težje od 2.5kg (se mi zdi) potem pa plačaš 19%DDV-ja pa carine okol 15%. Tako da pride kar svinsko drago! Zdej se pa da ponekod zmenit da prikažejo manjšo ceno in če je teža znotraj omejitve kar nekaj prišparaš.

matevzm ::

Tole s s 100$ ne drzi. Ze dolgo ne. Vse omejitve so ze nekaj casa v tolarjih. Tole se recimo najde na netu, po moje kar tocno.


Objavljeno:GOSPODARSKI VESTNIK, Priloga Trgovina , Datum: marec 2000

Paketi, katerih vsebina ne presega vrednosti 4.000 SIT se oproščeni plačila carine. Za pakete v vrednosti 4.000-9.000 SIT se plača samo DDV, za pakete, ki presegajo vrednosti 9.000 SIT pa se plača DDV+carina.

Osnova za obračun DDV je neto vrednost blaga po fakturi plus carinske dajatve, ta nova vrednost je osnova za obračun prometnega davka. Pri uvozu blaga je treba vedeti, da se blago s poreklom iz EU carini po nižjih preferencialnih carinskih stopnjah. Za blago z nedokazljivim poreklom iz tretjih držav, s katerimi Slovenija ni sklenila sporazuma (npr. Japonska, ZDA, Tajska, Tajvan), se plačajo carinske dajatve po konvencionalnih stopnjah (po višjih stopnjah iz carinske tarife). Za blago, uvoženo iz teh držav, je predpisana enotna carinska stopnja 15 odstotkov plus DDV (15 % + 19 % = 36,85 % skupnih dajatev ali ob upoštevanju 8% DDV skupaj dajatev 24,20 %).

Simulacije prikazov posameznih dajatev pomenijo stopnje (carina+davek= kumulativa) za blago, ki se najpogosteje kupuje na internetu. Opozoriti moramo, da so stopnje za določene izdelke prikazane le orientacijsko in da so možna posamezna odstopanja. Spodaj navedene stopnje veljajo za izdelke s poreklom iz EU.

Oblačila: moške obleke, kostimi, športna oblačila, obuvala, ipd. 6,3% + 19% = 26,50%;

Avdio oprema: avtoradio, CD-player, videokamera, fotoaparat, filmska kamera,ipd. 0% + 19% = 19%;
Računalniki: računalniška centralna enota, tipkovnica, tiskalnik, računalniški monitor, računalniški skener, ipd. 0% + 19% = 19%.

Ostali predmeti: telefonski aparat, mobitel, fotoaparat 0% + 19% = 19%;

Mediji: zgoščenke, videokasete 0% + 8%.


Carinske stopnje in DDV za izdelke, katerih poreklo izvira izven EU

Izdelek Carinska stopnja + DDV

Računalniki 8% + 19%

Zgoščenke 2% + 8%

Video kasete 10% + 8%

Igrače 15% + 19%

GSM aparati 10% + 19%

Programska oprema 2% + 19%



DrSergioDJ ::

ok, sam, zdej mam ze mal boljse novice. Stvar bo prvo prejela frendica, ki je v ameriki. in, kaj ce ona pol to posle men kot ''darilo''? a ni pol brezplacno? Al ji bom pa reku, da nej zavije v ene kornfleks škatlo, pa bo - če bo pa carinik kej najedu zarad teže, bomo pa rekl, da je še plastična igračka not :D
...

Yohan del Sud ::

thnx matevz, lih to rabm. prihranu si mi tri ure iskanja, dve uri telefonarenja in eno uro tipkanja.:D

Trdi ::

Se pravi, da za uro je 0+19%, če sem prav razumel? No, ker tolk obvladate, mi povejte še kako je z davkom, ki je v tujini? Moj primer je takle:
V Nemčiji bom naročil uro prek interneta. A bom moral plačati 16% nemški DDV + 19% naš DDV?! A lahko jest dobim 16% DDV nazaj in kako? Al bom že Nemcem plačal 16% manj? BTW, a neto cena je brez 16% davka?

V tem nemškem mestu majo tud navadno trgovino. Naključje je, da mam v tem mestu sorodnika. Kako bi bilo, da bi on kupil uro in mi jo poslal. V enem drugem topicu sem bral, da carina precej svinjari.

Hvala za nasvete.

P.S: Uro MORAM dobiti od tam, ker je za 44 jurjev bolj poceni.
Trdota d.o.o.

KuhaR ::

Enkrat sem naroču en hladilnik iz USA(za okoli 50U$) in so mi zaračunali carino na vrednost paketa + poštnino (carina na poštnino) potem pa na vse skupaj še DDV??? Halo, potem pa še neko takso carinske službe (750 SIT) tako da je stalo enih 4K sit več (skoraj 40% več).;(

Trdi ::

Carino na poštnino?????!!!!!!!
Trdota d.o.o.

LojzePek ::

Mam enga frenda, ki se je v Afganistanu boril na strani talibanov. Pa mi je po pošti poslal eno bazuko za enkratno uporabo (že uporabljeno za samo 10k SIT), pa mi ni blo treba nobene carine plačat.Se mi zdi, da za artikle iz Afganistana, ni treba carine plačevat. Tak da se splača pri njih kupovat.

Aja imena kolega ne bom povedal, ker ga neki loleki iz Amerike iščejo.

Spajky ::

Osnova za carino je vrednost do meje /torej vkljucuje tudi nazalost tujo postnino/...kot v starih Yugo cajtih... :-( .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jerry2000 ::

Naša carinska pošta je en največji primer ostanka starih časov, saj smo svojevrstna država, ki carini tudi kompletno pošnino, kar je neverjetno. Tudi če bi poštnino carinili, bi jo smeli le to meje, ne pa od meje naprej.

Če je darilo nič ne pomaga. Potem vžgejo kar povprek. Moj kolega je tračno enoto plačal 8 jurjev carine, ker so pac rekli, da je CD pogon...

Ti si kriv, ti moraš dokazovati, saj te pokličejo na zagovor in dokazilo vrednosti. Dokler ne dokažeš, ti nič ne pomaga.

Pozdrav

J

TheHijacker ::

Zato je pa dobro, če ti sosed dela na carini ;)

Do sedaj tudi tolarja še nisem plačal državi, pa naročujem vsaj enkrat mesečno(DVD, hardware, revije,...).
http://www.google.si

Dami ::

Ja sej to je čist značilno za slovenijo. Korupcija kamorkol pgledaš. Upam da se po pol kej spremenilo ko (če) pridemo v EU.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

AngelOfDeath ::

Dami Ni se treba bat se ne bo.

SasoS ::

Te cariniki te čist ocurijo...naroču sm 2 koledarja prek Amazona. $20 + $12 shipping. Vrli cariniki so naračunal 700 SIT davka in 800 SIT takse, svoj del kolačka si je vzela pa tudi pošta, ki je zaračunala 700 SIT posredovalnine. Ni slabo...plačat 2200 SIT, za koledarje k so vredni skupaj z shippingom 8200...

Senitel ::

Kaj pa če ti nekdo pošlje nekaj (recimo eno grafično >:D) preko kurirske službe (FedEx) iz ZDA, za plačat je pa 0SIT + poštnina??

Trdi ::

Sranje... bo treba kar v Nemcijo, pa uro na roko...
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()

Yohan del Sud ::

Mene zanima kako so se tarife spremenile po novem letu. Iščem že dve uri to po internetu (jebeni sigov), nakar me najdi.si spet vrže pod tole pozabljeno temo... :|

Torej se je spremenil samo ddv ali tudi carine in ostale cifre?

Upravna taksa vem da je ostala ista, za ostalo pa nisem ziher.

Trdi ::

Ja, jest bom moral za svojo Citizen uro (made in Japan, kar je sranje, da ni v EU) plačati 30 tisoč carine+DDV - 32%!!! Res je svinjsko ampak pri nas je še zmeraj veliko dražja, kar 150 jurjev.
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina oz. davek na poštnino?

Oddelek: Loža
3910051 (9116) Princo22
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395548 (4435) mlav
»

On line trgovine?!

Oddelek: Kaj kupiti
101751 (1621) Trdi
»

Kupovanje iz tujine

Oddelek: Kaj kupiti
172965 (2702) andrej
»

Kolikšna je carina za printer?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81812 (1714) BlackHole

Več podobnih tem