» »

Baterije - v čem je finta?

Baterije - v čem je finta?

Maxtor ::

Torej imam Canona PS A70 in v navodilih piše, da lahko uporabljam polnilne Ni-MH baterije.

Zdaj pa me zanima naslednje: baterije ki so bile zraven so 1,5V, polnilne pa so 1,2V. Kako se torej lahko to uporablja v fotoaparatu? Bo normalno deloval? V čem je finta, saj pri štirih baterijah nanese razlika 1,2V, kar je precej.

Prosim za kako razlago.

Pa še to me zanima, če moram obvezno uporabiti Canonove (beri drage) baterije, ali bo brez težav deloval tudi z drugimi. Ne bi pa rad nekaj na pamet preizkušal, ker aparat je bil dragiiii....;((

Hvala.
  • spremenil: Maxtor ()

boom-bar ::

Pomoje lahko uporabljaš druge (če misliš AA(A) baterije), ampak je bolje če uporabljaš originalne ker so 100% bolj kvalitetne kar pomeni več časa brez polnjenja.
Legalizirajte mehke droge!!!

CAT ::

Jaz imam tega Canona A70 in uporabljam Ni-MH baterije Vivanco za ponovno polnjenje in dela vse ok.Te baterije so že od vsega začetka not.Fotoaparat pa imam kakih 7 mesecev.
Lp
CAT

flipflop ::

Maxtor,jst uporabljam GP polnilne baterije 2000mAh in 2100 mAh in deluje vse brez problemov v Canonu A60.

Maxtor ::

Kaj pa ta razlika v Voltih? Ni mi jasno, zakaj imajo polnilne 1,2V napetosti, navadne alkalne baterije pa 1,5V? Zakaj nimajo tudi polnilne NiMH napetosti 1,5V?

Phoebus ::

Polnilne baterije so 1.2 ker ne morejo bit 1.5. Galvanov člen daje 1.5V, NiCD/NiMH člen 1.2V, LiION pa 3V.

Maxtor ::

Ok, to še nekako razumem, samo ali naprav to ne moti, ker dobijo manj napetosti, ko jim vstavimo NiMh baterije, npr pri fotoaparatu dobi 4,8V namesto 6V? Kako je ta zadeva rešena, tega ne razumem.

LP

flipflop ::

Nič jih ne moti,digitalc ti bo čist lepo delu.

DoBri ::

Mal bom [namerno] zašel .. Vidm da mate vsi canone A serije z "običnimi" baterijami .. glede na to, da mam jst S serjo in posebne baterije, me zanima kako je kej z vzdržljivostjo pri vas. Kšni primeri, ocene!
Več nas je, manj nas ni.

ali3n ::

A70, 4x GP 2000mAh; drži cca 350 posnetkov (mal pregledovanja, kak filmček...)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Avenger ::

Nekje je enkrat bila že debata o takile voltaži in je potem nekdo, ki se na to spozna rekel, da je napetost pri deklariranih 1,2 V takrat ko so baterije nafilane še celo višja od 1,5 V. Zelo mnogo preverjeno pa NiMh akumulatorji zdržijo precej dlje kot enouporabne alkalne.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Valentin ::

@Maxtor
> Ok, to še nekako razumem, samo ali naprav to ne moti, ker dobijo manj napetosti, ko jim vstavimo NiMh baterije, npr pri fotoaparatu dobi 4,8V namesto 6V? Kako je ta zadeva rešena, tega ne razumem

Naprav ne moti zato, ker so narejene tako, da normalno delujejo tudi pri nižjih napetostih. Višjo napetost pri običajnih baterijah, pa zniža na ustrezno vrednost napetostni regulator, ki ga imajo vse take naprave vgrajenega tudi kot neko vrsto zaščite.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

Malner ::

Poglej si to stran. Alkalne baterije. Vid se, da tud pr alkalnih baterijah napetost hitro pade pod 1,3V. Eno stran naprej pa lahko vidis, kako se obnasajo Ni-MH akumulatorji. Podobnosrt je ocitna, zato ne skrbi.

poweroff ::

Vivanco baterije so navadno sra***. Uporabljaj GP. Originalne uporabljati je pa brezveze, ker niso nič bistveno bolj kvalitetne, so pa bistveno bolj drage. Pa tudi če so pol bolj kvalitetne, so še vedno več kot pol dražje...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepovedana raba polnjivih baterij!?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
122041 (1543) jest10
»

Miška in polnilne baterije

Oddelek: Pomoč in nasveti
253374 (2619) Brane22
»

Miška in tipkovnica na baterije - zakaj se ne izklopi?

Oddelek: Strojna oprema
141714 (1493) SmeskoSnezak
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556064 (5177) Zdravko
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217208 (6820) door_man

Več podobnih tem