» »

2600+ najtisje hlajenje

2600+ najtisje hlajenje

umetnic ::

Zivjo!

Trenutno imam XP2600+ hlajenega z BOX hladilnikom, ki pa je prekleto glasen. CPU laufa na 8RDA+ plati pri 52C neobremenjen. Ohisje je odprto. Plata prepozna CPU kot 3200+ (2310MHz)

Obrati BOX venta so 3800 rpm. Ohisje je Antec Sonata. Dodatnih ventov za pretok zraka po ohisju ne nameravam instalirat.

Sprasujem vas, kako naj utisam CPU vent (60mm) in hkrati ohranim temperaturo proca 50C..

Ali naj nabavim adapter 60mm-80mm ter Zalman F1 silent 80mm ventilator, hladilna rebra pa pustim kar ta, od BOX hladilnika. Tako pridobim tisji ventilator za strosek 2k SIT. Se vedno pa lahko reguliram z regulatorjem, ce zelim mocnejse hlajenje.

(3000rpm/38dB ali 1700rpm/20dB)

Druga opcija je, da zamenjam BOX hladilnik z SILENT Breeze 462, ki me stane: 3,6k pri JAE, kar znese skoraj se enkrat vec, kot prva varianta, je pa prav tako tih sistem....oziroma najtisji, ce je verjeti temu Testu

Tale SILENT BREEZE je drugace pri 2000rpm slisat okoli 19db (AIRFLOW 16.1 CFM)

Zalman ima drugace mocnejsi pretok zraka in sicer 20.6 v silent 20db nacinu oz. 36.5 v glasnem nacinu.

V primeru, da bom za kako igro ali aplikacijo potreboval boljse hlajenje, bi bil tu potemtakem Zalman bolje uporaben?! Saj se pri Silent Breezkotu vrtljajev ne da povecati....

Prva prioriteta mi je čimmanj decibelov
Druga čimmanj denarja.....pa se spogleduje s tretjo - čimboljše hlajenje

Kot Alternativa se pojavi: Papst 8412N/2GL 80mm (3.250 SIT z DDV pri mlacomu), ki naj bi bil se tisji kot zalman F1, a za precej!! visjo ceno? Gre tu le za firmo, al je res taka razlika v performansih? Kakorkoli, cena je gotovo pretirana glede na to kar ponuja proti zalmanu? :|

Ali naj torej nabavim SILENTBREEZKOTA in BOX hladilnik zagonim v smeti al. naj raj nabavim zalmanov vent in ga s pomocjo adapterja pritrdim na original hladilna rebra?!

0:) :\ 0:)

Vasa mnenja?!

and...Keep Up The Good Work! :D

------------------------------
gumitvist
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

sidd ::

Zdravo!
jaz bi tak naredo.....če še maš garancijo, te samo vent menjaj, da če bo bilokaj narobe, daš orginal vent gor, pa neseš na servis(to zato, ker box verzije majo 3 leta garancije:D ) če pa nimaš pod garancijo, al kakorkoli drugače, pa menjaj vse skupaj....tota rebra od box verzije tud niso tak high tec:)) ....jaz mam taisti procesor na nfs-7 s, v chieftec dragon ohišju, pa mam temp. nižje od 50°C(upoštevaj, da mam še 4 vente dodatno), in redkokdaj se pri meni tud ta meja preseže :D ..
v glavnem....adapter 60mm-80mm ter Zalman F1 silent 80mm ventilator nabavi, pa pusti rebra gor, pa bo že zarad bolšega venta temperatura dost nižja....
lp
sidd

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 problema (glasnost in vročina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
142091 (1660) Jan987
»

Hladilnik za athlon 2500+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije