» »

problemi z nakupom RDRAM-a

problemi z nakupom RDRAM-a

ufek ::

stvar je sledeca: s tem mojim RDRAMom mam kar precej tezav. ze dejstvo da me prodajalci v racunalniskih trgovinah cudno gledajo ko jim to razlozim in me na koncu vseeno hocejo prepricat o nasprotnem in da se motim in ne vem kaj se vse, pove dost o tem da sem ze cisto zmeden. v comtronu in pcplus-u me je prodajalec gledal kot da sem iz marsa pado. no in ker ga hocem na vsak nacin dokupit (128mb je absolutno premalo) mam same probleme, kupit pa nikakor ne morem. pa dal bom oglas tu tud pa bi rad pravilno povedal da me bo kdo sploh razumel, zato upam da mi bo kdo od vas ki se spozna na stvar to razlozo na lep nacin.

no tule je opis (ki si ga iz navodil jaz razlagam) tega mojega skrivnostnega in po besedah vecine "neobstojecega" rimm rama:
moja maticna (intel VC820) ma dve rezi v kateri gre skupaj najvec 512mb (skupaj 32 RDRAM komponent), torej 2x 256 (2x 16RDRAM komponent). to ni 512mb v paru. dokaz: trenutno mam not samo eno ploscico z 128mb, v drugi rezi pa je continuity rimm (pass-through modul), to je ploscica ki mora bit v vseh nezapolnjenih rezah. torej ocitno so maticne plosce v dveh izvedbah kar se tice RDRAMa. ene podpirajo samo 16bitno tehnologijo na 168 pinskih modulih (moja), druge pa podpirajo rame v parih (32 bitna tehnologija) na 242 pinskih modulih. nekatere pa tud oboje (bojda). nekje sem zasledil da bi naj bli tud 184 pinskih rimm moduli, ki pa naj bi bli kompatibilni z rezami za 168 pinske(?). no zato moram tocno vedet za kaksno vrsto rama gre ko kupujem, ker meni taksni rambus v parih ki se uporablja v vecini maticnih z RDRAMom ne koristi.

zdaj pa kaj kupujem:
- 256mb RDRAM PC800 (se enkrat: en modul in NE v paru! torej ena 168rimm-ska ploščica na 16bitni tehnologiji)
ali
- 512mb RDRAM PC800 (2 rimm modula po 256mb, 168pinkska, 16 bitna tehnolija [spet: TO NI PAR, ampak dva samostojna modula])

to zgornje vedno povdarim pa mi se vedno vsi ponujajo v parih pa da to kar mam ne obstaja. malo mi ze preseda vse skup ker menda niso naredli tega rama samo za eno maticno na celem svetu! ;(

link do maticne:
http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/VC820/

link do maticne glede podpore pomnilnika:
http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/VC820/vc_mem.htm#2

ce ste pa preleni za klik je pa tu izpis:
#########################
System Memory Combinations

The desktop board uses Rambus* RDRAM RIMM* technology.
The desktop board supports the following memory features:
Up to two 2.5 V, 168-pin RIMM modules
Single- or double-sided RIMM module configurations
Serial Presence Detect (SPD) memory only
Non-ECC with 16-bit components (128 Mbit technology)
ECC with 18-bit components (144 Mbit technology)
512 MB maximum onboard capacity using 128/144 Mbit technology

Caution. The board supports combinations of no more than 32 RDRAM components across all installed RIMM modules. If the total number of RDRAM components installed in RIMM connectors exceeds 32, the computer will not boot.

All RIMM connectors must be populated to achieve continuity for termination at the Rambus interface. Continuity RIMMs ( or "pass-through" modules) must be installed in any unused RIMM connectors.

The following table gives examples of RDRAM component-count for supported RIMM modules. Component counts can be identified on the RIMM label.

Typical RIMM Module Configurations Rambus Technology 128/144 Mbit
4 RDRAM components per RIMM 64 MB
6 RDRAM components per RIMM 96 MB
8 RDRAM components per RIMM 128 MB
12 RDRAM components per RIMM 192 MB
16 RDRAM components per RIMM 256 MB

Note. To obtain the best memory bus loading characteristics, RIMM modules should be installed in Bank 0 first and then in Bank 1 (bank 0 is closest to the processor). A continuity RIMM module must be installed in Bank 1 if unused.
#########################

in pa link do rambusove FAQ glede RDRAMa
http://www.rambus.com/products/rdram/rdram_faq.cfm

ce potegnem crto:
1. a si prav razlagam vse skupaj?
2. kako naj razlozim prodajalcu oz. v oglasu da bodo razumeli kaj hocem kupit. in kje hudica se to sploh dobi (v spletnih trgovinah ne morem kupovat tud iz tega razloga ker zraven ne pise kaksna vrsta rama je in glede na to da prodajajo vsepovsod samo v parih pol je na spletu isto)
3. srecno novo leto!:D

hvala ze vnaprej!
lp! :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rambus z lastnimi čipi

Oddelek: Novice / Pomnilnik
2813551 (11343) fujtajksel
»

Mi zna kdo povedat kaj je tole ??

Oddelek: Strojna oprema
61036 (954) sverige
»

Kupujem RAM 256MB. Katerega in kako izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
71282 (1226) boštjan
»

RIMM????

Oddelek: Pomoč in nasveti
5945 (800) akulp
»

Katero P4 RIMM Plato za WinXP?

Oddelek: Kaj kupiti
111051 (892) Pisk

Več podobnih tem