» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
10 / 50
»»

Ethical ::

Zdravo!

Ja maš prav Kajzar, pri samem delovenju je malo počasnejši, mogoče tudi pri zagonu, glede na to kater antivirus zavzame več Rama pri delovanju ta podatk bi pa mogu potem primerjat, sam po vsej logiki je, da če ima več tehnik iskanja virusov, skeniranja, dodatnih stvari(firewall, antispam,..), to ti potem vse bremeni sistem.Zej nism delu primejave in nisem analitik.
Sem pa zato probov zastonj različico Free bitdefender, ki nima dodatnih stvari poleg(firewall, antispam), deluje hitrejše in zazame isto rama kot pri PRO različici z firewallom in antispammom.

Meni osebno je NOD32 cisto dovolj, ker ne rabim dodatnih stvari, in zlo šparam na ramu:).Če bi hotel popolno zaščito potem bi zbiral med naštetimi tremi v prejšnem odgovoru.

Hvala za opozorilo Kajzar!

LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Kajzar ::

Sem stestiral Bitdefender-ja in PC-Cilin-a do sedaj. Oba sta hitrejša od Nortona.

Bitdefender upočasni sistem, vendar se da preživeti, je veliko bolje kot pod Nortonom. Imam edino problem z uTorrentom, ki se mi obesi pod Bitdefenderjem, tako da moram uporabljati Azureus; mogoče kdo ve rešitev za ta problem?

PC-Cilin pokuri še manj resursov kot Bitdefender in ni nič slabši program, tako da bom najbrž kupil PC-Cilin.
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

Ethical ::

Hm, ja že če je ključno vprašanje glede uporabe drugih progamov, ki jih boš uporablal.Zej če si to testiru pol morš vedt kaj se dobro obnaša in kaj ne(Win OS).
Jst sm probu tako varianto, da u registru konfiguriram anivirusni program.Zej jst sm probu nod32, sam je to mal odvisn pol od programa.K recmo d se ti hitrej odpirajo okna, hitrjša heuristična iskanja, sumi, ....to se vse da naštelat(oprostite izrazu).
Če vpišeš v RUN>regedit>HKEY_LOCAL_MACHINE>software>(windows da prevzeto mapo program files)tu odpreš mapo v kateri maš antivirus>pod to imaš najbrž(odvisno od antivirusnega programa)datoteke>zej kako se nastavi določene funkcije in vrednosti za te funkcije,si pa poglej tole.
pač morš met neke osnove d stvar urediš po svojih željah, in da konc koncev dobiš neko dinamiko.

LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

desperados ::

Osebno meni je najljubši PC-Cillin(uporabljam ga že od leta 98) porabi izjemno malo sistemskih sredstav(rama in procesorja) naprem drugih antivirusov, pa tudi zazna dosti več virusov kot ostali produkti. Je tudi zelo hiter! Edina slaba lastnost pa je da je precej drag!!! Zato pa uporabljam avast in AntiVir XP ki pa sta zastonj ampak na žalost še zdaleč ne ponujata toliko kot pccillin.

Sprobal sem tudi nod32 in nortona, ampak v nekaj dneh se mi je v tistem času zaradi virusov sesul sistem.

Torej če denar ni problem(nod in norton je enaka cena ampak ponujata manj) se splača kupiti PCCilin internet securiti 2005 ali celo 2006 če je že zunaj!

moje malo mnenje!

LP!

Zgodovina sprememb…

Oven-2k ::

Izgleda da ima vsak svoje izkušnje z določenimi antivirusnimi programi. Mene NOD32 še nikoli ni pustil na cedilu, česar pa ne morem trditi za Nortona 2005 - edini črv, ki sem ga kadarkoli "ponesreči" dobil, se je prikradel ravno mimo tega Nortona.
Rok

Ethical ::

Zdravo!

OK, nj tako povem.Pred kašnimi parimi letmi, mi je en frend reku, da je NOD32 najhujši, pa še mal placa zavzame.OK, jst to probam, stvar mi je bla kuj ušeč, od takrat pa do kšnega prejšnega leta sm to mislu, kr mi je reku kolega.Čisto iz radovednosti, sm sprobov AV bitdenfedeja, verzija 8.Pač nod32 unistaliram, pobrišem v registru , kar je ostalo od noda, in naložim gor bitdefenderja.
Haha, že pri predskenuranju mi je najdu dva downlovderja, ne sprasujte kaj mi je najdu potem, ko se ga upgrejdau.Dost neprijetnih stvari.(netsky,mydoom,...).sm že mislu formatirat, sam sm pol pustu, d vidmo kaj se bo iz dega izcinil.
Fora je d k sm to pogruntov, pol sm zazih vedu d nod32, al pa kerkul drug program , ki je "slabsi" od bitdendeferja, bi to naredu, tako al drgac.
Isto je blo pri iskanju cookijev in smeti, ki se ti nalozij pri srfanju.Spyboot search and destroj+Ad-awere, ubadva sta dobda, obadva najdeta neke iste in neke drugance stvari ,ki jih mam na kompu, najbols d obadva obdrzite:).

Pač moja izkušnji, ali ma kdo ksno podobno?

LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

MrStein ::

Sprobal sem tudi nod32 in nortona, ampak v nekaj dneh se mi je v tistem času zaradi virusov sesul sistem.


Huh? Kaj boga pa si počel ???
Jaz v enem letu ne dobim enga virusa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Oven-2k ::

Hm... Pa si imel licenčnega NOD32? Skrekan NOD32 namreč PREVERJENO ne deluje dobro, kljub temu, da se posodablja. No, če si imel delujoč username in pass, potem ni problema, če pa je bil skrekan, potem je pa to druga zgodba. To lahko potrdim tako jaz kot kolegi - no, odkar imam original kupljenega, dela kot urca, tako da zaenkrat ostajam NODov pristaš :)

Mimogrede - enkrat sem preizkusil AVG Free, Avast!, CAT QuickHeal (al neki v tem smislu), Norton 2005, NOD32 in Norman na nekem trojancu... Odkrili so ga samo zadnji trije, prvi trije pa so dopustili da se zažene...
Rok

Ethical ::

Oven-2k nalož si gor nod32, pa čez nekej dni dej gor bitdefenderja, pa boš vidu u čem je razlika!
LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Oven-2k ::

Ethical, ne boš verjel - imam oba :D

NOD32 na domačem računalniku - kupljen, BitDefender na službenem računalniku. Zadovoljen sem pa z obema.
Rok

Ethical ::

heh, smešno mi je:P

Lahko bi preh povedal.

No, sej sam d si zadovoljen!

LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Oven-2k ::

Hehe, čaki čaki, zdj si me tok zrajcu, da bom prov snel NODa pa dal BitDefenderja gor doma, da vidim če je kej nesnage :P :)) Pa še mal bom pogledu hitrost delovanja pa to... sej NODu poteče licenca v kratkem, tako da lahko v skrajnem primeru še vedno presedlam :D
Rok

Boro ::

Tud jaz sem uporabljal NOD-a (licenčnega) pa se mi je je računalnik čudno začel obnašat!! pol pa sem preveril s SOPHOSOM 5, pa mi najde 5 VIRUSOV pa DVA TROJANCA! Tko da tudn NOD ni najbiljšo mogoče NAJHITREJŠI!! Sam kaj mi pomaga hitrost, če ni varnosti??????

Soon ::

Pozdrav

Jaz bi vam priporočal Pc-Ciling in F-secure

Lp
Miran

Boro ::

Ja tud s F-Secure se strinjam!!

Zelenko ::

Ali mi lahko poveste, če se da kje dobiti antivirusni program, ki je za Windows server 2003 - brezplačno ali vsaj testno obdobje celotne verzije?

MrStein ::

Vsi imajo zastonj testno obdobje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lumix ::

Js pa mislm, da vsi, k pravte, da ne dobite nbenga sranja na komp, al ne veste zanj al pa nakladate 200/h. :D :\

looka ::

oven-2k, kaj se je zgodilo? si kaj nasu? namrec sam uporabljam noda, ta licencnega, pa me je zacelo skrbet:)

bboyknight ::

F-secure je zakon ceprav ta nov Internet Security 2006 je ze mal prevec pozresen pa tepe se z driverji od Sony Ericssona..! Se najboljsi mi je bil F-Secure Client Security v5.55 al pa 5.56 , ker ni bil pozresen in je bil ucinkovit!
Drugace pa je Pc-cillin tudi vredu!


peace
knight

OmegaM ::

kak pa je kaj f-prot?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

dex22 ::

Kaj pa kej pravte na avasta.Sam ga trenutno uporabljam pol leta in razmišljam da bi kej druzga probal.

Greg91 ::

mene NOD32 nikdar ni pustil na cedilu, nikdar nisem imel nobenih problemov z virusi in to je zame zadosten razlog da je nod zame najboljsi anti-virusni program. Z njim sem vec kot zadovoljen.:))

bobsaap ::

Jaz imam eno vprašanje in sicer,...zdaj sem kak mesec uporabljal Avast antivirusni program, delal mi je zelo vredu, bil sem zelo zadovoljen z njim,...sedaj mi je pa poteklo to poizkusno obdobje in sedaj je nekoristen na mojem racunalniku oz sem ga že zbrisal,...zanima me ali je kakšna moznost dobiti antivirusni program ki bo delal kvalitetno in ne bo za samo neko kratko obdobje in da bi ga clovek po moznosti lahko dobil na netu,...al pa so nujni ti original cd-ji ki jih je treba kupit,...proism ce lahko kdo pove kako resujete te probleme in kako naj sedaj dalje obvarujem svoj racunalnik,...prosim za pomoč,...! Hvala ze vnaprej,...!
http://www.slo-fishing.si

Damjan Jagar ::

AVG obstaja v brezplačni verziji (dobiš na netu).
http://jagar.si

bobsaap ::

Kakšna je pa kvaliteta tega programa?
http://www.slo-fishing.si

Damjan Jagar ::

Odlična. Ti kar naloži in uporabljaj.
http://jagar.si

R33D3M33R ::

bobsaap: Zakaj ga nisi registriral? Avast je brezplačen antivirusni program. Edina obveznost, ki jo moraš opraviti je ta, da moraš vsakih 12 mesecev obnoviti licenco, da lahko prejemaš posodobitve.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

bamfy ::

AntiVir (xp) uporabljam cca 5 let brez kakrsnega koli virusnega problema
Najboljše je pa to da je zaston
Inštaliraš in pozabiš na viruse
LP
wtf?

bobsaap ::

Torej,...

Glede Avasta,...nisem vedo da je to mozno,...in tudi zdaj nevem kje in kako bi se lahko registriral,...meni je smao pisalo, da mam kao neko probno verzijo in da mi poteče čez nekaj časa,...nisme pa vedo da ga lahko registriram in neprestanu uporabljam naprej,..mene je cel čas opozarjalo da morem program kupit,...Lahko kaj več poveš o tem kje in kako registrirati ,...?

Glede tega AVG antivirusnega programa ,...sem si ga nalozo in zdaj ga hočem registrirat in mi piše pri inšatalciji naj vpišem licence number,...ki pa je nimam in mi ne gre dalje inšatalacija,...piše pa tudi da bi naj dobil to številko zraven ko sme dol potegnil ampak je nisme ,... Lahko kdo sevtuje kaj naret,...

Lepo prosim,...!
http://www.slo-fishing.si

bobsaap ::

Glede AVG sem ze našel to številko in sem ze inštaliral,...zaj se morem samo še navadit na njega,...no kaj pri tem AVG pa me nebo cel čas opozarjalo na to registracijo oz se mi ta program ne bo končal čez kaki mesec dva kot se mi je pri Avastu?
http://www.slo-fishing.si

RejZoR ::

Ne vem zakaj stokaš da ti je potekla po 2 mescih. Robot za serijske včasih pač zataji. Vrž mail na njihov tech support pa ti bojo dal ključ ki garantirano velja 14 mescev.

Drugače pa je nedolgo nazaj izšel nov test antivirusov za Februar 2006.
Najdete ga tukaj: http://www.av-comparatives.org

Zanimiva novost je status ADVANCED+ za AntiVir 7 (moram pohvalt, nemci so se res izredno potrudil), avast! je takisto napredoval na ADVANCED.
Je blo par stvari pod pričakovanji ampak nič pretirano šokantnega.
Skratka zanimivo branje :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

falotXP ::

Še malo o testih antivirusnih programov: KLIK!

RejZoR ::

Ta TopTenReviews stran pa je ena največjih bedarij kar jih je. Izognite se ji na daleč (s tem mislim na VSE teste ki jih imajo na tej domeni!). Kriminal vseh kriminalov od testov, resno.

Še razlaga iz avast! forumov:
http://forum.avast.com/index.php?topic=...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dex22 ::

Dejte mi povedat ker antivirus program pobere malo spomina je in je dober? Predvsem mi je važno da ne obremenuje preveč moj comp in da je zanseljiv.Sam ne mi priporočat nod32 ker mam slabe izkušnje z njim :)

muzičar ::

h3h mislim da sem imel ze vse "top 15" anti-virus programe... drgac sm tut sam testeru... ti povem da se je resno ce gledamo cist vse funkcije najbolje obnesel Pc-cillin Internet Security 14... je hiter, je zanesljiv, ni požrešen in v tem paketu dobiš use kar rabiš za varnost v vseh pogledih... res je da je NOD32 najhitrejsi, da McAFee najvec odkrije ampak Pc-cillin odkrije recimo cca. 92% in je s tem 4 na lestvici odstrani 92% in je s tem na prvem mestu, glede požrešnosti ti takole povem... imam ga na IBM ThinkPad 390E (PII 300Mhz, 160MB) in sistem deluje... tako da jaz sem za Pc-cillin-a

RejZoR ::

Pc-cillin je za moje pojme preveč mlačen glede na to da je plačljiv. Osebno bi raje imel avast! al pa AntiVir kot pa Pc-cillina.
NOD32 al pa F-Prot sta med najlažjimi in zelo učinkovitimi antivirusi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

rokec_mx ::

Kaj pa Pando platinum ima kdo? Razmišljam o nabavi preko enaa : klikni

Priporočate ali ne?? oz. kaj drugega??

RejZoR ::

18 jurjev je mal velik za moje pojme (čeprav gre za Internet Security paket). Sicer zadeva ni napačna ampak raje ne.
Osebno bi raje izbrskal zastopnika za AntiVir (Avira). Grem stavt da je cenejši, hkrati pa se zadnje čase obnese bolje kot večina drugih.
Aja, pa za Pando je znano da je precej težka za sistem ter pokuri doberšnji kos RAMa. Ima pa odlični mehanizem za čiščenje spywara

NOD32 za 9.900 (digitalna NE škatelna verzija) tud ni slab nakup (uradni zastopnik za SLO).
Al pa BitDefender 9 Standard za 7.000 (JAE).

Slednja dva se obneseta odlično (mam oba original licenci).

Drugače če pa obvezno rabiš Internet Security paket pa poglej po temu:
http://www.jae.si/article.aspx?docid=13...

Cenejši pa za moje pojme boljši paket.

Oz se pozanimaš okoli NOD32 3.0 Internet Security. Zadeva namreč še ni izšla (samo predstavljeno na CeBit-u), tko da je trenutno ne moreš dobit, bo pa obstajalo.

Drugače pa priporočam da prej probaš trial verzijo Panda Internet Security, pa pol BitDefender Internet Security in vidiš kateri ti bolj odgovarja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Valentin ::

Imam NOD32, ker se mi zdi, da od vseh antivirusov, ki sem jih sprobal do sedaj, še najmanj obremenjuje računalnik, pa tudi sicer je zelo soliden pri obrambi pred virusno golaznijo.
Sicer pa se mi zdi zelo dobra izbira tudi Avast, še najbolj zaradi njegove bootscan opcije.
Res mi ni jasno, kako da nekaj tako koristnega ne vgradijo tudi v NODa...

Oven-2k ::

oven-2k, kaj se je zgodilo? si kaj nasu? namrec sam uporabljam noda, ta licencnega, pa me je zacelo skrbet:)


Ne, niti BitDefender niti Kaspersky nista našla ničesar :) d000h. Ravno par dni nazaj sem obnovil licenco za svojega NOD32 :)
Rok

Vanadium ::

Imel pa sem nod32 ki ni hotel nic izbrisat sam piskal je da je kaj najdu, probal sem f-prot pa je bil se kar, norton mi je bil totalna tema sedaj pa uporabljam bitdefender 9 pro in sem zelo zadovoljen pa se key gen mam za njega tko da ni skrekan in se mi redno updejta:D :D :D . Res pa da mogoče pokuri mal več resourcev kot drugi sam se nesekiram preveč zato:P

Aja mali P.S.

O pandi pa nebi rad zgubljal besed ker me je naživcirala do konca, pokurla resource miljon, updejt ni delu pa ko mi potekla licenca se glupa žival ni dala odinštalirat ;(( ;(( probal sem tut z kakimi uninstal programi tko da moral sistem na novo gor dat :(

Drugace pa vsak ma svojga favorita in naj se sam odloci

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

OmegaM ::

NE vem no, ko sem jaz imel ta novo pando Titanium 2006 mi je delalo super, ce sem jo skreknil pa ni vec blo za nic, z uninstall nisem imel niti najmanjse tezave, pravim pa da mi je resnicno delala super. Edino ona panda platinum pa je kar pozirala sistem.

Kolega ima licencno pa mu resnicno dela super, tak da je kar razlika med skrekano in licencno.

Sem pa jih kar nekaj slisal da so imeli z njo tezave, v glavnem jaz kar sem jo imel je delala super, sam ko je potekla licenca si te nisem sel podaljsat (finance pac), sedaj pa uporabljem nek free.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

massive ::

nod32 sistemsko prijazen z njim nikoli dobu virusa uporablam ga ze vec kot leto zau se vedno nelicencnega vendar razmisljam o nakupu.
bitdefender ne toliko prijazen do sistema z njim tudi nism dobu virusa ampak je norton bol zarad manjse uporabe sistema. v sluzbi kjer nekje uporablajo bitdefender se je naslo tud kak virus.
norton dobu viruse in sistemsko pozresna zadeva.
avg dobu viruse.
pando titanium mam na sluzbenemu in je use ok samo zadeva je tud pozresna kar se tice sistema v tem primeru je zadeva zanemarljiva. pri instalaciji se zna kaj zalomt...
baaaaaah...

MTm2H37rqt7B ::

men je tale nod32 ze od samega zacetka malo sumljiv. ze sama njegova hitrost skeniranja celega diska. zdej a ma res tok u iber hud engine al pa pogleda povrsno... neki je na tem

sem pa uporabnik kaspersky-ja

RejZoR ::

Heh, kako sploh lahko dvomiš v NOD32. Gre za antivirus z verjetno najnaprednejšim enginom kar jih je bilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ripmork ::

Nod32 je dober in hiter...toda sam sem takrat potem sprobal še nekaj antivirusov in ugotovil da mi nod 32 ni našel vseh virusov, bitdefender pa mi jih sploh ni našel čeprav sem kasneje s pomočjo kasperksy-a ugotovil da se mi jih je nabralo kar nekaj...
tak da ostajam tudi jaz pri Kasperskyu...

po mojem mnenju bolje imeti en res učinkovit antivirus ki ga zalaufaš 1x na teden in greš pač tačas na sprehod kot pa da vse staviš na hitrost medtem ko se virusi nabirajo...IMO

je pa štos da ima folk z različnimi antivirusi čisto različne izkušnje, tudi vprašanje kateri je trenutno najbolj učinkovit antivirusni program, virusov je vsak dan več in to je neprestana bitka...:D

OmegaM ::

Nd je resniocno fajn ko nima slabega engina pa pozira manj sistema, vendar po izkusnjah, heh, kaspersky je men najboljsi
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

RejZoR ::

Stvar spletnih navad. Men zadoščajo avast! oz AntiVir pa nisem bil nikol okužen, nekdo tretji pa se bo uspel okužit celo z naloženim Kaspersky-jem.
Če si high risk uporabnik ki veliko bere pošto iz unsecure kaslcov je NOD32 idalna rešitev zaradi brutalne proaktivne detekcije črvov.
Skor ne poznam črva, ki ga NOD32 ne bi takoj pobral s heuristiko.
Zadnje čase so tud ogromno naredil na področju zaznavanja backdoorov in trojancev kar se lepo vidi na AV-Comparatives testu.
Zapovrhu pa ima ESET zaposlenega enega največjih strokovnjakov na temu področju kar jih je (specialist za heuristiko in zapletene vrste zalege ki je močno kriptirana, packana oz uporablja polimorfični engine).

Romunski BitDefender (Softwin) je po drugi strani ubral neko vmesno pot s posodabljanjem definicij vsako uro ter dokaj močnim HiVE pogonom za zaznavanje še nepoznanih skupkov kode. Se pravi kot bi združil dobre lastnosti Kaspersky-ja in NOD32. Sicer se še ni tazaresne učinkovitosti ker je HiVE relativno nova zadeva, ampak prvi rezultati so zelo dobri, skor tolk dobri kot pri NOD32. Več se bo videlo na retrospektivnem testu (proactive detectin) ki bo maja 2006 v okviru AV-Comparatives testov. Do zdej je bil BitDefender drugi najboljši takoj za ND32, bomo videl kako bo maja :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

loudek ::

Iščem eno antivirusno zadevo, ki bi se dala zaganjat neposredno iz cd-ja. Moj kolega ma namreč na računalniku en ??? , ki mi sploh ne pusti, da bi ga odstranu. Sicer vseh programu še nisem uporabu, mislim pa, da bi rešitev da bi računalnik zbutal kar iz cd-ja bila najbolj elegantna. Kaj pa če bi mu ponovno naložu xp-je (vključno s formatiranjem diska), ali obstaja kaj možnosti da bi ta "nadloga" ostala na disku.
Hvala za pomoč
ps: ta nadloga je en program, ki mi ves čas javlja obvestilo o kritični napaki v sistemu, po internetu ne morem normalno srfat, ker mi ves čas teži,če ga zbrišem se ponovno inštalira, tudi če sistem zagonim v varnem načini je še vedno tam, norton ga ne zazna in napiše, da je vse ok in tako naprej...
««
10 / 50
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332608 (15042) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514701 (13086) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359625 (45425) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12825338 (20950) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499199 (8146) bluefish

Več podobnih tem