Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
RejZoR ::
avast! Boot-time scan, avast! BART, KAV6 Rescue Disc (še ni uradno izdan) oz McAfee Console scanner v navezi z BartPE.
Potem so ti na voljo še online scannerji ter trial verzije.
Zadnja možnost je a ti nekako uspe spakirat nek antivirus namenjen za Linux na LiveCD distribucijo. Ampak pomoje so prve opcije boljše in lažje.
Potem so ti na voljo še online scannerji ter trial verzije.
Zadnja možnost je a ti nekako uspe spakirat nek antivirus namenjen za Linux na LiveCD distribucijo. Ampak pomoje so prve opcije boljše in lažje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
lolek84 ::
Vsi tak hvalijo tega NOD32, pa sem si ga sam tudi namestil pa vam povem da me je full razočaral, v bistvu sem ga uporabljal en čas, ga redno nadgrajeval z najnovejšimi posodobitvami pa je en k**** našel pri pregledovanju kaj šele da bi kaj pametnega odstranil.....
Pol sem ga pa odstrano in namestil Spyvware Doctor in vam povem da je našel malo morje napakic na mojem računalniku in jih odstranil-glede na to da prej skoraj NOD32 nikol ni javil kake napakice.
(Edino kar me moti oz sem naletel na problem pri SD je ta, ja priznam da nisem imel licenčne verzije samo sem si jo z serijsko z neta omogočil da je bil registriran... a zdaj mi pa več ne gre ko ga zbrišem in ponovno naložim da bi lahko zopet vpisal serijsko ampak mi javi da mi je čas potekel in da ga naj ponovno prijavim samo ne z "ime in serijsko" ampak direkt na njihovi strani-izpiše se mi cel formular in že vpisani podatki o "prejšnjem lastniku (beri o moji pridobljeni serijski številki)".... Zdaj pa nevem kak bi ga naj odstranil razen s formatiranjem računalnika da bi računalnik oz. windowsi povsem izgubili spomin o tem da je bil SD že nameščen in bi mi zopet ponudili pri tem programu vnesi opcijo "serijska številka, ime naročnika"???
Pol sem ga pa odstrano in namestil Spyvware Doctor in vam povem da je našel malo morje napakic na mojem računalniku in jih odstranil-glede na to da prej skoraj NOD32 nikol ni javil kake napakice.
(Edino kar me moti oz sem naletel na problem pri SD je ta, ja priznam da nisem imel licenčne verzije samo sem si jo z serijsko z neta omogočil da je bil registriran... a zdaj mi pa več ne gre ko ga zbrišem in ponovno naložim da bi lahko zopet vpisal serijsko ampak mi javi da mi je čas potekel in da ga naj ponovno prijavim samo ne z "ime in serijsko" ampak direkt na njihovi strani-izpiše se mi cel formular in že vpisani podatki o "prejšnjem lastniku (beri o moji pridobljeni serijski številki)".... Zdaj pa nevem kak bi ga naj odstranil razen s formatiranjem računalnika da bi računalnik oz. windowsi povsem izgubili spomin o tem da je bil SD že nameščen in bi mi zopet ponudili pri tem programu vnesi opcijo "serijska številka, ime naročnika"???
opeter ::
Mene pa zanima sledeče: kako se obnese CA eTrust Antivirus V7.1?
Pri enaa.com in mimovrste.com jo imajo po precej solidni ceni.
Pri enaa.com in mimovrste.com jo imajo po precej solidni ceni.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
eTrust je dost soliden kar se tiče ITW zadev. Za Zoo malware bi osebno raje imel avast! al pa AntiVir (oba free verziji)...
@lolek, bi lahko napisal par imen ki jih je zaznal Spyware Doctor?
Ne vem zakaj ampak mam filing da ti je zaznal trop cookijev na katere itaq ne trzne noben antivirus (ker je res brezveze).
@lolek, bi lahko napisal par imen ki jih je zaznal Spyware Doctor?
Ne vem zakaj ampak mam filing da ti je zaznal trop cookijev na katere itaq ne trzne noben antivirus (ker je res brezveze).
SavoS ::
Eh ... eni še vedno ne ločijo virusov od trojanskih konjev, cookijev spyware-ja in mislijo, da če naložijo recimo NOD32, da bo zadržal vse in svašta!!
Poleg dobrega antivirusa je POTREBNO OBVEZNO uporabljati še:
AD-WARE 1.6
SPYBOOT S&D
WINDOWS DEFENDER
EWIDO
pa še kakšen antispywre program!
Priporočljivo je uporabljati še firewall!
Antivirusni program pa ti ščiti kompjuter pred virusi!
Poleg dobrega antivirusa je POTREBNO OBVEZNO uporabljati še:
AD-WARE 1.6
SPYBOOT S&D
WINDOWS DEFENDER
EWIDO
pa še kakšen antispywre program!
Priporočljivo je uporabljati še firewall!
Antivirusni program pa ti ščiti kompjuter pred virusi!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Ethical ::
Čao!
Ka pa vem fantje, jst mam bitdefendra, ki vključuje vse kar je naštel savos, vključno še z firewallom.Če ste mogoče opazil kašna je trenutna situacija glede softwara za IS si lahko pogledate tole. Če mate strežnik obstajajo dodatki, kki si jih lahko zlovdate iz njihove uradne strani.
lp, Primzo
Ka pa vem fantje, jst mam bitdefendra, ki vključuje vse kar je naštel savos, vključno še z firewallom.Če ste mogoče opazil kašna je trenutna situacija glede softwara za IS si lahko pogledate tole. Če mate strežnik obstajajo dodatki, kki si jih lahko zlovdate iz njihove uradne strani.
lp, Primzo
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
@SavoS
To da je antivirus SAMO proti virusom je star mit ki že dolgo ne velja več. Virusov, torej file infectorjev je danes zeloooo malo, zadnja večja sta bila Tenga in Polipos. Ostalih 99,9% pa sestavljajo trojanci,črvi in razne vrste hibridnih mešanic spam botov, spyware trojancev in sotalega sranja. Vsi antivirusi ki dajo kej nase zaznavajo vse to. Eni sicer bolje, drugi slabše. Recimo Kaspersky se na področju trojancev brez vsake težave bode z anti-trojan programi, ki so namenjeni izključno trojancem/backdoorom (pa še ti zadnje čase precej rinejo na podorčje črvov in spywara). Podobno velja za Symantec in McAfee.
To da je antivirus SAMO proti virusom je star mit ki že dolgo ne velja več. Virusov, torej file infectorjev je danes zeloooo malo, zadnja večja sta bila Tenga in Polipos. Ostalih 99,9% pa sestavljajo trojanci,črvi in razne vrste hibridnih mešanic spam botov, spyware trojancev in sotalega sranja. Vsi antivirusi ki dajo kej nase zaznavajo vse to. Eni sicer bolje, drugi slabše. Recimo Kaspersky se na področju trojancev brez vsake težave bode z anti-trojan programi, ki so namenjeni izključno trojancem/backdoorom (pa še ti zadnje čase precej rinejo na podorčje črvov in spywara). Podobno velja za Symantec in McAfee.
SavoS ::
Ja RejZor... to mi je poznano, samo hoto sem mu na malo bolj enostaven način razložiti, zakaj bi se naj uporabljlal antivirus, pač nisem ravno zadel bistva..... no jebi ga, saj ste zato drugi da boste še malo bolj podrobno razložili, samo zmotilo me je dejstvo, jo je navedel, da je uporabljal NOD 32 in mu je skozi spustlo toliko in toliko rojancev ter ostale nasvlake..... če bi malo razmišljal kje in kaj klika, mu še teh reči nebi skoz spustilo, pa naj bo tak ali drugačen antivirus z vgrajenimi oh in sploh zaščitami.....
V glavnem, klasičnih virusov skorajda več NI!, so samo trojanci, logerji, in razni črvi......... pred tem pa se vsak bojuje na drugačen način, eni samo z antivirus programi, drugi pa uporabljamo še kakšne druge dodatke, ki nam poboljšajo varnost v tem internetnem svetu.....
V glavnem, klasičnih virusov skorajda več NI!, so samo trojanci, logerji, in razni črvi......... pred tem pa se vsak bojuje na drugačen način, eni samo z antivirus programi, drugi pa uporabljamo še kakšne druge dodatke, ki nam poboljšajo varnost v tem internetnem svetu.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Fora je da je na svetu cel kup trapastih script kiddijev, ki klamfajo ene in iste modifikacije črvov, trojancev in backdoorov ter jih floodajo na net. Pravi, state of the art škodljivci, ki so res spisani vrhunsko pa so redki kot črni biseri. Recimo za trenutno aktualnega Poliposa so pri ruskem DrWeb rabili skoraj 1 mesec da so naredili efektivno zdravilo za dezinfekcijo okuženih filetov in primerjajo moč zaščite tega virusa z razbijanjem DES ključa. Večina drugih AV razvijalcev ga niti ne zaznava, kaj šele da bi znali popravit zadevo.
Kljub očitnemu nesporazumu v AV svetu okoli dodajanja tegale virusa v definicije gre vseeno za zelo impresiven kos kode.
Kljub očitnemu nesporazumu v AV svetu okoli dodajanja tegale virusa v definicije gre vseeno za zelo impresiven kos kode.
...se strinjam Rejzor, spreminjanje offsetov, stringov v skriptah, pa še kj drucga, je že poznana stvar.Sej če gledas ekonomično, je to še dobr za proizvajalca programa, praktično od servisiranja omrežja in drugih dejavnosti, služ keš, big time!!....
lp, ethical
lp, ethical
Vbistvu je Polipos daleč od samo spreminjanja offsetov... ampak ja, neki v tem stilu
muzičar ::
Sicer pomojem že premleta tema. Skratka zanima kateri zastonjski fire wall in anti-virus je po testih in na sploh v real-time najboljši.
Kot gledam se mi zdi da sta ZoneAlarm FREE edition in BitDefender 8 Free najboljša.
Kaj pa vi pravite?
Kot gledam se mi zdi da sta ZoneAlarm FREE edition in BitDefender 8 Free najboljša.
Kaj pa vi pravite?
mtosev ::
Bitdefender free nima realtime scananja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Od free sta avast! in AntiVir med aktualnimi.
Med firewalli pa je najboljši Jetico (vbistvu je hudo dober celo med plačljivimi).
Med firewalli pa je najboljši Jetico (vbistvu je hudo dober celo med plačljivimi).
Noja zdaj imam AVG in Zone Alarm in zgleda lepo sicer imam pa na primarnem kompu Pc-Cillin 14 in sem res zadovoljen.
ripmork ::
po prvih slabih izkušnjah z Zone-alarm-om sem ga sprobal še 1x in moram reči da je super!...imam pa ono free verzijo.
kombinirano s Kasperskyem,Tune up utilities in Ad-aware-om...
vse funkcionira kot treba
kombinirano s Kasperskyem,Tune up utilities in Ad-aware-om...
vse funkcionira kot treba
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
ne nima te opcije, k si jo ti reku mtosev , zato ma pa pregledovanje sprotnih datotek(zato mas tud mal vec rama v uporabi kot obicajni antivirusi).Ne poznam druge in zato ne morm rect d je zato boljsi, sam kot informacijo.Sam za moje pojme, je vsak leacher k je povezan na net, ranljivo tak al pa drgac, k preden "supportteam" nardi popravk, traja lahko kr nekej casa, ta cas pa kreker lahko ponuca za marskej kar lahko pomen krkol.
lp, Ethical
lp, Ethical
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ethical ()
GregaSLO ::
Hehe mal tole berem pa bom še jst neki pristavu...
Od vseh AV-jev testiranih na svoji mašini sem obdržal NOD32...
Uporabljam kombinacijo NOD32 + Outpost firewall PRO (oba licenčna) in nekak zdele že 3 leta, brez problemov zahvaljujoč advanced heuristic ki jo ima NOD in dobremu firewallu....
Pa še router zravn in je zadeva popolna...
LP, Grega
Od vseh AV-jev testiranih na svoji mašini sem obdržal NOD32...
Uporabljam kombinacijo NOD32 + Outpost firewall PRO (oba licenčna) in nekak zdele že 3 leta, brez problemov zahvaljujoč advanced heuristic ki jo ima NOD in dobremu firewallu....
Pa še router zravn in je zadeva popolna...
LP, Grega
buggy555 ::
če hočte dobr AV si inštalirite Nortona, sam morte met hud comp. mene je Norton Internet Security 2006 branu vsega sam je ful upočasnu comp pentium4 2,54 GHz, navit radeon 9550, 1.25 GB DDR RAM
MrStein ::
Norton ?
Ima ga brat. Rezultati :
- maile naenkrat več ne more brat (razen če izklopi Norton)
- en veeelik kup malware-a se mu je naselil na PC
Bom moral enkrat okoli kepe pametnjakoviča, ki mu je Nortona instaliral. (ni me bilo doma takrat)
Ima ga brat. Rezultati :
- maile naenkrat več ne more brat (razen če izklopi Norton)
- en veeelik kup malware-a se mu je naselil na PC
Bom moral enkrat okoli kepe pametnjakoviča, ki mu je Nortona instaliral. (ni me bilo doma takrat)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
PC-Cillin Internet Security 14 + Windows Defender (Beta).
Na drugem: AVG, ZoneAlarm in Spybot.
Na drugem: AVG, ZoneAlarm in Spybot.
tom80 ::
Imam Pando Platinum 2006 Internet Security. In mi dobro dela - tako protivirusni kot požarni zid, ki je v paketu.
Edina moteča stvar je draga enoletna naročnina, glede na druge protivirusne programe.
Kdor želi, jo lahko brezplačno testira 3 mesece - link.
Sam sem že šest let z Pando (ne izbirajte Titaniuma!), in ker v šestih letih nisem imel nobenih težav ne s programom ne z virusi, trojanci, phishingi, klicalniki, ..., in ker jo poznam v drobovje, jo kljub visoki ceni ne nameravam zamenjevati. Ker, ko nastopijo hudi problemi, je vse še precej dražje. Poznam, tako kot verjetno vsak, kar nekaj takih primerov.
Edina moteča stvar je draga enoletna naročnina, glede na druge protivirusne programe.
Kdor želi, jo lahko brezplačno testira 3 mesece - link.
Sam sem že šest let z Pando (ne izbirajte Titaniuma!), in ker v šestih letih nisem imel nobenih težav ne s programom ne z virusi, trojanci, phishingi, klicalniki, ..., in ker jo poznam v drobovje, jo kljub visoki ceni ne nameravam zamenjevati. Ker, ko nastopijo hudi problemi, je vse še precej dražje. Poznam, tako kot verjetno vsak, kar nekaj takih primerov.
peter1977 ::
Uporabljam Bitdefender 9 Professional Plus, sedaj imam pa možnost preizkusiti Panda antivirus Platinum 7.0. Kaj menite vi? Ali je vredno zamenjati Bitdefender s Pando?
jan01 ::
-> Brezplačen F-Secure Antivirus 2006, Licenca do 15.7.2007
http://www.f-secure.de/chip
Citiram rejzorja iz http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...
http://www.f-secure.de/chip
Revija Chip ponuja skoraj enoletno licenco za zelo dober antivirus F-Secure (uporablja Kaspersky engine in ima praktično enako detekcijo kot Kaspersy).
Citiram rejzorja iz http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...
McBoby ::
Tudi sam uporabljam Bitdefender 9 Professional Plus in sem zadovoljen z njim. Prej Avast in Zone Alarm in še nekaj drugih kombinacij, pa mi je zmeraj kaj takega naprej spustilo, da je potem blokiralo pc ali pa ga upočasnilo. Pri Zone Alarmu mi pa nikoli ni uspelo nastavit na aktivni način v DC++. Se pravi, ne menjaj nekaj, s čimer si zadovoljen.
simnov ::
Jaz uporabljam trenutno nortona samo je požrešen ko pes . Tako , da bom verjetno nazaj na nod32 šel.
SkIDiver ::
Trenutno uporabljam NOD32 pa me zanima kaj bi bla dobra brezplačna alternativa? Predvsem, da mi ne požre veliko rama in procesorskega časa. Če je sposoben najdt in odstrant kak spyware in malware tud ne bom nič hud čeprav s tem ponavadi niti nimam težav na PC-jih.
AndrewSmith ::
Mah...jst ze 2 leti uporabljam kombinacijo
AvastHome/ZoneAlarmFree/SpywareBlaster/AdAwareSE
in nimam nobenih problemov.
AvastHome/ZoneAlarmFree/SpywareBlaster/AdAwareSE
in nimam nobenih problemov.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
looka ::
jz uporabljam edin nod32... pri njih pravjo da ma tud malvare zaščito... nism mel problemov, edin enkrat je požvinu nod, pa mi začel brisat .exe fajle.....
Ravno včeraj je NOD32 lepo spregledal 2-3 sumljiva fajla (c:\s323.exe in neki c:\eilf1.exe, pa msndn.exe)
Sicer je res, da so praktično vsi drugi tudi (sem poslal fajl na www.virustotal.com).
Sicer je res, da so praktično vsi drugi tudi (sem poslal fajl na www.virustotal.com).
Motiti se je človeško.
jonvejn ::
Jest mam že neki časa Avast home ter sygate Personal firewall. Pa v firefoxu mam naštimano da se čisti vse razen podatki o obrazcih in gesla. Pa še pr kar nekej ljudeh sm isto naštimal. V glavnem računalniki ne poznajo virusov in ostalih neželenih stvari. In kar je najbolš je vse brezplačno ter deluje odlično z malo rama. Priporočam predvsem avast!
detroit ::
www.free-av.com , spysweeper in nikol nism dobu virusa v 4letih ...dokler nism zagnou par datotek ;)
Skero
Poldy ::
Sem prebral kar nekaj strani v temi pa se ne morem odločiti...
Trenutno oz. nekaj let uporabljam Nortona, pa se mi zdi odličen. To, da nekateri AV programi konec tedna preskenirajo računalnik in najdejo nekaj virusov, ki jih sicer nato pobrišejo, zame ni AV program. Pri nortonu tega ni - blokira jih sproti, vsaj pri meni, pa imam winxp sp1 sistem star že 3 leta, deluje vse BP.
Bom pa v kratkem seveda vseeno preizkusil kak drug program... iz čiste radovednosti, ko nekatere programe tako opevate.
Kateri AV je trenutno najbolj aktualen?
Največ računalnikov dobim v popravilo zaradi virusov, ki imajo naloženo pando.
Trenutno oz. nekaj let uporabljam Nortona, pa se mi zdi odličen. To, da nekateri AV programi konec tedna preskenirajo računalnik in najdejo nekaj virusov, ki jih sicer nato pobrišejo, zame ni AV program. Pri nortonu tega ni - blokira jih sproti, vsaj pri meni, pa imam winxp sp1 sistem star že 3 leta, deluje vse BP.
Bom pa v kratkem seveda vseeno preizkusil kak drug program... iz čiste radovednosti, ko nekatere programe tako opevate.
Kateri AV je trenutno najbolj aktualen?
Največ računalnikov dobim v popravilo zaradi virusov, ki imajo naloženo pando.
nod32 je precej priljubljen, sodeč po forumih.
Motiti se je človeško.
jan01 ::
Poskusi kake druge antiviruse, pa boš lahko bolje ocenil o nortonovi odličnosti.
Priporočam Kaspersky Anti-virus 6. NOD32 je tudi zelo dober, predvsem pa njegova prisotnost (skoraj) nič ne vpliva "hitrost" računalnika. Na manj "zmogljivih" računalnikih edina izbira.
Na mn3njalniku je rejzor omenil Brezplačen F-Secure Antivirus 2006 in http://www.joker.si/mn3njalnik/index.php?showtopic=67758&st=0
Ne pozabi pa: k antivirusu sodi še kak dober firewall(outpost, jetico, zonealarm, comodo-je brezplačen,...)
Priporočam Kaspersky Anti-virus 6. NOD32 je tudi zelo dober, predvsem pa njegova prisotnost (skoraj) nič ne vpliva "hitrost" računalnika. Na manj "zmogljivih" računalnikih edina izbira.
Na mn3njalniku je rejzor omenil Brezplačen F-Secure Antivirus 2006 in http://www.joker.si/mn3njalnik/index.php?showtopic=67758&st=0
Ne pozabi pa: k antivirusu sodi še kak dober firewall(outpost, jetico, zonealarm, comodo-je brezplačen,...)
gm80 ::
Vsak svoje hvali
Dokler nič ne dobiš so vsi dobri, ane?
Mel sem Norton AV 2005 vse super brez problemov. Ko se mi je istekla licenca sem zamenjal z NOD32 (ker so ga vsi hvalili). Po parih dneh sem dobil dialerja.
Zadeva je vsake par minut prekinila vse povezave (tudi ADSL) in poskušala klicati nekam v italijo (videlo se je le kratek blink tako da sem čakal kdaj bo disk pomlel in naredil printscreen).
NOD32 (update-an) je mogoče na vsakih 10 aktivacij opazil, da nekaj ni vredu, odstraniti pa ni znal.
Zamenjal sem z NAV 2006 in je brez update-a (star par mesecev) že vse našel in odstranil.
NOD32
+ ni potraten, skoraj ne veš da ti dela v ozadju
- ni 100%
NORTON
+ all in one (ne rabiš nobenih Adware in podobnega)
- precej požrešen (pri novejših mašinah kar gre)
Ostale ne morem komentirati ker jih še nisem probal. Dokler pa ne bom imel problemov pa tudi ne nameravam menjati.
LP, Grega
Dokler nič ne dobiš so vsi dobri, ane?
Mel sem Norton AV 2005 vse super brez problemov. Ko se mi je istekla licenca sem zamenjal z NOD32 (ker so ga vsi hvalili). Po parih dneh sem dobil dialerja.
Zadeva je vsake par minut prekinila vse povezave (tudi ADSL) in poskušala klicati nekam v italijo (videlo se je le kratek blink tako da sem čakal kdaj bo disk pomlel in naredil printscreen).
NOD32 (update-an) je mogoče na vsakih 10 aktivacij opazil, da nekaj ni vredu, odstraniti pa ni znal.
Zamenjal sem z NAV 2006 in je brez update-a (star par mesecev) že vse našel in odstranil.
NOD32
+ ni potraten, skoraj ne veš da ti dela v ozadju
- ni 100%
NORTON
+ all in one (ne rabiš nobenih Adware in podobnega)
- precej požrešen (pri novejših mašinah kar gre)
Ostale ne morem komentirati ker jih še nisem probal. Dokler pa ne bom imel problemov pa tudi ne nameravam menjati.
LP, Grega
_Sajmon_ ::
osebno sem mnenja, da (pod)povprečnemu uporabniku zadostuje kak brezplačen antivirusni (sam stavim na Avast), in xp-jem priložen firewall. Morda bi bil potreben dodaten občasen pregled diska s s kakim antispy-jem. Pogoj pa je, da uporabnik normalno surfa, predvsem da ne poganja ne vem kakšnih čudnih programov, da ne namešča kakih neznanih modulov za ie ali ff.
Sem že mnogim rihtal računalnike, pa me že dolg ni noben klical, da bi imel okužen računalnik. Je pa šlo za folk, ki že nekaj časa niso najstniki in uporabljajo internet za mejl in običajne spletne strani. Še programov si sami skoraj ne nameščajo.
Če me popade želja po namestitvi kakega sumljivega programa, pa uporabim v vmware nameščena okna. VirtualPC od Microsofta, ki je ekvivalent vmwaretu, je celo zastonj...
Sem že mnogim rihtal računalnike, pa me že dolg ni noben klical, da bi imel okužen računalnik. Je pa šlo za folk, ki že nekaj časa niso najstniki in uporabljajo internet za mejl in običajne spletne strani. Še programov si sami skoraj ne nameščajo.
Če me popade želja po namestitvi kakega sumljivega programa, pa uporabim v vmware nameščena okna. VirtualPC od Microsofta, ki je ekvivalent vmwaretu, je celo zastonj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34797 (17231) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16207 (14592) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62194 (47994) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27101 (22713) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9464 (8411) | bluefish |