Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
MrStein ::
Ej, to je le za nas naročnike c't !
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
R33D3M33R ::
Hm, sem gledal pa je ravno danes še blo. Nekaj prenavljajo se mi zdi.Mislim, da boš lahko poskusil spet v ponedeljek 14.11:
Das exklusiv c't-Lesern unterbreitete Angebot einer kostenlosen 1-Jahreslizenz von NOD32 antivirus system (Standardedition) können die interessierten Leser ab Montag, dem 14.11.2005 12.00 Uhr an dieser Stelle wieder wahrnehmen.
Das exklusiv c't-Lesern unterbreitete Angebot einer kostenlosen 1-Jahreslizenz von NOD32 antivirus system (Standardedition) können die interessierten Leser ab Montag, dem 14.11.2005 12.00 Uhr an dieser Stelle wieder wahrnehmen.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
reptilia ::
kakorkoli mojga sophosa je zlo težko ''okol prenest''
MUHAHAHAHAHAHHAHAHA
MUHAHAHAHAHAHHAHAHA
Forgive your enemies, but never forget their names.
Hja, če bi kupili revijo bi vedeli, da je treba vnesti naslednje:
1.- Tragen Sie hier bitte die Nummer des Softlinks Seite 114, Spalte 3 ein.
0523112
2.- Bitte geben Sie das erste Wort des Produktnamens vorgestellt auf Seite 74, Spalte 1 an? (9)
Graphire4
3.- Wie lautet der Nachname des Autors des Editorials auf Seite 3? (5)*
Grell
4.- Was halt der "reale" Mann auf Seite 102 in den Handen? (6)*
Globus
5.- Wieviel kostet ein Intel Server in der Werbung auf Seite 4? (3)
549
6.- Tragen Sie das erste Wort der Überschrift von Seite 92 ein! (11)*
Meilenstein
7.- Welches Produkt wird auf Seite 73, Spalte 2 vorgestellt? (7)
ST-M10C
8.- Wie heißt der Autor des Artikels auf Seite 22 mit Vornamen? (4)
Jörg
9.- Wie lautet der Name des Herstellers der rechten Kamera auf Seite 135? (5)
Canon
10.- Bitte geben Sie das erste Wort des Produktnamens vorgestellt auf Seite 70, Spalte 2 an? (4)
Palm
11.- Tragen Sie das erste Wort aus der 2.Spalte, 1 Zeile von Seite 84 ein! (5)
Ports
12.- Wie heißt der Autor des Artikels "Gut getippt" auf Seite 164 mit Vornamen? (6)
Daniel
13.- Tragen Sie das letzte Wort Seite 72 ein! (8)
hingegen
14.- Tragen Sie hier bitte die letzten vier Ziffern des Softlinks Seite 206 ein.*
3206
15.- Tragen Sie hier bitte die Nummer des Softlinks Seite 168, Spalte 4 ein.*
0523164
16.- Welches Produkt wird auf Seite 73, Spalte 1 vorgestellt? (11)*
DVDRW1016UB
LP
1.- Tragen Sie hier bitte die Nummer des Softlinks Seite 114, Spalte 3 ein.
0523112
2.- Bitte geben Sie das erste Wort des Produktnamens vorgestellt auf Seite 74, Spalte 1 an? (9)
Graphire4
3.- Wie lautet der Nachname des Autors des Editorials auf Seite 3? (5)*
Grell
4.- Was halt der "reale" Mann auf Seite 102 in den Handen? (6)*
Globus
5.- Wieviel kostet ein Intel Server in der Werbung auf Seite 4? (3)
549
6.- Tragen Sie das erste Wort der Überschrift von Seite 92 ein! (11)*
Meilenstein
7.- Welches Produkt wird auf Seite 73, Spalte 2 vorgestellt? (7)
ST-M10C
8.- Wie heißt der Autor des Artikels auf Seite 22 mit Vornamen? (4)
Jörg
9.- Wie lautet der Name des Herstellers der rechten Kamera auf Seite 135? (5)
Canon
10.- Bitte geben Sie das erste Wort des Produktnamens vorgestellt auf Seite 70, Spalte 2 an? (4)
Palm
11.- Tragen Sie das erste Wort aus der 2.Spalte, 1 Zeile von Seite 84 ein! (5)
Ports
12.- Wie heißt der Autor des Artikels "Gut getippt" auf Seite 164 mit Vornamen? (6)
Daniel
13.- Tragen Sie das letzte Wort Seite 72 ein! (8)
hingegen
14.- Tragen Sie hier bitte die letzten vier Ziffern des Softlinks Seite 206 ein.*
3206
15.- Tragen Sie hier bitte die Nummer des Softlinks Seite 168, Spalte 4 ein.*
0523164
16.- Welches Produkt wird auf Seite 73, Spalte 1 vorgestellt? (11)*
DVDRW1016UB
LP
cnZz ::
mogoče kdo ve kera je zadnja verzija kasperskyja al pa predzadnja
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
OmegaM ::
ja ce mislis antivirusnega je verjetno Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5.0.72
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
rokleb ::
Kaj pa na to R33D3M33R a veš odgovor?
Sie leisten zwölf Monate Vorauszahlung. Wieviel EURO sparen Sie laut Anzeige auf Seite 9? (2)*
lp
Sie leisten zwölf Monate Vorauszahlung. Wieviel EURO sparen Sie laut Anzeige auf Seite 9? (2)*
lp
A je kdo ze sprobal oz. ali kdo uporablja Panda titanium 2006?
Baje je 30% hitrejsi kot prej.
Se uporabljam avasta, vendar sem zadnje case opazil recimo, da ni to to ka bi lahko bilo. Sem nalozil trial kasperskega pa je nasel kar nekaj zadev katerih avast ni nasel in odstranil, kaspersky pa resil brez tezav.
Baje je 30% hitrejsi kot prej.
Se uporabljam avasta, vendar sem zadnje case opazil recimo, da ni to to ka bi lahko bilo. Sem nalozil trial kasperskega pa je nasel kar nekaj zadev katerih avast ni nasel in odstranil, kaspersky pa resil brez tezav.
rozica ::
ker se mi mudi nimam časa brat vsega, če je odgvoro že bil, zato vas prosim če mi prijazno pomagate. Na Win XP imam naložen Norman antivirusni program. Ko imamo vklopljen račun za goste in ga tudi uporabljamo sem opazila, da Norman na "gostu" ne dela. Zakaj???
hvala
hvala
SavoS ::
@ Rožica.. ta problem se pojavlja na vseh pcjih, ki imajo rešeno prijavo kot guest ali administrator....zaenkrat se še nisem poglabljal v to, ker itak imamo na pcjih instalirane RADIX kartice.....
@podbevna NORMAN
@podbevna NORMAN
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
rozica, ker je zanič.
Sophos recimo čist v redu dela za vse uporabnike.
Upam, da nisi dala denar za ta nedelujoč program...
Sophos recimo čist v redu dela za vse uporabnike.
Upam, da nisi dala denar za ta nedelujoč program...
Motiti se je človeško.
a z padno nima nikdo nekih izkusenj?
S to titanium 2006 novo?
S to titanium 2006 novo?
MrStein... Ministrstvo je izvedlo razpis za antivirusni program za šole... zmagal je Norman (ne vem po kakšni logiki) in ga pač moramo uporabljat. denar je šel z ministrstva... Tko, da delamo s tem kar mamo.... buaaaaaa...
Motiti se je človeško.
ja sem, ker neprestano javlja ikonca Normana. Ampak zdej sm rešla problem po ovinku. Naredila sem nov račun, ki ima mal več pravic kot gost. Gosta pa sem zaklenila.
Hvala vseen za trud
Hvala vseen za trud
Če hočeš videti mavrico, se moraš veseliti dežja.
jedateruk ::
Mene pa zanima, če obstaja kak antivirus, da v njega vtipkaš html ali ftp naslov in ti pogleda, če so ne tej strani oz. serverju virusi?
opeter ::
Pred desetimi leti sem pod Win 3.1 uporabljal VirusScan-a (takrat to še ni bilo pod McAfee).
Pred nekaj leti sem na PC platformi prešaltal na Virusbuster (antivirus madžarskega porekla)
http://www.virusbuster.hu/en/
po ta novem pa prisegam na F-Prot Antivirus for Windows.
Je majhen, hiter in kar je bistveno - do zdaj nisem imel nobenih težav z virusi. Pa še poceni je (24 Euro):
http://www.f-prot.com/
Na mac-u pa uporabljam Virex. Sicer baje so neke alternative, vendar mi ta že zvesto služi 14 let.
LP,
črnapika
Pred nekaj leti sem na PC platformi prešaltal na Virusbuster (antivirus madžarskega porekla)
http://www.virusbuster.hu/en/
po ta novem pa prisegam na F-Prot Antivirus for Windows.
Je majhen, hiter in kar je bistveno - do zdaj nisem imel nobenih težav z virusi. Pa še poceni je (24 Euro):
http://www.f-prot.com/
Na mac-u pa uporabljam Virex. Sicer baje so neke alternative, vendar mi ta že zvesto služi 14 let.
LP,
črnapika
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
RejZoR ::
Drugače je McAfee neki cajta uporabljal engine od avast!-a :)
To sem zveel kakšno leto nazaj od avast! program managerja hehe.
Kasneje je McAfee kupil Dr.Solomon in tko so presedlal na slednjega.
VirusBuster pa uporablja Dr.Web-ov engine. Osebno bi šel raje z originalno zadevo kot z neko altenativo. Mogoče zna bit samo razlika v ceni...
Drugače pa hecno, da se ministrstvo odločilo ravno za Normana lol.
Na take mašine paše kakšen SOPHOS al pa NOD32 oz corporate verzije Symanteca/McAfee-a, ne pa Norman
Neki časa je bil zelo popularen tud F-Secure pa ga zadnje čase ukinjajo ker majo po šolah predpotopne mašine in jih preveč zatrokira.
To sem zveel kakšno leto nazaj od avast! program managerja hehe.
Kasneje je McAfee kupil Dr.Solomon in tko so presedlal na slednjega.
VirusBuster pa uporablja Dr.Web-ov engine. Osebno bi šel raje z originalno zadevo kot z neko altenativo. Mogoče zna bit samo razlika v ceni...
Drugače pa hecno, da se ministrstvo odločilo ravno za Normana lol.
Na take mašine paše kakšen SOPHOS al pa NOD32 oz corporate verzije Symanteca/McAfee-a, ne pa Norman
Neki časa je bil zelo popularen tud F-Secure pa ga zadnje čase ukinjajo ker majo po šolah predpotopne mašine in jih preveč zatrokira.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Mene pa zanima kako je kaj antivirusni ZOne alarm, ko vsebuje vse, internet security suite?
Vem da imajo dobre pozarne, sam za antivirunega pa nimam pojma
Vem da imajo dobre pozarne, sam za antivirunega pa nimam pojma
Ni ravno da bi dol padu. Sicer uporablja Computer Associates VET Engine s precej dobro VB100% "track record" ampak iz uporabniškega vidika pa ta antivirus peljejo scat še avast! in AntiVir. Če si na siolovem ADSLju (kar najbrž si) si raje omisli brezplačni BitDefender 9 Pro+ ki je orenk boljša zadeva. Je pa firewall pri slednjem bolj bogi, tko da namesto tega lepo uporabljaš ZA :)
muzičar ::
po mojih izkusnjah je NOD32 najbolsi! sm meu ze pando, norman-a, nortona-, symnatec-a in sophos-a pa je od ush teh NOD32 dokazu da si zaslus svoje nagrade!dobr je k ne javla za usak k. ampak te prasa sam za tavelke stvari (s tamalimi namrec sam obracuna) ! sicer je placljiv (10k na leto) ampak definitivno vredn svojga denarja
Boro ::
Čeprav moram tud NOD-a skritizirat, sem ga dolg časa uporabljal, pa se mi je začel nekam čudno PC obnašat in dam Scan - pa virus najde vendar ga ne more zbrisat?????????? Pa sem nainstaliral SOPHOSA 5.1.2 pa je našel zraven še ene tri viruse, katere mi je dal v karanteno????? Tko da tud NOD ni NAJ NAJ (mogoče najhitrejši)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OmegaBlue ::
Smem prašat zakaj bi ga sploh rad imel? Drugače pa ClamAV
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
No ne vem, ze zarad varnosti?
Imam linux SUSE 9.3 pro, imam ga zaradi faksa, pa kar veliko delam zadnje case, pa se do sedaj nisem nobene antivirusne zascite.
Vcasih se najde da grem nekamor na kako internetno stran pa bi se lahko nasel kje gori na racunalniku tudi kaka "nesnaga"
Hvala
Imam linux SUSE 9.3 pro, imam ga zaradi faksa, pa kar veliko delam zadnje case, pa se do sedaj nisem nobene antivirusne zascite.
Vcasih se najde da grem nekamor na kako internetno stran pa bi se lahko nasel kje gori na racunalniku tudi kaka "nesnaga"
Hvala
OmegaBlue ::
Kar tako na netu boš zelo težko našel "nesnago" za linux.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
No, jaz linxa tolko ne poznam pa sem pac vprasal iz preventive nic drugega.
Vseeno hvala
Vseeno hvala
Linux -> nič virusov.
Približ tak preprosto razloženo za laike.
Približ tak preprosto razloženo za laike.
Motiti se je človeško.
Ne, prava razlaga za laika je, da jih je trenutno zeloooooooo malo.
Govort da jih ni je nesmisel.
Govort da jih ni je nesmisel.
Za laika je 0,000002 % enak 0 ;)
Motiti se je človeško.
jahtba ::
Vem, da večina računalnikov ima instaliran antivirusni program, zanima me pa s katerim pa lahko sam računalnik pregledam pred zagonom samih xp-jev in instaliranega antivirusnega programa na njem. Upam da ste me prav razumeli, naredit želim samo kontrolo stanja svojega compa in s tem tudi samega antivirusnega programa na njem.
knoppicilin
Motiti se je človeško.
Kolikor jaz vem veliko antivirusnih programov omogoča pregled diska pred zagonom windowsov. Recimo moj avast! to zna pa je zastonj. Drugače pa si downloadaj kak UBCD (Ultimate boot CD) ali podobno, s katerim lahko pregledaš disk pred zagonom.
mrcina ::
nimam av programa instaliranga (star comp) - zaenkrat brez posledic že kakšni 2 leti, me pa zanima, če obstaja kakšen, ki po inštalaciji ne nalaga raznih svojih komponent v ram ampak ga zaganjaš po potrebi - recimo, če hočeš preiskat kakšen fajl z neta
To vsi omogočajo. Izklopiš on-line/on-access/real-time (kak jo pač program imenuje) komponento in ti ostane le oni, na zahtevo.
Clamwin pa sploh nima (še) on-access dela.
Maš tudi web programe, ki tako delujejo : housecall, panda in ostali ...
(google vse najde)
Clamwin pa sploh nima (še) on-access dela.
Maš tudi web programe, ki tako delujejo : housecall, panda in ostali ...
(google vse najde)
Motiti se je človeško.
Kajzar ::
Jest furam Norton Internet Security 2006 in sem kar zadovoljen do sedaj. Edino kar me moti je, da mi je ta program za kakih 15% upočasnil delovanje moje mašince (P4 2.6 GHz, 512MB RAM).
Všeč so mi integrirane rešitve, ker so najbolj enostavne za vzdrževati. A kdo pozna oziroma priporoča kako drugo integrirano rešitev za Windows XP, ki je mogoče boljša, hitrejša od te, ki jo imam sedaj?
Všeč so mi integrirane rešitve, ker so najbolj enostavne za vzdrževati. A kdo pozna oziroma priporoča kako drugo integrirano rešitev za Windows XP, ki je mogoče boljša, hitrejša od te, ki jo imam sedaj?
Smrt monopolistom, svoboda napredku.
PrimozR ::
Če je integrirana v Xp, pol je integrirana, že pride zraven OSa. Sicer pa za FW prisegam na sygate, a kaj ko jih je kupil symantec :/ No moer SPF.
Sem se narobe izrazil. Ne integrirane rešitve ampak integralne, celovite, tako da imaš vse potrebno za boj proti nesnagi v eni aplikaciji in ne raztreseno po več aplikacijah.
Bom poskuil z ZoneAlarmom, če bo kaj hitreje delovalo.
Bom poskuil z ZoneAlarmom, če bo kaj hitreje delovalo.
Ethical ::
Cao!
Najbols da si installirate Bitdefederja, trenutno najbolsega in zanesljivejsega antivirusnega programa.Ja to velja če želite met popolno zaščito(tako pravjo kreatorji), jst pravm nubena stvar ni 100%(zascitna, zanesljiva, ...), krkol že.Taki programi so recimo AVG, PC-cillin.Za tiste, ki jim ni tolko do zascite(kao d jim je useen za njihov komp), si namestite lahk NOD32, F-secure, f-prof, kaj takega.
Opozorilo! Ne kupovat, oz namestit kakih antivirusnih programov, ki nimajo certifikata od kake znane organizacije(recimo MS, GT,..).
Če pa že kupujete antivirus,(panda je se enkrat dražja od bitdefenderja), iz tega sledi , d mors pac bitdefenderja kupt, ker je najcenejsi, in po kvaliteti in zaneslivosti , najbolsi.
OK, mislm d je to to!
LP, Primož
Najbols da si installirate Bitdefederja, trenutno najbolsega in zanesljivejsega antivirusnega programa.Ja to velja če želite met popolno zaščito(tako pravjo kreatorji), jst pravm nubena stvar ni 100%(zascitna, zanesljiva, ...), krkol že.Taki programi so recimo AVG, PC-cillin.Za tiste, ki jim ni tolko do zascite(kao d jim je useen za njihov komp), si namestite lahk NOD32, F-secure, f-prof, kaj takega.
Opozorilo! Ne kupovat, oz namestit kakih antivirusnih programov, ki nimajo certifikata od kake znane organizacije(recimo MS, GT,..).
Če pa že kupujete antivirus,(panda je se enkrat dražja od bitdefenderja), iz tega sledi , d mors pac bitdefenderja kupt, ker je najcenejsi, in po kvaliteti in zaneslivosti , najbolsi.
OK, mislm d je to to!
LP, Primož
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
http://anti-virus-software-review.topte...
Imaš prav Bitdefender kotira visoko, dokaz na zgornjem linku. Sem pa tudi bral, da blazno upočasni sistem po inštalaciji. Bom stestiral na testnem disku in videl če je to res.
Hvala za namig Ethical.
Imaš prav Bitdefender kotira visoko, dokaz na zgornjem linku. Sem pa tudi bral, da blazno upočasni sistem po inštalaciji. Bom stestiral na testnem disku in videl če je to res.
Hvala za namig Ethical.
dex22 ::
Men so se pa začele pojavljat velike težave z avastom.Namreč vedno me preseneti ko želim downloadat ali pa uploadat torrente.Probal sem že okoli 5 torrent clientov in je povsod isto.Potem sem ugotovil ko sem enkrat zalaufal utorrent in stisnil ctrl-alt-del in pogledal pod processes in tam našel datoteko ashServ.exe, ki mi po zagonu torrent clienta 95% obremeni comp.Potem sem tej datoteki preprečil delovanje in comp je začel funkcionirat normalno.Torej neki je narobe s to datoteko in kot sem potem ugotovil je to od avasta.A mogoče kdo ve kako bi se dal rešit ta problem.
Oven-2k ::
Za tiste, ki jim ni tolko do zascite(kao d jim je useen za njihov komp), si namestite lahk NOD32, F-secure, f-prof, kaj takega.
Z F-Secure in F-Prot nimam veliko izkušenj, kar se pa NOD32 tiče, pa res ne vem, zakaj bi lahko rekel, da ne nudi toliko zaščite. Edini stvari, ki ju nima, sta firewall in kak spam filter - no, konec koncev je antivirusni program in ne kakšna all-around rešitev. Je pa hiter in zanesljiv (poglejte si VB100 award zanj) ter ne obremenjuje računalnika - to troje lahko potrdim tudi jaz iz svojih izkušenj. Verjetno je to edini antivirusni program za katerega sem pripravljen pljunit tistih 5 tisočakov na leto (študentski/dijaški popust).
Rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34795 (17229) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16207 (14592) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62192 (47992) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27099 (22711) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9464 (8411) | bluefish |