Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
modri_dirkac ::
pozdrav! imam težavo glede antivirusnega programa (Nod32) imel sem tiral verzijo in sedaj mi seveda po 30tih dneh ne dela več! nikjer pa se ne morem registrirati oziroma vnesti key! saj tega okna sploh ni. ali ve kdo kako naj ga ohranim?
Cokolesnik ::
NOD32 (preizkusno verzijo) moras odstraniti iz sistema in namestiti licencno verzijo, ki zahteva up. ime in geslo. Lahko pa poskusis se programe BitDefender, Avast...:) Jaz sem iz NOD-a sel na BitDefenderja in sem zadovoljen.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Boro ::
Sam uporabljam NOD32 pa sem zelo zadovoljen, mislim da je boljši od Bitdefenderja, seveda sem plačal za original verzijo!!
modri_dirkac ::
nod mi je res lepo delal in tudi enkrat me ni pustil na cedilu kot me je npr. 1000x Norton
#000000 ::
pozdrav! imam težavo glede antivirusnega programa (Nod32) imel sem tiral verzijo in sedaj mi seveda po 30tih dneh ne dela več! nikjer pa se ne morem registrirati oziroma vnesti key! saj tega okna sploh ni. ali ve kdo kako naj ga ohranim?
He he jaz temu ne bi rekel težava, to je normalno, drgač pa daš se mi zdi da 9.800 sit in imaš eno leto mir.
ali pa uninstal/install pa bo. LP
MrStein ::
Boro :
Jaz sem. Je ena igra štekala (NFS:U, če se ne motim), pa sem šel nazaj na 3.x.
To je bilo 5.0.0 nekje, zdaj je že par novejših verzij , samo nikjer nimajo ChangeLog-a , pa se mi ne da cajta zapravljat z njimi.
A je kdo sprobal SOPHOS 5.0 (Nova verzija)
Jaz sem. Je ena igra štekala (NFS:U, če se ne motim), pa sem šel nazaj na 3.x.
To je bilo 5.0.0 nekje, zdaj je že par novejših verzij , samo nikjer nimajo ChangeLog-a , pa se mi ne da cajta zapravljat z njimi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
R33D3M33R ::
Boljšega od Avasta! jaz ne poznam
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Athlon 64 ::
Jaz pa ne bolsega od E-trusta antivirusa. Panda mi je bla hudic, ker je vse zaj*****.
Piratstvo je seveda prepovedano, otroci
Piratstvo je seveda prepovedano, otroci
N-E-O ::
Jaz pa mam Avasta naloženega, pa me neki zlo moti, vendar se mi zdi da bi se dalo s popravljenimi nastavitvami mojo težavo odpravit. Pri vsakem zagonu računalnika moram čakati približno 5minut dlje kot ponavadu ko pridem v winxp, da se lahko povežem na internet ali zaženem kakršenkoli program - prej ko nisem imel avasta se to ni pojavljalo. Ima kdo kakšno idejo, kako to odpravit?
Follow the white rabbit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: N-E-O ()
veteran ::
jst sem si pa NOD registreru za 2247472 dni! imam licenco
Za 6000 let? To pa je skrb za potomce..
Za 6000 let? To pa je skrb za potomce..
BladE_ ::
sm vedu da bo en racunu !! drugac pa ce koga zanima kej u zvezi s tem-> ZS
Akcija - Reakcija
RokB ::
oj jaz mam pa en velik problem!Men je pa avast nekaj začel hecat,kr neče več uplodat in mi zravn opozarja da protivirusna zaščita ni usposobljena.Kaj naredit oz kako rešit?
hvala
hvala
Birko
FallenAngel ::
jst mam kaspersky in morm rect da je zakon :D sm meu tud nod 32 (zakon) sam pol sm enkrat formatiru komp.. pa sm pol reku da bom probu kaspersky :)
P.S. zadnji viruse lahko vids tuki: http://www.kaspersky.com/cebit2005?hour...
lp
P.S. zadnji viruse lahko vids tuki: http://www.kaspersky.com/cebit2005?hour...
lp
FallenAngel
_Mike__: mogoče pa ti je potekla licenca in jo moraš podaljšati...
RejZoR ::
Mike,pejt v Add Remove programs,izberi avast! in izberi Repair funkcijo (moraš bit povezan na net). Pa preveri licenco če je še veljavna,drugače jo obnovi. Čeprav bi mogu antivirus vseeno delat,samo updatat se ne bi hotel...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
gregor ::
Ali mogoce kdo ve kje so v NOD32 vidijo podatki o registraciji/licenci (do kdaj velja ..)
Ali ta program omogoca skeniranje MS AUTLOOK EXPRESS-a.
Hvala
LP
Ali ta program omogoca skeniranje MS AUTLOOK EXPRESS-a.
Hvala
LP
Do kdaj velja mislim da ne vidiš, te pa obvestijo o tem; glede Outlook Expressa pa Nod32 tud preskenira vse prihajajoče in odhajajoče maile!!
gregor ::
Se dve vprasanja glede NOD32
-Ali omogoca pregledovanje Outlook express poste /priponk ?
-ali je mogoce posodobiti program ce na racunalniku ni povezave v splet ?
hvala
-Ali omogoca pregledovanje Outlook express poste /priponk ?
-ali je mogoce posodobiti program ce na racunalniku ni povezave v splet ?
hvala
PaJo ::
NOD32 avtomatsko preveri vso posto na POP3 portu 110, naceloma se da nastavit da deluje tudi na IMAP portu ampak to se se nisem igral.
Posodobitev je mozna tudi offline, rabis le nekje drugje vzeti ze posodobljene datoteke in mu povedati kje jih naj poisce, ali je to cd, disk ali mrezni pogon, mu je popolnoma vseeno.
Posodobitev je mozna tudi offline, rabis le nekje drugje vzeti ze posodobljene datoteke in mu povedati kje jih naj poisce, ali je to cd, disk ali mrezni pogon, mu je popolnoma vseeno.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PaJo ()
stepo ::
Jaz prosim za pomoč pri Mcafee-ju. Program se sam nadgrajuje, vendar pa se moram vedno logirat kot admin, da instaliram nadgradnjo. Kaj moram nastavit, da bom lahko instarilal tudi kot navaden uporabnik?
taz ::
jst bi pa mel eno prošnjo: če mi gdo lahko napiše dobre in slabe lastnosti antivirusov, ki ga uporablja in ki ga je uporabljal in drugih programov za zaščitit računalnik pred udori in tako, ali pa če veste kako stran, kjer bi to bolj obsežno pisalo
najlepša vam hvala
LP
najlepša vam hvala
LP
ripmork ::
stvare je takale,jest tudi pri Avastu nisem imel dolgo nobenega virusa,potem pa mi jih je Kaspersky odkril okoli 15 ...važn je da sistem hitro dela,koj ko je kaj sumljivo in anitvirus ne pokaže nobenega virusa je takoj sum in treba je preizkusit kaj drugega...
Athlon 64 ::
Men pa Anti-spyware od microsofta ni nic pokazal, Ad-Aware pa 20 kritičnih datotek pa še par odpadkov.
mbms ::
Kaj pa pravite na Bitdefender ki je v letošnjem letu osvojil prvo mesto med antivirusnimi programi?
nojus ::
@mbms ket si ti to najdu.
Prever kdo je prvi:
dokaz1
dokaz2 -< to je samo novica iz par dni nazaj in ni uradni naziv.
Drugač je pa baje bitdefender zlo kul AV. (sej ima od Kasperskyja engine)
Prever kdo je prvi:
dokaz1
dokaz2 -< to je samo novica iz par dni nazaj in ni uradni naziv.
Drugač je pa baje bitdefender zlo kul AV. (sej ima od Kasperskyja engine)
sovražim Gargamela.
RejZoR ::
Dej dej dej. BitDefender pa res nima od Kaspersky-a engine.
Softwinovci so kar lepo spisali lastnega.
GData AntiVirenKit pa uporablja dual-engine Kaspersky in BitDefender.
Ampak je poooooočasen. Nojus,ti pa preberi moje komentarje pod novičko od tega AV testa na overclockers strani.
Softwinovci so kar lepo spisali lastnega.
GData AntiVirenKit pa uporablja dual-engine Kaspersky in BitDefender.
Ampak je poooooočasen. Nojus,ti pa preberi moje komentarje pod novičko od tega AV testa na overclockers strani.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
maš res imajo svoj engine! (da ne bomo krive vere učil)
Drugače sem pa pregledal tvoje komentarje in se zelo strinjam. Bi se kar podpisal pod njih.
Drugače sem pa pregledal tvoje komentarje in se zelo strinjam. Bi se kar podpisal pod njih.
sovražim Gargamela.
kikicar ::
Zelo me čudi da skoraj noben ne omenja Bitdefender 9 ki je daleč najboljši antivirusni program kar potrjujejo mnogi testi. Že novica da je med 36 antivirusnimi programi edini ki je uspešno zaustavil napad vseh šest različic Zotob črva je osupljiva. Vi pa kaspersky pa norton....
Do zdaj sem uporabljal NOD32, pa sem pa vedno hvalil, evndar se mi je začel računalnik čudno obnašat, pa se dal preverit z NOD-om celoten računalnik pa mi ninč našel, dočim sem šel na Web-scan (Panda) pa mije našel en aktiven virus, nato sem inštaliral SOPHOS 5.0, kateri mi nakndano najde še dva aktivna virusa!!!!!!!! Ponovno preverim preko spleta vse možne Scane, pa mi nč ne najde, pa tud PC dela OK! Tko da tud NOD32 ni zakon,čeprav je hiter - mogoče prehiter in kaj spregleda!! Tko da zdaj uporabljam Sophos 5.0 pa mi je prestregel tud nekaj virusov!!!! Bomo vidl! :)
Randomm2 ::
Sem lastnik Noda in za moje pojme ga ni boljšga av-ja.
Mess with the best die like the rest.
en zelo obsežen antivirusni test (58 AV programov na kupu). K L I K
PS: spodaj je link do podrobnosti v testiranju (rar format)
Kdo je spet #1 pa itak brez veze k je spet .......
PS: spodaj je link do podrobnosti v testiranju (rar format)
Kdo je spet #1 pa itak brez veze k je spet .......
sovražim Gargamela.
Shatzy ::
Mene pa zanima ce je kdo ze sprobu BitDefender Internet Security 9? 30 dnevno verzijo dobite tu: Parametica
Jeronimo ::
Verjetno zmagovalca ni .... in tudi vprašanje je, če se na testih pokažejo relevantni podatki.
AV programi uporabljajo metode preverjanj s katerimi "predvidevajo" da je nek file na compu virus, oz da je nek file okužen z virusom. Kdo pravi, da je tisti AV program bolši, kateri odkrije več datotek??? mogoče se je samo večkrat zmotil.
Jaz sem uporabljal kaspersky AV in sem bil zadovoljen. Po preteku licence sem šel na NOD 32 in sem zadovoljen. Še prej sem imel na mojem starem računalniku AVG AV in sem bil zadovoljen.....
Kot so že omenjali pred mano ..... Vključen firewall, ne klikat kot nor na vse linke .... in virusi bodo imeli težko delo ... aja ... in še en nasvet ... naredite si image C: particije (z kakšnim ghost programom)..... in vsake toliko naložite zadevo .... Pa ne bo virusov ...
LP
AV programi uporabljajo metode preverjanj s katerimi "predvidevajo" da je nek file na compu virus, oz da je nek file okužen z virusom. Kdo pravi, da je tisti AV program bolši, kateri odkrije več datotek??? mogoče se je samo večkrat zmotil.
Jaz sem uporabljal kaspersky AV in sem bil zadovoljen. Po preteku licence sem šel na NOD 32 in sem zadovoljen. Še prej sem imel na mojem starem računalniku AVG AV in sem bil zadovoljen.....
Kot so že omenjali pred mano ..... Vključen firewall, ne klikat kot nor na vse linke .... in virusi bodo imeli težko delo ... aja ... in še en nasvet ... naredite si image C: particije (z kakšnim ghost programom)..... in vsake toliko naložite zadevo .... Pa ne bo virusov ...
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
OmegaM ::
Pozdravljeni!
Mam eno vprasanje.Sicer ne vem ce je pd pravim forumom.
Imam namescen Avast 4.6.691.Pa mi zadnje case vcasih full zacelo pocasi delat.
Pa mi je vedno zacel spet lepse laufat komp.Nato sem danes dodal za finto zone alarm pro 6 pa mi je nasel 50 spyware.
Kaj mi priporocate, da ukrepam glede tega?
Drugace pa imam pozarni zid le od winsow, namescen pa SP2?
Obstaja kako orodje, tako fino sam proti spyware-ju?
Hvala
Mam eno vprasanje.Sicer ne vem ce je pd pravim forumom.
Imam namescen Avast 4.6.691.Pa mi zadnje case vcasih full zacelo pocasi delat.
Pa mi je vedno zacel spet lepse laufat komp.Nato sem danes dodal za finto zone alarm pro 6 pa mi je nasel 50 spyware.
Kaj mi priporocate, da ukrepam glede tega?
Drugace pa imam pozarni zid le od winsow, namescen pa SP2?
Obstaja kako orodje, tako fino sam proti spyware-ju?
Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
OmegaM ::
Zdaj semse poizkusil z agnitumom pa je zadeva hitrejsa, mislim racunalnik vsaj lepse dela.
A mi laho samo se kdo pove katera od teh zadev bi delovala najhitreje in seveda najboljse?
A mi laho samo se kdo pove katera od teh zadev bi delovala najhitreje in seveda najboljse?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
pixma ::
Jaz imam NOD32 antivirus system to ta najnovejšo verzijo pa sem z njo zelo zadovoljen ker ima še spy in požarni zid zraven. Problem pa je le tu da zahteva dober računalnik. Slišal se tudi, da se da NOD32 nekje zrihtat, da tega problema ni. Ampak kje se to naredi pa NE VEM!
Če gdo ve naj javi!!
Če gdo ve naj javi!!
Pomoč je vedno dobrodošla
OmegaBlue ::
NOD32 nima požarnega zidu zraven in ne zahteva dobrega računalnika, nevem od kje to tebi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
Athena89 ::
js mam adaware, nortona pa nod 32!
sam mam pri nod32 eno vprašanje... ko kliknem na podrobno analizo, da bi mi pač pregledal računalnik, in mi pač najde kak virus, se pri nekaterih ne da kliknit nič drugega(npr. izbriši...) , da se kliknit samo pusti... in kaj potem to pomeni, da če pustim virus, bo pač še naprej na mojmu kompu? kako ga naj odstranim?
sam mam pri nod32 eno vprašanje... ko kliknem na podrobno analizo, da bi mi pač pregledal računalnik, in mi pač najde kak virus, se pri nekaterih ne da kliknit nič drugega(npr. izbriši...) , da se kliknit samo pusti... in kaj potem to pomeni, da če pustim virus, bo pač še naprej na mojmu kompu? kako ga naj odstranim?
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto!
ripmork ::
mislim da je pri NOD-u ta zadeva da je sposoben več prepoznat kot dejansko izbrisat...tako da v nekaterih primerih pač ne moreš kaj dosti storit.
druga pesem so programi ki naj bi bili kao brezplačni, ko pa najdeš cel kup virusov in jih hočeš zbrisat...se ti odpre sporočilo da je treba zadevo najprej registrirat...
in potem te popade sveti bes...in greš iskat viruse v register,enega za drugim...in uspe!
Torej če ti pokaže celotno pot kje se kak stvor nahaja se ga da izbrisat v registru,
je pa to delo na lastno odgovornost ker mimgrede zbrišeš kako sistemsko datoteko,
npr že okuženo z virusom(itak se tam najraje nabirajo)...
tako da je riskantno že določit v katerih primerih ti lahko antivirus zbriše kakršnokoli stvar - v vsakem primeru pa poskuša program virus dezinficirat...
torej odstranit ga brez brisanja...kar pa je v večini primerov ponavad nemogoče
lah a še kak drug antivir. sprobaš...morda odkrije še več sranja.
druga pesem so programi ki naj bi bili kao brezplačni, ko pa najdeš cel kup virusov in jih hočeš zbrisat...se ti odpre sporočilo da je treba zadevo najprej registrirat...
in potem te popade sveti bes...in greš iskat viruse v register,enega za drugim...in uspe!
Torej če ti pokaže celotno pot kje se kak stvor nahaja se ga da izbrisat v registru,
je pa to delo na lastno odgovornost ker mimgrede zbrišeš kako sistemsko datoteko,
npr že okuženo z virusom(itak se tam najraje nabirajo)...
tako da je riskantno že določit v katerih primerih ti lahko antivirus zbriše kakršnokoli stvar - v vsakem primeru pa poskuša program virus dezinficirat...
torej odstranit ga brez brisanja...kar pa je v večini primerov ponavad nemogoče
lah a še kak drug antivir. sprobaš...morda odkrije še več sranja.
Javon ::
Zivjo
Mene pa zanima kateri AV je popolnoma kompatibilen z Win XP x64
Hvala in lep pozdrav
Mene pa zanima kateri AV je popolnoma kompatibilen z Win XP x64
Hvala in lep pozdrav
Smoke em if you got em!
lole ::
živjo
js mam pa vprašanje glede bitdefenderja
ko sm inštaleru program mi je 20 minut po inštalaciju kr ugasnla kišta ,pol k se je restartu
mi če čer približno eno uro žespet ugasnu najprej sm mislu da to ni kriv av ampak pol k sm ga zbrisu mi je pa nehal
to se je dogajal tut mojmu frendu
a gdo ve kaj narest
če pa gdo pozna kak bolši av (razn nod32) bi mi pa tut prav pršlo
js mam pa vprašanje glede bitdefenderja
ko sm inštaleru program mi je 20 minut po inštalaciju kr ugasnla kišta ,pol k se je restartu
mi če čer približno eno uro žespet ugasnu najprej sm mislu da to ni kriv av ampak pol k sm ga zbrisu mi je pa nehal
to se je dogajal tut mojmu frendu
a gdo ve kaj narest
če pa gdo pozna kak bolši av (razn nod32) bi mi pa tut prav pršlo
krompir!
Kako pridobiti brezplačno licenco za NOD32:
pojdite na:
https://www.esetsoftware.de/ctaktion2005/ in pod "Kennwort*" vpišite "ctaktion". V vaš poštni predal boste dobili kodo za licenčni NOD32.
pojdite na:
https://www.esetsoftware.de/ctaktion2005/ in pod "Kennwort*" vpišite "ctaktion". V vaš poštni predal boste dobili kodo za licenčni NOD32.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34795 (17229) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16207 (14592) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62192 (47992) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27099 (22711) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9464 (8411) | bluefish |