Forum » Informacijska varnost » Anti-virus programi
Anti-virus programi
R33D3M33R ::
POzdrav, pred kratkim sem se odločil presedlati na brezplačne antivirusne programe, ker sem advanced user in v bistvu antivirusnik rabim samo v nujnih primerih - recimo za viruse ki uničijo kak kos hardwera.
Prva napaka, ki sem jo naredil je bila instalacija Kasperskya-ugotovil sem, da program sploh ni brezplačen in sem ga nato deinstaliral.
Tu so nastopile težave. Bogve zakaj sem prekinil deinstalacijski proces in sedaj mi meče ven napako:
Unhandled exception
Error Number:0x80004005
blablabla
Setup will now terminate
To je to, pa sem hotel to narediti "Oldskool" .
Zbrisal sem oba folderja, ki ju antivirus naredi in pobrisal vse registrske vnose, ki so vsebovali besedo "kaspersky".
Nato sem si namestil Avasta in ta še vedno pravi, da kaspersky teče in noče pognati enega modula. Kaj sedaj? Kako naj najdem pravi exe ki se izvaja in ga zbrišem.
Btw. tudi v safe mode mi meče ven isto napako.
Hvala za pomoč...
/edit sedaj sem preizkusil orodja s te strani, upam da mi bo registry cleaner pomagal : http://www.ice-kav.com/tools.php
Prva napaka, ki sem jo naredil je bila instalacija Kasperskya-ugotovil sem, da program sploh ni brezplačen in sem ga nato deinstaliral.
Tu so nastopile težave. Bogve zakaj sem prekinil deinstalacijski proces in sedaj mi meče ven napako:
Unhandled exception
Error Number:0x80004005
blablabla
Setup will now terminate
To je to, pa sem hotel to narediti "Oldskool" .
Zbrisal sem oba folderja, ki ju antivirus naredi in pobrisal vse registrske vnose, ki so vsebovali besedo "kaspersky".
Nato sem si namestil Avasta in ta še vedno pravi, da kaspersky teče in noče pognati enega modula. Kaj sedaj? Kako naj najdem pravi exe ki se izvaja in ga zbrišem.
Btw. tudi v safe mode mi meče ven isto napako.
Hvala za pomoč...
/edit sedaj sem preizkusil orodja s te strani, upam da mi bo registry cleaner pomagal : http://www.ice-kav.com/tools.php
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Ponovno namestiti sem poskusil n-krat , v safe mode itd. pa je bil vedno isti error. Kaj češ, mogoče so bili konflikti s XP SP2.
Oni programček mi je pa vredu počistil tiste "zlobne" delčke programa, ki so se še poganjali.
@offtopic
Sentret: In ti si "advanced user": Hihi, lol, saj pa nisem jaz kriv, da je instaler crknil, ali pač? Zagotovo se lahko vsakemu zgodi kaj takega... . Advanced user je pa letelo na to, da virusom ponavadi sploh ne pustim na disk, razen če me mika testiranje antivirusnika
Oni programček mi je pa vredu počistil tiste "zlobne" delčke programa, ki so se še poganjali.
@offtopic
Sentret: In ti si "advanced user": Hihi, lol, saj pa nisem jaz kriv, da je instaler crknil, ali pač? Zagotovo se lahko vsakemu zgodi kaj takega... . Advanced user je pa letelo na to, da virusom ponavadi sploh ne pustim na disk, razen če me mika testiranje antivirusnika
freserovski ::
in kako boš ti vedel, da virusom ne pustiš na disk?
svašta :)
svašta :)
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
ripmork ::
tut jaz sem pametoval kak hudičev dober sem da me noben virus ne dobi(v mislih sem imel kako virus kar naekrat naredi celo štalo,blue-screen,odpira pa zapira cd-rom....) in ker se mi nič od tega ni zgodilo sem pač mislil mater-sem-dober-nobenga-virusa-nimam.
potem sem pa bolj za hec kot zares pognal kasperskya in mi jih najde prek 20...
tak da ne prepričuj samega sebe da si uber pameten uporabnik in ne boš dobil nobenega virusa,raje bodi pameten in si daj gor dober antivirus.Nisi omejen le na kasperskya,je pa res da če hočeš pobit 99% virusov namesto 90% ,potem je pač kaspersky preverjena varianta.
potem sem pa bolj za hec kot zares pognal kasperskya in mi jih najde prek 20...
tak da ne prepričuj samega sebe da si uber pameten uporabnik in ne boš dobil nobenega virusa,raje bodi pameten in si daj gor dober antivirus.Nisi omejen le na kasperskya,je pa res da če hočeš pobit 99% virusov namesto 90% ,potem je pač kaspersky preverjena varianta.
No, sedaj mam avasta! personal (je zastonj) in se mi zdi ok.
Malo je bed edinole, ker porabi več RAM-a kot sem pričakoval. Moram še izklopiti nepotrebne module.
Drugače pa je fora v tem da ne uporabljam p2p programov, irca in IE in se zato možnost okužbe močno zmanjša. Tazadnji "hujši" virus ki sem ga fasal je bil logično blaster, ki pa ga SP2 blokira. Ostalo kar sem dobo gor so pa bili "kao" trojanci - (avast pravi tako) - vendar tak niso delali nič.
Malo je bed edinole, ker porabi več RAM-a kot sem pričakoval. Moram še izklopiti nepotrebne module.
Drugače pa je fora v tem da ne uporabljam p2p programov, irca in IE in se zato možnost okužbe močno zmanjša. Tazadnji "hujši" virus ki sem ga fasal je bil logično blaster, ki pa ga SP2 blokira. Ostalo kar sem dobo gor so pa bili "kao" trojanci - (avast pravi tako) - vendar tak niso delali nič.
DominusSLO ::
poleg avasta ti priporočam še spybot, ker zna včasih rešit register pred našo neumnostjo
aha981 ::
virus sem virus tja....tak je to...
trenutno imam segate+kaspersky...pa mam namen dol dati kaspersky...ker je itak neuporaben...pa vsi ti antivirusni so me ze pustli na cedilu...eden najde drugi ne,itd...no trenutno odstranjujem viruse Manual-no...tisti ki so gor pa ne skodujejo delovanju sistema me ne zanimajo,dokler ne zasedejo 100mb in vec...npr. sm enkrat najdel fajl na disku ki je zasedel 1.5gb pa ga noben ni rabil ne jaz ne PC
tak da bolse da zacnete razmisljat tako da vam noben antivirusni ne bo pomagal ce si ne boste sami
trenutno imam segate+kaspersky...pa mam namen dol dati kaspersky...ker je itak neuporaben...pa vsi ti antivirusni so me ze pustli na cedilu...eden najde drugi ne,itd...no trenutno odstranjujem viruse Manual-no...tisti ki so gor pa ne skodujejo delovanju sistema me ne zanimajo,dokler ne zasedejo 100mb in vec...npr. sm enkrat najdel fajl na disku ki je zasedel 1.5gb pa ga noben ni rabil ne jaz ne PC
tak da bolse da zacnete razmisljat tako da vam noben antivirusni ne bo pomagal ce si ne boste sami
//ni podpisa sploh!
MrStein ::
Če pa koga zanima istočasno laufanje več antivirusov, poglej tule :
Mobisux: Istočasno več antivirusov
Mobisux: Istočasno več antivirusov
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
luckeyluk ::
mene oa zanima ce ga kdo uporablja in ce se ga splaca naloziti zdej imam kasprsky in sygate firewall......
ima kdo ze kake iskusnje s tem AV?
ima kdo ze kake iskusnje s tem AV?
Damjan Jagar ::
luckeyluk, pozabil si napisati da te zanima konkretno za Sophos.Antivirus.V3.90
http://jagar.si
RejZoR ::
Jao,ta ti je majster. In pol napiše kot da je avast! kriv, da se ni mogu logirat Na mašini pa ima že 4 antiviruse,ki se med sabo marajo toliko kot sneg in sonce...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
luckeyluk ::
a ve kso kaksno stran da so vsi testi AV-nikov da malo vidmo kako je zadeva....iskal sm po google pa nisem nic nasel ce kdo kako ve nej pove...kaksen test med bitdefenderom pa kaspersky pa nod32.!!
RejZoR :
1.) tisti štirje AV-ji so čist lepo sodelovali
2.) nikjer ne piše, da je Avast "kriv". Piše le, da se ni bilo mogoče loginat. Po deinstalaciji Avasta, pa je spet šlo. Dejstva.
1.) tisti štirje AV-ji so čist lepo sodelovali
2.) nikjer ne piše, da je Avast "kriv". Piše le, da se ni bilo mogoče loginat. Po deinstalaciji Avasta, pa je spet šlo. Dejstva.
Motiti se je človeško.
Piše ne,ampak večina bo razumela kot da je avast! kriv da se ni mogu logirat. Sodeloval so že,ampak do prvega fajla ki ga bi zaznali. Tam pa se lahko zalomi na celi črti. Vsak engine deluje na lastnem nivoju in ne sodelujejo med seboj kot recimo v AVK (BitDefender+Kaspersky).
@luckeyluk
VB100% je precej nepomembna stran ker ne pove nič o dejanski kakovosti antivirusa,hkrati pa imajos krajno butaste metode testiranja.
Raje se drži te strani:
http://www.av-comparatives.org
Mnogo bolj detajlirana in objektivna primerjava.
@luckeyluk
VB100% je precej nepomembna stran ker ne pove nič o dejanski kakovosti antivirusa,hkrati pa imajos krajno butaste metode testiranja.
Raje se drži te strani:
http://www.av-comparatives.org
Mnogo bolj detajlirana in objektivna primerjava.
RejZoR :
"Piše ne,ampak večina bo razumela kot da je avast! kriv"
To je problem večine, ne pa avtorja ali članka.
Avtor je računalničar, ki je naredil test in opisal rezultate. Ne pa psiholog, ki bi priredil rezultate nekakšni večini, ki bi lahko do napačnih sklepov prišla.
"Sodeloval so že,ampak do prvega fajla ki ga bi zaznali."
Do prvega in nato do naslednjega in tako dalje. Vse je lepo delalo.
Opazuj naslednji besedi, dokler ne dojameš pomena :
fact
ASSumption
(pa sorry za oster ton)
"Piše ne,ampak večina bo razumela kot da je avast! kriv"
To je problem večine, ne pa avtorja ali članka.
Avtor je računalničar, ki je naredil test in opisal rezultate. Ne pa psiholog, ki bi priredil rezultate nekakšni večini, ki bi lahko do napačnih sklepov prišla.
"Sodeloval so že,ampak do prvega fajla ki ga bi zaznali."
Do prvega in nato do naslednjega in tako dalje. Vse je lepo delalo.
Opazuj naslednji besedi, dokler ne dojameš pomena :
fact
ASSumption
(pa sorry za oster ton)
Motiti se je človeško.
Gutjerez ::
Jaz uporablam nortona 2005. In kar se tiče viruso pa tega je res zakon. Nevem imeu sem 2003, 2004 pa zdaj 2005. in sem zelo zadovoljen. Prepreči viruse, če pa najde virus pa ga lepo odstrani.
Za uno ostalo pa uporablam ad aware. in to jeto. drugega ne potrebujem.
Res da se norton 2005 mau pozna na mojem pcju. ko mi ga mau obrremeni. A raje naj mal dlje dela pc in nimam virusa.
Eni so kr zelo proti nortonu. pa nevem zakaj?
Daj povejte v cem vam je slab?
Če ameriška vojska al politika al ka so ze, uporabla symantecove izdelke pol res nevem ...
Za uno ostalo pa uporablam ad aware. in to jeto. drugega ne potrebujem.
Res da se norton 2005 mau pozna na mojem pcju. ko mi ga mau obrremeni. A raje naj mal dlje dela pc in nimam virusa.
Eni so kr zelo proti nortonu. pa nevem zakaj?
Daj povejte v cem vam je slab?
Če ameriška vojska al politika al ka so ze, uporabla symantecove izdelke pol res nevem ...
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech
ginekolog ::
norton je eden izmed slabših, ker odkrije malo virsuv in ker je bloatware.
kav, nod32 sta izmed boljših.
kav, nod32 sta izmed boljših.
Divers do it deeper.
ombre ::
Pred tremi tedni sem začel uporabljati ClamWin. (Open source) In sem kar prijetno presenečen (posodobitve, dnevno - pa še zastonj) Zastopi pa se (istočasno laufa na mašini še NOD, na drugi mašini pa F-prot)
OmbreMan - Galaxy of knowledge
ekson ::
probal vse po vrsti in obdržal PC-CILLIN vredu je pa tudi bila kombinacija NOD32 + Sygate fv
Tilen ::
Jaz pa sem zacel zdaj shajat z McAfee. Par stvari nastavis pa zna bit kr kul antivirus.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
roba87 ::
Ko to vseskup berem mi je kr slabo...Instalirajte si nek AV ko pozre cim majn sistemskih sredstev in je kolko tolko redno updejtan + en firewall in je to to....Najboljši AV je pazljivost. Jas si ne nalagam virusov gor.Nevem kaj delate z računalnikom pm da mate po nevem kolko virusov.Pomoje ste cele dneve na XXX straneh =)...
ko pa smo že tu pri izbiri pa je najboljše kaspersky(AV)+sygate(FW)
ko pa smo že tu pri izbiri pa je najboljše kaspersky(AV)+sygate(FW)
Tear_DR0P ::
tudi xxx strani ne nosijo virusov in spywarea če jih znaš prav obiskovat
Kot sem že rekel je dovolj samo pazljivost + fw + na vsake tolko časa online scan - pa nimaš težav z virusi in podobnim sranjem. Nism vidu virusa že 2 leti na svojem računalniku.
Kot sem že rekel je dovolj samo pazljivost + fw + na vsake tolko časa online scan - pa nimaš težav z virusi in podobnim sranjem. Nism vidu virusa že 2 leti na svojem računalniku.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
roba87 ::
Evo se čisto strinjam.Res da včasih nehote potegneš virus iz kakih P2P programov in če je datoteka okužena in imaš AV(bilokeri redno updejtan) se ni treba bat.
Shatzy ::
Par vprašanj, k vidm da ste sami stručkoti tuki. Do zdej sm biu redni uporabnik Nortona (zdej mam 2005), ampak me mot, ker zalaufa nešteto procesov in mi žre preveč sredstev. Kako se kej obnese reciom McaFee al pa Panda, al pa kej podobnga?
b0B3k ::
Če ti ni težko, poskusi prebrat celo temo. Morebiti boš našel kak odgovor ;). Včasih je malce nerodno, če se ponavljamo oz. pišemo ene in iste reči. Če se ne motim, trenutno po popularnosti vodita KAV in NOD32.
Shatzy ::
Sem preletu temo, ampak nikjer ni bilo govora o celovitih rešitvah. NOD32 sem že probal, isto KAV, pa mi po pravici povedan nista bla všeč. NOD32 mi recimo ni hotu spucar enga virusa, ki ga je potem Norton v trenutku eliminiral... NOD32 tudi nima firewall in antispyware začite. Al se motm?
b0B3k ::
Zgleda da sem js tist, k si bo moral še enkrat prebrat vse :)... Upam da mi ne zameriš.
Drugače pa, na sestrinem PC-ju sem imel nameščeno Pando Platinum, pa nekako nisem bil zadovoljen zadovoljen z njo. Sem kasneje namestil NOD32, ki mi je našel in očistil nekaj virusov, ki jih je panda spregledala in se mi sedaj najbolj dopade. Drugače pa sem prebral nekaj po forumih in nekateri ljudje pravijo, da je najboljša zaščita "baje" kombinacija NOD32 + TDS3 + ZoneAlarm (oz. kak linux firewal če imaš kak star PC, ki bi bil še uporaben. Js sem imel IPCop na 133-ki).
Sicer pa ima vsak svojega aduta, neke poplone rešitve, ki bi jo vsak tukaj zagovarjal, najbrž ne boš našel. Najbr bo potreben kak manjši "kompromis".
Drugače pa, na sestrinem PC-ju sem imel nameščeno Pando Platinum, pa nekako nisem bil zadovoljen zadovoljen z njo. Sem kasneje namestil NOD32, ki mi je našel in očistil nekaj virusov, ki jih je panda spregledala in se mi sedaj najbolj dopade. Drugače pa sem prebral nekaj po forumih in nekateri ljudje pravijo, da je najboljša zaščita "baje" kombinacija NOD32 + TDS3 + ZoneAlarm (oz. kak linux firewal če imaš kak star PC, ki bi bil še uporaben. Js sem imel IPCop na 133-ki).
Sicer pa ima vsak svojega aduta, neke poplone rešitve, ki bi jo vsak tukaj zagovarjal, najbrž ne boš našel. Najbr bo potreben kak manjši "kompromis".
Najbolj l33t kombinacija je avast! + Windows SP2 Firewall
Več imo ne rabiš,ampak ker folk ustvarja vse živo je treba imet še kaj hujšega...
Več imo ne rabiš,ampak ker folk ustvarja vse živo je treba imet še kaj hujšega...
eXine ::
A Zone Alamr-a pa noben ne uporabla? Ga mam že od kar mam net, ni bolšga firewall-a; antivirusnik pa Avast!
In space; in time; in logic
Drasoss ::
Problem, rabim nasvet
Kaspersky internet security 2006, V ie steka ko sam vrag, pa se do konca ne nalozi strani. pa sm probu vse zivo izklopt preklopt (web-antivirus tud, pa low nastavitve)). Ko pa totalno izklopm kaspersky pa dela vse normalno (v ie).
Kaspersky internet security 2006, V ie steka ko sam vrag, pa se do konca ne nalozi strani. pa sm probu vse zivo izklopt preklopt (web-antivirus tud, pa low nastavitve)). Ko pa totalno izklopm kaspersky pa dela vse normalno (v ie).
OmegaM ::
Drasoss, cist slucajno mam enako tezave.
Ve kdo kako naj izboljsam, ali je to tezave ker je to se beta verzija?
Hvala
Ve kdo kako naj izboljsam, ali je to tezave ker je to se beta verzija?
Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Drasoss ::
OmegaM
Jah ce izklopim web filtring pa anti spy pol dela, nobena low nastavitev pa ne pomaga, pa v settings je zelo oskubljen
Jah ce izklopim web filtring pa anti spy pol dela, nobena low nastavitev pa ne pomaga, pa v settings je zelo oskubljen
Ibex ::
Varnostni paket od siola, če vzameš novi paket Duo, Duo Študent, Duo Podjetnik in Trio je zadeva zastonj drugače pa 600 SIT
http://www.siol.si/index.php?id=625
http://www.siol.si/index.php?id=625
Reanimated ::
Uporabljam naslednje programe: AdAware
AntiSpyware Beta 1 (če se ne motim)
SpyBot S&D
Aja pa tudi adaware je bil nagrajen --> Awards&Rewievs
AntiSpyware Beta 1 (če se ne motim)
SpyBot S&D
Aja pa tudi adaware je bil nagrajen --> Awards&Rewievs
im freakZ
OPX ::
Jaz pa iščem en opensource (ali freeware) antivirus program...tak dokaj dober...fajn bi blo za windowse:) Po možnosti taki, ki ni nekaj nakičan z grafiko, skratka, da je čimbolj čist user interface...
pa zanima me še ena stvar doma uporabljam Symantec Antivirus Corporate edition.... zakaj ta verzija bistveno hitreje dela kot pa kak Norton Pro od iste firme al pa keri drugi?
Sicer me pa tak čist informativno me zanima, kateri antivirus program priporočate za linux? Seveda open source.
pa zanima me še ena stvar doma uporabljam Symantec Antivirus Corporate edition.... zakaj ta verzija bistveno hitreje dela kot pa kak Norton Pro od iste firme al pa keri drugi?
Sicer me pa tak čist informativno me zanima, kateri antivirus program priporočate za linux? Seveda open source.
clamav, je edini open source, za katerega vem.
Motiti se je človeško.
roli ::
Imam problem z panda platinum internet security 2005:
Internet deluje počasneje!
Firefox ima dovoljenje za dostop.
Stran se nalaga sekundo,dve,tri več kot normalno.
Če pando izklopim dela normalno.
Kaj naj storim?
Internet deluje počasneje!
Firefox ima dovoljenje za dostop.
Stran se nalaga sekundo,dve,tri več kot normalno.
Če pando izklopim dela normalno.
Kaj naj storim?
http://www.r00li.com
roli ::
Ne hvala!
Sem imel bitdefenderja do sedaj pa je delal veliko bolje.
Pa so začel preverjat al je koda prava .
Za pando pa imam original kodo.
Ali pa slučajno kdo ve za kak drug progam,ki ima vse v enem?
Sem imel bitdefenderja do sedaj pa je delal veliko bolje.
Pa so začel preverjat al je koda prava .
Za pando pa imam original kodo.
Ali pa slučajno kdo ve za kak drug progam,ki ima vse v enem?
http://www.r00li.com
@ljash ::
P|P|: Poglej v Funny links, pa ti bo jasno
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Antivirus (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34795 (17229) | hdx |
» | Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16207 (14592) | opeter |
» | Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 62192 (47992) | d4vid |
» | Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Informacijska varnost | 27099 (22711) | alexz |
» | Kateri antivirusni program naj izberemOddelek: Programska oprema | 9464 (8411) | bluefish |