» »

Anti-virus programi

Anti-virus programi

««
32 / 50
»»

fosil ::

Odstrani ga in še enkrat instaliraj.
Tako je!

BorutK-73 ::

x4en0n ::

fosil je izjavil:

Odstrani ga in še enkrat instaliraj.

To sem tudi storil, zdaj deluje normalno. Hvala!

Sem pa slišal zadnje čase veliko kritik na avasta, češ naj bi veliko virusov spustil skozi, sedaj pa ne vem če so to samo govorice ali je res tako?

Priporočate kaj drugega?

SLO_Matej ::

Če se že lotevaš formatiranja (lahko bi zgolj nadgradil, ampak ok, če se ti ljubi), namesti zgolj Windows 8 in to je to. Ima že vse sam OS, kar rabi in nič ne teži.

Seljak ::

SLO_Matej je izjavil:

Če se že lotevaš formatiranja (lahko bi zgolj nadgradil, ampak ok, če se ti ljubi), namesti zgolj Windows 8 in to je to. Ima že vse sam OS, kar rabi in nič ne teži.

Ja,ampak to si tako napisal,kot,da ta OS zastonj "talajo" na ulici.

Qushaak ::

x4en0n je izjavil:

Sem pa slišal zadnje čase veliko kritik na avasta, češ naj bi veliko virusov spustil skozi, sedaj pa ne vem če so to samo govorice ali je res tako?

Priporočate kaj drugega?

Ja to je res. Sam sem še vedno na temu, ker so mi drugi zastonjski bodosi slabši (večina) ali pa tečni do onemoglosti (Comodo-vi produkti so precej znani po tej lastnosti).
Če bi pa plačeval za AV, bi pa definitivno vzel Kaspersky Internet Security. Kar se tiče detekcije je že dolga leta v samem vrhu, "tečnarjenje" je pa zelo na nivoju.
Včasi so kakšni build-i bili slabi in je program bil "nestabilen". Sedaj ga že nekiaj let nimam tako da ne vem, samo po testih je še vedno No.1.

gslo ::

Kaspersky je kar fajn, vendar bi jaz Kaspersky Internet Security zamenjal za Kaspersky Pure 3.0. Še mal več področij pokriva, backup, enkripcijo, password managerja, enotno kontrolo (če je več računalnikov v mreži), ipd. Je še mal boljš za tiste, ki iščejo celovito varnostno rešitev za svoj mlinček.

Mi pa poteče čez 14 dni naročnina na KIS, zato bom spet mal pogledal med zastonjsko ponudbo in konkurenco, da vidim, če me kaj prepriča, da ne vzamem kar Kaspersky Pure 3.0 za naslednje leto ali dve.

Z windows edicijami Kasperskya sem zelo zadovoljen, ga pa ne priporočam folku z Apple mlinčki (ker sux in imho ni nič boljši od konkurence, tudi free AV-jev), prav tako pa bom razmislil o novi varnostni rešitvi za Android, saj Kaspersky mobile security kar obremeni mojo baterijo. je pa naloadan s cool opcijami, zato upam, da najdem kakšno podobno lightweight rešitev (predvsem za sledenje, če je telefon ukraden).

RejZoR ::

Ven je prišla nova verzija 14, ki je baje kar fajn. Še posebej nov ZETA modul proti exploitom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

kje ga kupiti najceneje? drugo leto mi poteče NIS 2012.

Hohoho, božič pride letos prej. Več zaenkrat še ne smem povedat ampak samo tolk, nova verzija avast!-a pride že letos. In bo DRASTIČNO drugačna od vsega kar ste videli do sedaj. Ogromen GUI change, drastični pospeški skeniranja, nove metode zaznavanja povsem neznane golazni itd itd. Tole bo še zanimivo :) Komaj čakam, da se začne beta test.

BALAST ::

Jaz imam tega
http://www.bitdefender.com/solutions/fr...
Dela čist normalno
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

k4vz0024 ::

Iščem, portable Avast. Pa stric google ne najde več. Ima kdo kakšen link?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Vajenc ::

k4vz0024 je izjavil:

Išče, portable Avast. Ps stric google ne najde več. Ima kdo kakšen link?

Enak program je za na disk ali za zagon z USB ključka.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

k4vz0024 ::

Ja, ampak ga ne želim instalirati, da ne bo konflikta s Comodo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

StoneFox ::

RejZoR je izjavil:

Hohoho, božič pride letos prej. Več zaenkrat še ne smem povedat ampak samo tolk, nova verzija avast!-a pride že letos. In bo DRASTIČNO drugačna od vsega kar ste videli do sedaj. Ogromen GUI change, drastični pospeški skeniranja, nove metode zaznavanja povsem neznane golazni itd itd. Tole bo še zanimivo :) Komaj čakam, da se začne beta test.

Hvala bogu če bo temu res tako. Roko na srce, ampak s to zadnjo verzijo so ga zelo poslabšali.

Ne vidim razloga zakaj. Razen vmesnika, kjer pa itaq ne moreš nikoli osrečit vseh...

avast! je v zadnjem obdobju po opažanju kar padel pri detekciji. Niti pisnil ni večkrat, ko je na USB ključku bila kaka okužba.

Padel? Prej napredoval...

Moje opažanje: postal je požrešen program, še 7 verzija je tekla tekoče (pa ne pravim da je zdaj kot bitdefender, ampak je razlika občutna), preveč gumbov (brezveznih stvari) vključeno kot: posodabljanje programov, market, potem tisti gumb za sheranje preko facebooka in twitterja mislim da. Skratka preveč nepotrebne šare, ki jih antivirus sploh ne rabi. Še browser cleaner, ne vem no, za to so namenjeni drugi programi. Kar se pa tiče detekcije pa ne bi komentiral, mislim da je tu tu. Pa updejti so kr požrešni, prav slišiš ko začne škrtat po računalniku ko updejta definicije. Na splošno povedano program je postal preveč našminkan, pol stvari, ki jih antivirusni program sploh ne potrebuje. Spomnite se samo verzije 5 z novim GUI-om in brez odvečne šare, tisto je bila bomba ko je AV prišel ven.
In pa če še primerjam inštalacijsko datoteko: sedaj je velika 125mb, nazadnje pri verziji 4 pa okoli 13mb, če se ne motim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: StoneFox ()

@RejZoR: Se je v zadnjih mesecih parkrat zgodilo, da tudi pri najhujši hevristiki ni zaznal nobene okužbe na USB ključu. Enkrat tudi ni zaznal okužbe na posodobljenem Windows 7 sistemu. Da je to res so dokazali ComboFix in pa Kasperc.

@StoneFox: Meni pa na Win8 64-bit tako malo žre. Pa imam 4GB RAM-a in švoh dvojedrni procesor (malo osiveli prenosnik).
Se pa strinjam, da ima preveč sranja, ki teži. Na k**** mi gre tud, ko recimo inštaliraš in zavestno odkljukaš da naj ne inštalira kakšnega reputaitona oz česarkol, pa ti ga ko pride posodobitev kr hoče porinit (opt-in). To je moteče za neračunalničarje, ki niso pozorni oz ne vejo za kaj se gre.
To je tudi globalen trend ekonomije na področju programske opreme. Ne razumejo najosnovnejšega dejstva - če enkrat rečeš ne to pomeni NE. In ne da ti čez en mesec rinejo isto stvar kot opt-in.
Software updater sicer pozdravljam, samo nikol ne veš ali bo znal samodejno posodobiti aplikacijo popolnoma silent (kot recimoQuickTime) ali to ne bo možno (VLC,... skratka večina). Pol te pa browser odpre. Sorry, to zna vsak kreten.
Opažam tudi, da programerske hiše čedalje manj vejo kaj to so POPOLNOMA SILENT UPDATE. Lep primer je Adobe z njihovim k******* Flash Player-jem. TO kar oni tu prakticirajo je za moje pojme svetlobna leta od silent posodobitve. Tu je Google (zaenkrat k sreči še vedno) avtoriteta (tako kot se npr. Chrome posodablja je zame silent update kot bi moral biti povsod, kjer to kdo oglašuje, da se njihova aplikacija tako posodablja). Avast je sicer precej blizu samo kot omenjeno - posiljuje z nekimi opt-ini in včas traja tud par tednov, da dobiš samodejno najnovejši build.

Zaneslo me je, samo to se vse žal nanaša posredno na avast!-a.

StoneFox je izjavil:

In pa če še primerjam inštalacijsko datoteko: sedaj je velika 125mb, nazadnje pri verziji 4 pa okoli 13mb, če se ne motim.

Virusne definicije bojo pa shranjevali kam? Sej ne da se je število zalege povišalo na nore številke in pričakuješ, da bojo zasedle manj placa. Does not compute. avast! 2014 bo sicer drastično zmanjšan, ampak še vedno ne na 13MB...

Nisem mislil definicije ampak vso tisto šaro, ki sem jo napisal v zgornjem postu. In prideš na 50 mb, sploh pa ni pomembno, ta podatek sem dal samo za primerjavo. Drugač pa da ne boš mislil da kritiziram, sem velik ljubitelj tega programa, ki sem ga uporabljal že od verzije 4 naprej, ampak ta zadnja, me je dejansko razočarala.

Tista "šara" je zanemarljiva. 2/3 celotne velikosti VSEH antivirusov so definicije. Sploh ker slednje niso več zgolj checksumi ampak ima večina sedaj celotni engine v definicijah, ki ga lahko po potrebi updejtajo skupaj z vsem ostalim dnevno brez releasa program updejta. Slednji so sedaj pretežno samo za večje spremembe in spremembe vmesnika.

MrStein ::

StoneFox je izjavil:

Drugač pa da ne boš mislil da kritiziram

To kar si napisal je kritika. To pomeni ta beseda: analiza novega znanstvenega ali umetniškega dela zaradi splošne presoje in ločitve pozitivnih in negativnih sestavin
(definicija iz SSKJ, mogoče ni ravno najboljša, ampak povzame bistvo)

PS: gumb za sheranje preko facebooka in twitterja??? :O
Kaj pa šeraš? Kateri virus te je okužil?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Mislil sem reči "da samo kritiziram" :) Ja sej sploh ne vem ka je ta funkcija, zato pa ne vem če sem sploh prav napisal. Hvala da si se poglobil v moje napisane besede.

Hočem, reči, da je kritika tisto, kar spada v to temo, kar ni kritika pa načeloma ne.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

StoneFox je izjavil:

Drugač pa da ne boš mislil da kritiziram

To kar si napisal je kritika. To pomeni ta beseda: analiza novega znanstvenega ali umetniškega dela zaradi splošne presoje in ločitve pozitivnih in negativnih sestavin
(definicija iz SSKJ, mogoče ni ravno najboljša, ampak povzame bistvo)

PS: gumb za sheranje preko facebooka in twitterja??? :O
Kaj pa šeraš? Kateri virus te je okužil?

Mogoče ni očitno ampak vsa ta leta so avast!-ovci vložili v marketing smešno majhne zneske in število zaposlenih. Recimo če pogledaš Symantec al pa McAfee so skorajda komercialne mašinerije in ne toliko virus lab. Sicer veliko vlagajo v razvoj ampak največji delež je marketing, ustvarjanje nekega imidža, prepoznavnosti.

avast! pa se ves čas širi praktično izključno samo s priporočili uporabnikov, preko nedovisnih testov in preko novičarskih strani. In tolk uporabnikov ne dobiš (in obdržiš) samo z agresivnim širjenjem med ljudmi ampak mora bit tud program dober. Logično pa je tud da ne bo vsem delal kot je treba. Baza je okoli 130 miljonov uporabnikov in najverjetneje tud ene tolk različnih konfiguracij. Če bi vsem delovalo bp bi bil to svetovni fenomen, a first timer...

Aja, enim torej ne ponuja twitter share? Pa market?
Motiti se je človeško.

Market je pač plac kjer ponujajo dodatne plačljive funkcije. Če te moti si lahko izklopiš v nastavitvah. Enako velja za Facebook/Twitter (Community features).

Tole je moj vmesnik...

Moje videnje glede antivirusnih programov: vse je postalo le velika reklama, inštalacijske datoteke so velike celo do 200mb?!, kup nepotrebne šare, detekcija pri nobenem ni 100%, zadnje leto sem namestil recimo 5 trenutno top plačljivih rešitev (trial verzije) in so nenormalno bremzale računalnik. Torej če strnem vse skupaj, se mi zdi da so vsi ti antivirusni programi le trženje, dejansko pa ne pripomorejo nič več kot da bi uporabnik sam malo bolj gledal katere strani obiskuje (brez antivirusa). Res me zanima zakaj faking ne morejo naredit antivirusa brez da bi bremzal sistem? Edini ki to zmore med boljšimi je ESET Nod. Pa tudi Security Essential, vendar pa je zelo slab v detekciji.

Ti pa ne razumeš najbolje te scene eh? A airbag v avtu tud pomeni brezpogojno 100% zaščito? Tud ne vem kako lahko trečeš da MSE ne bremza sistema, ko pa je daleč najbolj počasen od vseh. Aja pa tisti glede gledanja katere strani obiskuješ, mogoče je to delovalo 5 al pa 7 let nazaj, dandanes ti injctajo kodo na legitimno stran, ti boš gor misleč, da se ti nič ne more zgodit, ker je preverjena stran, pa ti bo browser preko explota naložil vse mogoče govno brez da bi moral karkoli potrdit kot uporabnik. Dobrodošli v 2013...

Daj no daj, v zadnjih petih letih mi je mogoče dvakrat AV javil da je na web strani kaj zaznal. Pa še to je bilo nenevarno.
Motiti se je človeško.

Torej če se jezst v 5 letih nisem nikoli zaletel z avtom potem to pomeni, da se nihče na tem svetu ni? Dej no dej ne posplošuj v take ekstreme no...

solatko ::

MSE in občasno Malwarebytes - antimalware, je čisto zadosti za povprečnega uporabnika, ki ne klika vse počez, ki pazi kako in kaj se mu instalira pri posodobitvah.
Vse ostalo je en velik bs. Tisti, ki ne uporabljajo legalno programsko opremo, pri vsakem crackanju izklopijo AV, tako da imajo že v osnovi okužen računalnik, na katerem noben AV program ne deluje pravilno. Določeni faili v travniških variantah so pač spisani tako, da blokirajo detekcijo drugih zlobnih kod.

Na računalnikih, kjer se poganja legalna (tudi freeware) oprema, v zadnjih letih, z instaliranim samo MSE programom, nismo našli škodljive navlake, tam pa, kjer so se poganjale igre s travnikov, je sranja kolikor hočeš, kljub tudi instaliranim plačljivim AV programom iz liste top 5.

Dejstvo je, da pri očiščenem računalniku, skoraj vsak AV zajamra, ko se hoče kaj naložit, pri onesnaženem pa so čisto vsi, tudi tvoj hvaljeni Avast, RejZoR, čisto b.v., saj spustijo skoraj vse.

Ravno sedaj čistim prenosnik, z instalirano najnovejšo verzijo AVASTA, ob nelegalnih Office 10 (ob čiščenju je šel crack pa-pa), je našlo še 2 rootkita, 16 Trojancev, 1000+ malware failov.
Na novo je bil instaliran free Kingsoft office, počiščena nesnaga in Avast se je čudežno pričel odzivat na različne ponujene zlobne kode (prej ni niti pisknil), vendar se na tako pripravljenem računalniku, na enake programčke odzivajo enako, čisto vsi AV programi, iz izbora free.

Zato nehaj hvalit Avast, ker je le eden, ki najde čudne zadeve, če je računalnik predhodno čist (take imajo tudi na testiranjih, zato pravim, da ta testiranje ne pomenijo za uporabnike - povprečne, nobene garancije, da je tisto kar je na vrhu, res tisto, kar ga bo zaščitilo).

Ko bodo testirali okužene računalnike in bo program računalnik očistil v nulo in potem preprečeval novo okužbo, bo pa to tisto top (zaenkrat, tega ne ponuja še nihče).
Včasih Bitdefenderja na okužen računalnik bi bilo možno instalirat, oziroma je takoj po hujši okužbi nehal delovati in je že s tem pokazal, da je nekaj narobe, danes se več ali manj, obnašajo vsi enako.
Instaliraš na svinjarijo, ki jo ne prepoznajo niti med samo instalacijo (preverjanje mašine), niti med prvo detekcijo, redko kaj pa tudi pozneje.

To pa so testi v RL, ki se precej razlikujejo od komercialnih, ki jih ponujate tako ali drugače, prodajalci in zastopniki AV opreme.

Predpogoj je - čisti instal in uporaba legalne, originalne programske opreme + katerikoli AV program, tudi free.
Delo krepa človeka

Seriosuly, what!? Od kje ti ta neumnost, da deluje samo na čistih sistemih!? Seveda so nasplošno bolj učinkoviti, če je sistem čist in mora golazen še priti gor, ker gre preko celega kupa checkov, če pa avast!-a naložiš na že okužen sistem, pa bo za zaznavo zadolžen zgolj in samo File System Shield. Kar pomeni, da tehnično gledano zavržeš vse zmogljivosti Web Shield-a, Network Shield-a, Script Shield-a razen v primeru če hoče obstoječ fajl na disku snemat dol dodatne škodljive komponente, kjer bojo ti moduli spet vskočili. Še vedno pa se bo sprožil Auto Sandbox, FileRep itd. Testi razen če gre specifično za cleaning teste zajemajo vse zmogljivosti, kot bi uporabnik moral najprej zalego snet iz neta oz se sama propagira preko exploita. Imaš pa na Youtube kar nekaj testov, ki sicer niso znanstveni ampak dostikrat vključujejo razne nekonvencionalne scenarije, ki pa se lahko dogajajo pri uporabi (ker folk čara vse živo).

Zdej če ti avast! pač ni všeč, kaj naj, ti pač ni. Sam zaboga ne govorit, da je MSE boljši, ker s tem izgubiš čist vsako kredibilnost... vmesnik pač ne more bit poglavit faktor, ker to je tko kot bi rekel, da je airbag od Renaulta boljši, ker je oranžne in ne bele barve...

Ni barva volana pomembna, ampak oblika, položaj, odzivnost, oprijem itd... To je vse UI in je pomembno. Zamisli, da bi samo volanska os štrlela v voznikovo kabino. Saj funkcionalnost je enaka, a ne?
Pa nikjer ni rekel, da je MSE boljši.
Motiti se je človeško.

In kaj ti pomaga design vmesnika pri detekciji?

Nič, vse več ljudi pa se nagiba k antivirusnikom, ki so preprosti - naloži in pozabi. Če je pa detekcija zadovoljiva pa ni važno, samo da je program enostaven.

RejZoR - Moje strokovno (po 30.letnem ukvarjanju s takimi tematikami, menim, da je tako) mnenje je, da je za povprečnega uporabnika, MSE čisto dovolj, torej na w8 ne rabi dodatnega, ker ta zadovoljivo deluje v ozadju. Za igričarje ni noben dovolj dober, če igrajo v glavnem travniške variante iger. Za napredne uporabnike, z veliko rabo problematičnih podakov, z veliko faili, ki so produkt lastne pameti, pa je potrebno narediti na področju varovanja podatkov, veliko več, kot instalirat en AVAST ali katerikoli drug program, pa si predstavljat, da smo varni.

Sama detekcija je pa tako, če naštimaš na high, ti bo težilo pri vsaki stvari, če naštimaš na low, se pa zadeva ne oglasi, nekje vmes, je pa detekcija vprašljiva, en zazna eno vrsto zlobnih kod hitreje, drug pa drugo, dobrega univerzalnega pa ni in smo spet pri MSE-ju in boš strokovno razložil, zakaj za povprečnega uporabnika (z legalno programsko opremo) nebi bil dober?

Pa nehaj že, tako komercialno navijat za tega Avasta, da ne bom jaz začel z McAfee-jem, ali kakim drugim, ki je na mojem prodajnem programu. Ti bom naštev ogromno +-ev, naproti Avastu, - - se bom pa lepo zamolčal.
Delo krepa človeka

Hayabusa ::

MSE je drek od AV (detekcija), ampak solatko bo še vedno lajal svoje.
Don Kihot sindrom ? Koliko ti plačuje Ms slo za propagando ?
http://www.theverge.com/2013/1/17/38859...

http://www.av-test.org/en/tests/home-us...

Avira, Avast, Avg, če iščete free legalno varianto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

solatko je izjavil:

RejZoR - Moje strokovno (po 30.letnem ukvarjanju s takimi tematikami, menim, da je tako) mnenje je, da je za povprečnega uporabnika, MSE čisto dovolj, torej na w8 ne rabi dodatnega, ker ta zadovoljivo deluje v ozadju. Za igričarje ni noben dovolj dober, če igrajo v glavnem travniške variante iger. Za napredne uporabnike, z veliko rabo problematičnih podakov, z veliko faili, ki so produkt lastne pameti, pa je potrebno narediti na področju varovanja podatkov, veliko več, kot instalirat en AVAST ali katerikoli drug program, pa si predstavljat, da smo varni.

Sama detekcija je pa tako, če naštimaš na high, ti bo težilo pri vsaki stvari, če naštimaš na low, se pa zadeva ne oglasi, nekje vmes, je pa detekcija vprašljiva, en zazna eno vrsto zlobnih kod hitreje, drug pa drugo, dobrega univerzalnega pa ni in smo spet pri MSE-ju in boš strokovno razložil, zakaj za povprečnega uporabnika (z legalno programsko opremo) nebi bil dober?

Pa nehaj že, tako komercialno navijat za tega Avasta, da ne bom jaz začel z McAfee-jem, ali kakim drugim, ki je na mojem prodajnem programu. Ti bom naštev ogromno +-ev, naproti Avastu, - - se bom pa lepo zamolčal.

Te minuse bi prav rad slišal. Ker 3/4 cajta folk kr neki kritizira pa sploh nimajo pojma zakaj se gre oz kritizirajo zato ker ne znanjo zadeve uporabljat. Pa avast! ni edini primer glede tega, ker spremljam tud druge programe, pa folk trosi podobne neumnosti...

Hayabusa ::

MSE ne obstaja 30 let.

axee ::

RejZoR je izjavil:

...kritizirajo zato ker ne znanjo zadeve uporabljat. Pa avast! ni edini primer glede tega, ker spremljam tud druge programe, pa folk trosi podobne neumnosti...

Mislim da si sam našel problem. Antivirusa ni treba "znati" uporabljat. Naj bo tiho, in ko pride problem naj se oglasi.

Avast je super, tudi sam ga uporabljam na nekaterih mašinah, ampak je nabit (se bom izognil besedi "zabloatan") z bolj ali manj potrebnimi funkcijami. Tudi sam disablam pomoje 80% programa ko prvič nastavljam, da je potem tiho, brez nepotrebnih popupov, sandboxov, updaterjev, zvokov, opozoril, socialnih in marketinških for.

Razumeš sedaj, da ljudje KLJUB zavedanju, da je MSE po detekciji slabši še vedno uporabljajo le tega, ker deluje, tako kot bi antivirus za osebni PC moral?

Hayabusa - Ima 2-3%-no slabšo detekcijo naštimanih virusov, kot drugi - in to je zate katastrofa. Preberi cel moj post in kritiziraj oziroma zanikaj cel post. Lahko bi rekel tudi, da je za povprečnega uporabnika dober free AVG, free Avira........., skratka, lepo sem napisal, da so skoraj vsi dobri in istočasno, da popolnega ni.
Čemu se zaletavate v posamezne znamke, v w8 je M$ defender po defaultu in trdim, da povprečen uporabnik, ne rabi nič drugega. Je pač prirejen za optimalno delovanje njihovega OS in se lahko samo pogovarjamo ali je sploh uporaba M$ opreme optimalna ali je bolje kaj drugega. Sam uporabljam tudi kaj drugega, poleg M$-ja.
Tudi 2,4,6,8 jederniki ne obstajajo 30let, pa kaj?

RejZoR - najprej razloži, kaj za hudiča, je ta tvoj ljubljenček, boljši od katerega koli drugega, za povprečno izobraženega uporabnika računalnika -
je morda bolj enostaven
morda sam prepozna navade uporabnika in mu onemogoči obiskovanje okuženih strani
ima morda najmanjšo porabo resursov, ki so nižji od drugih za 2x, 3x....
ti morda skuha kavico
zna igrat tarok
se prijazno pogovarja s teboj, ko ti je dolgčas (recimo, ko čakaš da ti kompletno pregleda računalnik z 15T faili)

Daj na enostaven način povej, zakaj ta in zakaj ne oni.
Če že reklamiraš, se vsaj navadi to počet profesionalno, čeprav z nakladanji in polresnicami.
Delo krepa človeka

MSE dovolj? Pa si videl real-world teste na AV-C ? Baseline, torej tisto zaščito, ki jo ponuja OS je na zgolj 92,5%. Kar je statistično gledano ZELO slabo. avast! je bil na 98,9%. Edini slabši od MSE je bil Ahnlab, ki pa se ga pri nas itaq skorajda ne uporablja.

Facts:
http://www.av-comparatives.org/dynamic-...

Sploh pa vsi ostali flopnejo pri osnovah zaščite. Smo v letu 2013 in programi samo 1x na dan preverjajo za novimi updejti. 1x na 24 ur. Dafuck no!? avast! preverja vsake 4 ure za navadnimi updejti, streaming updejte pa dobiva vsake slabe 4 minute. AVG, AVIRA, MSE, vsi trije preverjajo samo 1x na dan. Povsem nerazumljivo za ta čas in razmere.
Edina izjema sta Panda Cloud, ki itaq nima klasičnih definicij in pa Bitdefender Free, ki se posodablja večkrat na dan.

URL blocking ima samo avast! in Bitdefender Free, Panda Cloud samo če naložiš toolbar.

Najbolj od vsega pa je moteča proaktivnost. avast! ima AutoSandbox (Dyna) in Evo-gen skupaj s FileRep (ter še shitload v naslednji verziji čez kakšne 3 mesce). AVG ima Identity Protection, ki je efektivno behavior analysis. AVIRA ima običajno heuristiko in trenutno ravno vgrajujejo cloud v real-time modul, Bitdefender Free ima Active Virus Control, ki je skupek funkcij v okviru B-HAVE sistema (behavior analysis). MSE pa je še vedno povsem brez tega, ima kao nek kvazi cloud in behavior analysis, ki ga nihče še ni ne videl in ne dokumentiral, da sploh kakorkoli deluje.

Reklamiral bi, če bi imel kaj od tega (finančno recimo). Tko pa zgolj dobronamerno priporočam tisto kar je trenutno top. In MSE med free nikakor ni. Če ne maraš avast!-a pol si raje naloži Panda Cloud al pa Bitdefender Free. Svetlobna leta pred govnastim MSE, ki je obstal nekje v preteklosti in je realno gledano arhaičen kos softwara s simple vmesnikom, to pa je tud to. AVIRA ima svoje interne težave kjer se njihovi lastni razvojni ne znajo zmenit med sabo, AVG pa je nabasan z vso mogočo šaro, reklamami in popupi čeprav načeloma ni slab.

fosil ::

solatko je izjavil:

RejZoR - Moje strokovno (po 30.letnem ukvarjanju s takimi tematikami, menim, da je tako) mnenje je, da je za povprečnega uporabnika, MSE čisto dovolj, torej na w8 ne rabi dodatnega, ker ta zadovoljivo deluje v ozadju.

V računalništvu se stvari hitro spreminjajo.
Nekaj let nazaj je bil MSE res dober, danes žal ne več.
Tako je!

Ma že tud na začetku ni bil nek presežek. MSE je nastal iz Microsoft OneCare, ki je bil prvotno komercialni izdelek, pa se ni prodajal in tud takrat ni bil neki hudo dober. Sploh pa se v vseh letih ni praktično nič razvil iz stališča drastično novih tehnologij zaščite, zato pa je tolk zanič.

finpol1 ::

samo avast je samo eno leto brezplačen?

http://www.avast.com/registration-free-...

Ne. Pač ga registriraš 1x na leto, število registracij ni omejeno niti ne rabiš nič posebnega razen veljaven e-mail (na katerega ti nikoli ne pošljejo nobenih reklam). Ko poteče pač še enkrat registriraš in to je to. Postopek lahko ponavljaš leto za letom...

jest10 ::

RejZoR je izjavil:

Ne. Pač ga registriraš 1x na leto, število registracij ni omejeno niti ne rabiš nič posebnega razen veljaven e-mail (na katerega ti nikoli ne pošljejo nobenih reklam). Ko poteče pač še enkrat registriraš in to je to. Postopek lahko ponavljaš leto za letom...

Ne, mail ne rabi biti veljaven:P
««
32 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11334908 (17342) hdx
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6516295 (14680) opeter
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11362314 (48114) d4vid
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
12827192 (22804) alexz
»

Kateri antivirusni program naj izberem

Oddelek: Programska oprema
499487 (8434) bluefish

Več podobnih tem