Forum » Omrežja in internet » Dostop do compa prek RUN-a, ker imam shareane diske
Dostop do compa prek RUN-a, ker imam shareane diske
Klemenn ::
torej, prejle na ircu so se malo poigrali z mano (da ne bo kdo mislu da so uni z slikco kej prijazni, oni so se igral z mano) ;)
mam 3diske, vse 3 share-ane zaradi lan-a
pa do vseh treh so lahko dostopali, le s tem da so v run vpisali moj ip
mi kdo to pojasni, in kak se tega rešit, brez firewalla?
mam 3diske, vse 3 share-ane zaradi lan-a
pa do vseh treh so lahko dostopali, le s tem da so v run vpisali moj ip
mi kdo to pojasni, in kak se tega rešit, brez firewalla?
ABX ::
Ntfs particija, ter nastavi permissione na file.
+ seveda geslo za Admina.
+ seveda geslo za Admina.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
druge ni?
em, pa kak lahk dobim administratorja sploh v uporabniški računi, k zdej ga ni, neki moram naredit, pa ne vem točn
em, pa kak lahk dobim administratorja sploh v uporabniški računi, k zdej ga ni, neki moram naredit, pa ne vem točn
ABX ::
Preden se lotiš file-ov preveri še permissione na share-ih.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ja vse je dovoljeno, ker pač hočem tut prek mreže datoteke spreminjat itd
zdej sem fw vklopu. je to100% dovolj?
zdej sem fw vklopu. je to100% dovolj?
Ziga Dolhar ::
> zdej sem fw vklopu. je to100% dovolj?
A, torej ti ti zlobneži niso le nagajali, ampak si tudi upošteval njihov prvi nasvet? Pohvalno :-)).
Načeloma bo to dovolj. Permissne nastaviš tako, da desno-klikneš na sharano mapo -> properties -> security [če imaš izklopljen simple file sharing]. Tam računu "Everyone" magari preprečiš dostop, dodaš pa pravice vsakemu računu, ki mu v domačem omrežju želiš dovolit dostop, posebej -- individualno :-). Oz. pravice določiš grupi Users.
A, torej ti ti zlobneži niso le nagajali, ampak si tudi upošteval njihov prvi nasvet? Pohvalno :-)).
Načeloma bo to dovolj. Permissne nastaviš tako, da desno-klikneš na sharano mapo -> properties -> security [če imaš izklopljen simple file sharing]. Tam računu "Everyone" magari preprečiš dostop, dodaš pa pravice vsakemu računu, ki mu v domačem omrežju želiš dovolit dostop, posebej -- individualno :-). Oz. pravice določiš grupi Users.
https://dolhar.si/
em, zdej se mi zdi da mam prov nastavljeno, žiga boš enrkat probal še kej se poigrat, pa mi povedat, če je zdej dovolj dobro?tenx
aja, da še povem ka sem naredu:
tm namest everyone sem dal network (ki ima vse pravice) in pa omejil število uporabnikov na 2
kul?*
tm namest everyone sem dal network (ki ima vse pravice) in pa omejil število uporabnikov na 2
kul?*
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android 10 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17739 (12542) | pirlo |
» | Skrita spam mail skripta na spletni straniOddelek: Omrežja in internet | 1324 (1036) | hunter01 |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3783 (3132) | Kankan |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2308 (2179) | Mitja.GTI |
» | Linux particije in podatki za shranjevanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2025 (1857) | dr.J |