Forum » Pomoč in nasveti » abit bx6 2
abit bx6 2
misko ::
Se komu sanja, kje bi našel kaj o voltage hack-u o tej plati? Še en problem: zakaj ta plata ne podpira spreminjanja voltaže na slot1 converterju (abit slotket III)?
Lp,
misko
Lp,
misko
matevzm ::
Ne vem kaksen voltage hack mislis..
S slotketom se da speminjati napetost. Jaz imam 1.9V za Celerona2. Nastavis jumperje, flashas in resetiras BIOS, pa bi moralo prijeti. Je malce hecanja, a mislim da bi to dvoje moralo delati.
S slotketom se da speminjati napetost. Jaz imam 1.9V za Celerona2. Nastavis jumperje, flashas in resetiras BIOS, pa bi moralo prijeti. Je malce hecanja, a mislim da bi to dvoje moralo delati.
hm al pa ne
torej problem je tak:
Plata dovoljuje le +0,20 V od default voltaže (v mojem primeru torej maksimalno 1,90 V). Toda jaz hočem več. Kako mi to lahko uspe? Če spremenim napetost na Abit Slotket-u III (nastavim npr. na 1,80 V) se računalnik sploh ne prižge (spljoh noče delat ).
Help me.
LP,
misko
torej problem je tak:
Plata dovoljuje le +0,20 V od default voltaže (v mojem primeru torej maksimalno 1,90 V). Toda jaz hočem več. Kako mi to lahko uspe? Če spremenim napetost na Abit Slotket-u III (nastavim npr. na 1,80 V) se računalnik sploh ne prižge (spljoh noče delat ).
Help me.
LP,
misko
VASkO ::
probaj, ce je nastavitev voltaze na auto pol pa nastavi na slotketu in bi moralo delovati, ker slotket potem overrida default napetost procesorja plata pa samo isce ta signal, ki ga zdaj v bistvu dobi od slotketa in ne od procesorja
frudi ::
po mojih izkunjah (mam isto plato in slotket III) gre tako:
- na slotketu nastasviš želeno voltažo
- resetiraš bios (prestaviš jumper za clear cmos, če ne veš kje je, poglej navodila oz. najdi na desnem spodnjem delu plate jumper imenovan CCMOS in pokrij spodnja dva pina - 2-3)
- ko ponovno zaženeš komp, bi ti moralo v biosu v soft menu-ju pisat za default voltažo tisto, ki si si jo izbral. in pol lahko spreminjaš voltažo od 1.3V do izbrane voltaže +0.3V.
- na slotketu nastasviš želeno voltažo
- resetiraš bios (prestaviš jumper za clear cmos, če ne veš kje je, poglej navodila oz. najdi na desnem spodnjem delu plate jumper imenovan CCMOS in pokrij spodnja dva pina - 2-3)
- ko ponovno zaženeš komp, bi ti moralo v biosu v soft menu-ju pisat za default voltažo tisto, ki si si jo izbral. in pol lahko spreminjaš voltažo od 1.3V do izbrane voltaže +0.3V.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
poskusu
ampak vseen ne gre več kot + 0,3 V (2,00 V v mojem primeru)
celeron 2 600 pa še vedno ne dela na 112 Mhz
pride do preparing network connection v win 2k
zdej bi pa poskusu še na 2,05 V pa ne gre
ampak vseen ne gre več kot + 0,3 V (2,00 V v mojem primeru)
celeron 2 600 pa še vedno ne dela na 112 Mhz
pride do preparing network connection v win 2k
zdej bi pa poskusu še na 2,05 V pa ne gre
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri P3 na Abit BH6 (slot1) ploscoOddelek: Strojna oprema | 1805 (1592) | Air_Borne |
» | Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1744 (1362) | Spajky |
» | C700@1176 !!!Oddelek: Navijanje | 1265 (949) | celica |
» | abit bx6_rev2.0Oddelek: Pomoč in nasveti | 892 (803) | dumbo |
» | C 600 + adapter overclock?Oddelek: Navijanje | 1263 (1045) | misko |