Forum » Pomoč in nasveti » Radeon 9600 problem
Radeon 9600 problem
WiseBear ::
Sem kupil novo grafično kartico Saphire RADEON 9600 atlantis(ne pro). In takoj so se začele težave. Mam xp-je, inštaliran direct x 9.0. Originalni driverji priloženi na cdju sploh niso hoteli delat. Javlja blue screen. Z interneta sem snel saphire catalyist 3.8 driverje in control panel in zdej mi vsaj windowsi normalno zalaufajo. Pod device manager zgleda vse v redu. Ko pa hočem zagnat kšno igro, napiše da ne najde naprave ki podpira direct 3d. A ma kdo kakšno idejo kaj bi lahko blo narobe, ker drugače bom nesu kartico nazaj?
LP
LP
Highlag ::
Nič nisi napisal če si stare gonilnike prej odstranil?
To je prva stvar ki jo rabiš naredit. Pomagajo tudi Admin pravice.
Ko imaš stare gonilnike odstranjene reštartaj mašino in glej da okna uporabijo privzete okenske gonilnike. Potem inštaliraš Ati-jeve gonilnike. Osebno prisegam na Omega gonilnike za Atijeve kartice. Sem imel tudi nekaj težav ob prvi namestitvi gonlinikov. Odkar uporabljam Omega nimam več problemov. Imam pa R9500Pro.
Ne rečem, da so Ati-jevi slabi samo dokler z temi nimam problemov .
To je prva stvar ki jo rabiš naredit. Pomagajo tudi Admin pravice.
Ko imaš stare gonilnike odstranjene reštartaj mašino in glej da okna uporabijo privzete okenske gonilnike. Potem inštaliraš Ati-jeve gonilnike. Osebno prisegam na Omega gonilnike za Atijeve kartice. Sem imel tudi nekaj težav ob prvi namestitvi gonlinikov. Odkar uporabljam Omega nimam več problemov. Imam pa R9500Pro.
Ne rečem, da so Ati-jevi slabi samo dokler z temi nimam problemov .
WiseBear ::
Seveda sem stare gonilnike prej odstranil. Poskušal sem vse mogoče(tudi v varnem zagonu, z programom driver remove.....)
Prvič slišim za omega driverje. Kakšni so pa to(misliš driverji proizvajalca kartice??)
LP
Prvič slišim za omega driverje. Kakšni so pa to(misliš driverji proizvajalca kartice??)
LP
Highlag ::
Čudno, da nisi slišal, ker se je tudi po tem forumu že govorilo o njih.
Na kratko en tip "Omega" vzame gonilnike od Atija, rahlo popravi nastavitvene datoteke, tako da je izgled slike čimboljši. Napisal je tudi installer. In to je vse. V bistvu prepakirani Atijevi gonilniki. Zraven dobiš po želji še par pomožnih programčkov za navijanje / detekcijo artefaktov. Sam jih ni nujno inštalirat. Omega
Ima celo podporo z strani ATI-ja.
Na kratko en tip "Omega" vzame gonilnike od Atija, rahlo popravi nastavitvene datoteke, tako da je izgled slike čimboljši. Napisal je tudi installer. In to je vse. V bistvu prepakirani Atijevi gonilniki. Zraven dobiš po želji še par pomožnih programčkov za navijanje / detekcijo artefaktov. Sam jih ni nujno inštalirat. Omega
Ima celo podporo z strani ATI-ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z Graficno KarticoOddelek: Pomoč in nasveti | 1412 (1117) | Ales47 |
» | Nov računalnik se stalno resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 1251 (993) | Meamoto |
» | Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3221 (2657) | pingo76 |
» | Kako pravilno software-sko zamenjati grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 1476 (1169) | Marjan |
» | Nov test: Radeon 9800 PROOddelek: Novice / Nova vsebina | 2835 (2835) | monster-x |