» »

Nov računalnik se stalno resetira

Nov računalnik se stalno resetira

Big Ž ::

Zdravo

Imam en velik problem. Nov računalnik sem si sestavil iz novih in starih komponent. Ampak mi ga ne uspe zagnat. Stalno se resetira. Sestavljen je iz

Matična plošča GigaByte 8I945G-MF
CPU Intel Pentium4 3,2 GHz 800 LGA775 2MB BOX
Patriot DDR2 1 GB 533 MHz DL
Sapphire Ati Radeon X1600XT, 256 MB PCI-e TV+DVI
trdi disk ExcelstorTechnology J880 to je disk iz mojega starega rač.
in Teac DVD RW tudi iz mojega starega rač

In tudi moj monitor se čudno obnaša pri ta starem vse deluje normalno. Če bi imel kdor koli kakšno idejo kaj bi bilo narobe, lepa hvala v naprej.

LP.

Matey_kp ::

Hmm stalno resetira,bi lahko to malo boljse opisal?Med nalaganjem v winse al med bootanjem kaj piska kdaj itd?
Mores malo boljse to opisat k mi nismo tam:)
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

kovk ::

Mogoce si zamenjal + in - kabel za reset gumb ki ga povezes na maticno plošco obrni ga obratno oziroma ce sta dva jih zamenjaj.Upam da razumeš

Big Ž ::

MEd bootanjem se resetira sploh ne pride do slike windows ko se lowdajo. V safe modu lowda file in isto resetira. Bi bil lahko disk ker ga nisem formatiral? Ampak ga nočem formatirat če ni res, res nujno. Ali pa procesor kako vem da nisem pri njemu kaj zasral?

SimplTech ::

Če prav razumem, si ti star disk šel kombinirat z novim hardwerom in pričakuješ da bo deloval? Kateri ploščo si imel prej, katero grafiko?

Si prej odstranil vse stare gonilnike? Če jih nisi je tako vse jasno. Pa tudi če si jih so lahko vseeno problemi in se kje ohrani kakšna informacija, ki potem povzroča konflikte z novo strojno opremo (ni nujno a se dogaja).

Če si vse OK priklopil in povezal, potem ti odpravi težave format particije, kjer so nameščeni Windowsi in njihova ponovna namestitev z ustreznimi driverji za novo strojno opremo (matična, grafična...). Ali pa si malo poglej tale članek: Upgrading A Motherboard Without Reinstalling

WelikGobec ::

ja več al manj si vse pol narobe zvezu... k si vrjetn kje kj na reset povezu al pa ne vem... lepo se mej pa ne preveč na compu viset k se lahko zrediš =)

bzp ::

Najlazje bo preprosto formatirat, z malo vec dela, pa nekako zbrises driverje od starega racunalnika in spravis gor nove. Sigurno ne more delat komplet nov sistem s starim diskom + driverji.

kovk: bistra ideja, a mi poves zakaj je pri stikalu vazno kaj je + in kaj - ?

farko ::

Tuki si nekaj narobe obrno in po vsej verjetnosti je nekaj v stiku zato pojdi od stvari pa do stvari in dobro preglej zraven pa še potem v bios pokukaj sumim pa na procesor ali pa rami da ti nagaja.
farko

Shadowman-x ::

Kakor je bilo že napisano, menjal si komponente in verjetno nisi na novo naložil Windows-ow.
Torej ko boš windowse naložil na novo bo ta težava rešena, pojaviti pa se zanjo nove, nisi napisal kako močan napajalnik uporabljaš.

PaYo ::

Tudi jaz sem mel podoben problem. Resetiralo se mi je, se preden so se winsi nalozili. To se mi je zgodilo, ko sem dodal dodatne rame not in novo (staro) graficno.

Problem sem resil tako, da sem odstranil dodatne rame in na novo nalozil winse, nakar je potem delalo normalno. Se pravi, da stestiraj rame, formatiraj, in pricakuj da bo boljse.

Meamoto ::

V večini primerov ti pomaga že enostaven repair (boot-aj iz Win CD-ja, ko te prvič vpraša za repair (repair using recovery console) pojdi naprej, ko ti že najde OS in te vpraša, če hočeš naredit repair ali inštalirat na novo, izberi repair).

Težava je v tem, da imaš v Win še vedno stare gonilnike, za naprave, ki ne obstajajo več. Repair pa te gonilnike prepiše z novimi, t.j., gonilniki za naprave, ki jih imaš trenutno v PC-ju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows xp se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
92180 (2030) Bostyan007
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192101 (1499) mp3pesmi
»

Pomoč - WinXp se ne zažene v normal mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
253043 (2778) Tea Time
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51733 (1615) andrej_brucek
»

Win XP ... kako neboleče(brez "format") posodobit računalo(menjava plate in procesorj

Oddelek: Operacijski sistemi
281804 (1363) borisk

Več podobnih tem