Forum » Hlajenje in modifikacije » Debelina dna vodnega bloka
Debelina dna vodnega bloka
kalisto ::
Zanima me, kakšna mora biti debelina dna vodnega bloka med procesorjem in vodo, da bi bilo odvajanje temp. karseda najboljše.
LP Kalisto
LP Kalisto
TribesMan ::
Če je blok tako imenovani "jet design" potem je dobro če je dno čimtanjše, vendar za te bloke rabiš močno pumpo... taki bloki imajo vhod direkt nad jedrom (primer MK4 od morphlinga in kakšen WhiteWater ali Cascades) morphling mislim da je naredil za svojo P4 debelino dna okoli 0.2mm!
Če je blok standardni je bolje da je dno malo debelješe da se izkoristi čimvečja površina bloka... čeprav nevem kako je z aluminijem... pri bakru to še kr drži... Najboljš je pa seveda probat.
LP
TribesMan
Če je blok standardni je bolje da je dno malo debelješe da se izkoristi čimvečja površina bloka... čeprav nevem kako je z aluminijem... pri bakru to še kr drži... Najboljš je pa seveda probat.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
QuickShot ::
Razmišljaj tam nekje okol 3 mm, ker je aluminij premehek, da bi bilo tanjše.
Sicer pa bi ti svetoval, da se aluminijastega bloka sploh ne spravljaj delat, ker je razlika v performansah med alu in bakrom prevelika.
Sicer pa bi ti svetoval, da se aluminijastega bloka sploh ne spravljaj delat, ker je razlika v performansah med alu in bakrom prevelika.
Lazy ::
hm....js mam ze narejen blok iz aluminija (pac zato, ker ga imam se tri kile ). Imam pa namen zadevo namontirat na procesor skupaj z zaščitno bakreno ploščico. Kaj mislite o tem? Vem da je baker najboljsi, samo g aje tezko dobiti. Kombinacije aluminij baker pa se tudi zelo dobro obnesejo, vsaj pri zracnem hlajenju. Vsekakor pa bo ze to dosti bolje zdajsnjega zracnega hlajenja. Cakam se samo na dedka mraza da mi pumpo prnese .
kalisto ::
V mislih sem imel blok z dovodom vode direktno nad jedrom, pumpa pa bo Hydor L30.
Za aluminij sem se odločil ker imam Al hladilnik in je edini automobilski radiator od gretja ki mi gre v ohišje za prednjo
stranico ( midi tower - širina 190 mm) tako da razne Opel variante odpadejo, ker je hladilnik preširok.
Bral sem tudi nekaj o elektro eroziji ali kako se že reče, da Al-Cu z vodo ni najboljša kombinacija( Cu blok in Al hladilnik ali obratno)ne vem pa ali to drži in kakšne so posledice
pri dolgotrajni uporabi Al-Cu kombinacije.
Za aluminij sem se odločil ker imam Al hladilnik in je edini automobilski radiator od gretja ki mi gre v ohišje za prednjo
stranico ( midi tower - širina 190 mm) tako da razne Opel variante odpadejo, ker je hladilnik preširok.
Bral sem tudi nekaj o elektro eroziji ali kako se že reče, da Al-Cu z vodo ni najboljša kombinacija( Cu blok in Al hladilnik ali obratno)ne vem pa ali to drži in kakšne so posledice
pri dolgotrajni uporabi Al-Cu kombinacije.
Lazy ::
To vsekakor imam namen narediti. Vec zic ko bo , bol bo veselo . Za hladilnik pa bom uporabil grelec zraka od yugota. Tko da mi ostane samo se vodna crpalka.... Bo drugo leto bolje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vodno hlajenje visoke temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1569 (1196) | webfreak |
» | Vodno hlajenje - test 1Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2115 (1523) | Eddy |
» | Kje dobiti BAKER???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3810 (3497) | mloncar |
» | Da ne boste mislili da spim... moj novi blok (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9966 (7717) | Vesoljc |
» | B&M vodni bloki (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7591 (5232) | Smorny |