» »

Slo-tech zaposlitve

Slo-tech zaposlitve

crocodile ::

Malo sem pokukal v seznam zaposlitev v razdelku Zaposlitve (na levi strani). Vidim, da je 95% razpisanih oglasov povezanih s programiranjem, 5% jih je mogoče povezanih z high-level network administracijo. Vsa objavljena dela zahtevajo izkušnje, ki jih morda dosega 5% top računalničarjev oz. informatikov, plača pa je bolj tako.
Pogrešam kakšna ostala dela, ki so primerna za računalničarje in informatike. Na primer v farmaciji bi se računalničar/informatik lahko zaposli kot QA za opremo ali skladnost (eCompliance). Ne bi rabil nič programirati, nobenih omrežij nastavljati, zadostuje samo nekaj teoretičnega znanja in poznavanje dobrih praks, pa s plačo prehiti povprečnega programerja. Če v nekaj letih nabereš dovolj izkušenj, pa si s plačo primerljiv kot vodja/manager programerske ekipe. Pa ni farmacija edini tak primer, kjer se informatiki lahko zaposlijo in še dobro služijo.

FireSnake ::

Verjetno tisti, ki oglašujejo vedo, da je tukaj gori pretežno tehničen kader (čeprav zadnje čase ni več tako - ko je crknil med-over-net se je sem vsulo čuda čudnih ljudi).

Drugače pa oglasov za QA inženirje je kar nekaj bilo v preteklosti.

Kot zanimivost: oglas za eno od mojih služb sem našel prav tukaj gori.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Blinder ::

Saj tako je bilo že vsaj 20 let, 95% jobov je programiranje. Na s-t in tudi drugod je že časa bolj bogo z oglasi zaradi AI. Vedno manj programerjev je potrebnih za opravit isto količino dela.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

razor1911 ::

Blinder je izjavil:

Saj tako je bilo že vsaj 20 let, 95% jobov je programiranje. Na s-t in tudi drugod je že časa bolj bogo z oglasi zaradi AI. Vedno manj programerjev je potrebnih za opravit isto količino dela.

Ja, samo malo drugače kot si ljudje predstavljajo. Včasih smo rabili juniorje, da se je dalo njim preproste naloge, ki so
nam samo tratile čas, jih je pa bilo treba narediti. Od AIja naprej, ne rabimo več juniorjev, hkrati pa sami ne morejo
oblikovati promptov tako učinkovito, ker jim manjka znanja in izkušenj (sva z nekim naivecem, ki je bil pameten naredila
test, ista naloga, sam je dobil z mutexi prektično serializirano kodo, jaz sem dobil pa lockless kodo (in 4x pospešitev) in
dobil gajbo piva,ki smo si ga seveda bratsko razdelili - če si slučajno tukaj, jezik za zobe ;) ), AI pa by default izvrže
samo tisto kar je najbolj povprečno, nad čemer so ga učili, nad povprečjem.

Naivci, ki jim nič ni jasno, mislijo, da je AI nadomestek znanja, dejansko pa je multiplikator znanja. In zanimiv razvoj je,
da AI nadomešča ravno tiste, ki mislijo, da jim bo dal AI prednost. Brezveznike.

Kar bo rezultat je, da se novih kadrov ne bo več učilo, seniorji pa bodo vedno bolj zaželjeni, kar prinaša stagnacijo stroke in
učinovitost programja, ampak to se tako ali tako dogaja že 20+ let. Ko bomo pa šli v pokoj zadnji od stare garde, ki smo še tolkli
asember in c/c++, ki dejansko vemo, kako sistemi delujejo, pa "boh vam pomagaj".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

razor1911 ::

Btw, on topic, šel sem malo pogledati oglase in čeprav osebno poznam nekatere rekruterje za njimi, sam ne bi sprejel niti
enega od njih. Te firme so praktično joke in iščejo kadre, s prepotentnimi oglasi, ker upajo, da bojo dobili ven
vsaj za silo uporabne ljudi, ki bodo lagali na prijavah, ampak vsaj ne bodo podpovprečni, ki bodo privolili v sweat shop,
ker nimajo dovolj renomeja, da bi imeli izbiro.

Tako, da se gladko prijavljajte, nimajo izbire, sami pa tudi nimate kaj za izgubiti. Tekmovali boste z najmanj enakimi, nihče
zares sposoben se na take specificikacije ne bo prijavil, ker mu bo na kilometre jasno, da v takih firmah nima kaj početi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

immortan ::

vsak oglas je wet dream, prijavi se če misliš

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo v Agiledrop.si? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5925684 (671) dvihtelic
»

Prekvalifikacija v programerja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
10717314 (13404) pffff
»

Vzdrževalec računalniške opreme (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422830 (19399) GummyBear
»

Koliko dejansko pomeni izobrazba informatike? potrebujem nasvet kako naprej...

Oddelek: Pomoč in nasveti
4612209 (10540) kuall

Več podobnih tem