Forum » Loža » ZDA 250: Vse Najboljše Združene Države Amerike
ZDA 250: Vse Najboljše Združene Države Amerike
karafeka ::
EU_zamašek- je izjavil:
Ampak stalnica zadnjih mesecev je: kake pizde ste, nehvaležneži, skoraj zagotovo ste putinofili in navdušenci nad CPP. Začuda nam še proislamizma ni očital ...
Če si pozoren, enak odnos ima tudi Trump...
EU_zamašek- ::
Ne vem če. Pri Trumpu je vsaj kanček logike, pač dela show in biznis in se zadnji trenutek ustavi. Poleg tega mu je dokaj vseeno, ker je v letih.
Čalki pa je ne dovolj dobro sprogramiran bot ali pa mu ne znese več.
Čalki pa je ne dovolj dobro sprogramiran bot ali pa mu ne znese več.

Miki N ::
Ma ja, dajmo stvar obarvati saj malo regionalno, če že ne drugega, orko dijo. Kar se mene tiče prazovanja 250 letnice Amerike na tej strani Luže preprosto ne more biti brez folklore, ki jo je pogosto zaznamovala neke vrste težko določljiva sladko-kisla patetika. Še Luis Adamič je napisal kaj na to temo a celo on zbledi ob populnosti te melodije (1001. priredba spodaj), ki nekako povzame motiv:
Jaz iskreno sploh ne bi vedel, da je kaka obletnica, če ne bi ta bot zalavfal propagande. In to je bil tudi razlog teh tem. Zdaj sem pa ujet v tej folklori...
Če bi bilo samo to: ne pa da zaseje kanček dvoma v poštenih ljudeh, da smo nehvaležni za internet, SEPA nakazila, žarnico (ok, sedaj so vsiljene kitajske ledice) ...
Amm, sej SEPA nakazil v ameriki ni. SEPA je samo v evro območju. Oni napredni še na veliko čeke uporabljajo...

Jaz iskreno sploh ne bi vedel, da je kaka obletnica, če ne bi ta bot zalavfal propagande. In to je bil tudi razlog teh tem. Zdaj sem pa ujet v tej folklori...
Čalki ni bot.
Poba ima pač neko praznino v lajfu ki jo polni kot ve in zna - kot da je edini. Ja, ja saj tudi jaz se pohecam z njim, samo po drugi strani pa tudi človeško z razumevanjem vidim, da je zanj to res pomembna stvar. Lik se je tedne, če ne mesece pripravljal na "praznik", zalaufal je celo serijo pašte nekaj tednov prej za ogrevanje. Sliši se smešno, ampak zanj to predstavlja pomembno zadevo, mogoče ker nima drugega, ne posmehujmo se preveč.
... malo pa seveda že lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Ni edini s praznino...pa je ostali ne skušamo napolnit s trumpom.
Pa sem hotel navezat stik z njim nekaj časa nazaj, če bi povedal, kakšne stike ima z Ameriko, ali pa če je morda celo tam, pa črički.
Pa sem hotel navezat stik z njim nekaj časa nazaj, če bi povedal, kakšne stike ima z Ameriko, ali pa če je morda celo tam, pa črički.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Torej vseeno ni bot?
To sedaj marsikaj spremeni.
Mogoče pomagamo Čalkiju razširiti obzorja - saj nam ga tudi on širi, tako da nas vsaj nekaj doseže, kaj se dogaja v ZDA - kaj bolj zanim iviga recimo, kot so alge v bazenu. Sicer so se o tem skromno razpisali tudi na MMC, ampak so uporabili besedo "gošča" in ne "alge". Kot da so hoteli zakriti to blamažo, za razliko od Čalkija, ki je deloval transparentno.
To sedaj marsikaj spremeni.
Mogoče pomagamo Čalkiju razširiti obzorja - saj nam ga tudi on širi, tako da nas vsaj nekaj doseže, kaj se dogaja v ZDA - kaj bolj zanim iviga recimo, kot so alge v bazenu. Sicer so se o tem skromno razpisali tudi na MMC, ampak so uporabili besedo "gošča" in ne "alge". Kot da so hoteli zakriti to blamažo, za razliko od Čalkija, ki je deloval transparentno.
Chalky ::
Poldi112:: danes, 07:12:05
Niso imperij v tradicionalnem smislu. Vojaške baze so tam na pobudo ostalih držav oziroma gre za skupni dogovor navzočnosti ameriških vojakov v teh državah. Te države želijo imeti vojaško zaščito ker obstaja velika nevarnost da jih bo napadla kakšen sosedni sovražnik to velja tako za Azijo kot Evropo. Če bi ZDA okupirale te države in si priključile ozemlje pa bi potem lahko govorili o Imperiju in imperializmu. Recimo v tem trenutku je imperij Rusija zaradi tega kar počnejo v Ukrajini kjer kradejo ozemlje.
V tem trenutku je Hormuška v stanju kot pred vojno se pravi je odprta za vse vključno za Iran saj so ZDA odprle ožino tudi za njihove tankarje v zameno da bodo v času pogajanj sklenili dogovor za predajo HEU, in to se bo tudi zgodilo. Recimo kako veš da Iran nima kontrole nad ožino? Ne pobirajo nobenih pristojbin o katerih so sanjali. Če izpustijo kakšen preostali dron ki jim je ostal pa ZDA odgovorijo z zračnim napadom. Če bi Iran imel Hormuško ožino pod nadzorom do takšnih "zlomov" nebi prihajalo.
Še enkrat ameriška letala so se vrnile nazaj v zračno oporišče v Savdski Arabiji in so tam že dober mesec in pol. Imaš dobesedno satelitske slike na netu ki si jih verjetno tudi sam že ničkolikokrat videl. Če ne pa preveri pa boš videl da se "motiš". Ameriška vojaška letala niso zapustila nobene vojaške baze v Zalivskih državah, prej nasprotno in so še okrepili navzočnost med pogajanjem.
Kar se tiče nafte pa ni potrebno ker trenutno ZDA proizvedejo rekordno število sodov na dan in sicer 14 milijonov bpd. Prvič v zgodovini da so v enem dnevu proizvedli 14 milijonov sodov
https://oilprice.com/Latest-Energy-News...
Drugače sem pa danes spet zasledil en kup slik kjer so se trenutni voditelji poslavljali in tudi danes bojda ni bilo videti novega verskega voditelja. Temu težko rečeš zmaga, če bi zares zmagali bi imeli zdajle proslavo v Teheranu.
Niso imperij v tradicionalnem smislu. Vojaške baze so tam na pobudo ostalih držav oziroma gre za skupni dogovor navzočnosti ameriških vojakov v teh državah. Te države želijo imeti vojaško zaščito ker obstaja velika nevarnost da jih bo napadla kakšen sosedni sovražnik to velja tako za Azijo kot Evropo. Če bi ZDA okupirale te države in si priključile ozemlje pa bi potem lahko govorili o Imperiju in imperializmu. Recimo v tem trenutku je imperij Rusija zaradi tega kar počnejo v Ukrajini kjer kradejo ozemlje.
V tem trenutku je Hormuška v stanju kot pred vojno se pravi je odprta za vse vključno za Iran saj so ZDA odprle ožino tudi za njihove tankarje v zameno da bodo v času pogajanj sklenili dogovor za predajo HEU, in to se bo tudi zgodilo. Recimo kako veš da Iran nima kontrole nad ožino? Ne pobirajo nobenih pristojbin o katerih so sanjali. Če izpustijo kakšen preostali dron ki jim je ostal pa ZDA odgovorijo z zračnim napadom. Če bi Iran imel Hormuško ožino pod nadzorom do takšnih "zlomov" nebi prihajalo.
Še enkrat ameriška letala so se vrnile nazaj v zračno oporišče v Savdski Arabiji in so tam že dober mesec in pol. Imaš dobesedno satelitske slike na netu ki si jih verjetno tudi sam že ničkolikokrat videl. Če ne pa preveri pa boš videl da se "motiš". Ameriška vojaška letala niso zapustila nobene vojaške baze v Zalivskih državah, prej nasprotno in so še okrepili navzočnost med pogajanjem.
Kar se tiče nafte pa ni potrebno ker trenutno ZDA proizvedejo rekordno število sodov na dan in sicer 14 milijonov bpd. Prvič v zgodovini da so v enem dnevu proizvedli 14 milijonov sodov
Drugače sem pa danes spet zasledil en kup slik kjer so se trenutni voditelji poslavljali in tudi danes bojda ni bilo videti novega verskega voditelja. Temu težko rečeš zmaga, če bi zares zmagali bi imeli zdajle proslavo v Teheranu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
brett ::
Chalky, eno vprašanje(s kakim podvprašnjem): kot tak fan ZDA, si kdaj bil tam? Če si bil, kje si bil, katere lokacije si obiskal in se ti je vtisnilo v spomin oz. te je fasciniralo (v + ali -). Če pa še nisi bil, kaj bi rad obiskal: katere destinacije so ti še posebej pri srcu, kam te mika iti?
Sam sem bil prvič v ZDA v NY in Washingtonu. Drugič pa NP (+ SLC in LV) osrednjega Zahoda: od Yellowstone-a na S, do Mesa Verde na J. In tako rekoč vse kar je vmes.
In za NY lahko rečem, da ga je vredno videti (in potem ne rabiš videti nobenega drugega mesta v ZDA več, kar se tiče skyscraperjev in utripa). Washington me je prevzel s spomeniki, muzeji in pridihom Evrope v gradnji. Vredno videti!
NP in narava pa so poglavje zase. Kdor ima možnost, nekaj časa in denarja, mora to videti. Res je prečudovito. Tako drugačno od Stare celine, tako prostrano in mistično, da ti jemlje dih. Če je nekomu všeč Narava, potem so ti konci must see! In tu so ZDA res blagoslovljene!!
Sam sem bil prvič v ZDA v NY in Washingtonu. Drugič pa NP (+ SLC in LV) osrednjega Zahoda: od Yellowstone-a na S, do Mesa Verde na J. In tako rekoč vse kar je vmes.
In za NY lahko rečem, da ga je vredno videti (in potem ne rabiš videti nobenega drugega mesta v ZDA več, kar se tiče skyscraperjev in utripa). Washington me je prevzel s spomeniki, muzeji in pridihom Evrope v gradnji. Vredno videti!
NP in narava pa so poglavje zase. Kdor ima možnost, nekaj časa in denarja, mora to videti. Res je prečudovito. Tako drugačno od Stare celine, tako prostrano in mistično, da ti jemlje dih. Če je nekomu všeč Narava, potem so ti konci must see! In tu so ZDA res blagoslovljene!!
kamiKaZaA ::
bot ni bil v Ameirki in bot ne more obiskat Amerike. In Čalky je bot. Ne pričakuj od bot-a, da ti bo odgovoril na takšno preprosto vprašanje kot si mu postavil in bi ti poveprečni slo-techovec odgovoril nanj z lahkoto/veseljem. Od bot-a pa ne boš dobil odgovora.
Poldi112 ::
Niso imperij v tradicionalnem smislu. Vojaške baze so tam na pobudo ostalih držav oziroma gre za skupni dogovor navzočnosti ameriških vojakov v teh državah.
Ja? Kdaj je recimo Irak dal pobudo za baze? Ali če želiš nemci?
Če bi ZDA okupirale te države in si priključile ozemlje pa bi potem lahko govorili o Imperiju in imperializmu.
A tako, kot so aneksirali Guam, Havaje, ...?
V tem trenutku je Hormuška v stanju kot pred vojno se pravi je odprta za vse vključno za Iran saj so ZDA odprle ožino tudi za njihove tankarje v zameno da bodo v času pogajanj sklenili dogovor za predajo HEU, in to se bo tudi zgodilo.
In zakaj je potem promet precej nižji, kot je bil pred vojno?
Recimo kako veš da Iran nima kontrole nad ožino? Ne pobirajo nobenih pristojbin o katerih so sanjali.
Pristojbin zgolj začasno (2 meseca) ne pobirajo, ker so se tako dogovorili z američani. Kar pa v ničemer ne spremeni dejstva, da kontrolirajo ožino.
Če izpustijo kakšen preostali dron ki jim je ostal pa ZDA odgovorijo z zračnim napadom.
Ki jim je ostal? Kolega, a ste na mamilah? Če bi Iranu zmanjkalo orožja, bi marinci že harali po Iranu. Plus da na sem pa tja američani napadejo, in Iran vsakič znova odgovori s svojim napadom, dokler se USA ne ustavi.
Ameriška vojaška letala niso zapustila nobene vojaške baze v Zalivskih državah, prej nasprotno in so še okrepili navzočnost med pogajanjem.
Link?
Kdaj torej lahko američani pričakujejo normalizacijo cen na črpalkah?
Temu težko rečeš zmaga, če bi zares zmagali bi imeli zdajle proslavo v Teheranu.
Zakaj že? Sploh, ker imajo ravno pogreb, ki se ga udeležuje na miljone ljudi ter predstavniki cca 100 držav.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Kretencr ::
bot ni bil v Ameirki in bot ne more obiskat Amerike. In Čalky je bot. Ne pričakuj od bot-a, da ti bo odgovoril na takšno preprosto vprašanje kot si mu postavil in bi ti poveprečni slo-techovec odgovoril nanj z lahkoto/veseljem. Od bot-a pa ne boš dobil odgovora.
Katero Ameriko točno? Čalki ni bot, ga osebno poznam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kretencr ()

Katero Ameriko točno? Čalki ni bot, ga osebno poznam.
To danes v časih Mrtvega interneta ne pomeni nič. Kako naj vemo, da nisi tudi ti bot in sta bot-broja? Kdo ve, mogoče sem tudi jaz.
Zgodovina sprememb…
Ali pa ena in ista oseba ...
Lahko da smo vsi mrtvi pa se tega ne zavedamo in smo v nekih vicah.
Lahko da smo vsi mrtvi pa se tega ne zavedamo in smo v nekih vicah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()

Živimo v simulaciji, dobro jutro. Jaz vem da nisem bot, ker me spusti čez captcha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kretencr ()

EU_zamašek- je izjavil:
To da živimo v simulaciji ali ne je popolnoma brezpredmetno in ne vpliva na ničesar.
Skill issue.

A mislite, da je to, da živimo v Simulaciji razlok, da imamo tako različne poglede na svet? Recimo mogoče ima čalki drug "reality renderer" in je v njegovi simulaciji Amerika zmagala v Iranu, Washington pa je prav prijetno malo mestece.
Zgodovina sprememb…
enavlaka ::
Simulacija je samo za tiste, ki si ne upajo odpreti oči.
Čaki je pameten in je odprl biznis za take ovce. Če ga bo rus več plačal bo pa šprehal v cirilici.
Dok mandat ne preneha in se pipa zapre, bo tukaj vsak dan.
Čaki je pameten in je odprl biznis za take ovce. Če ga bo rus več plačal bo pa šprehal v cirilici.
Dok mandat ne preneha in se pipa zapre, bo tukaj vsak dan.

A mislite, da je to, da živimo v Simulaciji razlok, da imamo tako različne poglede na svet? Recimo mogoče ima čalki drug "reality renderer" in je v njegovi simulaciji Amerika zmagala v Iranu, Washington pa je prav prijetno malo mestece.
Žal še niste na pravem levelu, da bi vam kaj konkretnega lahko pojasnil. Lahko samo namignem, da je za uspešno nadgrajevanje potrebno jesti gobe, kot v Mariotu.
/sleepmode on
kamiKaZaA ::
Chalky, eno vprašanje(s kakim podvprašnjem): kot tak fan ZDA, si kdaj bil tam? Če si bil, kje si bil, katere lokacije si obiskal in se ti je vtisnilo v spomin oz. te je fasciniralo (v + ali -). Če pa še nisi bil, kaj bi rad obiskal: katere destinacije so ti še posebej pri srcu, kam te mika iti?
Vidiš, da sem imel prav ko sem napisal, da ti bot Čalky ne bo odgovoril na tvoj post. Prečitana knjiga je že ta Čalky bot.
Nekako na vodi čutim, da Čalki tipka nekje v osrednje-slovenski regiji, v kletnem prostoru.
A nima kaj tam potemtakem kaj bolj pametnega za početi? Če ne drugega, bi lahko Azijatke osvajal ...
En odgovor prinese tri dodatna vprašanja in je treba vrtati naprej ...
Sicer a ni bil tudi Zee v tistih koncih?
Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:
Dve varianti: ali gre za isto osebo ali pa istospolni parćek.
Mislim da ni temu tako. Kot vsak poklic, postane klamfanje kode ali pedenjanje strojčkov rahlo dolgočasno, rutinsko opravilo, in ustvariš neko virtualno osebo, ki ti omogoča nekaj kreativnosti.
Ampak nekateri preveč padejo v to ...
Ampak nekateri preveč padejo v to ...

caszafuckoff ::
Še malo o tej čudoviti ZDA, kako ustvarja koncentracijsko taborišče iz cele države, če vas pot ne zanima, si lahko pogledate od 1:03,
kaj o zdravnikih tam in se zamislite o zasebnih zdravnikih tukaj - da človeku misliti, kako te denar pokvari):
kaj o zdravnikih tam in se zamislite o zasebnih zdravnikih tukaj - da človeku misliti, kako te denar pokvari):
Čudovita počitniška usklajenost skrajno desničarskih trolov, začele so se
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()
enavlaka ::
Torej naše je treba kubuficirati. Čisto nasprotje od predavanj na medicinskem faksu, kjer jim obljubljajo bajne plače

Stane2 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Printanje dolarjev recimo.
Kaj hočeš povedat s "printanjem dolarjev"?
Kaj gobcaš o stvareh o katerih nimaš pojma.
Yuanov je naprintanih absturdno več, pa jih praktično nihče nima za valutno rezervo, za trgovino jih pa tudi ne rabiš veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()
Hm, leta 1950 si za milijonček $ nakupil več kot leta 2020 ...
Govorim o cigarah, pivu in ne ajfonu recimo.
Je pa drugje bolj ali manj isto, to pa ja ...
O valutni rezervi pa so zadeve jasne, upam in jih ne bom razlagal.
Govorim o cigarah, pivu in ne ajfonu recimo.
Je pa drugje bolj ali manj isto, to pa ja ...
O valutni rezervi pa so zadeve jasne, upam in jih ne bom razlagal.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Evropska Naftna Kriza (strani: 1 2 3 4 … 92 93 94 95 )Oddelek: Problemi človeštva | 224084 (172) | enavlaka |
| » | ZDA 250: Nazadovanje Je Izbira (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 12161 (238) | Mr.B |
| » | Havana Collapse: Ameriški Prevzem Kube 2026 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 6029 (636) | Magic1 |
| » | Lestvica: Največje Svetovne rezervne valute 2026 (Dollar #1) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 1755 (810) | Pithlit |
| » | ZDA 250: 60 ameriških inovacij ki so preoblikovale gospodarstvo in svet (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5476 (3603) | PovemVfaco |