Forum » Loža » Nadstrešek-tik ob hiši
Nadstrešek-tik ob hiši
proscons ::
Želel bi postaviti nadstrešek 6 x 7m tik ob hiši - podobno kot je na tej sliki: https://www.hosekra.com/garaze/wp-conte.... Nadstrešek bi bil popolnoma samostojen brez kakršnegakoli posega na hiši. Ali je mogoče kdo delal kaj podobnega? Zanima me predvsem ali potrebujem polno gradbeno dovoljenje, kot da delam prizidek k hiši?
T440 ::
Sem ravno v fazi postavljanja podobnega nadstreska (podobne mere, ravno tako povsem samostojen, tik ob hiši, edina razlika je se dodana kolesarska lopa, ki zapre eno od stranic nadstreska).
Pred tem sem moral dobiti Gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt (GD za NZO). Projekt za GD za nezahtevni objekt lahko pripravis sam, potrebujes pa predhodno izjavo o skladnosti z OPN (dobis na obcini) ter ce preko parcele, kjer bo nadstresek stal potekajo kaki vodi (elektro, komunala, voda, telekom), soglasja podjetij, katerih vodi tam spodaj potekajo (ce ni nic, potem pac nic). Ce je manj kot 4 metre od soseda, se soglasje soseda.
Ko imas to zbrano, oddas izpolnjeno vlogo za GD za NZO na upravno enoto, dobis odlocbo o placilu prispevka in po placilu dobis GD.
Pred tem sem moral dobiti Gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt (GD za NZO). Projekt za GD za nezahtevni objekt lahko pripravis sam, potrebujes pa predhodno izjavo o skladnosti z OPN (dobis na obcini) ter ce preko parcele, kjer bo nadstresek stal potekajo kaki vodi (elektro, komunala, voda, telekom), soglasja podjetij, katerih vodi tam spodaj potekajo (ce ni nic, potem pac nic). Ce je manj kot 4 metre od soseda, se soglasje soseda.
Ko imas to zbrano, oddas izpolnjeno vlogo za GD za NZO na upravno enoto, dobis odlocbo o placilu prispevka in po placilu dobis GD.
ššš ::
V sanjah ne bi šel tega prjavlat. 3/4 bajt v Kokoški je neskladnih gradenj. Cela naselja so narjena brez paprijov. Vi se pa zarad 4ih stebrov sekirate. Res mate preveč dnarja.
proscons ::
Hvala vsem za odgovore. Ja, tudi sosed ima podoben nadstrešek brez GD, ampak jaz bi vseeno to naredil kot je treba, da ne bo kasneje kakih problemov.
mirator ::
Gre za to, ali se bo nadstrešek navezoval na obstoječo hišo ali bo povsem samostojen. Če bo povsem samostojem sta potem dve možnosti. Če bo globina nadstreška največ 1 m, gre za enostavni objekt, za katerega ne potrebujš gradbenega dovoljenja, rabiš pa mogoče soglasje soseda, če greš preblizu njegove parcele. Če je globina večja od 1 m gre za nezahteven objekt, za katerega pa se mi zdi, bi potreboval GD, vendar v skrajšani poenostavljeni obliki.
johnnyyy ::
Objekti se delijo glede na zahtevnost. Enostaven, nezahteven, manjzahteven in zahteven. Glede na velikost boš po vsej verjetnosti prišel v nezahteven objekt, kjer boš potreboval dokumentacijo DNO (dokumentacija za nezahteven objekt) in GD, plačan komunalni prispevek itd.
Dokumentacije je konkretno manj kot za hišo, ni pa brez.
Dokumentacije je konkretno manj kot za hišo, ni pa brez.
shark_nm ::
V primeru da postaviš dve pergoli skupaj in imata obe manj kot 20m2 pa se šteje kot enostavni objekt brez potrebnega GD?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Gradbeno dovoljenje za hisoOddelek: Loža | 3224 (1830) | Machete |
| » | Uporabno dovoljenje - Kdo preverja ali je vse narejeno po načrtih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11182 (9016) | AvtoR |
| » | Kontejner namesto ute za shranjevanjeOddelek: Loža | 4253 (3396) | ales85 |
| » | Velika terasa - 10x4m s čim prekriti/pokritiOddelek: Loža | 5034 (3881) | kriptobog |
| » | gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekteOddelek: Loža | 2932 (2406) | svecka |