Forum » Loža » Kontejner namesto ute za shranjevanje
Kontejner namesto ute za shranjevanje
iso2000 ::
Torej, pojavila se nam je potreba po nekakšni uti za shranjevanje vrtnega orodja, koles in podobne šare. Prvotno je bila v planu izdelava ute, sedaj pa sem prišel na idejo če bi zadevo poenostavil in postavil rajši kontejner? Recimo nekaj takega: https://edileuganea.com/sl/kontejner-z-...
Če prav razumem za postavitev tega ne potrebujem soglasij od občine, pa dovoljenj itd? Ima kdo kakšne izkušnje s tako zadevo? Pustimo sedaj ob strani izgled, zanima me le, če so potrebne kakšne papirologije okrog postavitve.
Če prav razumem za postavitev tega ne potrebujem soglasij od občine, pa dovoljenj itd? Ima kdo kakšne izkušnje s tako zadevo? Pustimo sedaj ob strani izgled, zanima me le, če so potrebne kakšne papirologije okrog postavitve.
kriptobog ::
Kolegi na veliko postavljajo plehnate vrtne ute, pa ni nihce rihtal dovoljenj. Ne vem ali dejansko ne rabis ali imajo pa tako dobre odnose s sosedi. Za tak kontejner pa niti plate ne potrebujes. Sosed ima bivalni kkontejner za delavnico na dvoriscu, pa mu tudi nihce ne tezi.
ales85 ::
Kontejner je mikal ze tudi mene, pa se zatakne ravno pri izgledu - sploh mi ni povseci
Kar se tice ute imam pa drugi problem, da skoraj nobena ni narejena za 250 kg/m2 nosilnosti (sneg).
Glede odmika od mej je pa odvisno od obcine.
Kar se tice ute imam pa drugi problem, da skoraj nobena ni narejena za 250 kg/m2 nosilnosti (sneg).
Kontejner je mikal ze tudi mene, pa se zatakne ravno pri izgledu - sploh mi ni povseci
Pa bi sploh lahko bil problem glede odmika, če ne gre za gradnjo kot takšno? Kot je napisal že kriptobog, niti plošče ne rabiš za postavitev tega? No, bom moral malo povprašati še na občini...
fikus_ ::
Kontejner postaviš na betonske zidake, ne rabiš gradbenega in kakšnega drugega dovoljenja. Če ti pride težit inšpektor, je to premična zadeva, začasno postavljena tam. Premakneš ga za nekaj metrov.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Pa bi sploh lahko bil problem glede odmika, če ne gre za gradnjo kot takšno? Kot je napisal že kriptobog, niti plošče ne rabiš za postavitev tega? No, bom moral malo povprašati še na občini...
Ce si s sosedi v dobrih odnosih, in nimajo nic proti, ne bo tezav. To glede premikanja bi najbrz slo... Vsaj v teoriji.
No moja ideja o uti se je razrasla v uto v kombinaciji z nadstreškom - vročina, neurja. Očitno bo treba imeti nadstrešek za pleh.
Če prav razumem je za tak podvig potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje za enostavne objekte, pa nekaj papirologije uredit.
Ali lahko kdo priporoči kakšnega izdelovalca/monterja nadstreškov? Brskam po spletu, pa je tega toliko, da se mi zvrti od možnosti. Če ni zaželjeno, da se dela reklama, lahko tudi na ZS s predlogi.
Sem se poizkušal registrirat na forum pod svojo streho, pa ne dobim potrditvenega maila. A je tisti forum sploh še živ, oziroma sprejema nove člane?
Če prav razumem je za tak podvig potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje za enostavne objekte, pa nekaj papirologije uredit.
Ali lahko kdo priporoči kakšnega izdelovalca/monterja nadstreškov? Brskam po spletu, pa je tega toliko, da se mi zvrti od možnosti. Če ni zaželjeno, da se dela reklama, lahko tudi na ZS s predlogi.
Sem se poizkušal registrirat na forum pod svojo streho, pa ne dobim potrditvenega maila. A je tisti forum sploh še živ, oziroma sprejema nove člane?
PacificBlue ::
Imas v bauhasu plocevinaste ute..sam v tem vremenu je bolj tak tak, če ni v redu fiksirano. Nasemu sosedu je odneslo vecjo leseno pasjo uto s psom vred:/
I’m out.
:3
:3
Za tisto BauBau uto moraš ob današnjem vremenu imeti 4x točkovni betonski temelj, ter dodatno fiksirano v ta temelj. Štirje zidaki pod uto so daleč premalo.
Moe_Lester ::
6 meterski ladijski kontejnerji so od cca. 1500€ + DDV naprej za tiste, ki so že dali nekaj skozi in okoli 3000€ za "1st trip" kontejnerje, ki imajo za samo samo eno pot in so temu primerno ohranjeni.
Potem imaš pa en kup verzij. 3 meterske, 12 meterske, povišane, izolirane, take z navadnimi vrati, z okni, brez...
Potem imaš pa en kup verzij. 3 meterske, 12 meterske, povišane, izolirane, take z navadnimi vrati, z okni, brez...
Ma jaz sem potem vrgel oko na ute od proizvjalca biohort - take plehnate so. Izgled je vseeno boljši kot od kontejnerja. Ampak zdaj bi pa najraje kombinacjo z nadstreškom, pa iščem kakšnega preverjenega izvajalca. Cene kontejnerjev so pa tam nekje od 2K naprej, kot je napisal Moe_Lester.
Lahko vprašaš tukaj za ceno kontejnerja
https://www.containex.com/si/sl/podrocj...
https://www.containex.com/si/sl/podrocj...
Pridobi lokacijsko informacijo za parcelo, kjer želiš to postaviti. Sicer pa do 25 m^2 načeloma ne rabiš nič, če nisi slučajno na kakšnem varovanem območju (voda, narava, kulturna dediščina, itd.).
Za enostavni objekt moraš samo prijaviti pričetek del na UE.
Kar je večje, do 50^2 pa je nezahtevni objekt in temu ustrezno gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte. Zopet moraš načeloma paziti na varovano območje, če se te to tiče. Za nezahtevne objekte rabiš tudi nadzornika, če izvajalec ne ustreza tem pogojem že sam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gradbeno dovoljenjeOddelek: Loža | 10662 (1809) | bemfa |
» | Mobilna hišica... pred hišo?Oddelek: Loža | 6156 (4465) | Surstromming |
» | Vikend, nezazidljiva parcela, dovoljenja?Oddelek: Loža | 27457 (25955) | Magic1 |
» | Kako legalno postaviti čebelnjak na kmetijsko zemljiščeOddelek: Loža | 27952 (24639) | estons |
» | Alternativne gradnjeOddelek: Loža | 13037 (12206) | Fave |