» »

Realne ideje za dodaten zaslužek v IT/programiranju

Realne ideje za dodaten zaslužek v IT/programiranju

blue44 ::

Vsak dan(7 dni na teden) imam kaksnih 5 ur viska casa in potrebujem nekaj za pocet. Ne iscem hobi projekt, ampak nekaj za delat ali novega naucit, kar bi hkrati prineslo nek dodaten zasluzek. Zadovoljen bi bil z 500-1000eur/mesec, se mi pa sanja ne koliko bi bilo realno. Imam nestabilne in negotove prihodke, ampak jih ne morem zanesljivo povecat z vec truda. Tako da mi ostane prevec casa in iscem nekaj za delat in zasluzit.

Ali obstaja karkoli v IT kjer bi bila moja zelja uresnicljiva? Programiranje mi je precej vsec, samo ze kaksno vsaj dobro leto ali dve nisem nic programiral ker je za moje potrebe zadostoval claude. Sicer imam najvec izkusenj z javascript(par tisoc ur), nekaj PHP, Solidity, potem nekaj malega C Java Assembly (na faksu) in zanemarljivo Python. Z strezniki, linuxi in podobnim pac znam kolikor je potrebno za vzpostvitev spletnih strani, upravljanje,... Pac toliko da sem lahko upravljal in vzpostavljal spletne strani in backend storitev na serverju. Ukvarjanje z frontend mi je res nadlezno.
Vecinoma sem vedno modificiral obstojeco kodo, popravljal napake, dodajal/prilagajal funkcionalnosti in podobno. Zastopim in se lahko sporazumevam v anglescini, ce to kakorkoli pomaga.

Pripravljen sem vloziti cas in se nauciti kaj novega - ampak potrebujem neko konkretno usmeritev in predlog v kaj se usmerit in kako unovcit. Se vnaprej zahvaljujem ce bo kaksen koristen nasvet (ne le naj vec casa prezivim v naravi ali v postelji ) :)

pegasus ::

Oprimi se kakega ML tečaja. Nauči se, kako strenirati network za prepoznavo tvoje prostoročne pisave in potem to nadgrajuj na bolj kompleksne reči, recimo OpenCV in image recognition v video posnetkih. To bo aktualno zagotovo vsaj naslednjih nekaj desetletij ...

gen Maister ::

blue44 je izjavil:

Vsak dan(7 dni na teden) imam kaksnih 5 ur viska casa in potrebujem nekaj za pocet. Ne iscem hobi projekt, ampak nekaj za delat ali novega naucit, kar bi hkrati prineslo nek dodaten zasluzek. Zadovoljen bi bil z 500-1000eur/mesec, se mi pa sanja ne koliko bi bilo realno. Imam nestabilne in negotove prihodke, ampak jih ne morem zanesljivo povecat z vec truda. Tako da mi ostane prevec casa in iscem nekaj za delat in zasluzit.

Ali obstaja karkoli v IT kjer bi bila moja zelja uresnicljiva? Programiranje mi je precej vsec, samo ze kaksno vsaj dobro leto ali dve nisem nic programiral ker je za moje potrebe zadostoval claude. Sicer imam najvec izkusenj z javascript(par tisoc ur), nekaj PHP, Solidity, potem nekaj malega C Java Assembly (na faksu) in zanemarljivo Python. Z strezniki, linuxi in podobnim pac znam kolikor je potrebno za vzpostvitev spletnih strani, upravljanje,... Pac toliko da sem lahko upravljal in vzpostavljal spletne strani in backend storitev na serverju. Ukvarjanje z frontend mi je res nadlezno.
Vecinoma sem vedno modificiral obstojeco kodo, popravljal napake, dodajal/prilagajal funkcionalnosti in podobno. Zastopim in se lahko sporazumevam v anglescini, ce to kakorkoli pomaga.

Pripravljen sem vloziti cas in se nauciti kaj novega - ampak potrebujem neko konkretno usmeritev in predlog v kaj se usmerit in kako unovcit. Se vnaprej zahvaljujem ce bo kaksen koristen nasvet (ne le naj vec casa prezivim v naravi ali v postelji ) :)

:|
Morda si podal premalo podatkov!??
Če imaš nestabilne prihodke in še kakih 5 ur časa na dan, ki bi jih rad izkoristil za zaslužek, pa še v IT industriji, potem nekaj (močno) ne gre skupaj!??

Morda moraš samo zamenjati/izbrati drugo službo, v kateri se lahko bolj udejstvuješ in ti bolje plačajo, hkrati se boš naučil in priučil novih veščin iz stroke...
Takih služb je za enkrat še malo morje pri nas, nikar naj te preveč ne povozi čas...
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

bm1973 ::

Tistih 5 ur raje porabi zase, saj za 5 ur na teden ne boš dobil dela v IT.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Tody ::

Bm staraš se... Piše vsak dan 7 dni na teden...

To je skor cel šiht... Tko da izberi področje,ki ti je všeč pa gas, na fb al pa na kake remote jobe se prijavis. Ni pa to redno delo vrjetno enkrat ful dela drugič bolj malo oz plačila, dela je zmeri dost

Za 5ur/dan dobiš že reden testni job v IT, recimo testiranje, ki prinese nekih 250 - 300EUR/dan...

karafeka ::

Kje?

iKst_ ::

Če nimaš mreže poznanstev in "dobrega" linkedin profila, išči po remote job portalih in boardih.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na kak način zaračunavate inžinering normiranci?

Oddelek: Programiranje
313137 (1902) kriptobog
»

S kaksnim znanjem najlazje do zaposlitve v IT? (strani: 1 2 )

7013109 (11261) kuall
»

Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )

14044132 (27988) Strato5
»

Ali ste preveč časa na internetu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6510293 (8557) Kamran

Več podobnih tem