» »

Dobra konfiguracija za pisarno?

Dobra konfiguracija za pisarno?

pd ::

Imam možnost predlagati lastni sistem ob menjavi pisarniškega PC. Ker gre za delo na office aplikacijah ter zahtevnih statističnih programih, me zanima kako sestaviti PC tako da bo omogočal kar najboljše delovanje v takem okolju (OS bo XP).
Predvsem katere komponente sistema so za takšen sistem priporočljive.
hvala
lp

Lith ::

če so res zahtevne statistične operacije, potem bo kak Intel P4 3,2 GHz s HyperTreading tehnologijo ravno pravšnji (hecam, ker je to tolk denarja, da verjetn ne bo prišlo pod opcije)
Sicer pa napiši še malo kak sistem je zdaj (procesor, hitrost , RAM, disk, mreža ?, kater Win, OffiCe? ) in koliko časa porabi za delo nekega programa v statistični obdelavi, ker je drugače za vsak zdajšnji Office paket in XPje primeren že računalnik Intel Celeron od 2GHz naprej in 256MB RAM (512 MB ne škodi), pa ni važno če ima vgrajeno na plošči grafiko, zvok, mrežo ... to se da dobit že za cca. 95.000 SIT ali celo manj (samo računalnik brez monitorja in nekih dobrih zvočnikov, sam običajne tipke in miška) + 30.000 nekje za XPje Home ali več za XP Pro
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

pd ::

ja pa kašen dual, sej ne bom napovedoval vremena

sedaj: cel 600
256 ram
win98 office 97
20 gb 5400
10/100 lan

v upoštev pride kakšna hitra plata, pa 512 MB, hiter hd, kakna dobra grafika (2d)
in pa procesor ki bo stvar poganjal
čas obdelave nisem meril, vseekakor pa je prepočasna!

vas pa prosim konkretne firme, ki se vamm zdijo primerne

to bo čisti pisarniški sistem!!!!! brez iger

hvala!

para! ::

Koliko finančnih sredstev je razpložljivih za to investicijo?

Glej nekaj v smislu Intel 865 plata, P4 2.4c, 2*256MB DDR 400, 80GB WD800JB, Matrox G450,...

LP
Death before dishonor!

para! ::

Oziroma, namesto Matroxa vzemi R9200. Dobra 2D slika.

LP
Death before dishonor!

Jux ::

Kupi i865 plato, pa 2.4 ali 2.6 800fsb p4 in ga navij na miljon gigahertzev, zraven pa še ddr400 ram (obvezno ddr400, ker ga drgač ne moreš navit na fsb 240).

Kakšne neumnosti.

A ne vidite da človek rabi poceni računalnik, za office delo in kakšno stvar poračunat. Jst ti predlagam eno Gigabytovo plato z Nforce2 chipsetom (cca 20k sit), enga AXP (rečmo enga bartona 2500 BOX, al pa kej še bl švoh) - cca 25k sit, pa en ddr333 ram (rečmo 2x 256mb) (cca 22k sit) (ker boš na temu računalniku služu dnar, nima smisla zadeve navijat in riskirat da ti med eno pomembno stvarjo računalnik crkne/sesuje, whatever).

Grafična - R9200SE, skratka najcenejšga radeončka, več itak ne rabiš za office.

Disk - po izbiri, jst bi uzel neki v smislu 80gb, recimo od seagata ki je pregovorno tih.
To je pa tud to.

Pr jae maš recimo ene par glih takih kompletov (za kolega namreč kupujem računalnik) za cca 130k sit z vsem v kompletu - tko da to bi blo zanimivo pogledat.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

pd ::

ok za ostalo vem samo še pri
cpu nisem siguren
hvala!

pd ::

ja samo še nekaj
trenutna configuracija je celeron 600, plata podpira do 1000 ampak to je max. Mogoče kaj tvegaš če daš na tako plato max cpu
to je tista chip varianta!

[SkA] ::

Lahk tud Celerona, če ti iz kakršnih koli razlogov AMD ne diši. Bo za Office dovolj kakšen 2-2.5 Ghz Celeron. Pa v tem primeru recimo GIGABYTE 8I848PL vzami za MB. 256 MB rama maš za Office XP/2003 in Windows XP dovolj. Lahko še vedno dodaš 256 MB če bi se izkazalo da rabiš. Samo mislim da ne boš rabil. Ostalo pa kot je bilo rečeno zgoraj.

Lahko si pa ogledaš tudi na FMCju pogledaš Dellovo modro linijo celeron mašin. Malce dražje te sicer pride, je pa garancije potem 3 leta (ponavadi firme slovenske tako in tako na 3-4 leta mašine menjajo, kar sovpada), tih in majhen, pa tehnična podpora je dobra - oziroma care free (njihov online sistem je kar dovršen - vpišeš serijsko računalnika pa ti vse o računalniku pove, ponudi driverje najnovejše itd.). Odvisno seveda kaj ti bolj ustreza. Zgolj kot alternativa, da se ne bo kdo spotaknu. :)

Law_Enforcer ::

Za pisarniško uporabo je po mojem kaj takega ravno prav. To plato sem kupil tudi sam za en office računalnik in je čisto okay, tudi slika je dobra.

Daedalus ::

Za pisarno ti bi osebno priporočil kake Dell ali Compaq mašine. V službi skrbimo za kakih 250 mašin, večinoma sami Compaqi in ni z njimi nekih težav. Ti računalniki so pač sestavljeni (hardver) tako, da se čimbolj razumejo z OS-om (v mojem primeru winXP pa nekaj win2k) pa da delajo po par ur na dan. Zelo redko se zgodi, da kak kos hardvera crkne, pa še tisto nam servis od dobavitelja takoj uštima. Tako da po mojem z enim takim sistemom ne morš falit. Aja, pa kot je nekdo že omeno, 3 leta garancije na računalo je tud dosti vredno.:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povprečen slovenski računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
684791 (3463) Zheegec
»

PC iz akcijske ponudbe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
583489 (2690) sid911
»

Ocenite mi racunalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
331638 (891) NobelMan
»

Računalnik za šolo

Oddelek: Kaj kupiti
321384 (1093) T0RN4D0
»

Pomoč pri sestavi novega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
191421 (1165) boštjan

Več podobnih tem