» »

Prihodnost Avstrije

Prihodnost Avstrije

Temo vidijo: vsi
1
2
»

karafeka ::

mtosev je izjavil:

Mene ne skrbi za Avstrijo.

Mene skrbi predvsem za Slovenijo. Sem bil v prejšnjih tednih spet v centru Ljubljane, po skoraj desetletju.
Saj slovenščine sploh ne slišiš več. Poleg polno nekih tujih turistov, se večina ostalih pogovarja po srPsko, enako šofer lokalnega avtobusa, okrog tebe pa šibajo neki ta rjavi na peciklih. Če sem tu pa tam slišal kaj slovenskega, sem bil kar olajšan.
No, sej v drugih metropolah je pomoje enako.

klemenSLO ::

karafeka je izjavil:

mtosev je izjavil:

Mene ne skrbi za Avstrijo.

Mene skrbi predvsem za Slovenijo. Sem bil v prejšnjih tednih spet v centru Ljubljane, po skoraj desetletju.
Saj slovenščine sploh ne slišiš več. Poleg polno nekih tujih turistov, se večina ostalih pogovarja po srPsko, enako šofer lokalnega avtobusa, okrog tebe pa šibajo neki ta rjavi na peciklih. Če sem tu pa tam slišal kaj slovenskega, sem bil kar olajšan.
No, sej v drugih metropolah je pomoje enako.

Zanjič sem bil na odprti kuhni in sem se v lokalu z natakarco moral malo po angleško ment...ker slovensko ni šlo :(
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

mtosev ::

Jaz sem pred kratkim bil v Ljubljani pa sem videl veliko turistov. Slovenščino sem tudi slišal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Polda ::

Edina rešitev je, da se tuje delavce pošteno plača ampak, ko enkrat delavec neha delat v Sloveniji jo tudi zapusti in konec združevanja družin katere so potem na socialni podpori.

nekikr ::

Vsak, ki je za multi kulti, bi moral iti recimo do Munchna. Tam Nemca ne vidiš več, vse je rjavo, črno in govori arabsko. Klobasice? Nein. Kebab pri kebabu, vmes pa zlatarna kiča in falafel.

p1nky ::

Miki N je izjavil:

No glejte na svetlo stran - se bodo saj rešili vzdevka "Jodlarji". :))

Hahhaha, jokam :))
Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.
Jozef horvat, nsi, 2020

tony1 ::

Vanich je izjavil:

Konec Februarja letos sem se udeleževal nekih izobraževanj v neki ustanovi in je upravnik ene od 5ih največjih UE v Sloveniji pred 28 pričami povedal, kako so mu v službi grozili Albanci. Ni bil ravno navdušen nad njimi, pa je Slovenec.

Naj pokliče Tanjo in jo vpraša, zakaj sta v Tirani 2 oštariji z imenom Tanja Fajon :-D

Sicer pa nič novega, ko je prejšnjič prišel na oblast JJ in nekaj prčkal okrog omejitev vizumov za rođake, so grozili tudi veleposlaniku RS tam dol.

Vanich ::

tony1 je izjavil:

Vanich je izjavil:

Konec Februarja letos sem se udeleževal nekih izobraževanj v neki ustanovi in je upravnik ene od 5ih največjih UE v Sloveniji pred 28 pričami povedal, kako so mu v službi grozili Albanci. Ni bil ravno navdušen nad njimi, pa je Slovenec.

Naj pokliče Tanjo in jo vpraša, zakaj sta v Tirani 2 oštariji z imenom Tanja Fajon :-D

Sicer pa nič novega, ko je prejšnjič prišel na oblast JJ in nekaj prčkal okrog omejitev vizumov za rođake, so grozili tudi veleposlaniku RS tam dol.

Govorim o Albancih iz takoimenovanega *Kosova
Jih Fajonka tudi podpira. In pa Pirc Musar. Pa župani raznih mest v SLO, kot je recimo: Kranj. Imajo pa že kaj od tega. Mi, razen škode, nimamo nič.

Miki N ::

pegasus je izjavil:

dronyx je izjavil:

Eni imajo celo firme za uvoz delavcev iz Indije in podobnih držav. To je postalo danes cel biznis in skoraj gospodarska panoga.
Torej lahko zaključite, da je prihodnost nacionalne identitete odvisna od pohlepa posameznikov. :))

A to, da pa pride nek džolbe sem po dnar, plac in mogoče še babe (tako upa, tepec) pa ni pohlepno??!? ;(

deskstar ::

Saj to vse skupaj je v načrtu že sto let:

https://odysee.com/@NEVERFORGET77:4/Kal...

codeMonkey ::

Polda je izjavil:

42% vseh učencev v Dunajskih šolah so muslimani.

...
Kam to pelje na dolgi rok ?

Kaksno pa je kaj stanje v solah v Kranju?

Ker jaz sem se pobral iz Kranja ze pred leti in zdaj na Dunaju sta otroka lepo v katoliski gimnaziji. Sola je ena bolj kvalitetnih ter priznanih, stane me pa manj kot 400 EUR/mesec na otroka (s kosilom). Najvecji minus je, da sta obkrozena z razvajenimi bogatuni.

In ne mores enacit Dunaja z Avstrijo.

Zgodovina sprememb…

Kockar ::

Samael je izjavil:

D3m je izjavil:

mmmhhhhhmmmmmmmmm

Fall of Constantinople @ Wikipedia

Ja, vse je šlo dol, odkar ste vsiljivci prišli na moj košček sveta Slovanske migracije na Balkan @ Wikipedia :(

Migracije slovanov in ostalih plemen so bile pogubne za staroselce v tistem času. Zdaj smo mi te staroselci, tako da s tem smug argumentom si se bolj ustrelil v koleno.

a_borlak ::

V Mariboru, osnovna šola Tezno, dva razreda prvošolcev, samo trije niso otroci tujcev. Ampak to niti ni pomembno, ker pridemo na eno drugo stvar, ki se ji reče kapital. Cenejša delovna sila, daljši delovniki, slabše zdravstvo, ni novih socialnih stanovanj in potem se predvsem desničarji čudijo, kako? Oz. s prstom kažejo na levičarje, ker kvazi oni podpirajo priseljevanje. Dragi moji, za priseljevanje je v veliki meri kriv kapital, ki večino dela še bolj revno. Slovenec se ni pripravljen stiskati na 30tih kvadratih s 5 člansko družino, Pakistanec se je. Njemu je vseeno, če bo otrok naredil srednjo šolo, saj je tudi sam verjetno nima, zdravstva že doma ni imel, kaj šele druge sociale. Tako da za to stanje ni kriva socialna politika, ampak le in samo kapital, ki ni pripravljen spodobno plačati svojih delavcev in vedno išče bližnjice.

D3m ::

In kaj bi bilo če bi bili več plačani?

Ti veš, da v afriki celo plačo zagonijo v 1-2 dneh.
|HP EliteBook|R7 8840U|

delavec44 ::

a_borlak je izjavil:

V Mariboru, osnovna šola Tezno, dva razreda prvošolcev, samo trije niso otroci tujcev. Ampak to niti ni pomembno, ker pridemo na eno drugo stvar, ki se ji reče kapital. Cenejša delovna sila, daljši delovniki, slabše zdravstvo, ni novih socialnih stanovanj in potem se predvsem desničarji čudijo, kako? Oz. s prstom kažejo na levičarje, ker kvazi oni podpirajo priseljevanje. Dragi moji, za priseljevanje je v veliki meri kriv kapital, ki večino dela še bolj revno. Slovenec se ni pripravljen stiskati na 30tih kvadratih s 5 člansko družino, Pakistanec se je. Njemu je vseeno, če bo otrok naredil srednjo šolo, saj je tudi sam verjetno nima, zdravstva že doma ni imel, kaj šele druge sociale. Tako da za to stanje ni kriva socialna politika, ampak le in samo kapital, ki ni pripravljen spodobno plačati svojih delavcev in vedno išče bližnjice.

Seveda je kriva socialna politika. Oče uradno dela v Sloveniji (neuradno v Avstriji ali Nemčiji), cela familija je pa v slo na sociali in se niti ne trudi z asimilacijo. Če bi imel v teh mestih otroka v vrtcu ali OŠ, bi lahko sam videl koliko partnerk je zaposlenih.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

harmonkar9 je izjavil:

Uspešni domoljubni podjetniki si sicer z avtohtonimi nimamo kaj začet, ker so preveč izobraženi, zato jim gredo same neumnosti po glavi, kot je večja plača in krajši delovnik, poleg tega so pa tudi prestari in imajo premalo otrok. Se mi pa zdi izredno grdo od levakov, da uvažajo tujce, na srečo se bo vsaj pri nas to nehalo, ker imamo pravo domoljubno vlado.

bi izpadel sarkastičen, če se ne bi lagal in slepo verjel ljubljenemu vodji:

Zaključek
Glede na dostopne statistične podatke najvišje število izdanih delovnih dovoljenj za tujce v zadnjih letih ustreza obdobju pod vlado, ki je v Sloveniji dejala med letoma 2020 in 2022, saj je rast tujih delavcev naraščala na rekordne številke v tem času, predvsem zaradi povečanja povpraševanja po delovni sili v gradbeništvu in predelovalni dejavnosti
www.minimax.si
+1
.
Za natančno identifikacijo posamezne vlade glede na leta bi bilo potrebno preveriti, katera vlada je bila na položaju v kronoloških obdobjih rasti števila delovnih dovoljenj (npr. Janševa vlada v obdobju 2020–2022).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

V koalicijski pogodbi piše:
Digitalizacija in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev ter vzpostavitev enotnega kontaktnega mesta z namenom hitrejšega, preglednejšega in administrativno učinkovitejšega urejanja postopkov za delodajalce in tuje delavce

Jaz to razumem tako, da bo sedaj še lažje zaposlovanje tujcev in se bo uvoz tuje delovne sile še povečal.

BmoQuh ::

Mama vseh dogovorov že teče maraton, ja.

feryz ::

Na hitrico, ko sem odprl link, sem mislil, da ta slika predstavlja sestanek predstavnikov Evrope in Velike Britanije.

Sicer pa ja, Avstrija je postala neka zabačena luknja. Ohrni jodlarji in muslimani. Drugega nič.
Kar je v Avstriji še koristnega so področja, kjer živijo pretežno Slovenci. Ex Slovenci.

Glugy ::

c3p0 je izjavil:

V Bruslju pravijo, da je to dobro, multikulti se bomo vsi imeli bolj radi.

Pri nas (še) ni enako, ker si pač ne želijo biti tu, saj smo poor country, kot je izjavila tista na vlaku.

Sej ne daje Bruselj delovnih viz. Dajejo jih države same. Največ migrantov pride ker si podjetniki želijo nizko plačano delovno silo, ki jo lahko po želji izkoriščajo. Če ne bi bilo toliko pohlepa tudi toliko migrantov ne bi bilo.
Tudi politiki ki so ostri po besedah ko pridejo na oblast ne zmanjšajo migrantskega vala ( videno v Združenem Kraljestvu ) ampak ga še povečajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Kar je, seveda, gladka laž.
Noben podjetnik si ne želi teh, ki na črno čez Kolpo priplavajo z ajfono, ker to ni prišlo delat.
Tega, kar legalno uvozijo za delo, je pa malo in premalo.

feryz je izjavil:

Noben podjetnik si ne želi teh, ki na črno čez Kolpo priplavajo z ajfono, ker to ni prišlo delat.

+1

Ne vem zakaj vedno v isti koš mečejo ilegalne migrante (pa četudi dobijo azil) in legalne migrante na delavski vizi. Zakaj bi nas motili slednji, če dejansko delajo v slo?

Moti te lahko recimo združevanje družin ali kaj podobnega.

Samael ::

Najbrž zato, ker je bila dolga leta na desni precej močna retorika proti vsem migrantom, tudi proti tistim, ki so sem prihajali delat. Poslušali smo zgodbe o tem, kako kradejo službe, nižajo plače, obremenjujejo sistem in podobno. Takšna retorika je bila politično zelo uporabna, dokler je bilo dovolj domače ali regionalne delovne sile. Potem so se pa razmere začele spreminjati.
Balkanski bazen delavcev je začel usihati, veliko ljudi je odšlo drugam v EU, doma pa marsikdo za nizko plačo in bedne delovne pogoje ni več pripravljen delati.
Kapital je seveda še vedno potreboval poceni in fleksibilno delovno silo napr. gradbeništvo, logistika, dostave, proizvodnja, nega starejših, pa še kaj nam verjetno pade na pamet ... vse to temelji na ljudeh, ki so pripravljeni delati veliko za relativno malo denarja. In evo ... tu se je retorika hitro spremenila.
Naenkrat migranti za gospodarstvo niso bili več problem, ampak skoraj nuja. Sploh če gre za ljudi, ki imajo manj možnosti izbire, slabši pravni položaj in jih je zato lažje izkoriščati.
Od tu metanje v isti koš oz. neskladje med staro politično retoriko in dejanskimi interesi kapitala.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Velki ::

Ma kaj sanjate, podjetniki obožujejo migrante, tako črnce kot azijce. Jasno rjuharjev ne marajo ker so povečini butasti+delomrzneži hkrati. Večina podjetnikov bi jim dala lastno mater na uporabo. Težava nastane ker so tako azijci kot črnci povečinoma dobri samo za zelo nizko kvalificirane poklice. Danes pa si večina teh podjetnikov ne more kaj dosti pomagati z tako delovno silo ker moraš praktično za vsako delovno mesto imeti vsaj en kanec kognitivnih sposobnosti. Še slovencev je kar precej takih ki za moderna delovna mesta v gospodarstvu niso uporabni (k sreči imamo JS kjer se da take "uporabiti").

delavec44 je izjavil:

feryz je izjavil:

+1

Ne vem zakaj vedno v isti koš mečejo ilegalne migrante (pa četudi dobijo azil) in legalne migrante na delavski vizi. Zakaj bi nas motili slednji, če dejansko delajo v slo?

Moti te lahko recimo združevanje družin ali kaj podobnega.

Vozijo jih z azije v Slovenijo zato, ker jih lažje izkoriščajo in slabše plačajo kot balkance ali Slovence.

Več, ko se jih bo uvozilo bolj se bo naša država spremenila. Zato pa je edina varjanta, da ko tujec neha delat v Sloveniji, da jo tudi zapusti.

Samael je izjavil:

Najbrž zato, ker je bila dolga leta na desni precej močna retorika proti vsem migrantom, tudi proti tistim, ki so sem prihajali delat. Poslušali smo zgodbe o tem, kako kradejo službe, nižajo plače, obremenjujejo sistem in podobno. Takšna retorika je bila politično zelo uporabna, dokler je bilo dovolj domače ali regionalne delovne sile. Potem so se pa razmere začele spreminjati.
Balkanski bazen delavcev je začel usihati, veliko ljudi je odšlo drugam v EU, doma pa marsikdo za nizko plačo in bedne delovne pogoje ni več pripravljen delati.
Kapital je seveda še vedno potreboval poceni in fleksibilno delovno silo napr. gradbeništvo, logistika, dostave, proizvodnja, nega starejših, pa še kaj nam verjetno pade na pamet ... vse to temelji na ljudeh, ki so pripravljeni delati veliko za relativno malo denarja. In evo ... tu se je retorika hitro spremenila.
Naenkrat migranti za gospodarstvo niso bili več problem, ampak skoraj nuja. Sploh če gre za ljudi, ki imajo manj možnosti izbire, slabši pravni položaj in jih je zato lažje izkoriščati.
Od tu metanje v isti koš oz. neskladje med staro politično retoriko in dejanskimi interesi kapitala.

Balkanski bazen ni prazen ampak naši delodajalci raje uvažajo ljudi z azije katere lahko maksimalno izkoriščajo in slabo plačujejo.
Kdo pride delat v Slovenijo ne odloča politika ampak delodajalci. Politika je samo omogočila, da se lahko uvaža Nepalce, Indijce, Filipince in ostale.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Ko še Levica prizna, da bi znal biti problem z migracijami.

Državni sekretar na ministrstvu za delo Igor Feketija (iz kvote stranke Levica) neposredno ni pozival k ustavitvi migracij iz Azije, je pa opozoril na demografska tveganja množičnega priseljevanja in pravice do združevanja družin.
V intervjuju je izpostavil, da bi lahko ob uvozu delovne sile in nadaljnji pravici do združevanja družin v Slovenijo v nekaj letih prišlo med 40.000 in 200.000 novih prebivalcev.
Feketija je poudaril, da bi takšen priliv predstavljal izjemen pritisk na javne storitve, šolstvo in zdravstvo, pri čemer je uspešna integracija vprašljiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Utk ::

Če nekoga vabiš sem delat, ne moreš pričakovat da bo tu samo delal, ženo in otroke pa pustil doma. Nič ni narobe če pridejo še oni, samo tudi zaposlit ali šolat se morajo.
Kje potegnit mejo tega je pa druga stvar. Nekje je bo treba. Model da stalno uvažaš delavce ni vzdržen. Ne glede na to kdo in kakšni so. Kaj bo ko bojo njihovi otroci rabili vzgojitelce, učitelje, stanovanja, kdo jih bo zgradil, zdravnike, itd, in spet uvoziš nove ljudi, da naredijo to. To ne gre v neskončnost.
Neka dovolj velika zaključena družba pač mora bit samozadostna.

Kayzon ::

a_borlak je izjavil:

Caki mal,a ni krepelce glih rekel da samo v ljubljani nihce ne govori vec slovensko mhmmm :|

oo7 ::

Katar ima to dobro urejeno - The vast majority of migrant workers in Qatar are required to return to their home countries as soon as their employment ends or their contract is terminated. Because the right to remain in the country is strictly tied to an employer-sponsored visa, individuals who lose their jobs must depart or transfer to a new employer within a designated grace period.

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Če nekoga vabiš sem delat, ne moreš pričakovat da bo tu samo delal, ženo in otroke pa pustil doma. Nič ni narobe če pridejo še oni, samo tudi zaposlit ali šolat se morajo.
Kje potegnit mejo tega je pa druga stvar. Nekje je bo treba. Model da stalno uvažaš delavce ni vzdržen. Ne glede na to kdo in kakšni so. Kaj bo ko bojo njihovi otroci rabili vzgojitelce, učitelje, stanovanja, kdo jih bo zgradil, zdravnike, itd, in spet uvoziš nove ljudi, da naredijo to. To ne gre v neskončnost.
Neka dovolj velika zaključena družba pač mora bit samozadostna.

+1, tuji otroci delajo minus in to ne gre v neskončnost, slovenski otroci delajo plus, to pa gre v neskončnost. Edini problem pri slovenskih otrokih je, da jih levaki sproti kvarijo z neumnostmi, kot so kratek delovnik in visoka plača, kar nam, upešnim domoljubnim podjetnikom, viša stroške dela in niža konkorenčnost.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Utk ()

fikus_ ::

Je razlika med ilegalnim migrantom, ki pride v EU samo po boljše življenje na račun države v kateri pristane, delal pa ne bi in migrantom, ki se bori z birokracijo za delovno vizo, da bo delal.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

oo7 je izjavil:

Katar ima to dobro urejeno - The vast majority of migrant workers in Qatar are required to return to their home countries as soon as their employment ends or their contract is terminated. Because the right to remain in the country is strictly tied to an employer-sponsored visa, individuals who lose their jobs must depart or transfer to a new employer within a designated grace period.

V Sloveniji ni nič drugač.

Bud_Bundy ::

Kaj pa tisti, ki jim stisnejo 2k v matični državi, da se jih rešijo? To obstaja, se ne sme govoriti? Kako je s tem? Nekakšen mehki izgon.

gozdar1 ::

Ker dunaj je cela avstrija, desnica bo vseeno morala najti boljlši program kot za vse kriviti migrante, za evropske težave so večinoma krivi tisti, ki so v pehanju za dobičkom selili proizvodnjo,...sedaj pa rešitelji.

nekipac ::

Migrante uvažajo predvsem večja podjetja, ki v njih vidijo poceni delovno silo. Posledično lobirajo na ministrstvu za poenostavitev delavnih dovoljen. Videno tudi pri nas, najbolj pa v Nemčiji, kjer jim je še Angela Merkel, desna političarka, izrekla dobrodošlico. Da so desni proti migrantom, je farsa.

Kaj ni jasno Škotom ? Mislim kam vse silijo svoje otroke.

tony1 ::

Budale neizobražene, zradikalizirane.

35 let nazaj so bili še Američani toliko normalni, da v šoli tujcem niso težili z jutranjo prisego zastavi, KER NISI BIL AMERIČAN. In si pač dve minuti sedel v klopi...

nekipac je izjavil:

Migrante uvažajo predvsem večja podjetja, ki v njih vidijo poceni delovno silo. Posledično lobirajo na ministrstvu za poenostavitev delavnih dovoljen. Videno tudi pri nas, najbolj pa v Nemčiji, kjer jim je še Angela Merkel, desna političarka, izrekla dobrodošlico. Da so desni proti migrantom, je farsa.
Uvažajo jih, urejajo dovoljenja, štekaš ali ne? Saj si sam napisal.

Noben kapitalist noče nekoga iz Kolpe in noben iz Kolpe noče nobenega kapitalista.

bm1973 ::

gozdar1 je izjavil:

Ker dunaj je cela avstrija, desnica bo vseeno morala najti boljlši program kot za vse kriviti migrante, za evropske težave so večinoma krivi tisti, ki so v pehanju za dobičkom selili proizvodnjo,...sedaj pa rešitelji.

Ja, vse kar se pomembnega zgodi v Avstriji, je na Dunaju.

Ostalo je bolj na nivoju Spodnjega Dupleka, Žirov, Soške doline, ali pač neke slovenske vukojebine.

Najbrž se zato Slovenci tako dobro počutijo gor.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Prakticno vsa proizvodnja je izven Dunaja. Kaksne udobne sluzbe v centralnih pisarnah, bancnistvo, zavarovalince itd. pa itak ne rabijo migrantov - vsaj ne takih, o katerih je najvec govora.

FiReFTW ::

Tip da ime teme prihodnost Avstrije potem pa source da je nekaj blabla na Dunaju.

Dunaj nekako ni Avstrija, ali misliš da je Avstrija = Dunaj??

V Avstriji je populacija muslimanska okoli 8% medtem ko na Dunaju tam okoli 15%, tako da Dunaj je že tako anomalija kar se tega tiče.

Poleg tega pa večina teh muslimanov ja turkov in bosancev, zelo zelo mala peščica je takih ki si jih ti predstavljaš (sirija, afganistan itd)..

Me pa vseeno preseneča da je tako visoko število v javnih šolah na dunaju, to je dejansko sorazmerno velik %.

To mene sprasujes? Jaz sem ze to napisal, da ni: https://slo-tech.com/forum/t853909/p877...

Ampak to, da je samo Dunaj v Avstriji nekaj in vse ostalo selo, tudi ni res. Precej dobre proizvodnje je v Avstriji. In tudi precej bolj dovrsene v primerjavi s Slovenijo.

In ja, veliko jih je v solah na Dunaju, ampak imas vsaj resitev, ce otroka ne zelis imeti med njimi, medtem ko tega v Sloveniji ni. Oz. ce je, je bistveno kasneje, ko se zadeve filtrirajo in otrok pride do gimnazije. Tako da je dvojni fail, ko se tu nekaj izpostavlja Dunaj.

Zgodovina sprememb…

Meni se zahod Avstrije zdi veliko bolj "avstrijski" kot vzhod. Tam Dunaj dominira, ampak je takšen kot je. Izven Dunaja mi zgleda precej bedno, na zahodu je pa tudi podeželje oz manjša mesta kar v redu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

bm1973 ::

FiReFTW je izjavil:

Me pa vseeno preseneča da je tako visoko število v javnih šolah na dunaju, to je dejansko sorazmerno velik %.

Imajo že prve razrede, kjer noter sploh ni več Avstrijcev...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Ja ko vidis, da imajo domacini na Dunaju vecinoma po enga mulca, mama je na polovicnem delovniku, ata dela po stiri dni na teden, pa ti se vedno cisto vsakic jamrajo kako je naporno, potem ti je vse jasno. Drugi, bolj sposobni, dajo pa v privat solo.

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

Pri takem delavniku magari, če bi imeli po pet otrok, časa na pretek.

Ni neke volje do življenja, razlike med bogatimi in revnimi so velike in tudi preveč oglaševane(tudi lažno). Bogati bi morali bolj skrivati denar in manj soliti pamet(ala Musk, Bezos).

nejc_nejc ::

Leta 1871 so jih Prusi odpizdili in sedaj samevajo tam za jugom Dojčlanda

Pretvorba Maršalovega plana v posojilno verzijo, v obliki investicijskega sklada, jim še danes pozitivno kroji gospodarstvo.

Pri nas smo ga pa ZAGONILI.8-O.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

codeMonkey je izjavil:

Ja ko vidis, da imajo domacini na Dunaju vecinoma po enga mulca, mama je na polovicnem delovniku, ata dela po stiri dni na teden, pa ti se vedno cisto vsakic jamrajo kako je naporno, potem ti je vse jasno. Drugi, bolj sposobni, dajo pa v privat solo.

Torej brez veze plačujejo davke za javno šolstvo, če morajo za svoje plačevati še dražje privat šole. Upam da ta bedarija ne pride k nam.

Brezveze ne, ker tudi privat sola je financirana iz tega denarja. Bedarija ali ne, hladen tus je bil ze kmalu po rojstvu otroka, ko v Kranju nisem dobil vrtca. Dali so nam mesto v Trsteniku, delala pa sva oba z zeno v Ljubljani. Kje je sele sola...

Zgodovina sprememb…

ššš ::

Ko sem konc 80ih hodu v osnovno solo na Planini v Kranju nas je blo u klasu cca 5 Slovencev od 32ih. Uglavnm Srbi, Bih, neki Hrvatov in en Albanc. Tist Albanc je bil res bogi. To tut za oblect niso mel doma. Sam v razmislek.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sedam pomfrija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29839791 (17534) tony1
»

Država brez poceni delovne sile iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8513681 (10435) zobnik
»

Slovenija vabi delavce iz Filipinov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18935007 (30880) PrihajaNodi

Več podobnih tem