Forum » Pomoč in nasveti » Pc ne boota vedno
Pc ne boota vedno
freesty ::
Specs:
Gigabyte b650m gaming x ax rev 1.1
Ryzen 7900x
Gskill 2x16gb 6000 cl32
Corsair Hx1000
Rtx 3070 ti
Iz sleep al pa hibernation se nikol ne zbudi. Morm vedno ugasnat psu pa pol przgat.
Ko to naredim vcasih boota vcasih ne.
Vmes moram 5x ugasnat pa przgat da boota.
Ko ne boota se ram in gpu rgb przge, case fan rgb pa ne.
Sem mislil, da je plata. Sm kupil novo. Zmontiram in sploh ne boota. Lucka za dram in cpu sveti celi cas. Rgb je vse przgan.
Torej plata ni kriva.
Ram sm probal 1 palcko, drugo palcko, obe palcki. Na stari plati je blo vseen. Isti simptomi.
Torej sumim cpu ali napajalnik. Kvecjemu bolj cpu. Z napajanjem nisem imel nikoli problemov. Under load in vse tipi topi. Tako, da sklepam, da ni napajalnik.
Ali ima se kdo kak predlog?
Pa ce ima kdo iz mbja za posodit am5 cpu mogoce, tolk da se sproba?
Gigabyte b650m gaming x ax rev 1.1
Ryzen 7900x
Gskill 2x16gb 6000 cl32
Corsair Hx1000
Rtx 3070 ti
Iz sleep al pa hibernation se nikol ne zbudi. Morm vedno ugasnat psu pa pol przgat.
Ko to naredim vcasih boota vcasih ne.
Vmes moram 5x ugasnat pa przgat da boota.
Ko ne boota se ram in gpu rgb przge, case fan rgb pa ne.
Sem mislil, da je plata. Sm kupil novo. Zmontiram in sploh ne boota. Lucka za dram in cpu sveti celi cas. Rgb je vse przgan.
Torej plata ni kriva.
Ram sm probal 1 palcko, drugo palcko, obe palcki. Na stari plati je blo vseen. Isti simptomi.
Torej sumim cpu ali napajalnik. Kvecjemu bolj cpu. Z napajanjem nisem imel nikoli problemov. Under load in vse tipi topi. Tako, da sklepam, da ni napajalnik.
Ali ima se kdo kak predlog?
Pa ce ima kdo iz mbja za posodit am5 cpu mogoce, tolk da se sproba?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Magic1 ::
Imam se mi zdi isto plato. Se občasno zgodi, da rabi minuto da štarta iz sleepa. Sem predvideval, da je treba fast boot nastavit v biosu. Samo se nisem še spravil
. Sem pa bil prvič kar presenečen, comp zalafa pa minuto tema.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Sem menjal zdaj plato.
Msi b850 gaming plus in napajalnik se za ziher neki stari lc power 650W.
Priklopljen m2 disk ram in cpu. Na tej plati isto lucka za ram pa lucka za cpu sveti.
Zdaj ostane se sam ram pa cpu. Mal mi je cudno da bi obe palcki rama istocasno zajebavali. Na dveh razlicnih platah. Tako, da sumim cpu.
Ma kdo kak cpu za posodit am5 podnozje, da bi lahko probal? :)
Msi b850 gaming plus in napajalnik se za ziher neki stari lc power 650W.
Priklopljen m2 disk ram in cpu. Na tej plati isto lucka za ram pa lucka za cpu sveti.
Zdaj ostane se sam ram pa cpu. Mal mi je cudno da bi obe palcki rama istocasno zajebavali. Na dveh razlicnih platah. Tako, da sumim cpu.
Ma kdo kak cpu za posodit am5 podnozje, da bi lahko probal? :)
Sem narocu nov cpu. Tok da sprobam.
Na novi plati ni sploh postal. Sm tut probal drug psu. Sm zdj dal nazaj na staro plato. Dela isto k prej vmes posta vmes ne. Ampak, ko posta je stabilno.
Ni mi cist jasno. Bok nek memtest se pognal
Na novi plati ni sploh postal. Sm tut probal drug psu. Sm zdj dal nazaj na staro plato. Dela isto k prej vmes posta vmes ne. Ampak, ko posta je stabilno.
Ni mi cist jasno. Bok nek memtest se pognal
Anney ::
Imel podoben primer.
Čude zagon/nezagon računalnika
Za lučke je kriv verjetno bios, si ga posodobil?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Updatal bios na obeh platah. Na novi b850 sploh nic. Pustil vedno, ko sem ram premikal, vsaj 15minut.
S staro plato zgleda deluje zdaj se kr ok. Vseeno se iz sleep ne zbudi. Drugac pa zaenkrat cold boot brez problema.
Sm dal cez noc se ram testirat.
Kako si ti resil zadevo? Menjal ram?
S staro plato zgleda deluje zdaj se kr ok. Vseeno se iz sleep ne zbudi. Drugac pa zaenkrat cold boot brez problema.
Sm dal cez noc se ram testirat.
Imel podoben primer.
Kako si ti resil zadevo? Menjal ram?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freesty ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Čude zagon/nezagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 871 (245) | iloveboobz |
| » | Nov PC, no signal, ni moči v USB portihOddelek: Pomoč in nasveti | 2033 (1117) | Han |
| » | Računalnik se ne prižge, ASROCK J4105MOddelek: Strojna oprema | 1257 (967) | Rias Gremory |
| » | Naključne težave s PC-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 1742 (1443) | Dr_M |
| » | Računalnik z Ryzen 5 se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2462 (2110) | A110 |