Forum » Pomoč in nasveti » Na plosci ne delajo venti
Na plosci ne delajo venti
miki16 ::
Pri menjavi ventilatorja sem pokvaril CASFAN2(CPUFAN1 je crknil ze prej-sedaj vrti na samo 700rpm),torej konektor kamor prikljucis vent.Pokvaril sem ga tako da je bilo ohisje od ventilatorja zataknjeno v veternico tako da se veternica ni mogla premaknit.Ventilator je vredu kaj pa naj naredim da bi popravil to pa vprasam Vas.Vezava venta na molexe mi ne disi najbolje oz. menjava plate.Plata je matsonic 8137c.
lp
lp
l-note ::
Po vsej verjetnosti te okvare ne boš mogu odpravit, ker si lahko že sam zamisliš kaj bi se lahko skurilo. Tukaj ni neke rešitve v stilu tipke, ki bi jo pritisnil in vse bi spet delalo tako kot včasih.
Kot kaže se je skuru kakšen "kontrolerček" (tranzistor), ki uravnava vrtljaje ventilatorja.
Kot kaže se je skuru kakšen "kontrolerček" (tranzistor), ki uravnava vrtljaje ventilatorja.
miki16 ::
Noben ne we kaj je se mozno da je crknilo razen tran.?A lahko kaj z meritvami izvem ko merim tiste 3 pine(+,-,rpm) na konektorju?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miki16 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vent za napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12653 (11035) | znamovsi |
» | napajalnik - zamenjava ventilatorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 5436 (4638) | nightbird |
» | Pasivno hlajenjeOddelek: Kaj kupiti | 2380 (2019) | mr1two |
» | kateri coolerOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1631 (1247) | morphling1 |
» | 15000RPM ventijiOddelek: Navijanje | 1919 (1231) | AngelOfDeath |