» »

Ford Focus - aftermarket android radio se ne izklopi

Ford Focus - aftermarket android radio se ne izklopi

OutOfTheBox ::

Fotr je kupil Android radio za njegov Focus letnik 2008. Priklop kot lego kocke (ne moreš falit), radio dela. Problem - ko ugasne avto / da ključe ven iz ključavnice, se radio ne ugasne. Načeloma to ne bi bil grozen problem, ampak izgleda da kljub temu tudi če ročno ugasneš radio, še vedno vleče nekaj energije. Zjutraj mu zato avto ni vžgal.

Originalni Sonijev radio si sicer tudi lahko poslušal kadar ključa ni bilo v ključavnici, se je pa pravilno ugasnil kadar je ključ vzel iz ključavnice. Torej ima že v originalu dostop do 12V, brez potrebe ključa.

Radio je tale. Ima veliko naročil in visoko oceno. Po revijujih sta mislim da dva imela podoben problem.

P.S V samih nastavitvah radia ni nič kar bi omogočalo takojšen izklop. Canbus deluje in pravilno zaznava odprta vrata , sinhronizira uro od avta ipd.

Me lahko kdo usmeri v pravo smer? Tnx.

bemfa ::

Preveri napeljavo, mogoče Ford ni upošteval standarda ali pa je konektor na radiu napačno zvezan. Ena žica (ACC) bi mora dat signal radiu, ko je ključ v kontaktu.

iloveboobz ::

kupis poceni crap, dobis poceni crap.

Da gre radio spat, more ali met canbus povezavo in dekoder skatlico in more ta špas pravilno delat ali pa je treba njegovo napajanje zvezat na konktakt, da se potem izklopi. In včasih je lahko razlika v priklopih oz. delovanju glede na to kako opremo je avto mel oz. kaksn original radio je bil not...
smoki

OutOfTheBox ::

bemfa je izjavil:

Ena žica (ACC) bi mora dat signal radiu, ko je ključ v kontaktu.

Sem rešil problem. Sem testiral tako da sem izključil dekoder in je delalo tako kot je predvideno, ampak potem izgubi funkcije na volanu, sinhronizacija ure ipd. Izmeril sem napetost na ACC žici kadar ključa ni v ključavnici in je bila konstantno 12V z dekoderjem, brez njega pa 0V (kar je pravilno).

Problem sem rešil tako da sem prerezal ACC žico ki gre iz dekoderja na radio in zadeva sedaj deluje tako kot mora. Ohranjene so vse volanske funkcije, avtoradio se ugasne pravilno, nastavitve ostanejo ipd.

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponovni zagon avtoradia ob vžigu avta

Oddelek: Na cesti
91685 (1431) ramon
»

Vezava novega avtoradija v star avto

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika