» »

povezava avtoradia na ključ

povezava avtoradia na ključ

tey007 ::

zdravo. imam eno vprašanje. imam avtoradio pioneer dhe6900ib, avto pa je fiat punto letnik 01/02. šel sem na servis ker sem hotel, da mi tam zvežejo radio na ključ. rekli so da se ne da (... kr neki ...). potem sem šel pa k prjatlu, pa je rekel da se da zvezat, sam ne ve točno na kaj bi lahko priključil, ker kabla direkt od kluča do radia ni... je pa reku (ta prjatu) da je nekomu drugemu pri polotu zvezal radio na luči. da ko je pač luči prižgau se je pol tut radio prižgau. sedaj imamo luči zvezane na ključ, pa bi potem ubistvu mel tut radio na kluč (ko daš kontakt, se prižejo luči, in posledično bi se prižgal radio, če bi zvezali... ali ne?). je pa rekel, da se boji, da bi kakšna varovalka pregorela in bi potem bilo sranje ker bi moral stalno menat. a ima kdo mogoče kakšen predlog, če je to na luč uredu oz kam naj to prvežemo, da bo delal čim lepše pa da bomo čim manj sranja pol mel?

aja pa mimogrede, še eno vprašanje. a mislite d bi mali tweeter bilo pametno zvezat tam med senčnikom in kljuko pri glavi? ali je bolše če je pod šipo? ker kolikor sem mal se igral pa poslušal, mi je malenkost bolš bilo tam poleg kljuke, ker se lepo sliši vokal tut če je bas precej dvignjen... predlogi?

hvala :)
  • spremenil: tey007 ()

zee ::

Lahko se enkrat v slovenscini in bolj koherentno in kohezivno napises?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Azrael ::

Če sem prav dešifriral:

1. Avtor teme ima avto v katerem je radio mogoče vklopiti tudi, ko ni ključa v ključavnici (kar je sicer meni bolj všeč, ampak okusi so različni).
2. Na servisu se jim ne ljubi zvezati tako, da bi radio delal samo ko je ključ v položaju kontakt.

Rešitev je dokaj enostavna in se skriva v namigu, naj se signal vzame z luči, ki se vklopijo avtomatsko, ko je ključ v položaju kontakt.

Ker radio ne smeš priklopiti kar na luči (razni senzorji za pregorete luči, vprašljivo, če je presek vodov zadosten za dodaten porabnik, izpostavljenost motnjam itd), na inštalacijo luči priklopiš tuljavico 12V avtomobilskega releja, napajanje močnostnega dela radia pa spelješ preko kontaktov tega releja. Napajanje spomina radia pa ostane nespremenjeno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Adrijan0 ::

Enkrat sem bil pri enemu in je razlagal da tisti kabli ko pridejo v autoradio zadi niso zmeraj enaki, pri vseh avtomobilih. Tako da moreš tiste kable nekaj rezat in jih drugače povezat, potem pa to deluje. Sem bil s prijateljem ko so mu montirali nou radio v auto.

TOP ::

Ma kaj komplicirate,čist enostavno.Stalen plus ki pride z baterije,tudi ko ključa ni noter to je treba izmerit,poveži z rdečo žico na radiu.LIh zdej sem pogledal mam isti avto radio potegni ga ven in poglej žice katere gredo ven z avtoradia.In poglej če maš spojene rumena rumena in rdeča rdeča.

zlobcek ::

Naj se da rele na luči in imaš kontakt preko luči. Spomin pa direktno na 12V.

janez0071 ::

Ne komplicirajte z releji in ostalim. Na konektorju od avta, ki gre nato na radio je treba pomeriti kateri pin ima napetost, ko je kontakt in je nima ko ga ni. Nato se le ta preveže na + avtoradia. Spomin pa seveda na stalen +.

Zgodovina sprememb…

tey007 ::

Ne komplicirajte z releji in ostalim. Na konektorju od avta, ki gre nato na radio je treba pomeriti kateri pin ima napetost, ko je kontakt in je nima ko ga ni. Nato se le ta preveže na + avtoradia. Spomin pa seveda na stalen +.


amm. ja to smo probaval. pa sta samo dve z stalnim 12V. vse ostalo je na 0. ne vem, verjetno bom na luči povezal, ker so itak na kontakt. samo zanima me, če je potrebna potem kaj močnejša varovalka ali kaj podobnega? al isto pustim?

Azrael ::

Na luči priklopiš samo tuljavico releja. Radio se napaja iz istega vira, samo, da je vmes še kontakt releja.

Varovalke zato ostanejo iste.
Nekoč je bil Slo-tech.

hans2 ::

Zdravo,
Potencial ki gapotrebuješ boš dobil tudi iz priklučka kjer je vezan vžigalnik.

beeone ::

imam dokaj podoben problem in da ne odpiram nove teme bom kar tule vprašal.
no jaz bi pa rad, da se mi namestora radija prižgejo luči ko dam kontakt. imam peugeot 206 in bi to rad naredil s čim manj razkopavanja po armaturki ter volanu.
v mislih imam seveda vgradnjo enga releja, zato bi prosil še kako močen rele rabim.

Lp

madviper ::

Kolk se jaz spomnim se od prejsnega tedna ko sem ponovno rinil avtoradio v avto, imajo le ti nek euro konektor. Tam vmes sta tudi rdeca in rumena zica. Zdaj pa je tak, rdeca je pod stalno napetostjo, medtem ko rumena le takrat ko je kljuc not (al je obratno). Naj me nekdo popravi ce se motim. Kolikor zastopim imate vsi en in isti probelm. Obe zici sta povezani skupaj, namesto vsaka na svojo. Preverte, ampak brez jemanja radia ven to pac ne gre.
I'd like to do something crazy!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako proklopim avtoradio, da ne izgubi spomina?

Oddelek: Na cesti
348396 (4699) rini
»

Priključitev avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152897 (2763) Venum
»

H4 sprednje luči

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111855 (1513) ddeben
»

problem s pravilnim delovanjem avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
123377 (3184) _Dejan_
»

Vezava avtoradia: vklop ob prižigu luči?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
144331 (4070) bastadu

Več podobnih tem