Novice » Rezultati » Tesla povečala proizvodnjo in prodajo
c3p0 ::
Fit vola producirata tam do 6kWh na dan, kar je čisto dovolj, da se občasno zapeljem po okolici. Večino potreb pa bo pokrila SE, ko je le sonce. Pozimi pač vola, za ogrevanje pa drva. Energijo volov lahko preusmerim tudi v druge koristne vire, direktno ali preko avta, če to omogoča (funkcija baterije).
starfotr ::
Morda se pa lahko kar z volom premikaš naokoli. Bo manj izgub in potreb po pretvorbi energije.
mitosan ::
Tesla se skrije pred Octavio. Take slabe kakovosti materialov kot je v teh ameriških jajcih ne vidiš niti pri Daciji.
Ja, tako menda trdi en star fotr v letu 2026, preverjen zanesljiv vir budalosti.
Hmm, tole pa je zanimivo, a ni?
Šel sem iz 2 octavij MK2, MK3 na novo Y Juniper premium. Ko se vsedem v novo octavio MK4 s ful opremo od kolega, imam filing kot da sem šel 20 let nazaj... Teslo dobil za isto ceno, kot on octavio s "full" opremo. Pa lahko octavio lepo voziš na servis, in tankaš predragi fosil. Plus prostor varnost in udobje v tesli ni primerjave. Aja, pa 255kw (347hp) elektro motor, proti jajcu od 2.0 tdi ali 1.5 tsi je res smešno kako ne gre nikamor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mitosan ()
nekikr ::
No ja (ker sem bil ravno prejšnji teden na testni za Y): Vsaka Škoda z nekaj opreme je notri bolj praktična in lepša (kar je subjektivno, res je, ampak ne vem kaj je tako hudo lepega na totalno minimalistični stvari z enim zaslonom). Vse kar imaš tu je off-center zaslon, moteče postavljen, preko katerega nastavljaš vse. Ob tem, da so se mi pri lepem dnevu med normalno vožnjo večkrat prižgali brisalci (kar je splošno znano). Kar je še bistveno slabše od praktično vsakega drugega spodobnega avtomobila: glasna je za popizdit. Kar je nad 70km/h je moteče, kar je nad 110 je pa noro slabo. Najbrž se (tudi) zato Tesle na avtocesti praviloma vozijo 90 za romunskimi kombiji (še dobro, da je vedno debata o pospeških, a nad 100 po avtocesti ne gre nobena :). Če bi imel v Y enega starega 5.0 dizla ga najbrž sploh slišal ne bi na avtocesti, ker je ostalega hrupa toliko. Skratka, ok avto in čisto nič več od tega. Je pa vedno stvar tega iz katerega prihajaš. Če prihajaš s starega Cliota potem je seveda huda. Če prihajaš z nečesa spodobnega, potem je pa ok.
iKst_ ::
Nabijaš malo?
Škoda Octavia 2.0tdi ima pri 130kmh izmerjenih 70 decibelov v kabini, Model Y pa 68. S tem, da Octavia nima steklene strehe. Če bi testiral Octavio s sončno streho, bi bila razlika še večja.
https://www.autobild.de/artikel/skoda-o...
https://www.autobild.de/artikel/tesla-m...
Škoda Octavia 2.0tdi ima pri 130kmh izmerjenih 70 decibelov v kabini, Model Y pa 68. S tem, da Octavia nima steklene strehe. Če bi testiral Octavio s sončno streho, bi bila razlika še večja.
GenZNPC ::
Nabijaš malo?
Vorbeifahrgeräusch je eno v kabini je drugo.
Jaz imam Enyja z akusticnim paketom in je pri 130 kot dan in noc proti osnovni y ki sem jo peljal.
Pa podvozja se se vedno niso naucili delat. Mogoce ok za ameriske ceste, ampak za nase sigurno ne, kot fergusan z prikolico
skibidi
V obeh primerih imaš izmerjen "Innengeräusch". Malo poskrolaj.
Evo, še za faceliftanega Enyaqa. Tale "dan in noč" razlika je na testu celih 0dB.
https://www.autobild.de/artikel/skoda-e...
Evo, še za faceliftanega Enyaqa. Tale "dan in noč" razlika je na testu celih 0dB.
https://www.autobild.de/artikel/skoda-e...
a_borlak ::
a_borlak, če pa misliš, da je energijska neodvisnost to, da imaš elektrarno na strehi ali pa da so to polja s fotovoltaiko, potem se krepko motiš. Pač še en vernik v nemški model.
Tebi ni čisto jasno, od kje in kako elektrika pride, še manj pa, kako se porablja. Tako mimogrede, smo že v dnevih, ko je cena elektrike negativna in več kot bo OVE virov, več bo teh dni, manjša bo poraba plina, premoga, itd. Za tistih par dni na leto se bo tudi TEŠ6 splačal, če nič drugega ga Velenje in okolica rabi za toplovod. Zdaj bo še Jankovič počasi začel kuriti smeti, potem bo šele zanimivo. Ah, da baterijskih zalogovnikov ne omenjam, pri nas jih je že lepo število, takih, ki imajo lahko konkreten vpliv na omrežje.
starfotr ::
Mislim, da tebi ni jasno od kje pride in kako se porablja.
Lastniki EV polnite pretežno doma in ponoči. Praktično 0 % energije je iz sonca za vaše avte.
Lastniki EV polnite pretežno doma in ponoči. Praktično 0 % energije je iz sonca za vaše avte.
DamijanD ::
Ne boš verjel ampak sem že videl EVja, ki je bil na kablu, ko je sijalo Sonce. In kot feryz večkrat omeni - dejansko politika blokov sili v večjo porabo ponoči...
Nabijaš malo?
Ne vem, peljal sem jo prejšnji teden in avto je grozno glasen. V primerjavi z mojim dizlom (Audi A6) ali kakšnim Passatom, Q5, je Y neuporaben za na avtocesto pri avtocestnih hitrostih (ki jih lastniki Tesel sicer nikdar ne dosežejo). Že pri 70 je precej glasen. Zares tih in super za peljati je po mestu. Pa še cel kup motečih stvari je tam. Niti slučajno ni zanič, da se ne bo kdo začel peniti okoli ust. Ampak brisalci, ki se sprožijo ko jim paše, steklena streha, ki se je ne da zatemniti, nobenega zaslona pred volanom ali vsaj HUD.....naslednji teden grem peljati še Zeeker 7x, to bi moralo biti neprimerno bolje. 100kw baterija, mislim da do 400+kw polnjenje in vse kar si lahko zaželiš od opreme. Na papirju in reviewih idealno. Če znese probam še id.7. Potem se bo pa treba počasi odločiti.
Ne vem, peljal sem jo prejšnji teden in avto je grozno glasen. V primerjavi z mojim dizlom (Audi A6) ali kakšnim Passatom, Q5, je Y neuporaben za na avtocesto pri avtocestnih hitrostih (ki jih lastniki Tesel sicer nikdar ne dosežejo).
Saj pravim, nabijaš.
A6 je verjetno precej tišji, ampak za 2x dražji avto, ki je narejen za avtocesto je to pričakovano.
Passatu so pa pri 130 izmerili 68 decibelov, enako kot Model Y, čeprav je Y višji.
https://www.autobild.de/artikel/vw-pass...
Glede avtocestnih hitrosti pa ne razumem povsem kaj želiš povedati.
naslednji teden grem peljati še Zeeker 7x, to bi moralo biti neprimerno bolje. 100kw baterija, mislim da do 400+kw polnjenje in vse kar si lahko zaželiš od opreme. Na papirju in reviewih idealno.
Zeekr 7x je bistveno boljši avtomobil v skoraj vseh pogledih. Ampak je tudi cca. 20k dražji od Model Y.
Ma pac ni vseeno al imas 19" 225 al pa 255 valarje. 110 se potrpis, ampak pr 140 pa samo se glasne gume slisis.
Je pa tiho za jajcanje po vaseh, to pa ja. Ampak tudi tam sodobn karavan k laufa med 1600-2000 obrati tut preglasijo gume motor takoj.
Je pa tiho za jajcanje po vaseh, to pa ja. Ampak tudi tam sodobn karavan k laufa med 1600-2000 obrati tut preglasijo gume motor takoj.
skibidi
Še enkrat: Na testu je Tesla Y pri 130kmh v kabini tišja od Škode Octavie in enako glasna kot Passat in Enyaq.
Širina gum in obrati motorja nimajo veze, če v vseh primerih merilec glasnosti pokaže 68dB.
Jaz povsem razumem, da ti avto ni všeč. Lahko rečeš, da se ti zdi rdeča barva premalo rdeča, da so sedeži za tvojo rit premehki ali pretrdi. Celo subjektivne ocene kakovosti materjalov še nekako razumem.
Izjave, da je v glasnosti "razlika kot dan in noč", pa "neuporabno na avtocesti" so pa pač bullshit.
Širina gum in obrati motorja nimajo veze, če v vseh primerih merilec glasnosti pokaže 68dB.
Jaz povsem razumem, da ti avto ni všeč. Lahko rečeš, da se ti zdi rdeča barva premalo rdeča, da so sedeži za tvojo rit premehki ali pretrdi. Celo subjektivne ocene kakovosti materjalov še nekako razumem.
Izjave, da je v glasnosti "razlika kot dan in noč", pa "neuporabno na avtocesti" so pa pač bullshit.
Gregor P ::
Kakor jaz razumem je hrupnost dejansko bila težava Tesel, ampak naj bi to sedaj z nadgradnjami počasi odpravili in je sedaj npr. Tesla Y po hrupu konkurenčna ostalim znankam.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ja, trenutna generacija Model 3 in Y ima "360 stopinjsko" dvojno zasteklitev in več zvočne izolacije. Se pravi, vsa stekla v kabini.
Prejšnji modeli določenega letnika so imeli samo sprednje šipe akustične, nekateri pa nobene.
Drugače tudi pri prejšnji Model Y hrup ni ravno "težava". Notranjost je bolj glasna kot pri določeni konkurenci, predvsem na račun steklene strehe. Ampak zgornje izjave o neuporabnosti na avtocesti so še vedno smešne.
Prejšnji modeli določenega letnika so imeli samo sprednje šipe akustične, nekateri pa nobene.
Drugače tudi pri prejšnji Model Y hrup ni ravno "težava". Notranjost je bolj glasna kot pri določeni konkurenci, predvsem na račun steklene strehe. Ampak zgornje izjave o neuporabnosti na avtocesti so še vedno smešne.

endelin ::
Pred-facelift model 3 je bila glasna na AC.
Če hočeš pravi autobahn avto je najbolj safe varianta kakšen Audi A6, bmw 5 in podobno. Seveda je to potem 60k eur in več (po možnosti tri litrski šestak pod pokrovom še 15-20k več)
Če hočeš pravi autobahn avto je najbolj safe varianta kakšen Audi A6, bmw 5 in podobno. Seveda je to potem 60k eur in več (po možnosti tri litrski šestak pod pokrovom še 15-20k več)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Y navadna nima dvojne zasteklitve, premium pa ima.
Sicer pa pojdi peljat Passata na avtocesto in Y, pa potem povej. Za po mestu je super, na avtocesti pa neuporabna. Razen, če jo seveda voziš kot večina lastnikov Tesel, 90 za romunskimi kombiji. Stojim za tem, ker sem jo ravno peljal in me je to močno odbilo od nakupa. Tišina EV obstaja zgolj do 50km/h, potem je tako glasno, da tudi starega dizla več ne bi slišal.
Polagam upe v Zeekr naslednji teden, morda pa tudi id.7 preseneti.
Sicer pa pojdi peljat Passata na avtocesto in Y, pa potem povej. Za po mestu je super, na avtocesti pa neuporabna. Razen, če jo seveda voziš kot večina lastnikov Tesel, 90 za romunskimi kombiji. Stojim za tem, ker sem jo ravno peljal in me je to močno odbilo od nakupa. Tišina EV obstaja zgolj do 50km/h, potem je tako glasno, da tudi starega dizla več ne bi slišal.
Tako pri Octaviji pa lahko imas acustic za drobiž oz. je na severu pri sportline recimo serijsko.
Pa v vratih in kolotekih je vec izolacije, medtem, ko so pri osnovni tesli votla, kot pri daciji ?
ID.7 osnovni nima dodatne izolacije al je treba dodat al pa it eno opremo visje.
Sem peljal oboje in se opazi, bi bil vreden upgrade, samo pol ne bos z ceno prisel dol do vecje subvencije z popustom, razen ce dobro spogajas.
Moj favorit je bil Tourer Pro S in akustika, vec ne rabim, sam bi me prsl po subvenciji dost vec nazalost.
Se pa vozi zelozelo udobno in lepo, sploh ni primerjave z temi dvignjenimi modeli
Pa v vratih in kolotekih je vec izolacije, medtem, ko so pri osnovni tesli votla, kot pri daciji ?
Y navadna nima dvojne zasteklitve, premium pa ima.
ID.7 osnovni nima dodatne izolacije al je treba dodat al pa it eno opremo visje.
Sem peljal oboje in se opazi, bi bil vreden upgrade, samo pol ne bos z ceno prisel dol do vecje subvencije z popustom, razen ce dobro spogajas.
Moj favorit je bil Tourer Pro S in akustika, vec ne rabim, sam bi me prsl po subvenciji dost vec nazalost.
Se pa vozi zelozelo udobno in lepo, sploh ni primerjave z temi dvignjenimi modeli
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()
Jp, tako 49,5 - pa 2,5k popusta vec niso hotl dat, zato sm vzel skodo ker sem dobil vec popusta in prisel na 44999. Bi mi dal gospod pri VW tudi tolk, da bi prisel na 44,999 bi seveda vzel id7 tourerja, ampaj jebiga pri meni ni druge priloznosti.
V bistvu je skodin prodajalec starejsi, sem mu na zacetku povedal, ce pridemo pod 45k bo pac eny namest id7 magar ni moj favorit po okusu.
Mogoc naslednjo generacijo.
V bistvu je skodin prodajalec starejsi, sem mu na zacetku povedal, ce pridemo pod 45k bo pac eny namest id7 magar ni moj favorit po okusu.
Mogoc naslednjo generacijo.
skibidi
krepelce ::
In se bo spet vnela bitka racionalnežem proti teslinim verskim fanatikom in lastnikom njihovih delnic, ki bi radi malo pumpali trg.
Ne da se zmagat :)
Je pa dobra informacija, da so bele Tesle model za tiste, ki komaj spraskajo denar za nakup teslinega avtomobila, ampak ga morajo imeti.
In po cestah se jih vlači kar precej... belih. :D
Ne da se zmagat :)
Je pa dobra informacija, da so bele Tesle model za tiste, ki komaj spraskajo denar za nakup teslinega avtomobila, ampak ga morajo imeti.
In po cestah se jih vlači kar precej... belih. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Pri Model Y je treba belo barvo doplačati 1300€.
vke4XC ::
jernejl ::
Pri Model Y je treba belo barvo doplačati 1300€.
Verjetno je odgovarjaš v smislu Tesla Model 3 Standard bele barve, katerikoli dodatek v času naročila dvigne znesek nad ugodnostjo maksimalne subvencije 7500€?
Pri model Y je razlika še večja. LR RWD košta 44.990€ v osnovni (temno sivi) barvi. Barva je dodatnih 1300 evrov, pa subvencija se zniža za 2000 evrov. Torej izbira druge barve avto podraži za 3300 evrov.
BigWhale ::
Joj, daj nehaj nabijat. Izmerjeni hrup je v Teslah, ali enak ali pa manjsi od marsikaterega drugega avtomobila. Ampak zgleda, da samo tvoje, s pletilko prepiceno uho, slisi to drugace. Verjetno tudi locis italijansko in poljsko Nutello po vonju in okusu.
Izjava 'ta avto je neuporaben za na avtocesto' je na nivoju uzaljenega srednjesolca. Po avtocesti se vozije Fiati Pande in Twingoti, pa jim nic ne manjka.
Tvoje neargumentirano in otrocje nabijanje je pa smesno.
BigWhale ::
In se bo spet vnela bitka racionalnežem proti teslinim verskim fanatikom in lastnikom njihovih delnic, ki bi radi malo pumpali trg.
Jaz imam trenutno dva EVja, en ima preko 80.000 km, drugi pa preko 70.000 km. Takole cez palec je to priblizno 15.000 EUR prihranka za te kilometre pri danasnji ceni bencina. Ce bi pa racunal porabo mojega starega avtomobila, sem pa preko 18.000 EUR.
Ne vem kdo je tukaj racionalen ali ne ampak jaz grem vsako leto na brezplacen dopust samo s temi prihranki.
Zakaj bi nekdo placal barvo, ce da tistega jurja raje za kaj drugega?
Izjava 'ta avto je neuporaben za na avtocesto' je na nivoju uzaljenega srednjesolca. Po avtocesti se vozije Fiati Pande in Twingoti, pa jim nic ne manjka.
To je seveda res in seveda tudi povsem narobe. Dobro veš kaj sem napisal. Tudi Clio je povsem ok tovorno vozilo, z njim lahko prepelješ 50 palet robe brez problema, samo večkrat moraš iti na pot.
Ne vem kdo je tukaj racionalen ali ne ampak jaz grem vsako leto na brezplacen dopust samo s temi prihranki.
To je tudi ena velika buča na nivoju srednješolca, ki o ekonomiji še ni slišal (če si sposodim tvoje obmetavanje). Preko amortizacije si izgubil ta tvoj dopust in še kaj zraven - če bi hotel zares šparati bi vzel rabljenega dizla s porabo 4 litre, kjer te servis letno stane 150€ in je večino cene že izgubil. Vse ostalo ni šparanje in prihranek.
vke4XC ::
Koliko bi šele prišparal, če sploh na dopust ne bi šel... Nič, tema je že tako izgubljena, zanimive stvari so že bile povedane, troli že pojejo, verjetno se ne bomo kaj pogrešali.
rabljenega dizla s porabo 4 litre
Naprimer? Meni 2.0 dizel s 170 konji pije povprečno cca. 11 litrov, EV podobne velikosti (le, da ima 300 konjev več in 4wd) pa 17kWh/100km.
Kje najdete te magične rabljene dizle s 4 litri porabe?
Zakaj gonis dizla in se jajcas z EVjem? Ce imas 17kwh ga vozis ko ce bi imel 90 konjev in povprecno pod 90kmh
Bolj smiselno bi bilo obratno ane
Bolj smiselno bi bilo obratno ane
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Tesla prodala za osmino manj vozil (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9965 (6503) | iKst_ |
| » | Tesla povečala proizvodnjo in prodajo vozil (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 11191 (7609) | dexterboy |
| » | Tesla v minulem četrtletju proizvedla in prodala manj vozil (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 14017 (10390) | Machete |
| » | Tesla s četrtim pozitivnim četrtletjem zapovrstjoOddelek: Novice / Rezultati | 8628 (6912) | klinker |
| » | Tesla z najvišjo izgubo doslej (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 37748 (34830) | LeQuack |