Forum » Operacijski sistemi » Windows Enkripcija
Windows Enkripcija
MKrmec ::
Ej ljudje imam zelo velik velik problem!!
Jest kmet sm se danes spravu se enkrat winse gor dajat OK to ni niti slučajno problem!! Problem je v tem da sm mel na 2 particiji en DIR enkriptan z vgrajenim enkriptorjem od winsow!!!
In kaj se je zdej zgodil?? Nimam več dostopa do tega direktorija !!!!!!!!!!!! Ker je kako nej povem "Certificate Thumbnail" drugačen in to winsi smatrajo kokr da hočm iz druzga comp. pridt do teh podatkov!!!
A je mel kdo tak problem pa ga je uspešno rešu???
Jest kmet sm se danes spravu se enkrat winse gor dajat OK to ni niti slučajno problem!! Problem je v tem da sm mel na 2 particiji en DIR enkriptan z vgrajenim enkriptorjem od winsow!!!
In kaj se je zdej zgodil?? Nimam več dostopa do tega direktorija !!!!!!!!!!!! Ker je kako nej povem "Certificate Thumbnail" drugačen in to winsi smatrajo kokr da hočm iz druzga comp. pridt do teh podatkov!!!
A je mel kdo tak problem pa ga je uspešno rešu???
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
DMouse ::
Če nisi shranil certifikata (verjetno ne) lahko kar pozabiš na te podatke... razen če nameravaš živeti še kakih 120 let in bo disk takrat še deloval
OmegaBlue ::
Probaj s Passware orodji, ima EFS Key browser meni je že ratalo rešit ene par fajlov
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Read my lips: it's not gonna happen
(če komu rata, cel Slo-Tech častim rundo (hint: sem gorenjc))
(če komu rata, cel Slo-Tech častim rundo (hint: sem gorenjc))
Vidm da nej bi se dal to narest z EFS Key-em sam kje ga dobit plaču ga pa ne bom haloo 195 $!!! Bom še isku in če ga bom najdu majke mi da vam ga dam zastonj
Zdej probavam DEMO in mam en vprašanje!! Kakšn password hoče takrat ko klikneš na file k ga hočeš decryptat!!!
No vglavn men ni ratal k me skos sprašuje za en password pa kerga kol ki sm ga uporabljam napisem mi napiše da ni taprav!! No če bo komu kej tazga ratal nej pove kako in kaj !!!
OmegaBlue ::
Mnja shit happends
kaj pa kriptirate
kaj pa kriptirate
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
noteadmin ::
Pozdravljeni!
Built-in administrator ima pravico prevzema lastništva nad katerimkoli folderjem ali filom.
LP
Built-in administrator ima pravico prevzema lastništva nad katerimkoli folderjem ali filom.
LP
Ej noteadmin dej mal več povej k men se cist nc ne sanja kaj si mislu s tem built-in administrator!??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MKrmec ()
ToniT ::
Take ownership v MKrmec-evem primeru ne pomaga, ker je šel certifikat s ključem za odkriptiranje v bitna nebesa. R.I.P.
Mavrik ::
Jap. Datoteke so zakodirane in odkodira jih lahko samo pravilen certifikat. Ki pa je šel po gobe... dijo podatki.
The truth is rarely pure and never simple.
andrej ::
obstaja se ena teoreticna moznost - nakljucno generiranje vseh moznih certifikatov...
no potem je bolje, da se disk nese kaksnim strokovnjakov, ki bi morda lahko na njem nasli stari kljuc. To se vcasih da, tudi ce je bil disk ze formatiran. samo zadeva ni ravno poceni - beri par 1000 evrov.
no potem je bolje, da se disk nese kaksnim strokovnjakov, ki bi morda lahko na njem nasli stari kljuc. To se vcasih da, tudi ce je bil disk ze formatiran. samo zadeva ni ravno poceni - beri par 1000 evrov.
Dr_M ::
To se vcasih da, tudi ce je bil disk ze formatiran.
ce pa je biu prepisan...pa ne
ce pa je biu prepisan...pa ne
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
jlpktnst ::
eh tudi to gre(prebrat če je podatek že prepisan) zato pa programi za uničenje podatkov prepišejo disk več 10-krat (z naključnimi podatki)
darkolord ::
pomoje bi se z ERD Commanderjem al kaksnim takim orodjem dalo kaj dobit vn
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Mr.B ::
Jao, pa smo pod Slo-techom že temo predelali.
Samostoječi računalnik , ne v domeni ! Če ti uspe z domačim hradwerom dekriptati 128bitni kluč v nekem normalnem obdobju, mi pove povej. Boš bogat. Na računalniku, ki ni v domeni, ima lokalni Admin možnost dekriptanja EFS enkriptane datotek, KER JE DEL RECOVERY AGENTA; IMA CERTIFIKAT, KI IMA MOŽNOST DEKRIPTANJA DATOTEK, JE BIL GENERIRAN PRI IZDELAVI KLJUČA.zelo po domače povedano.
Če si NA NOVO inštaliral winse, in si nisi shranil recovery agent , ali user certifikata, ti take owneršip datoteke pomeni nič, ker datoteke, oziroma vsebeine le te ne boš mogel prebrati !!! PA prosim zapomnite si to.
No lahko na netu udreš na nekaj procntov mašin in jih povežeš da ti najdejo ključ za dekripcijo tvoje datoteke....
Samostoječi računalnik , ne v domeni ! Če ti uspe z domačim hradwerom dekriptati 128bitni kluč v nekem normalnem obdobju, mi pove povej. Boš bogat. Na računalniku, ki ni v domeni, ima lokalni Admin možnost dekriptanja EFS enkriptane datotek, KER JE DEL RECOVERY AGENTA; IMA CERTIFIKAT, KI IMA MOŽNOST DEKRIPTANJA DATOTEK, JE BIL GENERIRAN PRI IZDELAVI KLJUČA.zelo po domače povedano.
Če si NA NOVO inštaliral winse, in si nisi shranil recovery agent , ali user certifikata, ti take owneršip datoteke pomeni nič, ker datoteke, oziroma vsebeine le te ne boš mogel prebrati !!! PA prosim zapomnite si to.
No lahko na netu udreš na nekaj procntov mašin in jih povežeš da ti najdejo ključ za dekripcijo tvoje datoteke....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Dr_M ::
Decrypting@home
The reason why most of society hates conservatives and
Zgolj za informacijo. Če si imel windowse 2000 brez vklopa ti. high security, glej IE ali podobno, potem imaš možnost dekriptati datoteke, saj so bili samo 56bitno dekriptani, kar pa je danes prava mala malca. Zato pa uporabljajo sedaj 128bitno in več.
> No lahko na netu udreš na nekaj procntov mašin in jih povežeš da ti najdejo ključ za dekripcijo tvoje datoteke....
Hmm, če vsi možni ip-ji "pomagajo", je verjetnost da jo bodo razbili približno enaka, kot da sam razbiješ 96-bitni ključ. Je že komu uspelo razbiti 96-bitni ključ?
edit:
Trenutno se na distributed.net ukvarjajo s 64-bitnim ključem, po 1726 dneh obratovanja so uspeli preveriti 82% kombinacij... RC5-64
Hmm, če vsi možni ip-ji "pomagajo", je verjetnost da jo bodo razbili približno enaka, kot da sam razbiješ 96-bitni ključ. Je že komu uspelo razbiti 96-bitni ključ?
edit:
Trenutno se na distributed.net ukvarjajo s 64-bitnim ključem, po 1726 dneh obratovanja so uspeli preveriti 82% kombinacij... RC5-64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
darkolord ::
DMouse: če bi pogledal na glavno stran, bi ugotovil, da so že prišli do prave kombinacije (pred letom in pol)...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Aja, pa sem bil res površen. No vseeno, lahko se vidi, da je že za 64 bitov potrebnega veliko dela, z vsakim bitom pa se potreben čas podvoji. Dokler bomo mi živi, bo 128 bitni ključ čisto zadoščal...
Ja seveda. S tako rastjosto procesorske moči, bo kmalu premalo.
Ja kar izračunaj. Vsake 3 leta bomo lahko z enako hitrostjo odkodirali "en bit več", pa je to precej optimistična napoved...
(Maniac) ::
DMouse: "Dokler bomo mi živi, bo 128 bitni ključ čisto zadoščal..."
Fora te 128 bitne enkripcije (v Windows sistemih) je v tem, da je samo navidezna.
V osnovi imaš enkripcijo velikosti 48 bitov, ki so "private" ostalih 80 bitov pa je "public" (ima v lasti ameriška NSA).
Fora te 128 bitne enkripcije (v Windows sistemih) je v tem, da je samo navidezna.
V osnovi imaš enkripcijo velikosti 48 bitov, ki so "private" ostalih 80 bitov pa je "public" (ima v lasti ameriška NSA).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: (Maniac) ()
Iz tega lahko ugotovimo da je EFS učinkovit le, če nas NSA ne spozna za mednarodnega terorista... good enough for me
Vsi ostali pa lahko še vseeno uporabljajo PGP ali GnuPG.
Vsi ostali pa lahko še vseeno uporabljajo PGP ali GnuPG.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win EFS (izgubljen kljuc)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1263 (1022) | jan01 |
» | cryptane datoteke WINxpOddelek: Pomoč in nasveti | 1380 (1182) | Mr.B |
» | Odkodiranje datoteke - NTFSOddelek: Pomoč in nasveti | 2062 (1393) | Loki |
» | Enkriptirani NTFS - Access is deniedOddelek: Pomoč in nasveti | 1730 (1587) | THX |
» | Zgostitveni algoritem SHA-0 razbitOddelek: Novice / Varnost | 4236 (4236) | darkolord |