» »

Dune: Part Three

Kurzweil ::

Režiser: Denis Villeneuve
Datum izida: 18. december 2026
Predloga in scenarij: Frank Herbert, Brian K. Vaughan in Denis Villeneuve
Soundtrack: Hans Zimmer

Igralci:
Timothée Chalamet
Rebecca Ferguson
Anya Taylor-Joy
Zendaya
Jason Momoa
Florence Pugh
Robert Pattinson
Josh Brolin
Javier Bardem
Léa Seydoux
Ida Brooke
Isaach De Bankole

Trailer:

pegasus ::

Tole izgleda kot da se bo fejst odmaknilo od knjig. Se samo meni tako zdi?

kixs ::

Se prvih dveh nisem pogledal. Najboljse, da pocakam in pogledam Trilogijo. Ampak verjetno to ne bo zadnji del...

PunkDude ::

Naj bi bil zadnji del.

Izi ::

kixs je izjavil:

Ampak verjetno to ne bo zadnji del...

Na veliko so napisali "THE EPIC CONCLUSION". Kaj misliš? ;)

opeter ::

Villeneuve je rekel, da je to zanj zadnji del, oziroma se noče več ukvarjati z materialom.
Legendary/Warners Brothers sicer razmišlja o četrtem filmu, vendar bo to delal en drug rešiser, če bo.

Bomo pa dobili še drugo sezono serije Dune: Prerokba, obenem pa je v nastajanju še ena ločena serija za HBO Max v Dune-vesolju. Ampak razen Dune: Prerokba je ostalo pod vprašajem, če/ko jih bo prevzel Paramount Skydance.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Kurzweil ::

Jaz pa mislim, da dokler bo zadeva finančno vzdržna, bodo snemali, pa magari po vseh 25+ knjigah... tako kot ta današnja produkcija pač poteka...

Sem pa že vsa ta leta navijač tega, da bi se snemala kakšna res AAA serija... torej proper produkcija, CGI, soundtrack, casting, scenarij... nivo prvih sezon Game of Thrones recimo...

Če se Villeneuvu ne da več pa je tako bolje, da prevzame kdo, ki je pač z dušo in srcem pri stvari, po možnosti, da je velik fan tega univerzuma. Od novejših režiserjev je Villeneuve definitivno eden od tistih, ki jih bolj cenim, ni pa seveda edini, ki je sposoben oz. legitimen, da bi posnel še kakšen film. Vsekakor pa ne rabimo serijske proizvodnje, kot je recimo Avatar, samo zato, ker pri box officu štimajo številke.

Magic1 ::

Po moje ni problem, da Villeneuvu ni pri stvari. On se bolj zaveda, da je po tretjem filmu težko naredit kaj boljšega. Noviteta mine, Če hočejo naredit še bolj glamurozno, bo izpadlo over the top, zgodba pa je s naslednjimi knjigami težje prenesljiva na zaslone... Se pač zaveda limit. Kakšen nadobuden režiser bo z veseljem prevzel in verjentno sproduciral flop. Oziroma si bo zboril prosto kreativnost in naredil film na kompletno drug način, ki bo mogoče zopet zanimiva na drug način...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

borisk ::

v prikolici je tudi Duncan Idaho, ki so ga v prvem delu pospravili saudokarji v vodni postaji. Je to odmik od knjige ali je lore approved?

pegasus ::

Very much part of the lore :)

borisk ::

ok, bom šou brat knjige naprej, prvo sem prebral v čakanju na drugi del, drugo bom očitno v čakanju na tretjega.

kixs ::

Izi je izjavil:

kixs je izjavil:

Ampak verjetno to ne bo zadnji del...

Na veliko so napisali "THE EPIC CONCLUSION". Kaj misliš? ;)

Nisem pogledal trailerja. Jih nikoli ne.

Kayzon ::

Tale trilogija je pa tak en navadn srot. Bolj praznih in pustih filmov niswm se gledal.

djabi ::

Jaz upam, da bodo čez ene 40 let ponovno naredili reset in novo filmsko predelavo z novimi igralci. Meni sta Timotej in Zendaja tako antipatična, da ravno zaradi njiju ne morem to gledati.

Pa režiserjev stil, da fokusira samo na ospredje, vse ostalo je zamegljeno! ;(( Saj razumem, da uporabljajo takšne leče, ampak ... škoda vseh kostimov, scene, ozadij itn., saj se skoraj nič ne vidi. Spominja na stil kot ga uporablja madžarski režiser Nemes Istvan - njegov mednarodno najbolj znan film je Savlov sin. Meni je bil negledljiv ravno zaradi tega fokusa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neuromancer (2021)

Oddelek: Sedem umetnosti
275836 (932) Kurzweil
»

Blade Runner - TV serija

364891 (1389) oo7
»

Sicario 2: Soldado

141910 (1058) Nikec3
»

Blade Runner 2 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

688140055 (104402) nurse013

Več podobnih tem