» »

Neenakost spolov

Neenakost spolov

IL_DIAVOLO ::

Sem samo jaz prevec obcutljiv, ali pa mi je res izjemno zaljivo oz. celo diskriminatorno, da se zenski praznik tretira kot najbolj pomemben praznik v zivljenju, medtem ko se tretira moski praznik kot nek nebodigatreba oz. se se celo norcuje iz tega.

Zenske naj bi dobile od najbolj dragih sopkov in bombonier, moski pa suhe slive in trje?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

nejclp ::

Klobaso si pozabil.

Scaramouche3 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sem samo jaz prevec obcutljiv, ali pa mi je res izjemno zaljivo oz. celo diskriminatorno, da se zenski praznik tretira kot najbolj pomemben praznik v zivljenju, medtem ko se tretira moski praznik kot nek nebodigatreba oz. se se celo norcuje iz tega.

Zenske naj bi dobile od najbolj dragih sopkov in bombonier, moski pa suhe slive in trje?

"Only women, children, and dogs are loved unconditionally. A man is only loved under the condition that he provide something" ― Chris Rock

Man's first flowers are on his funeral..

pegasus ::

Na japonskem moški dobijo čokolado. Bolj okusna kot rože ;)

tikitoki ::

pegasus je izjavil:

Na japonskem moški dobijo čokolado. Bolj okusna kot rože ;)

Mogoče so na Japonskem manj moskomrzni.

nejclp ::

Scaramouche3 je izjavil:

Rože bi radi? A ni to neki tazga, proti čemur se borite, hočem rečt, gej, celo woke in ni v skladu s tradicionalno vlogo spolov v družbi?

Hypathia ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

To je zato ker imajo moški praznik vseh ostalih 364 dni, vir: OECD.

In ja, si *ebena snežinkica.

In ja, v službi smo včeraj dobile rože in bonboniere, sodelavci pa danes čokolado.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

DeeJay ::

Na žalost povprečen moški dobi svoje prve rože šele na svojem pogrebu.
Don't f with me.

dope1337 ::

Prevec si obcutljiv. Nekateri bi celo rekli, da dramatiziras, to je pa naceloma domena nasprotnega spola.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Sheteentz ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Obnašaš se kot seksualno nepotešena in neizživeta ženska srednjih let.

LP, Roman Vodeb

IL_DIAVOLO ::

Hypathia je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

To je zato ker imajo moški praznik vseh ostalih 364 dni, vir: OECD.

In ja, si *ebena snežinkica.

In ja, v službi smo včeraj dobile rože in bonboniere, sodelavci pa danes čokolado.

Zakaj pa ne samo bomboniere? Ce so moški dobili samo cokolado?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Scaramouche3 ::

nejclp je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Rože bi radi? A ni to neki tazga, proti čemur se borite, hočem rečt, gej, celo woke in ni v skladu s tradicionalno vlogo spolov v družbi?

To je res, ampak če bodo ženske bile vse prej kot ženske in nočejo več otrok, kdaj celo nekaj skuhati, hočejo pa da so moški kavalirji in jim kupujejo rože,odpirajo vrata itd. Potem se sprašujemo, zakaj bi corporate woman, ki hoče biti tip morala dobit rože in celo pol bajte, ki ni njeno po ločitvi...

hipertija ::

Pri nas na firmi, ženske v ponedeljek po vzoru levice, v službi želele "praznovati" 8. marec. Seveda drkale direktorja glede cvetja in da bi se spodobilo, da gredo lahko kakšno uro prej. Po 12 so se dobili v sejni sobi, kjer jim je naredil "prijeten" nagovor brez cvetja, nato pa so prišle z dolgim nosom oddelati preostali dve uri in pol. ;((
Včeraj tudi za moške, enakopravno, ni bilo predčasnih odhodov ali čokolad, ker pa nismo posileni, tudi nagovora ni bilo :)
Bravo direktor. >:D

Se pa strinjam z napisanim zgoraj, 8. marec se posiljuje, potem je tu valentinovo, materinski dan, gregorjevo itd. seveda vse fokusirano v ženski spol, moški pri temu nebodigatreba. K sreči midva doma nimava težav s tem, pozornosti se vrstijo med letom, včasih več, včasih manj. Je pa zanimivo gledati moške v dolgih vrstah s tistimi rožami, eni bolj, večji del manj posrečeni... samo da doma ne bo šiba pela.
Prekle za kurnk

link_up ::

krneki ... se tega se je treba, da bomo tipi roze dobivali no ...

kaj je lepsega v zivljenju od obdarovanja zensk in otrok??
In and Out

hipertija ::

link_up je izjavil:

krneki ... se tega se je treba, da bomo tipi roze dobivali no ...

kaj je lepsega v zivljenju od obdarovanja zensk in otrok??

- odgovor na prvo vprašanje: kje piše da rože? Če imaš partnerko, pa ja ve kaj imaš rad oz. kaj je zate pozornost? Za nekoga zajtrk v postelji, lahko petelinji, drugega six pack, tretjega dobro kosilo, četrtega... name it. Vse je lahko under 10EUR ali pa celo free, kot cvetje. Tudi ne vem kje piše, da se za dan žena nujno prinese cvetje.

- odgovor na drugo vprašanje: obdarovanje mora biti danes po tvojem mnenju verjetno vezano na dobrine? Odraz nenasitne družbe. Drugo kot drugo, v življenju je marsikaj lepšega, kot obdarovati... Recimo razumevanje, smeh otrok, sreča, male stvari, skupni izleti, skupen čas, skupno delo - ki ga lahko združiš v pogovor, skupno rast. Razen če si z obdarovanjem mislil, da otrokom in ženi podarjaš nasmeh, toplino, prijaznost, povezovanje in mentalno rast družine.
No meni je to bolj važno, šele nato pridejo dobrine in v tem duhu vzgajamo tudi otroke. Od materialnih dobrin so še vedno najpomembnejše: voda, zrak, kvalitetna raznolika prehrana in topel dom, ki ti daje varnost, pa že slednje je delno iluzija.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

bm1973 ::

Kaka neenakost spolov?

Ženske prevladujejo v službah, ki imajo lahko, pisarniško delo.

Vrtci, šole, sodišča, polno bab... Dostikrat nesposobnih...

Hočem kvote na sodiščih, v šoli, v vrtcih...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

delavec44 ::

Meni so darila še za rojstni dan odveč. Si ne želim še več takih dni v letu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Absurdne cene frizerskih storitev za ženske (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16335206 (30066) BigWhale
»

Materinski dan

365770 (2425) Pika na i
»

Valentinovo

396980 (4515) matobeli
»

Pomoč pri besedilni nalogi, nujno!