» »

Evropska Naftna Kriza

Evropska Naftna Kriza

1 2
3
4

stara mama ::

fikus_ je izjavil:

Vidiš, si generacija , ki je naredila križ čez kmetovanje.

Raje delam kej, kar mi dejansko prinese profit sproti,
kot sedenje na traktorjih in ukvarjanje z živino (ter živinozdravniki) cele dneve, da na koncu gledam norčevanje iz odkupnih cen.
Hvala lepa!

Ti pa kr če maš voljo, hop na traktor in se vozit pred parlamentom in po Bruslju!
Pa glej, da ne zamudiš obroka za lizing, ker se ti bo sosed smejal če ti traktor odpelejo!
Sam upaj, da ne bo preveč poceni žita iz Ukrajine, pa da hofer ne bo preveč stisnu dobaviteljev, da leva vlada ne bo spet uzakonla kake bedarije v imenu zaščite živali, pa da Mercosur ne bo preveč..... ehh brezveze razlagat, lizing moraš plačat!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

CharlieKK je izjavil:

fikus_ je izjavil:

stara mama je izjavil:

fikus_ je izjavil:

stara mama je izjavil:

Tist ki v vsako debato privleče kmetijske subvencije, ponavad ne zna vil držat v roki.
In tud med traktoristi maš podobno kot v avtomobilizmu: Sam da je vlko, velik opreme, da se sveti, pa da vsi gledajo.... sej je na lizing :P

Stara mama ,drži se tega, kar znaš! Aja, tega je bolj malo in še to ....
Glede cen traktorjev lastniki avtomobilov pojma nimate!

Oh ti modri fikus, razsvetli nas kaj poleg forumskega trolanja še pa ti obvladaš?
Js ti lahk povem, da s kmetovanjem je naša domačija bolj al manj zaključila. Potekajo še vzdrževalna dela v liniji najmanjšega odpora (in stroškov).

Glede forumskega trolanja, pometi pred svojim pragom.

Ti, ki spamaš forum z nebulozam v delovnem času lahko samo... khm.. Zakaj ne kmetuješ?

Jaz sem zaslužil 230EUR danes in vem kakšno je stanje na trgu, please shut up, thank you.

Še eden od trolov, ki menja imena kot spodnje gate, ali pa še bolj pogosto. Mogoče si eden iz trojčka, katerega so moderatorji razbili?!

PS ne poznaš me in ne veš kaj počnem tako da tvoje pisanje je nekaj v tri dni.

stara mama je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Raje delam kej, kar mi dejansko prinese profit sproti,
kot sedenje na traktorjih in ukvarjanje z živino (ter živinozdravniki) cele dneve, da na koncu gledam norčevanje iz odkupnih cen.
Hvala lepa!

Ti pa kr če maš voljo, hop na traktor in se vozit pred parlamentom in po Bruslju!
Pa glej, da ne zamudiš obroka za lizing, ker se ti bo sosed smejal če ti traktor odpelejo!
Sam upaj, da ne bo preveč poceni žita iz Ukrajine, pa da hofer ne bo preveč stisnu dobaviteljev, da leva vlada ne bo spet uzakonla kake bedarije v imenu zaščite živali, pa da Mercosur ne bo preveč..... ehh brezveze razlagat, lizing moraš plačat!

Si se odločil in jaz ti ne težim, kakor ti težiš in pametuješ drugim. Očitno ti nekaj ne gre v življenju in je tvoje poslanstvo, v katerem se vidiš, najedanje drugim.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

je tvoje poslanstvo, v katerem se vidiš, najedanje drugim.

Se samo zgledujemo po tebi, veliki fikus!
Ekologija™ in Trajnost™

stara mama je izjavil:

fikus_ je izjavil:

je tvoje poslanstvo, v katerem se vidiš, najedanje drugim.

Se samo zgledujemo po tebi, veliki fikus!

Kaže da boš spet moral pometati pred svojim pragom, potem se prepričat, če je res, kar hočeš drugim očitati,...

CharlieKK ::

Ti najedaš s kmeti in traktorji v temi o nafti. Vsak kmet ima doma cisterne, ne hodijo tankat na Petrol. Hormuška ožina pa bo prosto plovna v 2 tednih, oziroma je že. Kdor ne misli naprej in si ni naredil zaloge pa naj propade, itak ni sposoben vodit firme, če ne vidi 5min naprej. Koruzo za silažo bomo pa že dobili, kmetje ne proizvajajo nič drugega, kot kurčevo koruzo za živino. Big fucking wow.

Ko je nafta pod ceno tudi tako jamrajo? Ali spustijo cene produktov?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

Življenje in cene niso zacementirane, treba se je prilagajat in ne samo jamrat in piskat za vsak drek. Adapt or die.

D3m ::

Smo se že adaptirali.

Rusom bomo dvignili sankcije na nafto in plin in je problem rešen.

:D
|HP EliteBook|R7 8840U|

sbawe64 ::

CharlieKK je izjavil:

Nafta na 86$ tema se lahko zapre. Za strateške rezerve še niste slišali? Sem vesel za +7EUR v 3 urah čakanja to je skoraj 3EUR na uro, več kot dobim v fabriki.

Lp

Kje/koliko je teh rezerv v Slo?
2020 is new 1984
Corona World order

D3m je izjavil:

Smo se že adaptirali.

Rusom bomo dvignili sankcije na nafto in plin in je problem rešen.

:D

Itak, bomo poslal xxx-ti paket sankcij in zadeva rešena.
Američanom pa "Letter of utmost concern", ker menimo da to kar počnejo ni dobro.
Pa glejte da bote papirnato slamico zapakirano v plastično folijo vrgli v pravi koš!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Nafta na 86$ tema se lahko zapre. Za strateške rezerve še niste slišali? Sem vesel za +7EUR v 3 urah čakanja to je skoraj 3EUR na uro, več kot dobim v fabriki.

Lp

Sicer tebi res s težavo odgovarjam, ker vem kaj bo.. 6 millon barrels. Na dan porabimo 50k.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

CharlieKK je izjavil:

Ti najedaš s kmeti in traktorji v temi o nafti. Vsak kmet ima doma cisterne, ne hodijo tankat na Petrol. Hormuška ožina pa bo prosto plovna v 2 tednih, oziroma je že. Kdor ne misli naprej in si ni naredil zaloge pa naj propade, itak ni sposoben vodit firme, če ne vidi 5min naprej. Koruzo za silažo bomo pa že dobili, kmetje ne proizvajajo nič drugega, kot kurčevo koruzo za živino. Big fucking wow.

Ko je nafta pod ceno tudi tako jamrajo? Ali spustijo cene produktov?

Piše trol, ki menja imena pogosteje kot gate......

Odličen argument.

sbawe64 je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Lp

Vlada pravi, da za okrog 100 dni glede na lansko porabo.

Glugy ::

Zahvala za vse to gre Trumpu in njegovemu ministrstvu za vojno.

Bellator ::

Rusofili radi strašite s tem. Nekoliko višje cene goriv so majhna cena za varnost pred državami, ki podpirajo teroriste na BV, in za vse nas bi bilo dobro, da v roke dobijo ne a-bomb... poleg tega pa se bomo vozili manj in tako prispevali manj co2.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Mr.B ::

Bellator je izjavil:

Rusofili radi strašite s tem. Nekoliko višje cene goriv so majhna cena za varnost pred državami, ki podpirajo teroriste na BV, in za vse nas bi bilo dobro, da v roke dobijo ne a-bomb... poleg tega pa se bomo vozili manj in tako prispevali manj co2.

Zakaj pa uporabljaš Ruske energente ? če ne podpiraš Ruskih teroristov… V končni fazi je EU Rusij dal bistveno več kot Ukrajini. No Ukjini je v osnovi dala bolj no vedno bolj tendira v statično napako…
SE rad z njimi blamiraš, ko boš tako zadolžil EU za 90 mi jard, ter zlate sedeže,. Ker vem da nimaš nikakršnih problemov, kam gre gotovina in zlato v vrednosti skoraj ene mi jarde tako v kombijih iz EU v Ukrjino..

I ko se blamiraš s scanjem po mednarodnem pravu, Genocidu, ko ti ustreza s takimi pisnimi izrazoslovji... s svojo rusophrenijoi...
Nekoliko višje cene goriv so majhna cena za varnost pred državami, ki podpirajo teroriste na BV

Merz rudert im Iran-Konflikt zurück
https://www.instagram.com/reel/DVqKP--D...
ČE ne znaš nemko, ti namignem, samo što nije zandjih 40 let da bi iran imel bombo, ampak to je za ruophrenijo čisto spre4jemljivo..

Ps: spokja se v Ukrajisko temo, tam je poveličevanje vojnih zločinov in genocida nekaj normalnega.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

kow ::

You're cracking :))

feryz ::

Sem šel na pumpo, hiša duhov.
Sem že mislil, da so jo zaprli.
Dizla jim je zmanjkalo, bencina je pa še, na mojo srečo.

kow je izjavil:

You're cracking :))

A tako kot v sosednji temi, še vedno živiš v zanikanju tabletk...

The primary school targeted in the attacks bombed twice, 40 minutes apart in Iran
Thursday, 5th March 2026, 01:58 PM GMT+1

ORMOZGAN, IRAN - MARCH 05: A view of the debris of a school, where many students and teachers lost their lives on the first day of the wave of attacks launched by the United States and Israel against Iran, in Hormozgan, Iran on March 05, 2026. As a result of the attack, which was carried out twice, 40 minutes apart, on a girls’ primary school in the city of Minab, the school building suffered severe damage.

A si že kaj protestiral proti genocidu, ker proti vojnim zločinom nisi… ker vem da si full pameten ko se gre za Rusijo, le ostalo se ti bolj poserj, sploh ko ne razumeš da je EU odgovorila z blamažo , ko je zagovarjala Venezuelsko intervencijo.

Matejjjjj ::

sbawe64 je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Lp

Haha, pa sej ne vedo kolk majo sploh rezerv, Petrol kontrolira Južna, briga njega državne rezerve. Še huje je s plinom, po menjavah uprav se nobemnu pri SDH sanja ne, koliko je sploh rezerv, kje so,in če sploh so polne. Na SDH sploh vedeli niso, da ima Petrol skladišča plina. Tam sedi kup propadlih finančnikov, ex direktorjev, folk, ki je delal v gospodarstvu, pa jim je urnik dela od 8 naprej bil prezgoden itd. Sami nakladači so. Edini, ki so poznali svojo firmo, tj stara uprava Petrola, Berločnik in uprava Geoplina, Napast, so bili odstavljeni zato da lahko žena od Južne terorizira državo. Tip pa Hrvat...

Čakam dan, ko bo Merklova odgovarjala za svoje kriminalne poteze. Ženski dat v roke politiko, je najhuje možno, poglejte von lajnovo, kaj je delala Merklova.. Grobarji Evrope..

fikus_ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Lp

Vlada pravi, da za okrog 100 dni glede na lansko porabo.

vlada mrzlično kliče uprave firm, ki so relativno sveže in poma nimajo, kaj imajo... To sem slišal iz prve roke, nova uprava Petrola sploh ni vedela, da so skladišča plina in koliko so polna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

kriptobog ::

Sj bo več. V nekaj letih bo sodcek gladko blizu 300

MadMen ::

Mr.B je izjavil:

Če bo stanje kot je nadaljevalo, se bo cena na bencinski v Nemčiji dvignila na 2.5€
Der Tankstellen-Interessenverband rechnet damit, dass die Spritpreise in Deutschland weiter steigen werden. Bis zu "2,50 Euro und mehr" pro Liter seien möglich, sagte ein Sprecher des Verbandes der Rheinischen Post.

Seveda, na borzi pa je crude oil trenutno na 78$.

kriptobog je izjavil:

Narrator: ne bo

kriptobog je izjavil:

Daj odpri TradingView in malo premisli..

sbawe64 ::

feryz je izjavil:

Sem šel na pumpo, hiša duhov.
Sem že mislil, da so jo zaprli.
Dizla jim je zmanjkalo, bencina je pa še, na mojo srečo.

Nimaš vež dizel zafire ?

Bellator je izjavil:

Teroristi in genocidneži v sveti deželi jih imajo.
Kaj sedaj ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

feryz ::

Seveda ne. Zdaj je hibrid.
Če tudi bencina ne bi bilo, bi se pa priklopil. Do šihta in nazaj bi prilezel.

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Sami tradingview znalci. To gledate MAje? Kje so vaši profitir ko ste taki znalci? :)) Že letos gre lahko hitro proti 180$. Seveda je odvisno od razvoja dogodkov, ampak ne bo več poceni. Nekaj let pa bomo imeli rekordo drago nafto.

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Sami tradingview znalci. To gledate MAje? Kje so vaši profitir ko ste taki znalci? :)) Že letos gre lahko hitro proti 180$. Seveda je odvisno od razvoja dogodkov, ampak ne bo več poceni. Nekaj let pa bomo imeli rekordo drago nafto.

Kje so tvoje call options na oil futures? Screenshot al si pička.

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Za BTC si tudi rekel, da gre na 30k. Bog pa tak..:)) Samo danes sem iz BTC short na 70128 - 69500 naredil en tedenski šiht. Vem pa nič. :)

Zgodovina sprememb…

Your turn. :)

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Za BTC si tudi rekel, da gre na 30k. Bog pa tak..:)) Samo danes sem iz BTC short na 70128 - 69500 naredil en tedenski šiht. Vem pa nič. :)

Sem tudi povedal alternativni scenarij in target ;) Jst sm samo v feburarju naredil 6m $ na shortu btcja, tko da tvoj tedenski šiht ni omembe vreden. Na olju pa rekordno. Sem že presegel lanskoletne prodite, pa je šele marec

pegasus ::

6 mili dolarjev? To je kolk, pol euro centa? :))

Ja pics or it didnt happen bro.. :)) Sej si ti začel z merjenjem korenčkov, put your money where ur mouth is?

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

kriptobog je izjavil:

Za BTC si tudi rekel, da gre na 30k.

Sem tudi povedal alternativni scenarij in target ;)

lahko še enkrat poveš alternativni scenarij, prosim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

pegasus je izjavil:

6 mili dolarjev? To je kolk, pol euro centa? :))

6000000$, evo za nepismene

CharlieKK je izjavil:

Ja pics or it didnt happen bro.. :)) Sej si ti začel z merjenjem korenčkov, put your money where ur mouth is?

Pobrskaj. Sem večkrat objavil. JE pa sedaj račun prevej večji kot takrat. Nazadnje ko sem objavil je bill balancem islin da 17 miljončkov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Ja seveda.. Se mi bolj zdi da si kupil nafto na 100$+ zdej si se pa posral. :)) Če bi bilo kaj na tem bi že limal screen shote, tako pa..

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

Ja seveda.. Se mi bolj zdi da si kupil nafto na 100$+ zdej si se pa posral. :)) Če bi bilo kaj na tem bi že limal screen shote, tako pa..

Na 100$ sem večino prodal. 10% pozicije imam še odprte za lep swing in čakam na ponoven vstop kmalu.

Evo še odprta pozicija. Sem se pa načakal na začetek konflikta.

MadMen je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Če bo stanje kot je nadaljevalo, se bo cena na bencinski v Nemčiji dvignila na 2.5€
Der Tankstellen-Interessenverband rechnet damit, dass die Spritpreise in Deutschland weiter steigen werden. Bis zu "2,50 Euro und mehr" pro Liter seien möglich, sagte ein Sprecher des Verbandes der Rheinischen Post.

Seveda, na borzi pa je crude oil trenutno na 78$.

Verjetno cena na borzi nima nič :))s tem, da so napovedali sproščanje strateških rezerv.
Trenutno je pa v nemčiji vse nad 2€

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Na 100$ sem večino prodal. 10% pozicije imam še odprte za lep swing in čakam na ponoven vstop kmalu.

redtech ::

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ker je v funkciji USD, verjetno bo.
Pri $12 ni nihče verjel, da bo kdaj $120.

Unilseptij ::

Optimizem trenutno ni na mestu... plina je v EU dejansko ze zmanjkalo (zalogovniki so pod 30%), ce se vojna ne neha v naslednjih parih tednih, potem ne bo mozno obnoviti zalog pred naslednjo zimo:

https://agsi.gie.eu/

Glede nafte je zadeva podobna, brez Rusov in Arabcev nimamo vec nobenega drugega vira kot Americanov... oni pa seveda ne morejo nadomestiti do 20% svetovne proizvodnje/dobave, ki trenutno "visi" zaradi razmer v Perzijskem zalivu.

Tako smo v EU prisli v popolno slepo ulico in mislim, da so katastroficni scenariji kar realni. Iran ocitno ne bo popustil, ZDA ocitno ne namerava izvesti kopenske invazije, tak pat polozaj lahko traja se leta. Hec je, da visoke cene koristijo tudi EU trgovcem, ker so marze v procentih in drazja je dobrina, vec je dobicka... Tako bomo paradoksalno videli visoke cene in hkrati visoke dobicke energetskih podjetij, kar bo se dodatno omajalo zaupanje EU potrosnikov v "trg" in celotno ureditev.

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Če si se že toliko poglobil pa preveri še katera platforma je. Ni težko, se že iz screenshota lahko razbere ;)

V onih temah o RAMu in diskih, jamranje nad cenami in grožnje, jih pač ne bomo kupovali ter tolažbe saj še 15 let star računalnik dobro dela, tukaj saj se ne bo nafta podražila.
Kaj bo potem ko se bo, boste spet grozili z netankanjem in vožnjo s starimi bicikli?!

fikus_ je izjavil:

V onih temah o RAMu in diskih, jamranje nad cenami in grožnje, jih pač ne bomo kupovali ter tolažbe saj še 15 let star računalnik dobro dela, tukaj saj se ne bo nafta podražila.
Kaj bo potem ko se bo, boste spet grozili z netankanjem in vožnjo s starimi bicikli?!

Dejstvo je, da tvoje strašenje ob začetku UA-RU vojne ni prineslo sadov in ne zmrzujemo pozimi, tako tudi ta kriza ne bo prinesla pomankanje nafte in precej verjetno ne sodček nafte po 300$.

Market se bo odvzal kakor se bo, smo pa recimo precej daleč od ponedeljkove pretiranega odziva in sodček nafte tudi 11 dan vojne ni 100$.

MadMen je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Dejstvo je, da tvoje strašenje ob začetku UA-RU vojne ni prineslo sadov in ne zmrzujemo pozimi, tako tudi ta kriza ne bo prinesla pomankanje nafte in precej verjetno ne sodček nafte po 300$.

Market se bo odvzal kakor se bo, smo pa recimo precej daleč od ponedeljkove pretiranega odziva in sodček nafte tudi 11 dan vojne ni 100$.

Citiraj me ali pa utihni!

vke4XC ::

Izgleda mt5, lahko da je podprto s kakšno avtomatiko, sicer je tole res super. Ni mi sicer jasno, zakaj ni sl pomaknjen dosti bliže trenutni ceni, če je pozicija še odprta. Ampak ok, naša avtomatika naredi z 1% equitya na pozicijo v dveh letih drobiž glede na to. Preskočimo številke.

gruntfürmich ::

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

kriptobog je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Če si se že toliko poglobil pa preveri še katera platforma je. Ni težko, se že iz screenshota lahko razbere ;)

sta se pa vidva kar skregala... jst pa sem mislil da sta bestiča :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

redtech je izjavil:

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ker je v funkciji USD, verjetno bo.
Pri $12 ni nihče verjel, da bo kdaj $120.

Pise "v nekaj letih". Mogoce si slaboviden.

MadMen je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Pred invazijo na Iran smo v EU za energijo plačevali trikrat več kot Američani, čeprav smo leta 2022 začeli iz enake izhodiščne točke. Čeprav morda ne občutimo mraza, ne moremo biti konkurenčni ne Američanu ne ostalem svetu. Verjetno od tu izhaja zgodba EU First. No ti že veš od kod je ta ideja, če so bil odločitve odreka energetski suverenosti v letu 2022, pravilne.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Venezuela izdala svojo kriptovaluto

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4621295 (18778) nsa_ag3nt
»

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33783872 (77186) Invictus

Več podobnih tem