» »

Škodni cenilec na Triglavu poslikal le del vrat

Škodni cenilec na Triglavu poslikal le del vrat

tejka73 ::

Gre za uveljavljanje škode na parkirišču. Po pregledu na uradnem servisu je na prednjih levih vratih več mikropoškodb zato so zavarovalnici poslali odobritev dodatnih del, ki jih je zavarovalnica zavrnila z obrazložitvijo, da niso predmet obravnave škodnega zahtevka. Poškodbe naj bi po njihovem domnevno nastale naknadno. Mojo pritožbo je zavarovalnica Triglav zavrnila. Njihova fotografija zajema samo spodnji del vrat nad plastično letvijo. Naj omenim, da je bil avto umazan in niso zahtevali naj pridem z očiščenim vozilom kar bi pregled celotne površine vrat optimiziralo. Še enkrat sdm poslala pritožbo tokrat s fotografijami, ki sem jih posnela na parkirišču takoj, ko sem opazila večjo poškodbo, ki so jo tudi sami poslikali. Slikala sem cela vrata, kjer je razvidno, da so poskodbe tudi višje. Kaj lahko naredim, če mi tudi tokrat zavrnejo pritožbo?

velikBrokoli ::

Tožiš jih, saj ti drugega ne preostane.

toro69 ::

A je ta avto Fokus RS?
Mogoče bi bilo bolje vprašati na med.over.net.

bedak_res ::

Moje izkušnje z uveljavljanjem škodnega zahtevka so podobne. Nekaj časa nazaj se je moje dekle zaletelo, nesreča je bila zelo huda in k sreči so vsi odšli le z poškodbami, oba avta pa sta bila popolnoma uničena. Ker sem imel avto zavarovan sem uveljavljal odškodnino. Vložil sem zahtevek in ga podkrepil z fotografijami avta po nesreči. Predvsem sem se osredotočil na poškodbe delov, ki so bili zavarovani ker je to najbolj pomembno.

Zavarovalnica mi čez nekaj časa pošlje ponudbo, ki pa se mi je zdela nizka. O tem sem jih tudi vprašal in poslali so neko obrazložitev, ki mi ni odgovorila nič. Zato sem zahteval osebni sestanek. Sestal sem se z agentom, ki mi suvereno razlaga kako oni izračunajo vrednost vozila in posledično vrednost odškodnine. (tukaj bi rad poudaril, da ima zavarovalnica mojo polico in točno ve kaj vse je bilo zavarovano) Ob pogovoru z agentom ugotovim, da so mi upoštevali le poškodbe pleha in popolnoma izključili poškodbe stekla, katera sem imel tudi zavarovana. Preveril sem in poslal sem jim slike vseh stekel - prav specifično vseh slik stekel, ki so bila razbita.

Ko sem to izpostavil agentu je prav osramočeno odšel prveriti (zakaj??) in se nato vrnil z informacijo, da bood poslali novo ponudbo, ki pa je bila potem znatno višja.

Samo opozarjam, da te na vsakem vogalu poskušajo nategnit.. mogoče se splača osebno oglasit v zavarovalnici in ponovno razložiti situacijo?

tejka73 ::

toro69 je izjavil:

A je ta avto Fokus RS?
Mogoče bi bilo bolje vprašati na med.over.net.

Ne, Kia Stonic

bedak_res je izjavil:

Moje izkušnje z uveljavljanjem škodnega zahtevka so podobne. Nekaj časa nazaj se je moje dekle zaletelo, nesreča je bila zelo huda in k sreči so vsi odšli le z poškodbami, oba avta pa sta bila popolnoma uničena. Ker sem imel avto zavarovan sem uveljavljal odškodnino. Vložil sem zahtevek in ga podkrepil z fotografijami avta po nesreči. Predvsem sem se osredotočil na poškodbe delov, ki so bili zavarovani ker je to najbolj pomembno.

Zavarovalnica mi čez nekaj časa pošlje ponudbo, ki pa se mi je zdela nizka. O tem sem jih tudi vprašal in poslali so neko obrazložitev, ki mi ni odgovorila nič. Zato sem zahteval osebni sestanek. Sestal sem se z agentom, ki mi suvereno razlaga kako oni izračunajo vrednost vozila in posledično vrednost odškodnine. (tukaj bi rad poudaril, da ima zavarovalnica mojo polico in točno ve kaj vse je bilo zavarovano) Ob pogovoru z agentom ugotovim, da so mi upoštevali le poškodbe pleha in popolnoma izključili poškodbe stekla, katera sem imel tudi zavarovana. Preveril sem in poslal sem jim slike vseh stekel - prav specifično vseh slik stekel, ki so bila razbita.

Ko sem to izpostavil agentu je prav osramočeno odšel prveriti (zakaj??) in se nato vrnil z informacijo, da bood poslali novo ponudbo, ki pa je bila potem znatno višja.

Samo opozarjam, da te na vsakem vogalu poskušajo nategnit.. mogoče se splača osebno oglasit v zavarovalnici in ponovno razložiti situacijo?

Počutim se dobesedno nategnjeno. Plačaš polni kasko pa zaradi šlamparije cenilca izpadeš goljuf, ki hoče uveljavljati dodatne poškodbe. Čakam odgovor na pritožbo, ki ga še ni.

velikBrokoli je izjavil:

Tožiš jih, saj ti drugega ne preostane.

Vemo kako je s tožbami in sodišči. Predno se kaj obrne, bom avto menjala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tejka73 ()

bm1973 ::

Ko se zaletiš, najprej sam poslikaš škodo. Cel avto.

Cenilci so len gnoj, ki so površni v korist zavarovalnice...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

folfy333 ::

Imam podobno izkušnjo - avto so mi poškodovali na parikirišču, vse sem poslikal, krivec je priznal krivdo in imel (na žalost) zavarovano pri Triglavu, ki mora v tem primeru meni kriti popravilo.
Seveda cenilec kljub fotografijam ni priznal celotne škode in sem moral sam pokrit. Tako da vso srečo.

Priporočam vsem da se izogibate Triglavu, ker so navadni gnoj.

koyotee ::

Pri vseh zavarovalnicah so dobre in slabe izkušnje. Zato vzameš najcenejšo in upaš, da se ti nič ne zgodi.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mtošev ::

koyotee je izjavil:

Pri vseh zavarovalnicah so slabe in še slabše izkušnje.

Fixed that for you :))

Jure14 ::

Tisti, ki uveljavljate "parkirišče", upam da veste, da je vsak "komplet" poškodb svoj zahtevek za zavarovalnico.
Ne moreš zbirat praske, potem pa mesec pred prodajo vse skupaj na en zahtevek popravit.

Scorpy84 ::

Naslednjič greš pogodbenemu ličarju, če te možnosti ni, potem pri zavarovalnici parkiraš avto zunaj in ne zapelješ noter. Povabiš ga ven, naj si pogleda in vprašaš za mnenje. Če ga začne srat, se odpelješ in greš drugam, tudi če je treba v drugo mesto. Važen je, da se zahtevek ne odpre. Skratka, vse se da. To da nisi prišla z očiščenim vozilom, si njim naredila šla na roko in ne sebi. Ne vem kako ste lahko naivni. Sedaj kar je.

c3p0 ::

bedak_res je izjavil:

Zato pošlješ odvetnika v akcijo, ki ima svoje stroške tako ali tako obračunane posebaj. Če ne greš k raznim nategunskim odškodninam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Na cesti
1024285702 (1688) Utk
»

Avto kasko - katera zavarovalnica? (strani: 1 2 )

679812 (2656) solatko
»

Kasko zavarovanje in prevoz koles

151851 (1091) TonyTony
»

zavarovanje vikenda Sava ali Grawe dom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8611474 (6501) Gregor P
»

Avto majhna škoda na parkirišču, cenilec pa komplicira (polica Triglav, LJ) (strani: 1 2 )

5318315 (12123) LeQuack

Več podobnih tem