» »

Mobilni operater re:do ukinja svoje storitve

1
2
»

bm1973 ::

Jaz sem že leta na Hot, 10 EUR mesečno, trenutno 150 GB, meni zadostuje...

Tujina ni tako "bogata", ampak ne hodim veliko tja več.

Heisenberg ::

ChirkKarlie je izjavil:

Heisenberg je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Zdaj pač ne boš imel več, ker se ni obneslo...

Ta odgovor je v stilu "samo da ni Janša" 🤣

Ampak, ok, ne pričakujem 5EUR,definitvno pa 15EURmax in to bom tudi dobil

Telekom Naj C, če si nov uporabnik bo precej popusta za leto ali še več, pol pa menjaš operaterja spet k cipa. This is the way.

Na telekom sem v enem tednu poslal 3 povpraševanja, odgovora ni bilo !
Itak pa, kot je en omenil 11€ velja samo ce si že uporabnik drugih storitev...

28€ na mesec je pa way tu mač

d4vid ::

bm1973 je izjavil:

Jaz sem že leta na Hot, 10 EUR mesečno, trenutno 150 GB, meni zadostuje...

Tujina ni tako "bogata", ampak ne hodim veliko tja več.

Za tujino jaz doplačam tiste par € na mesec če je treba.

Jaz imam hot mega promocija, vse neomejeno za 9.99, razen seveda samo 5GB tujine.
Drugače pa wifi hotspoti in pravi vpn, pa se ogneš večini blokad ;)

Na koncu sem se odlocil kar za A1
13.50EUR za MaxiMio in 41.7gb tujine
Ter 1 leto netflix, zavarovanje tujina, 3 mesece wolt+(kar sicer ne upirabljam, a netflix ni slabo ce je zastonj) in brez stroskov prenosa...

In sele sedaj vidim da so mi ponudili za 50 centov manj kot oglašujejo, evo ste vidli da se da :)

Tko da zgleda je to trenutno best buy, naj me popravi kdo če se motim

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Samo ta cena velja zgolj za vezavo 2 leti. Potem je dvojno, oziroma nova pogajanja. Neomejeni podatki so seveda le do 500GB, potem je polž (za slo-tech več kot dovolj).
Magic

Magic1 je izjavil:

Samo ta cena velja zgolj za vezavo 2 leti. Potem je dvojno, oziroma nova pogajanja. Neomejeni podatki so seveda le do 500GB, potem je polž (za slo-tech več kot dovolj).

Kdo pa se ostaja zvest operaterjem? Penzionisti?
Jaz tako ali tako vedno ob poteku pogodbe gledam kje je cenej, vcasih pa kar sami ponudijo kak popust

MrStein ::

Magic1 je izjavil:

Samo ta cena velja zgolj za vezavo 2 leti.

Pač še enkrat papir podpišeš.
Ne vem točno kako imajo zdaj, a pred leti si se lahko ponovno vezal po preteku.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ajnstajn` ::

aborko je izjavil:

Cudno mi je da je tu tolko majstrov ki nizajo te stroske na minimalne, noben pa ni koristil redota da bi te stroske nizal se bolje, vsi sam pljuvajo.

Konkurenca je prehuda...Na A1 imamo trije skupaj, vse neomejeno razen tujina 24GB, račun 1 eur/mesec za 24 mesecev (33 centov po glavi).

Probaj ulovit eno od teh agencij ko prodajajo telemachove storitve. Lahko dobis najvec paket za 6.5€, pa mas tam not 50GB tujine.

Telemach je jajc ze po Sloveniji, kaj sele ko gres cez mejo in imajo roaming pogodbe z xyz low cost operaterji. Ni vredno...

Iz osebnih izkusenj vem da na dolocenih delih v prekmuju je edino telemach viable, sploh tam slo-avstrija na prekmurski strani. Drugo sploh ne pride v poštev, ker ne dela 5G.

Lahko kaj vec poves o tej A1 ponudbi?
//

Ajnstajn` je izjavil:

aborko je izjavil:

Cudno mi je da je tu tolko majstrov ki nizajo te stroske na minimalne, noben pa ni koristil redota da bi te stroske nizal se bolje, vsi sam pljuvajo.

Konkurenca je prehuda...Na A1 imamo trije skupaj, vse neomejeno razen tujina 24GB, račun 1 eur/mesec za 24 mesecev (33 centov po glavi).

Probaj ulovit eno od teh agencij ko prodajajo telemachove storitve. Lahko dobis najvec paket za 6.5€, pa mas tam not 50GB tujine.

Telemach je jajc ze po Sloveniji, kaj sele ko gres cez mejo in imajo roaming pogodbe z xyz low cost operaterji. Ni vredno...

Iz osebnih izkusenj vem da na dolocenih delih v prekmuju je edino telemach viable, sploh tam slo-avstrija na prekmurski strani. Drugo sploh ne pride v poštev, ker ne dela 5G.

Lahko kaj vec poves o tej A1 ponudbi?

Prekmurje je zal Lokacijsko kjer je, itak vsi v avstriji delate in imate njihove operaterje hehe

Ponudba je na a1.si

Jaz sem jim mail poslal pa so lahko se bolj fleksibilni kot je uradna ponudba

Ajnstajn` ::

Heisenberg je izjavil:

Na koncu sem se odlocil kar za A1
13.50EUR za MaxiMio in 41.7gb tujine
Ter 1 leto netflix, zavarovanje tujina, 3 mesece wolt+(kar sicer ne upirabljam, a netflix ni slabo ce je zastonj) in brez stroskov prenosa...

In sele sedaj vidim da so mi ponudili za 50 centov manj kot oglašujejo, evo ste vidli da se da :)

Tko da zgleda je to trenutno best buy, naj me popravi kdo če se motim

Tale maxi mio bi se moral dobit za okrog 5€. Tile agenti ko klicejo naokrog bi rekel da od oka kaj takega lahk zrihtajo
//

CyberPunk ::

Gledam zdaj cenik od A1, pa mi je v oči padla postavka "Strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranje računa". A tile dejansko računajo tako priključnino kot odključnino?

Sicer imajo en small-print, ampak mi ni čisto jasno, kaj je mišljeno s "pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti":
Strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranje računa v znesku 9,99 EUR, z vključenim DDV, se ob prenehanju naročniške pogodbe obračuna vsem potrošnikom, mikro in majhnim družbam ter neprofitnim organizacijam, ki imajo v času prenehanja naročniške pogodbe veljavno pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti. Mikro in majhnim družbam ter neprofitnim organizacijam, ki so se odpovedali pravicam po 191. členu ZEKom-2 ter preostalim poslovnim uporabnikom (pravnim osebam in podjetnikom) se strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranje računa obračuna v vseh primerih prenehanja naročniške pogodbe. Naročniku se stroška prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa ne zaračuna v primerih, ko obračun ni dopusten v skladu z veljavnimi predpisi (npr. 192., 193. člen ZE-Kom-2).

(npr.: https://www.a1.si/documents/927877/4393... )

EDIT: Izgleda, da ta pogodba o zagotovitvi ugodnosti šteje popust v vezanem obdobju ( https://www.a1.si/documents/927877/9740... ) - torej če kolobariš na 2 leti, če ne zagotovijo ugodnosti še naprej, prekineš dan po izteku brez stroškov. Po moji logiki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CyberPunk ()

"pogodba o zagotovitvi posebne ugodnosti" je ponavadi tisto, čemur se pogovorno reče "aneks" oziroma "vezava".

Malo hecno, bi pričakoval, da to piše v tem aneksu. Bi bilo manj nesporazumov.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

CyberPunk ::

Ja, ampak potem bi lahko postavko bolj logično poimenovali v stilu "Strošek predčasne prekinitve pogodbe v vezavi"...

Itak.

Verjetno je vzrok to, da imajo za firme ta strošek v vsakem primeru prekinitve, pa so potem raje tako poimenovali.
Lahko bi bilo še huje... ;)
Motiti se je človeško.

zimci ::

Malo me je prizadelo, ker sem veliko v tujini in je re:do delal za tistih 10EUR perfektno za dostop do 4G oddajnika kakih 500m zračne razdalje stran na "hribu", hitrosti prek 4G modema Huawei so tam 40/30Mbit/s. Zdaj bo treba nekaj novega pogruntat. Ali mi lahko kdo svetuje?

Kar se tiče mobilne izbiram med A1 in Telekom:
1. A1 mi ponuja za 16,99€ 40/5 + neomejeno količino prenosa podatkov po nespremenjeni hitrosti za 3,99€.
2. Obstaja še Telekom oddajnik malce dlje, sicer bolj viden, ne vem kako je zdaj s temi paketi NAJ. Ali znižujejo hitrosti po določenem prenosu oz. gledajo če jih uporabljaš na svoji opremi?

Možnost bi seveda imel tudi Telemach kabel in pa prek Telekoma baker, kjer imam na bajti postajo in baje so hitrosti kar solidne, ker nihče v vasi nihče ne uporablja tega. 5G pa tudi še nekaj časa ne bo na voljo...

Pithlit ::

zimci je izjavil:

Malo me je prizadelo, ker sem veliko v tujini in je re:do delal za tistih 10EUR perfektno za dostop do 4G oddajnika kakih 500m zračne razdalje stran na "hribu", hitrosti prek 4G modema Huawei so tam 40/30Mbit/s. Zdaj bo treba nekaj novega pogruntat. Ali mi lahko kdo svetuje?

Kar se tiče mobilne izbiram med A1 in Telekom:
1. A1 mi ponuja za 16,99€ 40/5 + neomejeno količino prenosa podatkov po nespremenjeni hitrosti za 3,99€.
2. Obstaja še Telekom oddajnik malce dlje, sicer bolj viden, ne vem kako je zdaj s temi paketi NAJ. Ali znižujejo hitrosti po določenem prenosu oz. gledajo če jih uporabljaš na svoji opremi?

Možnost bi seveda imel tudi Telemach kabel in pa prek Telekoma baker, kjer imam na bajti postajo in baje so hitrosti kar solidne, ker nihče v vasi nihče ne uporablja tega. 5G pa tudi še nekaj časa ne bo na voljo...

Js bom na hot prebekslala. Giga paket.
Life is as complicated as we make it...
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilni operater re:do ukinja svoje storitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
656180 (744) Pithlit
»

re:do - nov mobilni ponudnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9720439 (2040) Heisenberg
»

Se splača zamenjati klasično sim kartico za eSim?

276500 (3203) blackRa
»

T-2 bo podražil pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6513704 (8735) svecka

re:do novi mobili operater (strani: 1 2 3 )

11127006 (17071) Yellow

Več podobnih tem