Forum » Loža » Znižano plačilo vrtca - razred
Znižano plačilo vrtca - razred
TonyTony ::
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede določanja dohodkovnega razreda pri plačilu vrtca.
Večina stvari, torej kako se upoštevajo vsi prihodki in prilivi na račun mi je jasno, razen ene stvari.
Zanima me, če se upošteva samo stanje na TRR na dan oddaje vloge ali gledajo za nazaj/upoštevajo stanje za več mesecev/celo leto prej.
Z ženo sva namreč več kot 10 let varčevala in kupila stanovanje. Vsi prihranki so torej šli v to, ker nisva vzela kredita in nama je ostalo zgolj par jurjev rezerve.
Stanje na TRR pred nakupom je bilo torej zelo visoko. Lahko to vpliva na izračun razreda? Ali je v izpisku in odločbi o razredu zapisano samo trenutno stanje, ali preverijo celoletni "promet"? Ne zdi se mi fer, da bi upoštevali privarčevana sredstva, ki so šla v nakup stanovanja in zdaj ne obstajajo več.
Če slučajno preverjajo še za nazaj, se da z dokazili, da je denar šel v nakup stanovanja in ne v nogavico pod posteljo kaj dosečt?
imam eno vprašanje glede določanja dohodkovnega razreda pri plačilu vrtca.
Večina stvari, torej kako se upoštevajo vsi prihodki in prilivi na račun mi je jasno, razen ene stvari.
Zanima me, če se upošteva samo stanje na TRR na dan oddaje vloge ali gledajo za nazaj/upoštevajo stanje za več mesecev/celo leto prej.
Z ženo sva namreč več kot 10 let varčevala in kupila stanovanje. Vsi prihranki so torej šli v to, ker nisva vzela kredita in nama je ostalo zgolj par jurjev rezerve.
Stanje na TRR pred nakupom je bilo torej zelo visoko. Lahko to vpliva na izračun razreda? Ali je v izpisku in odločbi o razredu zapisano samo trenutno stanje, ali preverijo celoletni "promet"? Ne zdi se mi fer, da bi upoštevali privarčevana sredstva, ki so šla v nakup stanovanja in zdaj ne obstajajo več.
Če slučajno preverjajo še za nazaj, se da z dokazili, da je denar šel v nakup stanovanja in ne v nogavico pod posteljo kaj dosečt?
WhiteAngel ::
Pokliči na csd. Pri meni je bilo tako, da so po tem, ko sem oddal vlogo za doklade, šele gledali stanje na TRR. K temu stanju so dodali še premoženje (premičnine, nepremičnine minus neko kvadraturo na osebo) in dohodke (plača). Niso gledali vseh prilivov/odlivov na TRR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
delavec44 ::
Navadno gledajo stanje po oddanju vloge na presečni datum. Ko jo začnejo reševati in dajo poizvedbo v sistem.
Lahko pa izpiske TRRjev za tekoči mesec priložiš že zraven vloge in bodo upoštevali te. Še posebej za tuje banke.
Lahko pa izpiske TRRjev za tekoči mesec priložiš že zraven vloge in bodo upoštevali te. Še posebej za tuje banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Bizkit45 ::
Najvecjo utež ima mesecni prihodek celotnega gospodinjstva, potem pa deljeno s clani in dobis razred.
TonyTony ::
To razumem glede prihodkov in glede trenutnega stanja.
Ampak zanima me predvsem to, če gledajo stanje TRR ko oddaš vlogo, ali pa lahko gledajo za več mesecev nazaj, kakšno je bilo stanje takrat? Ker na odločbi kolikor vem izpišejo vse redne prilive, lastništva in verjetno tudi promet za zadnje leto.
Ampak zanima me predvsem to, če gledajo stanje TRR ko oddaš vlogo, ali pa lahko gledajo za več mesecev nazaj, kakšno je bilo stanje takrat? Ker na odločbi kolikor vem izpišejo vse redne prilive, lastništva in verjetno tudi promet za zadnje leto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TonyTony ()
Utk ::
V vlogo dodaj opombo da imaš trenutno denar na trr za nakup stanovanja. Mislim da celo piše nekje, da ti to lahko ne upoštevajo. Kdaj bojo oni stanje pogledali pa ne moreš vedet.
WhiteAngel ::
To razumem glede prihodkov in glede trenutnega stanja.
Pri meni niso gledali stanja za nazaj. Upoštevali so pa dohodek za zadnje leto. To pomeni plača, ki ti jo je delodajalec obračunal pri FURSu. Ne kar vse prilive na TRR.
bm1973 ::
Pri nas je bolj filozofija, da se pri preverjanju dohodke gleda plačane prispevke...
Tudi banke pri krediti počnejo isto...
Tudi banke pri krediti počnejo isto...
johnnyyy ::
Hm, kar se tiče vrtca ne vem, imam pa na mizi čisto svežo odločbo za otroški dodatek. In mislim, da računajo enako in gledajo tudi. In kar se tiče bančnih računov gledajo "trenutno stanje". Kot kaže dajo neko poizvedbo in dobijo koliko je na TRR, prejšnjih stanj vsaj pri meni niso gledali. Če imaš račune v tujini ti pošljejo, da jim moraš posredovati stanja - ne prometa.
Recimo jaz sem oddal vlogo konec novembra in poizvedba na TRR je bila narejena začetku decembra. Januarja sem dobil še zahtevek za oddajo kaj imamo na tujih bankah.
Od tega se potem računa nek posplošen letni prihodek, ki je 2.37% donosa glede na vrednost in se prišteje k prihodkom.
Recimo jaz sem oddal vlogo konec novembra in poizvedba na TRR je bila narejena začetku decembra. Januarja sem dobil še zahtevek za oddajo kaj imamo na tujih bankah.
Od tega se potem računa nek posplošen letni prihodek, ki je 2.37% donosa glede na vrednost in se prišteje k prihodkom.
pwn3rrr ::
Stanje na TRR pogledajo enkrat po oddani vlogi, verjetno takrat, ko jo vzamejo v obravnavo, za nazaj ne gledajo... prav tako se pa lahko v primeru, da presežeš razred lepo pritožiš na izračun in ti ponovno pregledajo stanje na TRR, ti ga pa vmes izprazneš. Vsaj včasih je to šlo skozi...
Drugače je pa na spodnji povezavi narejen en lep obrazec, ki ga lahko uporabiš za vse preračune kar se tiče dohodnine, dokladov, državne štipendije, vrtčevskega razreda... preračunaš si tudi kako se ti najbolj splača po mesecih prerazporediti vzdrževane družinske člane, da dobiš vrnjeno max dohodnino. Vidiš lahko tudi koliko ima vpliva, če imaš na računu 100 ali pa 200kEUR.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...
Drugače je pa na spodnji povezavi narejen en lep obrazec, ki ga lahko uporabiš za vse preračune kar se tiče dohodnine, dokladov, državne štipendije, vrtčevskega razreda... preračunaš si tudi kako se ti najbolj splača po mesecih prerazporediti vzdrževane družinske člane, da dobiš vrnjeno max dohodnino. Vidiš lahko tudi koliko ima vpliva, če imaš na računu 100 ali pa 200kEUR.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pwn3rrr ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kaj se zgodi, ko preideš v nedovoljeno prekoračitev na TRR (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17689 (14899) | Maja321 |
| » | izračun cene za vrtecOddelek: Loža | 6655 (698) | cebelar123 |
| » | Socialna podpora - nisem upravicen?Oddelek: Loža | 20940 (16744) | Iatromantis |
| » | PayPal withdrawOddelek: Pomoč in nasveti | 2106 (1836) | kanko |